Εσθονία Λεττονία Λιθουανία Φινλανδία Μα ποιός πάει στις Βαλτικές Χώρες το καταχείμωνο;

evaT

Member
Μηνύματα
1.555
Likes
12.626
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία

Βίλνιους - 700yrs Birthday Party

Το δωμάτιό μας ήταν ένας μεγάλος χώρος με κρεβάτια πάνω σε κασόνια (!) και ένα πατάρι που ανέβαινες από μια σκάλα σαν αυτές που έχουν οι μάστορες (καρφωμένη όμως να τα λέμε κ αυτά...) με άλλα δυό στρώματα για να εξυπηρετούν μεγαλύτερες παρέες.
Η παρακμή ήταν διάχυτη παντού-το δε μπάνιο ας μη το πιάσω στο στόμα μου καλύτερα.
Παρότι έχω μια έντονη αντιπάθεια σε ανεμόσκαλες και σηθρού σκάλες τέτοιου τύπου, πήρα ευχαρίστως το πατάρι για να απομακρυνθούμε λίγο και να κοιμηθώ δίχως να ενοχλώ τη Μαρία που κοιμάται σα μωρό ενώ εγώ λέει είμαι σκέτη ηχορύπανση στον ύπνο μου (διαδόσεις!)

Ξάπλωσα να κοιμηθώ και αναπόλησα το ωραίο υπέρδιπλο memoryfoam στρώμα μου στο σπίτι, ανάθεμα στην γ@@ακρίβεια που μας ανάγκασε να πέσουμε στην ανάγκη του χόστελ-ξεφτιλίδι :oops:, θύμισα όμως στον εαυτό μου ότι παλιότερα πήγαινα οικειοθελώς στο κοινοτικό κάμπιγκ Πλατανίτσι στη Σιθωνία -όσοι έχουν μείνει εκεί ξέρουν τι εννοώ- και συμμαζεύτηκα.

Μετά από ένα δίωρο λυτρωτικού ύπνου είμασταν έτοιμες και ευδιάθετες για ξεφάντωμα 🥳

18.30 έλεγε το ίντερνετ ότι ξεκινούσαν οι εκδηλώσεις, για τα γούστα μας αυτή η ώρα ήταν μάλλον νωρίς για πάρτυ κι έτσι κατεβήκαμε γύρω στις 8.

Κοσμοπλημμύρα στους δρόμους

20230125_194919.jpg



20230125_200238.jpg



Ο καιρός τους έκανε εντελώς το χατήρι, στεγνός με θερμοκρασία κοντά στο -5. Μέχρι και γω που στη Θεσσαλονίκη όταν πέσει κάτω από τους 15 το έχω για παγωνιά, εδώ ήμουν χαρακτηριστικά άνετη.
Αυτοί πάλι, σα να έκαναν βόλτα στην παραλία με λιακάδα. Τα μπουφάν τους όμως ήταν κάτι φουσκωμένες γκουμούτσες από το λαιμό ως τον αστράγαλο λες και πήρες το πουπουλένιο πάπλωμα και το έραψες για υπνόσακο. 'Αντρες/γυναίκες, τα βλέπετε και στις φωτό.

Αυτός με ένα ντεκόρ ξεμπέρδεψε Χριστούγεννα και 'Αγιο Βαλεντίνο μαζί!

20230125_195106.jpg


Οδός Pilies

20230125_204213.jpg



20230125_204451.jpg



Πρώτα βρήκαμε το Δημαρχείο όπου το είχαν φωταγωγήσει και πρόβαλαν εικόνες με μουσική υπόκρουση
7 Φεβρουαρίου 2023

Μετά περάσαμε από ένα σημείο που είχαν τοποθετήσει ένα καλειδοσκόπιο το οποίο παραμόρφωνε στις φωτογραφίες και δεν έχω να σας το δείξω.

Και παρακάτω φθάνοντας στις κεντρικές εκδηλώσεις

20230125_204207.jpg


Αυτός είναι ο Καθεδρικός που είδαμε το πρωί μαζί με το καμπαναριό και πίσω ξεχωρίζει ο πύργος του Gediminas εντυπωσιακά φωτισμένος όπου είχαν τοποθετήσει και το λέιζερ.

20230125_203201.jpg




327161337_730333245430152_3737397997286437244_n.jpg



Λαοθάλασσα στην Πλατεία του Καθεδρικού, η σκηνή εντυπωσιακά φωτισμένη ενώ εμφανίζονταν διάφοροι ντόπιοι καλλιτέχνες (ας πούμε ο Ρουβάς της Λιθουανίας 🤗) και ανάμεσα από κάθε καλλιτέχνη πρόβαλαν εικόνες και εξιστορούσαν κομμάτια από την ιστορία της πόλης.
Οι δε κάτοικοι της πόλης παρακολουθούσαν το θέαμα με ενθουσιασμό κατάδικου που οδηγείται στο κάτεργο, χειροκροτώντας χλιαρά ζητωκραυγάζοντας ! σε κάθε εμφάνιση καλλιτέχνη.

Πάρτε μια ιδέα από το έξαλλο πάρτυ.

Επιπλέον επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας ότι καντίνα και τσίκνα δεν υπήρχε για δείγμα, ενώ το αλκοόλ που αναμέναμε να ρέει άφθονο σ αυτούς τους λαούς παρέμεινε άφαντο, ζεστό τσαγάκι έπιναν ήσυχα ήσυχα οι άνθρωποι για να ζεσταθούν την ώρα που εμείς σαν προνοητικές Ελληνίδες είχαμε φροντίσει να πάρουμε μπουκαλάκια με κρασί από το σούπερ μάρκετ ΜΑΖΙ με φυστικάκια για να μη μας λείψει τίποτα.

Λιθουανικό ραπ! (τι τραβάμε οι δόλιες!)

Γύρω στις 10 το πλήθος άρχισε να διαλύεται. Πόσο να παρτάρουν πια!!

Σε μας που δεν καταλαβαίναμε καν την αφήγηση της ιστορίας στα Λιθουανικά η βαρεμάρα χτύπησε κόκκινο, είχαμε πεινάσει κιόλας κι αρχίσαμε την αναζήτηση street food.
Δεν είχαμε δει τίποτα σχετικό μέχρι στιγμής αλλά επιμέναμε γιατί λέγαμε δεν μπορεί δε γίνεται με τόση νεολαία να μην υπάρχει κάτι να φας στο πόδι.
Με τα πολλά πετύχαμε μια σειρά από καντίνες και χαρήκαμε, για να διαπιστώσουμε μόνο πως οι μισές πούλαγαν κρέπες και παγωτό ! ΠΑΓΩΤΟ!!! Ποιός μπορεί να λαχτάρησε παγωτό στο δρόμο με -5;;;;;;
Σε μια άλλη μπορούσες να φας πατάτες στο κεσεδάκι με 8 ευρώ 😲 ενώ τα μπέργκερ τα είχαν στα 12 ευρώ μόνο, πάρε κόσμε!

Το διάχυτο φήλινγκ ήταν πλέον "αισθάνομαι Σκανδιναβός στην περιοχή Λιθουανία"!

Ανεφοδιαστήκαμε με αλκοόλ, τσιμπολογήματα και καταλήξαμε στο χόστελ να αράξουμε στο σαλόνι και να τελειώσουμε τη βραδιά εκεί.
Εγώ καλωδιώθηκα να δω τη σειρά μου και η Μαρία τροφοδοτούσε το ινσταγκράμι της όταν μαζεύτηκε παρέα από τους κοιτώνες και άρχισε να βρέχει γνωριμίες.

Μας ρώτησαν από που είμαστε και όταν είπαμε Ελλάδα όλοι απόρησαν γιατί φύγαμε από τον ήλιο για να έρθουμε στον ψόφο. Πράγμα που ήδη μας το είχαν πει καμιά δεκαριά φορές και αρχίσαμε να έχουμε ψυχολογικά.

Μέσα στην πρωτοτυπία ρώτησα και γω έναν που καθόταν παραδίπλα , από που σαι σύ; και μου λέει Κούβα γεννήθηκα! Χάρηκα και είπα να κάνω εξάσκηση τα ισπανικά αλλά αυτός μιλούσε χειρότερα από μένα, Ουκρανία λέει μεγάλωσα αλλά ουσιαστικά είμαι Τάταρος. Το χάσαμε.
Ζωγράφιζε κάτι παράξενο και ζήτησα να το δω. Μου το έδωσε αλλά δεν καταλάβαινα τι είναι και τον ρώτησα να μου πει.
Είπε πως το κοιτάζω ανάποδα και το γύρισα αλλά πάλι δεν καταλάβαινα τι είναι 🤔
Ξεκίνησε να μου λέει πως αγνοείται ο αδερφός του στον πόλεμο της Ουκρανίας και κάτι για γυναίκα και παιδιά που άφησε πίσω-στην αρχή μου φάνηκε ενδιαφέρον μετά έμπλεξε όλες τις παραστρατιωτικές οργανώσεις και τον έχασα....βρήκα ευκαιρία με τη φασαρία που έκανε ένας Κινέζος και έστρεψα την προσοχή μου εκεί.

Ο Κινέζος με ένα πλατύ χαμόγελο συνεχώς μας εξιστορούσε πως κάνει ένα μεγάλο τουρ και πως τον έχουν κλέψει σχεδόν παντού! Εξακολουθώντας να είναι χαρούμενος περιέγραφε την τελευταία του εμπειρία-πως τον κορόιδεψαν εκείνη την ίδια μέρα και δεν κρατήθηκα, λέω πως γίνεται να σ έκλεψαν στη Λιθουανία, θέλει προσπάθεια για να το καταφέρεις αυτό.
'Εδωσα λέει, την πιστωτική μου σε ένα μαγαζί, μου χρέωσαν περισσότερα και δεν το τσέκαρα και συνέχισε για μια άλλη απίθανη ιστορία στην Κωνσταντινούπολη. (που τον έκλεψαν και εκεί, αλίμονο)
Στην παρέα της Βαβέλ προστέθηκε ένας Γάλλος που έκανε πολλάκις ψαγμένες διακοπές στην Ελλάδα, Ανάφη και άλλα τέτοια νησιά της άγονης, γνωρίζει λέει από ελληνικά άσματα και στον επόμενο τόνο τον βρήκα να έχει πιαστεί αγκαζέ με τη Μαρία, να λικνίζονται και να τραγουδάει εκστασιασμένος μαζί της ρεφραίν από καψουροτράγουδο της Μελίνας Ασλανίδου.
Δεν το ζω αυτό 😮

'Εχω και το σχετικό βιντεάκι αλλά φοβάμαι ότι αν το ανεβάσω και αυτό, θα είμαι σύντομα unfriend & block. Xαχαχα

'Ενας Ινδός σε μιά γωνία έτρωγε τη σούπα του αμίλητος κ ένας παιδαράς με κορμί θανατηφόρο που τον ρωτήσαμε τι δουλειά κάνει, είπε πως μία από τις ασχολίες του είναι να κρέμεται από ψηλά κτίρια - ουρανοξύστες και να πλένει τα τζάμια o_O

Το καρέ συμπλήρωνε φυσικά ο μόνιμος θαμώνας/τρελός του χόστελ στον οποίο εμείς δε δίναμε καμία σημασία αλλά εκείνος σε κάθε έναν έλεγε ότι κατάγεται από διαφορετική χώρα, γενικά όμως καθόταν ήσυχος εκτός από κάτι διαστήματα που σεληνιαζόταν, πεταγόταν όρθιος και μιλούσε ακατάληπτα με τον εαυτό του.

Το όλο σκηνικό θύμιζε ταινία του Ντέηβιντ Λιντς. Το Μαλχόλαντ Ντράιβ ανέσυρα από τη μνήμη μου, στα 2/3 της ταινίας προσπαθείς να ακολουθήσεις τη ροή και να καταλάβεις τι συμβαίνει, στο τελευταίο μέρος γίνονται όλα τόσο που@@να που είναι αδύνατο να παρακολουθήσεις όσα διαδραματίζονται, απλά τα παρατάς και πας για ύπνο.


 
Last edited:

paefstra

Member
Μηνύματα
12.934
Likes
40.783
Define "χειραποσκευη" γιατι αν ειναι αυτο που φανταζομαι για 9 μερες στο @%&#κρυο...
 

evaT

Member
Μηνύματα
1.555
Likes
12.626
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
Define "χειραποσκευη" γιατι αν ειναι αυτο που φανταζομαι για 9 μερες στο @%&#κρυο...
1 βαλιτσάκι καμπίνας μοιρασμένο στη μέση για την κάθε μία.
+
1 μπακπάκ σχετικά μεγάλο και γεμάτο η κάθε μία.

Εννοείται φορεμένα τα χοντρά μπουφάν, σκούφοι, κασκόλ

Mε τόσα αεροπλάν-φέρι-λεωφορεία που είχαμε δεν είμασταν για να κουβαλάμε περισσότερα πράγματα. (πέρα από το οικονομικό του πράγματος)

Το τι χώρεσε τώρα, θα σε διαφωτίσω στην ιστορία παρακάτω!
 

MarieAries

Member
Μηνύματα
214
Likes
1.462
Ονειρεμένο Ταξίδι
Δυτική Αφρική

orestcrete

Member
Μηνύματα
2.593
Likes
9.770
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ονειρεμένο Ταξίδι
New Zealand
Ορίστε να και μια φορά που δε ταξιδεύαμε παρόμοιες ημερομηνίες.

Συμφωνώ ότι Βαλτική είναι τελείως διαφορετική τον χειμώνα και πολύ καλά κάνατε και το τολμήσατε. Ειδικά το Ταλίν χιονισμένο είναι όνειρο, well done :D :D
 

MarieAries

Member
Μηνύματα
214
Likes
1.462
Ονειρεμένο Ταξίδι
Δυτική Αφρική
Ορίστε να και μια φορά που δε ταξιδεύαμε παρόμοιες ημερομηνίες.

Συμφωνώ ότι Βαλτική είναι τελείως διαφορετική τον χειμώνα και πολύ καλά κάνατε και το τολμήσατε. Ειδικά το Ταλίν χιονισμένο είναι όνειρο, well done :D :D
Προσωπικά, δεν είχα κανέναν ενδοιασμό για την εποχή. Έχοντας ζήσει 4 χρόνια στη Βαυαρία, για μένα ο χειμώνας είναι η πιο όμορφη περίοδος για να επισκεφθείς την κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Με το κατάλληλο ντύσιμο δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα, και οι εικόνες από τα χιονισμένα τοπία είναι ανεπανάληπτες.
Άντε να καθησυχάσω όμως τη φοβιτσιάρα φίλη μου, και πόση υπομονή να κάνω, που κάθε πρωί έβρισκα μνμ της στον μέσσεντζερ, με το δελτίο καιρού και των 4 χωρών....:suicide:

Είπαμε, τυχερή που ζει! :haha::haha:
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.853
Likes
14.086
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Μιας και γυρίσατε σώες και αβλαβείς, Εύα να ξέρεις, εγώ ήμουν στην άλλη ντουζίνα που έλεγε στη Μαρία να σε πάει στα κρύα να στρώσεις 😂😂😂
 

MarieAries

Member
Μηνύματα
214
Likes
1.462
Ονειρεμένο Ταξίδι
Δυτική Αφρική
Μιας και γυρίσατε σώες και αβλαβείς, Εύα να ξέρεις, εγώ ήμουν στην άλλη ντουζίνα που έλεγε στη Μαρία να σε πάει στα κρύα να στρώσεις 😂😂😂
αχαχαχα!!! :D:D
ψιλοέστρωσε, έφαγε και κάτι μείον ξεγυρισμένα.....
κιχ όμως, κυρία!! που να τολμήσει η καημένη, δεν ήταν όλα τα ποτάμια παγωμένα 🤣🤣
 

evaT

Member
Μηνύματα
1.555
Likes
12.626
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
Ορίστε να και μια φορά που δε ταξιδεύαμε παρόμοιες ημερομηνίες.
Γι αυτό σου είχα στείλει, πλάκα θα είχε να συμπέσουμε πάλι.

Θα σας πω παρακάτω πως τις είδα και τις πόλεις κ το κρύο...
 

evaT

Member
Μηνύματα
1.555
Likes
12.626
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
Προετοιμασία

Η παρατεταμένη άνοιξη που προέκυψε αντί για χειμώνα φέτος βοήθησε την ψυχολογία αφού ακόμη και κει πάνω χιόνισε μερικές μόνο μέρες πριν ξεκινήσουμε.

Το ταξίδι δε, θα ήταν όσο πιο budget γίνεται. Τόσο εγώ όσο κι η Μαρία έχουμε κ άλλα σχέδια για το μέλλον και δε θέλαμε να στραγγίσουμε τα funds μας :rolleyes: (γελάει και το παρδαλό κατσίκι)

Εγώ ονειρευόμουν κόζι σπιτάκια τύπου Airbnb βαλτικής με ζεστούλα και ωραίους καναπέδες για χαλάρωμα μετά τις περιηγήσεις στο κρύο, μόνο που προσγειώθηκα απότομα στην πραγματικότητα όταν διαπίστωσα ότι οι τιμές έχουν εκτοξευθεί ανεξήγητα και αδιανόητα τόσο για την περιοχή όσο και για την εποχή. (πράγμα που μερικώς μας εξηγήθηκε στη συνέχεια επειδή η περιοχή αυτή θεωρείται πλέον παράδεισος για startups και τράπεζες αναλόγως εκτινάχθηκαν και οι τιμές στα ακίνητα).

Δηλαδή αν στο καταχείμωνο ζητάν 80ρια για τα στούντιο, τι ακριβώς συμβαίνει στην εποχή αιχμής;

Το χόστελ ήταν πλέον μονόδρομος. Ευτυχώς υπήρχε η επιλογή του ιδιωτικού δωματίου αντί κοιτώνα και έτσι μας έμεινε μόνο η πίκρα του κοινόχρηστου μπάνιου…Δε βαριέσαι θα θυμηθώ πάλι το κάμπινγκ το καλοκαίρι, πρώτη φορά θα είναι; (ή τελευταία μήπως;))

‘Έγιναν οι σχετικές κρατήσεις με μισή καρδιά αλλά με αισθητά πλέον καλύτερη τιμή και σειρά πήραν τα ΜΜΜ. Βραδινό λεωφορείο από τη Lux Express στα 36 ευρώ το άτομο που έτσουξε λίγο αλλά η τύχη μας χαμογέλασε όταν ξαφνικά δυό μέρες πριν την εκκίνηση έσκασε προσφορά, ακυρώσαμε τα αρχικά και αγοράσαμε στα 11 ευρουλάκια το άτομο μόνο!

Κι αν δεν είμασταν ξεμυαλισμένες να χαζεύουμε αριστερά δεξιά θα προλαβαίναμε την προσφορά και για την τελευταία μας μετακίνηση από Βίλνιους σε Ρίγα η οποία τελικά μας βγήκε από 16 ευρώ/άτομο αντί για 6 που θα πληρώναμε αν είχαμε τα μυαλά μέσα στα κεφάλια μας.

Το φέρι από Ελσίνκι για Ταλίν έβγαινε στα 19,90 το άτομο και το εισιτήριο το αγοράσαμε επί τόπου πριν τη αναχώρηση.

‘Όλα έτοιμα λοιπόν, κανονίσαμε να κοιμηθούμε σπίτι μου το βράδι πριν την αναχώρηση ώστε να τακτοποιήσουμε το βαλιτσάκι.

Η Μαρία που έχει ζήσει αρκετά χρόνια στη Βαυαρία φρόντισε να προμηθεύσει τα ισοθερμικά από πάνω έως κάτω και για τις δυό μας.

Αφού λοιπόν τσεκάραμε το βαλιτσάκι που τρόμαξε την @paefstra , το χωρίσαμε στη μέση και υπολογίσαμε ότι μας παίρνει από 3 αλλαξιές ρούχα + αυτά που θα φορούσαμε , ρούχα ύπνου, εσώρουχα και τα παραφερνάλια….’Οπου παραφερνάλια για μένα σημαίνει, τα πραγματικά απολύτως απαραίτητα σε συμπυκνωμένες συσκευασίες…

Για τη δε Μαρία που είναι καλομαθημένη με την Gold της Star Alliance+βαλιτσάρα :rolleyes-80: σε κάθε ταξίδι, τα απολύτως απαραίτητα ήταν κάτι αναρίθμητα νεσεσέρ διαφόρων μεγεθών που λέει δεν πάει πουθενά χωρίς αυτά….υγρά μαντηλάκια για κάθε χρήση, μαντηλάκια ντεμακιγιάζ, μαντηλάκια αντισηπτικά, μαντηλάκια για τον κ@@@λο και γενικώς μαντηλάκια!

Επί πλέον φωτογραφική μηχανή στην θήκη της έξτρα από τις αποσκευές που δικαιούμασταν.

Ακολούθησαν σκηνές απείρου κάλλους, εγώ να προσπαθώ να εξηγήσω στη Μαρία ότι η Ryanair δεν αστειεύεται και θα φάμε πόρτα με όλα αυτά, τελικά πείστηκε να συμπυκνωθεί όσο χρειαζόταν, στριμώξαμε και ότι άλλο χωρούσε στα μπακπακ και κοιμηθήκαμε ήσυχες.



Φινλανδία – Ελσίνκι.

Στην πράξη ο έλεγχος στο Μακεδονία ήταν ανύπαρκτος, ούτε βλέφαρο καταδέχθηκαν να ρίξουν στις χειραποσκευές-ωστόσο υπήρχε και το παρακάτω και δε γινόταν να το ρισκάρουμε.
20230121_114902.jpg

Προσγειωθήκαμε στο Μπέργκαμο μεσημεράκι όπου είχαμε ένα τριωράκι μέχρι την επόμενη πτήση.

Τιμήσαμε δεόντως την Ιταλική πίτσα μαζί με ωραιότατο κόκκινο κρασάκι κ επιβιβαστήκαμε στο επόμενο.
20230121_134726.jpg


20230121_160808.jpg

'Αλπεις από ψηλά
20230121_165159.jpg

20230121_165036.jpg

Ιταλικά κρασάκια στην πτήση
20230121_175752.jpg

‘Αφιξη στο Ελσίνκι γύρω στις 20.30 αλλά το αεροδρόμιο αποδείχθηκε ατελείωτο…περπατήσαμε και περπατήσαμε μέχρι που βρήκαμε την έξοδο και βγήκαμε για να πάρουμε το λεωφορείο 600 προς το κέντρο της πόλης.

Μας ήρθε και η πρώτη…ψυχράδα! Με παγωνιά μας υποδέχθηκε η Φινλανδία αλλά με τόσο περπάτημα σέρνοντας το βαλιτσάκι το -6 , -7 το ένιωσα έως κι ευχάριστο.

Στη διαδρομή χιονισμένα παντού, ξετρελαθήκαμε!

Το λεωφορείο με 4,10 € μας άφησε στο κέντρο κ από κει με λίγη προσπάθεια βρήκαμε τη γραμμή του τραμ που έπρεπε να πάρουμε ως το χόστελ το οποίο βρισκόταν κοντά στην αποβάθρα από όπου θα έφευγε το φέρι την επόμενη.

Οι πρώτες εικόνες έδειχναν μια κάποια ζωντάνια στην πόλη αφού ήταν Σαββατόβραδο και οι Φινλανδοί το γλεντούσαν. Καλά μη φανταστείτε τσακίρ κέφι! Έτρωγαν ήσυχα και πολιτισμένα στα εστιατόρια οι άνθρωποι ενώ κάπου κάπου βλέπαμε και κόσμο έξω από μπαρ, τόσο όσο κόσμο, ενώ η Μαρία αναρωτήθηκε μήπως ο πολύς ο κόσμος βγαίνει πιο αργά :haha:


Κατεβήκαμε στη στάση μας και μας υποδέχθηκαν αυτές οι εικόνες.
20230121_222951.jpg

20230121_222959.jpg

Ενώ το χόστελ αποδείχθηκε τίμιο και ωραιότατο. Με μόνο 55 ευρώ το βράδι για Φινλανδία η τιμή ήταν παραπάνω από καλή. Η αμέσως επόμενη επιλογή (για δωμάτιο σε χόστελ) ξέφευγε στα 70 ευρώ! Και ανάμεσα το απόλυτο τίποτα. Ενώ τα περισσότερα καταλύματα ξεκινούσαν από τα 90 ευρώ και πάνω. Επομένως μια χαρά.

Το δωμάτιο ήταν βέβαια πολύ basic με τα έπιπλα να θυμίζουν λίγο νοσοκομείο…το μπάνιο όμως παρότι κοινόχρηστο ήταν όμορφο, ήσυχο κ πεντακάθαρο, ενώ μόλις άνοιγες τη βρύση ακούγονταν πουλάκια να κελαηδούν κ ξαφνικά ένιωθες ότι βρίσκεσαι σε φάση βουκολική κάπου σε δάσος, πολύ το ευχαριστήθηκα αυτό!

'Ενα καυτό μπάνιο με τα πουλάκια να κελαηδούν ;) , τσιμπήσαμε κάτι σνακς που είχαμε για δύσκολες ώρες, τελειώσαμε τα κρασάκια που είχαμε αγοράσει στην Ιταλία και πέσαμε να ισιώσουμε για να ξαμοληθούμε από νωρίς την επόμενη μέρα και να δούμε ότι προλάβουμε από την πρωτεύουσα της Φινλανδίας.
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.688
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom