go2dbeach
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Λατινική Αμερική
- Ταξίδι-Όνειρο
- Λατινική Αμερική

Επιστρέψαμε στο cayo Coral για να ετοιμαστούμε για την επόμενη δραστηριότητα.

Μικρό διάλειμμα για μπίρα, αναψυκτικό και ηλιοθεραπεία στις ξύλινες εξέδρες.

Το στενό ανάμεσα στα νησιά Bastimentos και Popa είναι ένα ρηχό κανάλι γνωστό για τους κοραλλένιους σχηματισμούς και τον πλούτο του βυθού. Μαζί με την περιοχή μεταξύ των isla Popa, Tigre και Loma partida είναι ότι καλύτερο στην περιοχή και συχνά αναφέρονται σαν "τα Γκαλαπάγκος της καραϊβικής" - πιθανόν να υπερβάλουν..
Ανοιχτήκαμε με το σκάφος σε απόσταση γύρω στα 200 μέτρα. Εδώ θα κάναμε το λεγόμενο Deepboard, μια δραστηριότητα που συνδυάζει θαλάσσιο σκι και σνορκελ. Σε τραβάει το σκάφος με σχοινί σε απόσταση, αλλά εσύ βρίσκεσαι μέσα στο νερό με τη μάσκα σου να χαζεύεις το υποβρύχιο τοπίο που περνά με ταχύτητα δίπλα σου.
Η περιοχή είναι δημοφιλής τοποθεσία για σνορκελ, για τους υπέροχους υφάλους και τα τροπικά ψάρια σε κάθε χρώμα και μέγεθος. Και αφού το πρωί που περάσαμε δε μπόρεσα να δω το βυθό με άνεση λόγω των ρευμάτων, είχα εναποθέσει όλες μου τις ελπίδες στο deepboard.

Η θάλασσα στη συγκεκριμένη περιοχή είναι προστατευμένη από τα κύματα, και εδώ βρήκαν το κατάλληλο μέρος για να αναπτυχθούν κοράλλια και να γίνουν το καταφύγιο οικογενειών ψαριών. Είναι ένα γίγας ενυδρείο με εξαιρετικά διαυγή νερά που μπορείς να καλύψεις μεγάλο μέρος του μέσα σε ένα τέταρτο που διαρκεί το deepboard.
Χωριστήκαμε σε τρία γκρουπ των τεσσάρων ατόμων το καθένα και έμεινα στο τέλος για να δω αν οι πρώτοι θα βγουν ζωντανοί. Η αλήθεια είναι οτι βγήκαν ζωντανοί, αλλά πέρα από σχολιασμούς οτι ήταν cool και για τις ανάσες που κάποιοι έπαιρναν με δυσκολία δεν έβλεπα μεγάλο ενθουσιασμό. Ειδικά οι κοπέλες φαίνεται να είχαν προβλήματα με τα μαγιό που σε κάποιες περιπτώσεις βγήκαν.
Θα μου πείτε και πολύ σωστά, αυτοί δεν είναι οι go2dbeach. Διότι εγώ αυτό περίμενα όλη μέρα! Και το μαγιό μου ήταν απολύτως ασφαλές και με γλίτωσε από το ρεζιλίκι στα ψάρια.
Μπήκαμε λοιπόν στο νερό σε ένα σημείο που ήταν ρηχά τα νερά αλλά γεμάτα με χιλιάδες παλιούς μου γνώριμους . Τα θαλάσσια αγγούρια. Ήταν παντού! Μαύρα και κίτρινα αγγούρια σέρνουν τα κορμιά τους ανάμεσα στα κοράλλια.. Δεν είχε χώρο να πατήσω! Γιατί με κυνηγούν παντού? Οι υπόλοιποι δεν ξέρω τι στο καλό έκαναν...τα πατούσαν? Τα νερά ήταν ρηχά μέχρι τη μέση μας αλλά το άτιμο το ρεύμα ήταν δυνατό και έχανα την ισορροπία μου με κίνδυνο να τα πατήσω. El Capitán θέλοντας να μου δείξει οτι δεν τρέχει τίποτα, έπιασε ένα και μου το έφερε κοντά να το δω. Μου ξέφυγαν δυο κουβέντες στα ελληνικά και έσκασε στα γέλια λες και κατάλαβε τι είπα. Όταν άρχισε να δίνει οδηγίες στα αγγλικά, ήταν η δική μας σειρά για να γελάσουμε αλλά κρατήσαμε τους τύπους, αποφεύγοντας να κοιταχτούμε με τον junior.
Στο νερό λοιπόν φορέσαμε τις μάσκες μας και κρατούσαμε ο καθένας από μια πλαστική σανίδα σε σχήμα μισοφέγγαρου το οποίο κρατάς και σε τραβάει το σκάφος ενώ εσύ κανονίζεις πότε θέλεις να βουτήξεις γέρνοντας το προς το βυθό και πότε θέλεις να βγεις να πάρεις ανάσα, σηκώνοντας το προς τα επάνω. Έχεις δηλαδή τον πλήρη έλεγχο του πόσο βαθιά θέλεις να πας μιμούμενος τα ψάρια που κολυμπούν δίπλα σου. Επίσης μπορούσαμε αν θέλαμε (οι προηγούμενοι δεν ήθελαν) να κάνουμε speedy twist (στα ελληνικά γυροβολιά σαν αρνί στη σούβλα) αλλά αφού φτάσουμε εκεί που το βάθος είναι στα 4-5 μέτρα, για να μην καρφωθείς σε κανέναν ύφαλο και γίνεις αποικία για τα επόμενα κοράλλια.
Το υποβρύχιο τοπίο ξεκινά με πλήθος από αγγούρια στην αρχή να αλευρώνονται ανάμεσα σε μαλακά κοράλλια και θαλάσσιες ανεμώνες όλα να κινούνται στο θαλάσσιο ρεύμα. Στη συνέχεια υπάρχει ένα λιβάδι με κατάλευκα κοραλλένια δάχτυλα, ενώ οι αποχρώσεις του πράσινου διακόπτονται από κόκκινα έως βαθύ μωβ σφουγγάρια και κίτρινα ψάρια που τρέχουν βιαστικά να κρυφτούν στις ανεμώνες.

Τις φωτο τις τράβηξα από το σκάφος ενώ τραβούσαμε τους πρώτους για deepboard και δεν είναι πολύ καθαρές και δυστυχώς στα πιο βαθιά που ήταν ο πολύχρωμος ύφαλος δεν βγήκαν καθόλου καθαρές.
Όσο προχωράς, μίνι υφαλάκια συγκεντρωμένα σε παρέες σε διάφορους συνδυασμούς και χρωματισμούς διαγωνίζονται στο πιο θα προσελκύσει πιο πολλά ψάρια. Κίτρινα και κόκκινα σφουγγάρια συμβάλουν στην πολύχρωμη διακόσμηση.

Το υποθαλάσσιο τοπίο έχει μεγάλη ποικιλία, έχει καταπληκτικούς κοραλλιογενείς υφάλους και τεράστιους πληθυσμούς τροπικών ψαριών να κολυμπούν σε λαμπερά σμαραγδί νερά..Ανάμεσα στα γκρουπάκια των υφάλων, αστερίες έχουν βρει το καταφύγιο τους φτιάχνοντας μικρές αποικίες. Εδώ που δεν τους αγγίζει κανένας. Κατέβαινα τόσο βαθιά που περνούσα ξυστά από τα κοράλλια για να τα δω από κοντά και ανέβαινα απότομα πάνω βγαίνοντας από το νερό όπως κάνουν τα δελφίνια.Εννοείται οτι εγώ κι ο junior βουτάγαμε όσο πιο βαθιά γινόταν και δεν θέλαμε να βγούμε για ανάσα για να μη χάσουμε λεπτό από το σόου.
El Capitán που βρισκόταν ανάμεσα μας είχε τρελαθεί από τη χαρά του που επιτέλους κάποιοι το διασκέδαζαν! Έκανε speedy twist και μου έκοβε τη χολή περνώντας ξαφνικά από μπροστά μου, έπιανε τεράστια θαλάσσια αγγούρια και τη στιγμή που έβγαινα να πάρω ανάσα μου τα κόλλαγε στη μάσκα (δεν ξέρω αν σήμαινε κάτι). Του έλεγα πάλι κάποιες κουβέντες στα ελληνικά και έσκαγε στα γέλια μαζί με τον junior. Ήταν απίστευτα διασκεδαστική δραστηριότητα σε πανέμορφο περιβάλλον. Ήταν και άλλοι δυο τουρίστες μαζί μας, αλλά ήταν ήσυχοι οι άνθρωποι..εμάς τα γέλια μας τα άκουσαν όλα τα Bocas.

Στην επιστροφή μας συναντήσαμε ένα πειρατικό που μάλλον ξεχάστηκε από τον 17ο αιώνα που η περιοχή ήταν παράδεισος για τους πειρατές.

Τα ωραία κάποτε τελειώνουν, έτσι και η εκδρομή μας. Επιστρέψαμε το απόγευμα στο νησί μας μετά από μια γεμάτη μέρα, για να περάσουμε το τελευταίο βράδυ μας εδώ.
Κάνοντας τον απολογισμό, αυτή η μέρα ήταν η καλύτερή μας στα Bocas, για μένα ήταν ένα όνειρο, ειδικά αφού κατάφερα να κάνω σνορκελ στον ύφαλο!
Και μάλιστα σνόρκελ σε fast forward.
Last edited: