Γαλλία Παρίσι απλά υπέροχο

marakixin

Member
Μηνύματα
148
Likes
14
Επόμενο Ταξίδι
Λονδινο
Ταξίδι-Όνειρο
αγια-πετρουπολη

Ένα αεροπλάνο πάνω απο τα σύννεφα και ένα κορίτσι που ονειρεύεται την γη, μια γη που ήταν όνειρο, κύκλος σε ένα χάρτη ψυχής και οχι μόνο.Το αεροπλάνο προσγειώθηκε και το κορίτσι χάζευε χαμένο γυάλινους διαδρόμους να διασταυρώνονται πάνω απο το κεφάλι της, σε ένα αεροδρόμιο που την τρόμαζε λιγάκι.Πήρε μια ανάσα και βγήκε έξω...χαμογέλασε πονηρά.Ο ήλιος έλαμπε καθάριος όπως στην χώρα της.Είχε τάξει στους αρχαίους μυθικούς θεούς της χώρας της μια προσευχή-μια ικεσία στον Αππόλωνα- να φέρουν φως λαμπρό να αστράψει τούτη η πόλη για χάρη της και την είχαν ακούσει.Πήρε το τρένο που θα την οδηγούσε στην καρδιά της πόλης gare saint-lazare.Βγήκε απο τον υπόγειο και κοίταξε το ξενοδοχείο της. Ήταν όπως το είχε δει στο διαδίκτυο μαι και σε εκείνο τον υπέροχο πινάκα του Manet. Πέρασε την πόρτα μίλησε δειλά την γλώσσα τους, μια γλώσσα που είχε πάνω απο δέκα χρόνια να μιλήσει και βγήκε στο δωμάτιο της που έβλεπε τις στέγες της πόλης. Της άρεσε να βλέπει τις στέγες να απλώνονται στα ποδια της.Ο ρεσεψιονιστ της χαμογέλασε δεν είχαν περάσει ούτε δέκα λεπτά απο την στιγμή που της έδωσε το κλειδί άλλα δεν μπορούσε να κρατηθεί μέσα. Βγήκε άνοιξε τον χάρτη τον ξανάκλεισε. Περπάτα απλά προς το εμπρός είπε στον εαυτό της.
Ένας ναός πρόβαλλε σε λίγο μπρος της, τον αναγνώρισε. Είχε διαβάσει 5 οδηγούς πριν έρθει εδώ, τους 2 τους κουβαλούσε μαζί της.Ήταν η MADELEINE, ο ναός της Μαγδαληνής. Έκανε τον κύκλο και βρέθηκε στα σκαλιά της εισόδου. Ολάνθιστα παρτέρια πλαισίωναν τα σκαλοπάτια της.Κοίταξε ψηλά το αέτωμα, τον Χριστό κριτή στην Δευτέρα Παρουσία, τους αγγέλους που τον περιέβαλλαν και μετά τους 52 κορινθιακούς κίονες που κύκλωναν το κτίριο. Αισθάνθηκε περηφάνια για την επιρροή της χώρας της στην τέχνη.Όπου και αν είχε ταξιδέψει η μικρή της χώρα όπως την αποκαλούσαν κάποιοι ήταν εκεί. Πέρασε το περιστύλιο και βρέθηκε μπρος σε δύο ψηλές μπρούτζινες πόρτες που είχαν ανάγλυφα με τις δέκα εντολές.Της θυμόταν όλες, της τηρούσε;Περπάτησε στο εσωτερικό της, το χρυσό και το μάρμαρο είχαν στολίσει το ναό.Οι καθολικές εκκλήσεις έχουν μια σιωπή και μια γαλήνη που της αρέσει μα και κάποιες φόρες μια παγωνιά που την τρομάζει, μια παγωνιά που δεν συνάντησε πότε της στα μικρά ξωκλήσια της πατρίδας της. Εκεί η Παναγιά έχει μια γλυκύτητα που πέρνα στο αίμα σου εδώ η Παναγιά είναι της πιο πολλές φόρες άγαλμα ή ζωγραφιά απο σπουδαίο ζωγράφο μα δεν έχει αυτό το... κάτι.Στο κέντρο του ναού η Μαγδαληνή ανεβαίνει μακαριά στους ουρανούς στα χέρια δύο αγγέλων ξέροντας οτι πάρα την αμαρτία έχει κερδίσει τον ουρανό. Της χαμογελά και φεύγει.
Βλέπει ένα οβελίσκο και ξεκίνα για αυτόν.Φτάνει και κοίτα γύρω της. Τόλμα για πρώτη φόρα να πει δυνατά στον εαυτό της και στον αέρα που βρίσκεται PLACE DE LA CONCORDE και Παρίσι.Πέρνα απέναντι στην πλατεία που φτιάχτηκε για τον Λουδοβίκο XV το 1754 και κοίτα κάνοντας κύκλο γύρω απο τον εαυτό της μια απο τις ελάχιστα ανοιχτές πλατείες. Μια πλατεία που περιτριγυρίζεται απο κτίρια μόνο απο την μια πλευρά.Διατηρώντας με αύτο τον τρόπο την προοπτική ενός θριαμβευτικού άξονα. Δεξιά σου τα Ηλύσια Πεδία αριστερά οι κήποι του Κεραμεικού και πιο πίσω το Λούβρο, μπρος σου το ποτάμι και η βουλή τους και πίσω σου ο ναός που μόλις είδες.Αν μπορούσες να υψωθείς απο προσμονή στον αέρα σαν μπαλόνι θα έβλεπες τρεις αψίδες σε μια ευθεία- μια ευθεία που ενώνει το χθες το κλασσικό και το μοντέρνο. Θα έβλεπες την Αψίδα του Καρουζελ εκείνη του Θριάμβου και την Defans.Κάτω στην γη η πλατεία δεν ήταν πάντα Ειρήνης όπως την αποκαλούν σήμερα κάποτε ήταν βαμμένη στο αίμα. το 1792 γίνεται το κέντρο της Γαλλικής Επανάστασης. εδώ στήνεται η λαιμητόμος και πάνω απο 1000 ευγενείς βρίσκουν το θάνατο μαζί τους και η Μαρία Αντουανέτα και ο σύζυγος της.Το σημερινό όνομα της το πήρε το 1795 σαν πράξη εθνικής συμφιλίωσης.Ο οβελίσκος είναι δώρο απο την Αίγυπτο και ήρθε εδώ το 1836 η θέση του για πολλούς είναι ακόμα στο Λούξορ,απο το οποίο αποχωρίστηκε απο τότε.Στις δύο άκρες της τοποθετήθηκαν δίδυμα συντριβάνια, σαν αυτά που βρίσκονται στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στην Ρώμη.Συντριβάνια με τρίτωνες, νηρηίδες και πλάσματα που κατοικούν στα βιβλία της δίκης της μυθολογίας.Ο βασιλιάς τους αποκαλούσε τον εαυτό του Ήλιο και λάτρευε την Ελλάδα της.
Πέρασε ξανά απέναντι και είδε 4 αγάλματα γυναικών άλλα 4 ήταν στην άλλη πλευρά, οι 8 πιο σημαντικές πόλεις της χώρας κοίταζαν και πρόσεχαν την πλατεία.Μπήκε στο κήπο.JARDIN DES TUILERIES ΚΑΙ JARDIN DU CARROUSEL. Μια εξάγωνη λίμνη μπρος της με καρέκλες ένα γύρω και δεξιά της το μουσείο Ορανζερί,ή αλλιώς το μουσείο του Πορτοκαλεώνα στο οποίο ο MONET χάρισε τα ταμπλό με τα νούφαρα του.Δύο κυκλικές αίθουσες 4 ταμπλό στην κάθε μια και ένα ανεπανάληπτο ταξίδι στα χρώματα.Πινελιές κοφτές μικρές αλλού μεγάλες ,πλατιές ,λεπτές, πινελιές που έπαιρναν το μυαλό του κοριτσιού και το βυθίζουν μέσα στα νερά που πάνω το κολυμπούν τα νούφαρα και οι κλαίουσες ιτιές ρίχνουν τον ίσκιο τους. που το φως και το χρώμα την κάνουν να κλείνει για λίγο τα ματιά μπρος στην τόση ομορφιά.Μια ομορφιά που γίνεται δυσβάστακτη και πονάει.
Πέρνα την ARC DE TRIOMPHE. ΤΟ βλέμμα της έχει ξεκουραστεί πριν στις Φλαμουριές και στις Καστανιές που είναι φυτεμένες ανά πεντάδα, σαν μικρές κουτσομπόλες παρέες που φλυαρούν τα νέα του πάρκου, που καθημερινά ζει έντονα την ζωή του.Την αψίδα που πέρασε την έστησαν για το Ναπολέοντα το 1808 για να περάσει η γαμήλια πομπή του αφου δεν προλάβαινε να είναι έτοιμη όπως φιλοδοξούσε αυτή του Θριάμβου.Μπροστά της είναι η γυάλινη πυραμίδα που παίζει παιχνίδια με τον ήλιο που αντανακλάται πάνω της και σκορπίζεται μετά σε χρώματα.Περνα χωρίς να την πλησιάσει μια πύλη και βγαίνει στην όχθη του ποτάμου.Ξέρει που πάει. Πάει στο ΙΛ-ΝΤΕ ΛΑ ΣΙΤΕ την ιστορική καρδιά του Παρισιού.
Το νησάκι κατοικήθηκε απο το 300π.χ και έχει πάνω στην μικρή έκταση του κάποια απο τα πιο σπουδαία οικήματα.Την ΝΟΤRE DAME το PALAIS DE JUSTICE< το δικαστικό μεγαρό> την αρχαιολογική κρυπτή, τις παλιές φυλακες τοSANTE SAPELLE.Περνάει απο την pont Neuf που ενώ σημαίνει νέα γέφυρα είναι η πιο παλιά.Ο Ερρίκος ο Δ την βάφτισε αφού τελείωσε το 1606 βάζοντας και το άγαλμα του πάνω της.Η γέφυρα ήταν μοναδική γιατί ως εκείνη τη στιγμή οι γέφυρες γέμιζαν σπίτια ενώ αυτή ήταν αδεία.Βλέπει την τεραστία ούρα και περιμένει να μπει και εκείνη στο Σεν Σαπελ.
Η λέξη αριστούργημα της φαίνεται λίγη για να περιγράψει αυτό που είδαν τα ματιά της. Κάθεται σε ένα παγκάκι απέναντι για να το κοίτα απέξω.Κλείνει τα ματιά και γύρνα μέσα.Άρχισε να κτίζεται για να φυλάξει κειμήλια των Παθών του Χριστού- το ακάνθινο στεφάνι και ένα καρφί της σταύρωσης απο τον Λουδοβίκο Θ, τον μοναδικό που αργότερα ονομάστηκε Άγιος.Κατά την πρώτη σταυροφορία του απέκτησε το ακάνθινο στεφάνι, κομμάτια τιμίου σταυρού καρφιά και όπως λένε σταγόνες αίμα του κυρίου.Ο κάτω όροφος ήταν για μας τους ταπεινούς και φτωχούς ανθρώπους του λάου.Απλά βιτρό κολώνες στολισμένες με σχεδία και μια μικρή σκάλα που οδηγεί στον πάνω όροφο που ήταν για τους ευγενείς.Είχε δει πολλές φωτογραφίες, είχε ακούσει για την ομορφιά του άλλα αυτό δεν εμπόδισε την φωνή να βγει μονή της απο την ψύχη της ΘΕΕ ΜΟΥ.Μόλις πάτησε το τελευταίο σκοτεινό σκαλοπάτι το φως την τύφλωσε. χρώματα βρισκόταν παντού.15 παράθυρα βιτρό ,ύψος 15 μέτρα,1134 σκηνές απο την Παλαιά και Καινή διαθήκη σε μικρά μικρά πολύχρωμα γυαλιά,καθώς και τον ίδιο τον βασιλιά να παίρνει τα ιερά αντικείμενα.Μια ιστορία είναι γραμμένη στα παράθυρα, μια ιστορία που διαβάζεται από αριστερά χαμηλά και προς τα δεξιά και απο κάτω προς τα πάνω.Μόνο που χωρίς κιάλια δεν μπορείς να την διαβάσεις ολη.Ανοίγεις τα ματιά και κοιτάς και χάνεις την δύναμη της περιγραφής, τι να πεις για το φως, τα χρώματα...Λες θα δω τα παράθυρα και μετά το βλέμμα καρφώνεται στην Ροζέτα που κρύβει μέσα της το όραμα του Ιωάννη της Αποκάλυψης, 86 ενότητες που λάμπουν πιο όμορφα στην δύση του ηλίου.Το κορίτσι έκατσε εκεί που βγαίνει η σκάλα και γέλαγε γλύκα με όλα τα φωνήεντα που άκουγε.Φωνήεντα και μικρές φράσεις θαυμασμού που έβγαιναν αυθόρμητα από όλα τα χείλη όπως βγήκε και η δίκη της.
τώρα που καθέται απέναντι κοιτά το εισιτήριο που θα την φέρει ξανά αύριο το δείλι στο ναό για μια συναυλία με κεριά και κλασσική μουσική.Κρύβει το εισιτήριο παίρνει τα πράγματα της και πάει για την ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ.

συνεχίζεται
 

Attachments

Last edited by a moderator:

Lthanos

Member
Μηνύματα
1.387
Likes
283
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο
Ταξίδι-Όνειρο
2 μήνες στην Κίνα
Πραγματικά μία πολύ όμορφη αφήγηση σε πολύ προσωπικό ύφος.

ΥΓ Τελικά χρειαζόντουσαν οι απειλές του μηδενισμού ...
 

dimosf

Member
Μηνύματα
2.302
Likes
5.885
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Επιτέλους μια ιστορία για το ανεπανάληπτο Παρίσι:clap::clap: Και τι ιστορία!! Περιμένω τη συνέχεια:D
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
maraxin ξέρεις να αφηγείσαι!!!
έχεις στύλ και ύφος αξιοπρεπές !!!
με καθήλωσες !!!
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.371
Likes
6.865
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Μπράβο Μαρακιχίν, :clap:
με ταξίδεψες με την υπεροχη αφηγησή σου στη δεκαετία του 80, οταν επισκέφτηκα νεαρός την πόλη του Φωτός!

Και με εβαλες σε πειρασμο να ψάχνω για εισιτήρια για αυτο τον ωραίο προορισμό!:cool:
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.967
Likes
9.377
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Επιτελους , ειδαμε φως απο την πολη του φωτος :lol:ωραιοτατη ιστορια!
 

dik-7

Member
Μηνύματα
1.527
Likes
2.044
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Πολύ ωραιά η ιστορία σου. Μπράβο! Περιμένω τη συνέχεια.
 

marakixin

Member
Μηνύματα
148
Likes
14
Επόμενο Ταξίδι
Λονδινο
Ταξίδι-Όνειρο
αγια-πετρουπολη
ΠΑΡΙΣΙ ΑΠΛΑ ΥΠΕΡΟΧΟ

Συνεχιζεται...μερος β

Το κορίτσι βρέθηκε μπροστά απο τον ναό.Τον είχε δει τόσες φόρες σε ταινίες,τον είχε διαβάσει στο ομώνυμο έργο μα τώρα ήταν μια απτή πραγματικότητα, έπρεπε απλά να διαλέξει απο ποια απο τις 3 θύρες θα έμπαινε στο εσωτερικό του. Αποφάσισε να καθυστερήσει λιγάκι ακόμα την είσοδο της και να κατεβεί στην κρυπτή.CRYPTE DU PARVIS έγραφε η πινακίδα και τα σκαλιά την κατέβασαν 80μ κάτω απο την γη, εκεί στα πρώτα προχριστιανικά ερείπια.Όταν ανέβηκε στο φως διέσχισε την πλατεία με κατεύθυνση ένα αστέρι το point zero. To σημείο μηδέν απο το οποίο μετριούνται όλες οι αποστάσεις στο Παρίσι.Χωρίς να το θέλει το κορίτσι σκέφτηκε ένα άλλο σημείο μηδέν,ένα μνημείο φρίκης...Η είσοδος ήταν μπρος της. Οι θύρες της Παρθένου, του Χρίστου και της Δευτέρας Παρουσίας.....Ένιωσε το βλέμμα των 28 βασιλέων της Ιουδαίας και του Ισραήλ να την κοιτούν.Ψηλά απο την στοά τους έβλεπαν τους πιστούς και τους απίστους να μπαίνουν μέσα.Ο ναός ήταν τεράστιος και σκοτεινός μόνο το φως απο τα χιλιάδες μικρά κεριά έσπαγε το σκοτάδι. Κάθε κερί μια προσευχή κάθε κερί μια ευχή. Αγόρασε ένα και το έβαλε μαζί με τα άλλα, ήξερε πως κάνεις δεν θα το σβήνε βουτώντας το στο νερό πριν καεί και σβήσει μόνο του. Αυτό ήταν κάτι που της άρεσε στις εκκλησίες των ξένων.Προχωρούσε κοιτώντας βιαστικά τα παρεκκλήσια 37 ήταν αν τα κοίταζε αργά δεν θα έβγαινε πότε έξω. Το σκοτάδι σπάει στην μέση του χώρου απο τις δυο ροζέτες που βρίσκονται στην βόρεια και στην νοτιά πλευρά.Η βόρεια που κράτα τα βιτρό του 13 αιώνα έχει την Παναγία στην καρδιά της με μορφές της Παλαιάς Διαθήκης, ενώ η νότια το Χρίστο με τους 12 αποστόλους.Το άγαλμα που έδωσε το όνομα του στο ναό βρίσκεται σε ένα απο τους κεντρικούς κίονες. κάθισε δίπλα του και προσπάθησε να φανταστεί την στέψη του Ναπολέοντα το 1804, την κηδεία του Ντε Γκολ.Αυτό που δεν μπορούσε να πιστέψει ήταν οτι ο λαός είχε αφήσει αυτό τον χώρο να ρημάξει σχεδόν, είχε αποφασίσει να τον κατεδαφίσει και χρειάστηκε η αγάπη ενός συγγραφέα που έγραψε το πιο διάσημο βιβλίο της Γαλλίας και ξεσήκωσε έρανο για χάρη της για να σωθεί ο ναός.
Βγήκε και περίμενε στην ουρά για να βγει στους πύργους 387 λαχανιάσματα,ένα για κάθε σκαλοπάτι μα η θεά και οι τερατόμορφες υδρορρόες άξιζαν τον κόπο.Πέρασε απο τον ένα πύργο στο άλλο και όταν βρέθηκε κάτω απο τον Εμμανουήλ-την καμπάνα-φώναξε τον πιο διάσημο κάτοικο τον Κουασιμόδο ρο τον κωδωνοκρούστη.
Το κορίτσι πήρε τον ανήφορο για το ΚΑΡΤΙΕ ΛΑΤΕΝ- απο τα λατινικά που μίλαγαν οι φοιτητές στην ΣΟΡΒΟΝΗ.Έβλεπε την κίνηση στους δρόμους την ησυχία και προσπαθούσε να το φανταστεί να φλέγεται στα συνθήματα.Απο εδώ ξεκίνησε ο Μάης του 68.Μια διαμαρτυρία αρχικά για το Βιετνάμ που έγινε διαμαρτυρία για το καθεστώς.Οι φοιτητές τελικά είναι πάντα στους δρόμους όταν χρειαστεί....Ο προορισμός της ήταν το ΚΛΥΝΙ,το μουσείο μεσαιωνικής τέχνης.Πήγαινε γιατί ήθελε να δει μια σειρά ταπισερί.Η σειρά λεγόταν η κυρία με το μονόκερο και φτιάχτηκαν στην Ολλανδία στα τέλη του 15. οι 5 απο τις 6 απεικονίζουν τις αισθήσεις με μυστηριακό τρόπο και η 6 γράφει στην μοναδική μου επιθυμία και ακόμα και σήμερα η ερμηνεία της διχάζει.Το κορίτσι στάθηκε ώρα να τις χαζεύεις. Τα χρώματα, οι λεπτομέρειες ήθελε να περάσουν μέσα της πριν τους γυρίσει την πλάτη και φύγει για το Πανθεον.
ΤΟ PANTTHEON νάος που κτίστηκε απο τον Λουδοβίκο ΙΕ ως ευγνωμοσύνης για ανάρρωση απο δύσκολη αρρώστια.Τον αφιέρωσε στην Αγία Γενεβιέβη-προστάτιδα της πόλης-πριν γίνει τόπος ανάπαυσης σπουδαίων άντρων, έγραφε ο οδηγός.Πάλι κορινθιακοί κίονες στόλισαν την είσοδο και το αέτωμα είχε την Γαλλία να στέφει με δάφνες τους ήρωες της,με δάφνες όπως και στην αρχαία Ελλάδα.Η πατρίδα τους μεγάλους άντρες ευγνωμονεί έγραφε η επιγραφή στην πρόσοψη, αν μετέφρασε σωστά το ρήμα, είχε χρονιά να το δει και δεν ήταν σίγουρη.Ο ναός ήταν και αυτός τεράστιος και άδειος...στους τοίχους σκηνές απο την ζωή της Γενεβιέβη.Στην καρδιά του το ΕΚΚΡΕΜΕΣ ΤΟΥ ΦΟΥΚΟ οχι ως δυσνόητο μα και μαγευτικό βιβλίο άλλα ως αλήθεια.το 1851 ο Φουκό κρέμασε ένα βαρίδι απο τον θόλο για να αποδείξει την θεωρία του οτι η γη περιστρέφεται.Το βαρίδι μετακινιόταν μπρος πίσω και η θέση του άλλαζε σε σχέση με το έδαφος.Η θεωρία του είχε αποδειχθεί.κάτω απο τα ποδιά του κοριτσιού υπήρχε μια κρυπτή...κατέβηκε τα σκαλιά και περπάτησε ανάμεσα στους τάφους.Οι μεγαλύτεροι Γάλλοι ήταν θαμμένη εδώ.Ο Βολτέρος ο Ντιντερό, Ο Ρουσό, ο Γκοσινι ο Ουγκο ο Μπράιγ<γραφή τυφλών> ο Ζολά ,ο Κοκτό, με τον πιο αγαπημένο της θεατρικό μονόλογο -την ψεύτρα.<<Είμαι ψεύτρα;Σας ρωτώ...Μάλλον είμαι ένα ψέμα.Ένα ψέμα που λέει πάντα την αλήθεια.>>και η μοναδική γυναίκα της κρυπτής η Μαρία Κιουρί.
Στο βάθος του δρόμου είδε ένα κήπο JARDIN DU LUXEMBOURG για κάποιους οι πιο ρομαντικοί κήποι.Το κορίτσι δεν θα διαφωνούσε πήρε ένα χυμό και κάθισε κάτω απο τα δέντρα.Απέναντι της ένα άγαλμα αφιερωμένο στο Ντελακρουά που τον κρατούν στα χέρια τους η δόξα ο χρόνος και η τέχνη.Στο κέντρο μια λιμνούλα που τα παιδιά παίζουν με ξύλινα καραβάκια, καστανιές,λεύκες...λουλούδια.Στον οδηγό διαβάζει οτι πιο κάτω είναι η SAINT SULPICE την οποία ζωγράφισε ο Ντελακρουά και στην οποία παντρεύτηκε ο Ουγκο.Στην πλατεία μπρος της υπάρχει η κρήνη των τεσσάρων σημείων.Στα Γαλλικά τα 4 σημεία σημαίνουν στην κυριολεξία τα σημεία των επισκόπων les points cardinaux και η κρήνη έχει 4 επισκόπους που κοιτούν τα σημεία του ορίζοντα.

η εκκλησία που βρίσκεται λίγο πιο κάτω είναι η πιο παλιά του Παρισιού η SAINT GERMAIN DES PRES οι περισσότεροι την προσπερνούν και περνούν στο πεζοδρόμιο ένα τεράστιο κεφάλι του Πικάσο αφιερωμένο στον Απολλίναιρ βρίσκεται εκεί.Μα αυτό το κεφάλι δεν είναι ο μόνος λόγος που την προσπερνάς το CAFE DE FLORE βρίσκεται σχεδόν κολλητά.Ο Σαρτρ η Σιμονε...σύχναζαν έδω.Τα ποδιά του κοριτσιού έχουν κουραστεί, τους τάζει παγκάκι αν την πάνε λίγο πιο κάτω..σε αυτό το κτίριο που βλέπει στο βάθος.Ένα παραλληλογράμμο κτίριο.Πίσω του προβάλλει ο μεταλλικός σκελετός του πύργου του Άιφελ.Αυτό κάνει τα ποδιά να λειτουργήσουν πάλι...Φτάνει στο παγκάκι και σωριάζεται.Τα ματιά της ταξιδεύουν στο πάρκο...οι Γάλλοι κάνουν ηλιοθεραπεία προσπαθώντας να εκμεταλεύτουν τον ήλιο, μια μαμά ταΐζει το μωρό της, παιδιά παίζουν μπάλα και δυο ηλικιωμένοι κάθονται δίπλα δίπλα σε ένα παγκάκι.Βλέπεις την αγάπη να τους τυλίγει.Το κορίτσι ζηλεύει πάντα γλύκα αυτά τα ηλικιωμένα και αγαπημένα ζευγάρια.Βγάζει τον οδηγό της και διαβάζει για το κτίριο και για τον χρυσό του θόλο που τρεμουλιάζει με το φως.
HOTEL NATIONAL DES INVALIDES-μέγαρο των απομάχων ή άπλα Ενβαλιντ.το κτίριο είναι κτισμένο για να φιλοξενήσει τους λαβωμένους φαντάρους του Α παγκοσμίου πολέμου.Οι φαντάροι έβρισκαν εδώ τροφή στέγη και κάποιον άλλο που είχε τις ίδιες εικόνες με εκείνον και μπορούσε να μιλήσει για την φρίκη του πολέμου.Μέσα της υπάρχει και η στρατιωτική σχόλη στην οποία πήγε ο Ναπολέων...Ο θόλος είναι η ΝΤΟΜ και κάτω απο αυτόν αναπαύεται ο Ναπολέοντας.19 χρονιά μετά τον θάνατο του ο λαός του Παρισιού τον υποδέχεται ξανά σαν ήρωα και τον πέρνα για φόρο τιμής κάτω απο την αψίδα του Θριάμβου.Τον τοποθετεί σε μαρμάρινη λάρνακα ,κοντά στο ποτάμι όπως είναι η τελευταία του επιθυμία.Το κορίτσι μπαίνει στην Ντομ που είναι γεμάτη μνημεία μεγάλων στρατηγών. στο κέντρο ένας μαρμάρινος κύκλος σαν μπαλκόνι δίνει στον επισκέπτη την δυνατότητα να κοιτάξει απο ψηλά την λάρνακα του μεγάλου στρατηλατη....Το κορίτσι βγαίνει έξω την περιμένει ο δρόμος, ένας ατελείωτος δρόμος.Στην δεξιά πλευρά του μεγάρου κρυβεται το μουσείο RODIN.ο γλύπτης του σκεπτόμενου και του φιλιού ζούσε σε αύτο το σπίτι με τον τεράστιο κήπο.Ένα κήπο σπαρμένο αγάλματα.Θάμνοι που φανερώνουν και που κρύβουν τα γλυπτά ενθουσιάζουν το κορίτσι.Μυρωδιές χ λοής λουλουδιών και δέντρων κάνουν τον αέρα πιο ανάλαφρο.Το σπίτι σε κερδίζει απο μόνο του.πως θα ήθελε να μπορούσε να της μιλήσει να της έλεγε πως ήταν ο Ροντεν ως άνθρωπος, πως ήταν όταν έσκυβε πάνω απο ένα μάρμαρο.Θα ήθέλε να μπορούσε να ακουμπήσει το χέρι της πάνω στο μάρμαρο και να ακολουθήσει τα σφιχταγκαλιασμένα σώματα στο φιλί ξέρει οτι δεν μπορεί μένει λοιπόν άπλα να το κοίτα συνεχιζεται...
 
Last edited by a moderator:

Lthanos

Member
Μηνύματα
1.387
Likes
283
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο
Ταξίδι-Όνειρο
2 μήνες στην Κίνα
Marakixin, το κορίτσι συνεχίζει να με ενθουσιάζει και στη 2η συνέχεια.

Είδα το χάρτη σου. Δε τη γλυτώνεις. Μόλις τελειώσεις με το Παρίσι θα μας διηγηθείς τις ιστορίες του κοριτσιού και από τα άλλα μέρη που πήγε.
 

dimosf

Member
Μηνύματα
2.302
Likes
5.885
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Τι όμορφη και τρυφερή αφήγηση!!Με γύρισες 10 χρόνια πίσω που έκανα κι εγώ τις περισσότερες από τι διαδρομές που περιγράφεις! Νάσαι καλά κορίτσι μας!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.199
Μηνύματα
883.624
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom