va5ilis
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Το Εβερεστ
Περιεχόμενα
- Κεφάλαιο 1
- Oklahoma City(Oklahoma) & Wichita( Kansas)
- Nebraska - Chimney Rock & Scott Bluffs
- Fort Laramie (Wyoming) & Mammoth Site (South Dakota)
- Custer State Park, Mount Rushmore (South Dakota)
- Cathedral Spires, Black Elk Peak & Crazy Horse Monument (South Dakota)
- Badlands
- Deadwood (South Dakota) & Devil’s Tower (Wyoming)
- Little Big Horn (Wyoming)
- Yellowstone National Park 1
- Yellowstone National Park 2
- Yellowstone National Park 3
- Yellowstone National Park 4
- Yellowstone National Park 5
- Grand Teton National Park
- Οι αετοφωλιες του Mesa Verde National Park
- Chaco Canyon
- Επιστροφη – Χρησιμες πληροφορίες – Επίλογος
Keep your face towards the sunshine - and shadows will fall behind you.
~ Walt Whitman
Μερα 12η - Yellowstone National Park 4~ Walt Whitman
Αφου κοιμηθηκα χθες στο Idaho, μια πολιτεια που εχει πολλα για του λατρεις της φυσης, κατευθυνομαι προς την δυτικη πυλη του Yellowstone (Wyoming). Απο αυτη την πυλη ειναι κοντινοτερη η προσβαση στα πιο σημαντικα αξιοθεατα του παρκου. Η πορεια που ακολουθησα σημερα ειναι περιπου αυτη.
Η μερα ειναι πανεμορφη, ο Ηλιας μου κανει τα χατηρια με τις φωτογραφιες και οι μπαταριες ειναι γεματες σημερα. Το κεφαλαιο δεν θα εχει πολλα λογια αλλα πολλες φωτογραφιες.
Πρωτος σταθμος ο θερμοπιδακας Old Faithfull, που ονομαστηκε ετσι γιατι ειναι “πιστος” και κανει το μπαμ σε σταθερα χρονικα διαστηματα. Μαλιστα γραφει και τις ωρες στο visitor's center.
Συνεχιζοντας απο πισω απο τον θερμοπιδακα εχει ενα υψωμα που μπορει καποιος να δει απο ψηλα τον Old Faithfull αλλα και μια σειρα απο αλλους θερμοπιδακες και γεωλογικα φαινομενα.
Απο εδω ξεκιναει η Biscuit Basin με ακομα περισσοτερες πισινες.
Morning Glory (ή αλλιως Glory Glory Hallelujah που λεει και ο Ελβις). Μα τι ομορφια!
Υπαρχει ενα ωραιο μονοπατι, λιγοτερο απο ωρα, που οδηγει στους Mystic Falls. Οταν πλησιασει καποιος στο τελειωμα του μονοπατιου, υπαρχει μια κατσικοστρατα στην πανω μερια η οποια καταληγει στο ποταμι. Πηδωντας μερικα βραχακια, και με τιμημα ενα βρεγμενο παπουτσι εφτασα ακριβως μπροστα στον καταρρακτη και απο εκει μπορει να βγαλει καποιος τις ωραιοτερες φωτογραφιες χωρις κοσμο.
Θυμαμαι ενα απο αυτα τα μεγαλα φωτογραφικα λευκωματα - βιβλια που ειχε σαν εξωφυλλο τη Grand Prismatic Spring και τωρα, μετα απο τοσα χρονια, ειναι μπροστα μου σε ολο της το μεγαλειο.
Απο το υψωμα/παρατηρητηριο το μονοπατι συνεχιζει για τα Fairy Falls.
Μιλωντας με αλλους πεζοπόρους, καποιος προτεινε να συνεχισω για τον Imperial Geyser. Το μονοπατι δεν φαινεται καθαρα στους ηλεκτρονικους χαρτες και αν δεν το ξερει καποιος πιθανοτατα θα σταματησει στους καταρρακτες και θα γυρισει. Ο Αυτοκρατορικος θερμοπιδακας περικλειεται απο μια καταγαλανη πισινα που κρατιεμαι με το ζορι να μην μπω (ειπαμε εχω παθει στερητικο χωρις Ελλαδα αυτο το καλοκαιρι) και ο θερμοπιδακας ειναι τοσο Faithfull που πετιεται με συχνοτητα ενος λεπτου. Εξαιρετικο μερος, χωρις πολυ κοσμο.
Βεβαια κοιτωντας αυτη την φωτογραφια προσεκτικα, καταλαβα γιατι δεν ειναι και τοσο καλη ιδεα να βουτηξω στις πισινες, εκτος του οτι το νερο ειναι καυτο.
Μετα απο μια γεματη μερα βρισκω μια ωραια καβατζα, ενα παρκινγκ χωρις πολυ κοσμο και με τουαλετα και παρκαρω την Ντολυ. Σημερα θα κοιμηθουμε σε αυτο το πενταστερο που το εχουμε και πριβε. Εχει παντου πινακιδες για αρκουδες, ετσι ο,τι φαγητο εχω ανοιχτο μεσα στο αμαξι το ξεφορτωνομαι γιατι δεν θελω να μου χτυπανε το παραθυρο νυχτιατικα. Εχω ριξει τα πισω καθισματα και εχω στρωσει τον υπνοσακο μου. Δεν εχει πολυ κρυο και ειμαι ανετα μεσα στο αμαξι. Καθαριζω τις φωτογραφιες μου μεχρι να με παρει ο υπνος.
Το επομενο που θυμαμαι ειναι να ξυπναω παγωμενος μεσα στην νυχτα. Ειναι γυρω στις 1:30 το βραδυ και εχει λιγο πανω απο τους 0 βαθμους και αρκετη υγρασια. Φοραω το μπουφαν μου, κανω βουτια απο το πισω καθισμα αναμεσα απο τα μπροστινα καθισματα σαν να κανω κεφαλια ψαρακι, αριστερο χερι στο φρενο και δεξι στο Start για να ξεκινησω την μηχανη και την ξαναπεφτω. Ενταξει, τωρα θα ειμαι μια χαρα.
Μια ωριτσα μετα αναβουν ολα τα φωτα και η μηχανη σβηνει, ενω εγω πεταγομαι μεσα στον υπνο μου προσπαθωντας να καταλαβω ποιος αναψε το φως. Τι εγινε, μας πιασανε;
Η Ντολυ εχει χρονοδιακοπτη και μετα απο μια ωρα αναβει τα φωτα και σβηνει την μηχανη σε περιπτωση που την εχει ξεχάσει ο οδηγος. Καμια φορα οι πολλοι αυτοματισμοι δεν ειναι καλοι.
Ετσι λοιπον, με μερικες κεφαλιες ψαρακι απο το πισω καθισμα την εβγαλα μεχρι το πρωι.
Σκεφτομουν μεσα στην νυχτα και γελουσα με τον εαυτο μου, οτι ειχα παρει και την σκηνη με την οποια εκανα τον σκηνιτη στις Μικρες Κυκλαδες ενα φεγγαρι, και ειχα σκοπο να την χρησιμοποιήσω στο Yellowstone. Που πας ρε Καραμητρο;
Last edited: