Τουρκία Τα 2 Μ στη Τουρκια με Μ.Μ.Μ

mfish

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
1.280
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη

Την ημέρα αυτή ακολουθήσαμε μια οργανωμένη εκδρομή ώστε να πάμε σύντομα και φτηνά σε 2-3 πιο απομακρυσμένα μέρη τα οποία θέλαμε οπωσδήποτε να δούμε. Ο κύριος λόγος που δε πήγαμε μόνοι μας ειναι οτι το συστημα με τα dolmus δε πολυλειτουργει στη καππαδοκία έτσι θυσιάσαμε για μαι μέρα την ανεξαρτησία μας....

Υπάρχουν διάφορες ημερήσιες εκδρομές με 2 επικρατέστερες και πολλοί τουρίστες που ταξιδεύουν μόνοι ή είναι μεγαλύτερης ηλικίας τα προτιμούν. Γνωρίσαμε άτομα απο διάφορες χώρες που έρχονταν για 2 βράδια μόνο, έκαναν 2 εκδρομές και έφευγαν. με τις 2 αυτες οργανωμενες εκδρομές έχεις δει αρκετά απο τα βασικά στη καπαπδοκία.....

Υπάρχουν βέβαια και εκδρομές με αερόστατο . Ο Μ ψηνόταν αλλα εγω θελω τα ποδαράκια μου να πατούν στο έδαφος και επίσης η τιμούλα ηταν λίγο απαγορευτική για το μπατζετ μου....γυρω στα 140 ευρω αν θυμαμαι καλα. Εμείς δε μπορούσαμε να διαθέσουμε τόσα χρήματα.

Στο χάρτη είναι η οργανωμένη διαδρομή και τα μέρη που πήγαμε. Στοίχισε 50 λίρες δηλαδή περίπου 25- 28 ευρώ και στη τιμή περιελαμβανόταν μετακίνηση με minibus των 20 ατόμων , είσοδοι στα μέρη που επισκεφτήκαμε και φαγητό σε εστιατόριο δίπλα σε ένα ποταμάκι....
a2.bp.blogspot.com__D5rj_YAjoVM_SgGf5R5dOeI_AAAAAAAAAJU_MCM5QwAO7QY_s1600_goreme_2Bmap_2B1.jpg


ξεκινήσαμε με ενα τρελοπαρεάκι αποτελούμενο απο κινέζους, νεοζηλανδούς, γάλλους και δε θυμαμαι τι αλλες εθνικότητες.

Αρχικά σταματήσαμε σε ένα παλιό σταθμό για καραβάνια . Η καππαδοκία ήταν μια καλή στάση για τα καραβάνια που ξεκινούσαν απο τα βάθη με κατευθυνση τα παράλια του Αιγαίου και την Ευρώπη.
a2.bp.blogspot.com__D5rj_YAjoVM_SgDDABwrg1I_AAAAAAAAAHU_6GF4nkf_G_g_s200_P5271019.JPG
a2.bp.blogspot.com__D5rj_YAjoVM_SgDDAau_lMI_AAAAAAAAAHc__9TOrz9UlKk_s200_P5271023.JPG

Στη συνέχεια σταματήσαμε στο σημείο αυτό για να δούμε τη τοποθεσία που και καλα γυρίστηκαν σκηνές απο τη ταινία ο πόλεμος των άστρων. Πέρα απο τους γιαπωνέζους φίλους που δείξαν κατενθουσιασμένοι απο το γεγονός οι υπόλοιποι αρκεστήκαμε σε μια δυο φωτογραφίες και στη συνέχεια καταλήξαμε στο μινι μάρκετ για πατατάκια Αλα τουρκ( να φάτε οπωσδήποτε, είναι φανταστικά) και αναψυκτικά.
a1.bp.blogspot.com__D5rj_YAjoVM_SgDDlA7qdoI_AAAAAAAAAHs_MORBeAfD5t4_s1600_P5281053.JPG


στη συνέχεια πήγαμε για μια μικρή πεζοπορία (3 χλμ) μέσα απο μια πράσινη κοιλάδα, την ihlara valley.
a3.bp.blogspot.com__D5rj_YAjoVM_SgDCDpl6tLI_AAAAAAAAAHE_G8XnUTjNc44_s1600_P5281055.JPG

Στην αρχη της κοιλάδας επισκεφτήκαμε κάποιες υπόσκαφες εκκλησίες και στη συνέχεια περπατήσαμε...Υπάρχουν μονοπάτια αρκετά και μεγαλύτερων αποστάσεων στη κοιλάδα, αλλα το γκρούπ καλύπτει μια μικρή απόσταση....Οι γιαπωνέζες φίλες μας περπατούσαν με τα ομπρελίνια στα χέρια και με είχαν κόψει τα γέλια...Πολυ θα θέλαμε να περπατούσαμε ως το τέλος αλλα θα έπρεπε να βρούμε τρόπο να γυρίσουμε μετά στις ερημιές....Στο τέλος της κοιλάδας φάγαμε σε μια συμπαθητική ταβέρνα δίπλα στο νερό.
a3.bp.blogspot.com__D5rj_YAjoVM_SgDCDd_fXWI_AAAAAAAAAG8_2fagM9uh_jk_s200_P5281085.JPG
a4.bp.blogspot.com__D5rj_YAjoVM_SgDCDIvFWeI_AAAAAAAAAG0_GQQANMI4xIQ_s200_P5281098.JPG


Το καλύτερο κομμάτι της εκδρομής και ο ουσιατικός λόγος που ακολουθήσαμε όμως ηταν η υπόγεια πόλη, γύρω στα 40 χιλιόμετρα απο το Goreme. Η είσοδος της συγκεκριμένης βρίσκεται στο χωριό Derinkuyu αλλα υπάρχουν και άλλες υπόγειες πόλης στη καππαδοκία. Το μέγεθος αυτών των πόλεων είναι πραγματικά πολύ μεγαλύτερο απο οτι φαντάζεσαι. Αυτή που επισκεφτήκαμε είχε 28 ορόφους κάτω απο τη γη και μπορούσε να φιλοξενήσει 10.000 άτομα.
a3.bp.blogspot.com__D5rj_YAjoVM_SgDBLSjvz6I_AAAAAAAAAGs_20WWSAXNzwk_s200_P5281124.JPG
Διέθετε σύστημα εξαερισμού καθώς και άυτονομία νερού . Μέσα υπήρχε οτι,δήποτε υπάρχει σε μια πόλη, σχολείο, εκκλησία, μαγαζιά κ.α. Οι κάτοικοι δεν έμεναν μόνιμα εκεί, κατοικούσαν στη περιοχή γύρω, σε περίπτωση όμως βαρβαρικής εισβολής διέφευγαν εκεί όπου ήταν δυνατόν να κρυφτούν μέχρι 2-3 μήνες, οσότου ο κίνδυνος να περάσει.
a4.bp.blogspot.com__D5rj_YAjoVM_SgDBLAkFzPI_AAAAAAAAAGk_DYfZJUl0DuU_s200_P5281120.JPG
a1.bp.blogspot.com__D5rj_YAjoVM_SgGokzm6R4I_AAAAAAAAAKs_DuTi0kYwDLo_s200_P5281119.JPG


Οι χώροι ήταν στενοί βέβαια και στις σκάλες χρειάζεται να είσαι διπλωμένος στα 2 κυριολεκτικά. Για το κοινό είναι ανοικτοί μόνο οι 8 πρώτοι όροφοι.

Το απόγευμα πήγαμε ένα περίπατο στο ψηλότερο σημείο του χωριού για να δούμε ηλιοβασίλεμα στη καππαδοκία. Πραγματικά στο σημείο αυτό είχες θέα όλης της γύρω περιοχής. Ομολογώ οτι οι φωτογραφίες μου απέτυχαν να δείξουν την ομορφιά του τοπίου....

a2.bp.blogspot.com__D5rj_YAjoVM_SgDBK9nEjiI_AAAAAAAAAGc_9RlQWbB0_Iw_s1600_P5281145.JPG

 

Attachments

manelaki

Member
Μηνύματα
1.282
Likes
392
Γι αυτο το λόγο, το πτυχίο, όποιος έχει μέινει με την απορία, το πήρα 2,5 χρόνια μετά....
:haha::haha::haha::haha::haha:

Tελεια! :clap: Το'πες και το'κανες... Μου εχεις βαλει τρομερες ιδεες και θα αρχισω να γεμιζω το κουμπαρα μου :haha:
Ευχαριστουμε και περιμενουμε.... ανυπομονω να μαθω για τα μερη αυτα που για μερικα δεν εχω ακουσει ξανα.
Κωνσταντινουπολη
Παμουκαλε
Καππαδοκια
εχουν μπει στη λιστα μου!:D
 

mfish

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
1.280
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
ρε παιδια τις μαναδες μας copy paste τις κανουν;:haha:
ωραια αρχη,συνεχισε!!!
το μαθαινουν απο μικρες μαζι με την φραση " αν δε σου καθαριζω εγω σκουληκια θα βγαλεις".

Για να λεμε την αληθεια η δικια μου ειχε και ενα δικιο γενικοτερα ,την αλλη χρονια της ειπα οτι θα παω 3 βδομαδες Ινδια με τη σχολη με ενα σουπερ προγραμμα για φοιτητες, και γυρισα μετα απο 40 μερες :haha:

τπτ δεν εμαθε....
 

mfish

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
1.280
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
Κωνσταντινούπολη

Ξεκιναμε λοιπον...Βολος-Θεσσαλονικη με τρενάκι και απο εκεί αναχώρηση με τρενάκι επίσης....Πληρώσαμε 45 ευρουλάκια και είμασταν τυχεροί ήταν η τουρκική και άνετη αμαξοστοιχεία...περισσότερα δε χρειάζονται καθώς δεν υπάρχει πια το δρομολόγιο! Με τις πρώτες αχτίνες του ηλίου ανοίγω τα μάτια, είμασταν έξω απο τη Κωνσταντινούπολη....Η πρώτη εντύπωση περίεργη..Πάνω απο μισή ώρα περνάγαμε απο προάστεια με μπλόκ εργατικών κατοικιών...Μετά απο μια συνοικία με παράγκες και τσουπ φτάσαμε...

a1.bp.blogspot.com__D5rj_YAjoVM_SftAYAwDm7I_AAAAAAAAAC8_i_i8UKQmb0A_s200_P5230776.JPG


Για τη Κωνσταντινουπολη δε θα πω πολλά , καθως νομίζω το θέμα έχει εξαντληθεί στο φόρουμ..περάσαμε 4 πολύ όμορφες μέρες τριγυρίζοντας και τρώγοντας και χορτάσαμε τζαμιά, αγορές, παλάτια, εκκλησίες ....Κάποιες φωτογραφίες απο τα μέρη που επισκεφτήκαμε αυτό το τριήμερο

2-3 συμβουλές μόνο....

Αν πατε άνοιξη /καλοκαιράκι απέναντι απο το τζαμί Suleymaniye Υπάρχουν κάτι σκαλάκια που σε κατεβάζουν σε ένα όμορφο, κήπο για καφέ Βρίσκεται σε χαμηλότερη στάθμη απο το διαμορφωμένο έδαφος και ακούσαμε τη μουσικούλα αλλιώς δε θα το ειχαμε δει ποτε...
a2.bp.blogspot.com__D5rj_YAjoVM_SftBiCBUMjI_AAAAAAAAADc_Pwoh8_caZu0_s400_P5240801.JPG

Οταν διαλέγετε εστιατόρια να βεβαιώνεστε οτι έχει αλκόολ, γιατι τη μέρα που αποφασίσαμε να βγουμε να φαμε και να πιουμε γιατι ειχα γενεθλια κάτσαμε σε ένα που δε σερβιρε αλκοολ! Ειχα πάθει 3 εμφράγματα, εφαγα αρον αρον και πήγαμε για yeni raki…

Mη πάτε ποτέ στα πριγκηπονήσια απο Μάιο ως Σεπτέβριο Κυριακή. Ολη η πόλη πάει εκεί για μπάνια και θα καταλήξετε σα σαρδέλες σε σαπιοκάραβα με 12χρονα δίπλα σας να σας λιβανίζουν με μπάφους..(ναι το είδαμε και αυτό)

Αν καπνίζετε καπνό προμηθευτείτε τη ποσότητα καπνου, φιλτράκια, χαρτάκια απο πριν! Εκανα το λάθος και πίστεψα θα βρω εκεί. 23 ολοκληρες μέρες έψαχνα απο ψιλικατζίδικα μέχρι μαγαζιά με είδη καπνού, μέχρι και στη μαυρη αγορά να βρω καπνό γιατι δε μπορώ να κάνω τσιγάρα κανονικά. Οι προσπαθειές μου ηταν άκαρπες, το πιο σχετικό που βρήκα ήταν καπνός για πίπα και ένα παππου να πουλάει αμφιβόλου ποιότητας καπνό σε ενα τσουβάλι σε μια στάση του μετρό . Επίσης αν πάρετε καπνό απο ελλαδα προσέχετε να ειναι με τη μάρκα η συσκευασία κανονικά και οχι σε θηκουλα γιατι είχα βαρεθεί να με ρωτάνε αν κανω χας χας και να μου λενε απαγορευεται θα σε πιασουν.

Αν θέλετε να αγοράσετε μουσικά οργανα, μη τολμήστε να πάρετε απο το κέντρο, οι τιμές είναι ληστρικές και η ποιότητα άθλια. Επειδή εν τέλει αγοράσαμε ένα σάζι για να έχουμε και μουσική υπόκρουση το υπόλοιπο του ταξιδιού καταλήξαμε (απο τα σχετικά κοντινά μαγαζιά ) σε ένα που βρίσκεται σε ενα πολυκατάστημα, στην αρχή της λεωφόρου Αtaturk.
Untitled-1.jpg

Απο κει αγοράσαμε εν τέλει και άλλα 2 σάζι για δώρα. Τι είναι το σάζι?
a1.bp.blogspot.com__D5rj_YAjoVM_SftG5u7N1xI_AAAAAAAAAEc_i0o7hJE9ucw_s200_P6091634.JPG
Είναι ένα μουσικό όργανο που θυμίζει αρκετά μπουζούκι ή τζουρα έχει όμως πιο ανατολίτικο άκουσμα και είναι και λίγο πιο πολύπλοκο στο παίξιμο...Ο Μ. Επειδή το έχει με τα μουσικα οργανα γενικότερα ξετρελάθηκε με την αγορά του και τις τελευταίες μας ώρες πριν αναχωρήσουμε για Καππαδοκία τις περάσαμε στο καταπράσινο πάρκο Gulhane παίζoντας μουσική.

μερικες εικόνες απο τη πόλη
a1.bp.blogspot.com__D5rj_YAjoVM_SftF2n69pQI_AAAAAAAAAEM_10jtI4jD8zY_s200_P5260906.JPG
a4.bp.blogspot.com__D5rj_YAjoVM_SftF2THluEI_AAAAAAAAAEE_y5vldpXatis_s200_P5250884.JPG
a1.bp.blogspot.com__D5rj_YAjoVM_Sfs75QZ6ZPI_AAAAAAAAAB8_jhanEpfJTOI_s200_P5230743.JPG
a3.bp.blogspot.com__D5rj_YAjoVM_SftAX3xmzYI_AAAAAAAAAC0_8JpMsi5GdsU_s200_P5230765.JPG


Στο επόμενο κεφάλαιο ξεκινάει η περιπλάνηση με τα πουλμαν
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Κάτι μου λέει ότι αυτή την ιστορία κάποια στιγμή θα την εκτυπώσω! Ανυπομονώ για τη συνέχεια!
 

mfish

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
1.280
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
Κάτι μου λέει ότι αυτή την ιστορία κάποια στιγμή θα την εκτυπώσω! Ανυπομονώ για τη συνέχεια!
ευελπιστω αυτη να την τελειωσω συντομα , γιατι τη πρωτη ιστορια που εγραψα εκανα 2 χρονια και εχω ηδη και μια ατελειωτη....:haha:
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.714
Likes
11.276
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Η ιστορία σου φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα και πηγή έμπνευσης (από Τουρκία έχω πάει μόνο Κωνσταντινούπολη δύο φορές και πουθενά αλλού, ντροπή!).

Να πω επίσης ότι χαίρομαι πολύ να ακούω για ζευγάρια που έχουν ίδιο πάθος για ταξίδια, περιπέτειες και ταλαιπωρία! Μπράβο!

Αναμένουμε τη συνέχεια.:)
 

_antonis_

Member
Μηνύματα
3.357
Likes
1.237
Άντεεεε!
Υπέροχη ακούγεται!
Ειδικά όσον αφορά το Παμούκαλε...θέλω πολύ να πάω, πρέπει να πάω μέσω Ρόδου κάποια στιγμή...
 

mfish

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
1.280
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
περι τουρκικών λεωφορείων

Λιγα πράγματα παραπάνω για τις τουρκικές εταιρείες λεωφορείων. Οι περισσότερες εταιρείες έχουν site , δυστυχώς οι περισσότερες επίσης δεν έχουν αγγλικα...Αν μάθεις 2-3 κρίσιμες λεξούλες μπορεις να βγάλεις άκρη με τα δρομολόγια.... Συνήθως η κάθε εταιρεία επικεντρώνεται σε κάποιες περιοχές της χώρας, συχνά απο το όνομα καταλαβαίνεις και τη περιοχή που κυρίως καλύπτει.

Μερικές χρήσιμες φράσεις/λέξεις για να βγάλετε άκρη
Kalkış : Αναχώρηση
Varış : Άφιξη
Saati: ώρα
Tarih : ημερομηνία
Sefer : διαδρομή
Sefer Durakları: στάσεις διαδρομής
Fiyatı: τιμή
Bilet: εισιτήριο

Εδω μπορειτε να βρείτε με αναχώρηση απο κωνσταντινούπολη, εταιρεία και τιμή εισιτηριου προς τη πόλη που θέλετε... Οι πόλεις προορισμοι είναι αλφαβητικά στη πρωτη λίστα , διπλα τιμη(ελάχιστη-μέγιστη), χιλιομετρική απόσταση απο κωνσσταντινούπολη και εταιρείες.

Bus Routes from Istanbul to Other Cities in Turkey

Site των πιο γνωστων εταιρειών:

Ιstanbul seyahat.
Εξυπηρετει κυρίως τις περιοχές σε αιγαίο και μεσογειακή τουρκία.
?stanbul Seyahat

kamil Koc
Παει σε πολλα μέρη, αλλα εξυπηρετεί κυρίως αιγαίο, μεσόγειο και κέντρική τουρκία. Θεωρω οτι είναι απο τις κορυφαίες εταιρείες και σε service και σε κατάσταση οχημάτων και άνεση.
K

Metro Turizm
Κάνει το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη- Κωνσταντινούπολη. Είναι η πιο πιθανή που θα χρησιμοποιήσει κάποιος που θα κινηθεί με λεωφορεία γιατι είναι απο τις καλύτερες και πάει σχεδόν παντού! Αλλα σαν την παραπάνω δεν είναι.

Yolculu?unuzun Ba?lad??? Yerdeyiz

ulusoy
Otob

Varan
Θεωρείται η καλύτερη τουρκική εταιρεία, τα λεωφορεία της είναι απο τα καλύτερα που είδα ποτέ. Δυστυχώς δεν είχα τη τιμή να ταξιδεψω μαζί της. Η καλύτερη επιλογή για μάυρη θάλασσα και παράλια αιγαίου.
Varan Turizm Seyahat A.

Pamukkale Seyahat
Εξυπηρετεί κυρίως τη περιοχή προς τα παράλια του Αιγαίου και κάποιες πόλεις της μαυρης θάλασσας
Pamukkale

Kαποιες γενικές παρατηρήσεις.

Οι εταιρείες και τα δρομολόγια είναι αρκετά οπότε σε γενικές γραμμές δε χρειάζεται να κλείνεις εισιτήρια πολλές μέρες πριν. Εμείς βρήκαμε απο πρίν φύγουμε για τουρκία ποιές εταιρείες πάνε σε κάθε μέρος που θέλουμε ωστε να ξερουμε περιπου , γιατι η καθεμία έχει το δικό της γραφείο κ.τλ και μόλις φτάναμε στο ένα μέρος αγοράζαμε το επόμενο εισιτήριο. Συχνά το πέρναμε και μια μέρα πριν.

Περα απο τις παραπάνω υπάρχουν άπειρες εταιρείες.. Ειδικά σε δρομολόγια με λιγότερη ζήτηση τουριστική είναι πιο πιθανό να βρεις σε πιο τοπικές εταιρείες, Εμείς ταξιδέψαμε με κάποιες εταιρείες όπως η Nevsehir sehayat και ηταν απλά επιπέδου ελληνικών κτέλ.

τελευταία και πιο χρήσιμη συμβουλή! Οποιος επιθυμεί να ταξιδέψει απο Κωνσταντινούπολη μη κανει το λαθος να παει στο κεντρικό σταθμό ουτε για να αγοράσει εισιτήρια ούτε για να ταξιδέψει. Είναι σαν να βρίσκεσαι στο σταθμό του Κηφισου στην αθηνα με πολλά επίπεδα και αρκετες φορες μεγαλύτερος, χαος η κατάσταση. Ευτυχώς για αυτό κάθε εταιρεία έχει γραφεία στο κέντρο απο όπου αγοράζεις εισιτήρια αλλα και αναχωρείς με βανάκι για το λεωφορείο που θα ταξιδεψεις. Πολλα γραφεία είναι στην οδο Ιnonu κοντά στη πλατεία Ταξιμ.
 

_antonis_

Member
Μηνύματα
3.357
Likes
1.237
καλα εσυ 2 βήματα είσαι! να πας οπωσδηποτε :D
Ναι το ξέρω... Απο Ρόδο πρέπει να πάω, μετά φαντάζομαι θα χει κανένα πούλμαν να σε πηγαίνει εκεί, έχω υπολογίσει ότι θέλει κανένα 3ωρο...+1 ώρα καραβάκι Ρόδο-Τουρκία+25 λεπτά αεροπλανάκι Κάρπαθο-Ρόδο... :D
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
883.976
Μέλη
38.907
Νεότερο μέλος
Chrysostomos

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom