Ιταλία Φλωρεντία, με... ολίγη από Σιένα και Σαν Τζιμινιάνο

Rosa

Member
Μηνύματα
1.635
Likes
1.964
Ονειρεμένο Ταξίδι
Trobriand Islands...
Koύκλα η Σιένα!!! Και πού να φτάσουμε στο Σαν Τζιμινιάνο, φαντάζομαι, ε????

(και δεν έχω πάει Τοσκάνη...........βρε....λες????:roll:)
 

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη ξανά...
Koύκλα η Σιένα!!! Και πού να φτάσουμε στο Σαν Τζιμινιάνο, φαντάζομαι, ε????

(και δεν έχω πάει Τοσκάνη...........βρε....λες????:roll:)
άσε μας βρε ρόζα! τι να πας να κάνεις στη σιένα!!

πήγαινε κάνα ντουμπάι, να δεις ωραία πράγματα.. :haha::haha:


* σημείωση για τους αμύητους στο φόρουμ τούτο.. κάνω πλάκα!
 

Rosa

Member
Μηνύματα
1.635
Likes
1.964
Ονειρεμένο Ταξίδι
Trobriand Islands...
άσε μας βρε ρόζα! τι να πας να κάνεις στη σιένα!!

πήγαινε κάνα ντουμπάι, να δεις ωραία πράγματα.. :haha::haha:


* σημείωση για τους αμύητους στο φόρουμ τούτο.. κάνω πλάκα!


Βρε! Δίκιο έχεις! Φτηνές διακοπές και χλιδάτες! Δεκαπενταύγουστο έχει πτήσεις??? Άσε, μη μου απαντάς, θα ανοίξω καινούργιο θρεντ, είναι ον λάιν ο Τράβελερ.............
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ονειρεμένο Ταξίδι
γύρος του κόσμου
Μπράβο chrikky. Πολύ ωραίες οι περιγραφές σου και οι φωτογραφίες σου. Έφερες ξανά στο μυαλό μου τις εικόνες της υπέροχης Τοσκάνης.
Πήγαμε με λαχτάρα στη Φλωρεντία, αλλά ευτυχώς που είχαμε διαλέξει να μείνουμε και δύο βράδια στη Σιένα. Είναι απλά μοναδική.
 

Dorotija

Member
Μηνύματα
1.297
Likes
701
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Yemen
Η Σιέννα καταγράφηκε ήδη στα must see της Φλωρεντίας... Αν συνεχίσετε να μου λέτε τέτοια μου φαίνεται θα φτιάξω διαφορετικό ταξίδι!
 

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη ξανά...
Σαν Τζιμινιάνο
Επιστροφή στην Piazza Del Campo και... καθώς είναι ακόμη μεσημεράκι, αποφασίζουμε να πάμε και στο Σαν Τζιμινιάνο, με το λεωφορείο. Για ακόμη μια φορά, πανέμορφα πράσινα τοπία, με αποτέλεσμα να μη μας ενοχλήσει ούτε το ελάχιστο το γεγονός ότι το λεωφορείο περνάει πάλι μέσα από τα χωριά (οκ ίσως όχι τα ομορφότερα της Τοσκάνης, αλλά εμείς θέλαμε να χορτάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερη φύση) και γενικά δεν ακολουθεί τη συντομότερη διαδρομή. Μετά από μία περίπου ώρα, άφιξη στο Σαν Τζιμινιάνο, το οποίο αποδεικνύεται και αυτό ένα παραμυθένιο μέρος. Χτισμένο μέσα σε ένα κάστρο, το Σαν Τζιμινιάνο είχε κάποτε περίπου 70 πύργους, από τους οποίους σήμερα παραμένουν οι 14. Δεν είναι τυχαίο ότι κάποιοι το λένε «Μανχάταν του Μεσαίωνα».


Είσοδος στο San Gimignano...

Επίσκεψη στο «Duomo» του, τη λεγόμενη Basilica. Παίρνουμε εισιτήριο τόσο για το ναό όσο και για το μουσείο του ναού με κόστος 5.5 ευρώ... Αν θέλετε βέβαια μπορείτε να δείτε μόνο το ναό με κόστος 3 ευρώ. Επόμενη κίνηση: Έχω βάλει στο μάτι τον Torre Grossa -που υψώνεται αριστερά κοιτώντας τη Basilica- ο οποίος, σύμφωνα με τον οδηγό μου, είναι ο υψηλότερος πύργος της περιοχής (54 μέτρα) και προσφέρει πανοραμική θέα του Σαν Τζιμινιάνο.


Basilica & Torre Grossa

Εδώ είμαστε! Το σημείο που έψαχνα. Εισιτηριάκι 5 ευρώ που περιλαμβάνει το σημαντικότερο μουσείο της περιοχής, το Museo Civico που βρίσκεται στον πρώτο όροφο του Palazzo Publico δίπλα στον πύργο, καθώς φυσικά και ανάβαση στον Torre Grossa. Βλέπουμε στα γρήγορα το μουσείο, καθώς η θέα μάς περιμένει! Σιδερένια σκάλα αυτή τη φορά, όχι τόσο γραφική όσο στη Σιένα, αλλά και πάλι η ανάβαση μάς αποζημιώνει.

[URL="http://www.travelstories.gr/photo/showphoto.php?photo=10817"][/URL]
Torre Grossa - Εσωτερικό παράθυρο

Το «Μανχάταν» του Μεσαίωνα υπέροχο, οι πύργοι και τα σπίτια να δημιουργούν μια ακόμη μαγική εικόνα μπροστά στα μάτια μας και γύρω-γύρω να απλώνεται το υπέροχο «πράσινο χαλί» της Τοσκάνης! Όσα και να πω, τα περισσότερα θα τα πουν οι φωτογραφίες και όχι οι περιγραφές...






Το μοναδικό San Gimignano αποκαλύπτει την ομορφιά του, χωρίς να κρύβει το υπέροχο πράσινο τοπίο της Τοσκάνης που εκτείνεται γύρω του.

Η ώρα περνάει όμως και, δυστυχώς, θα πρέπει να μείνουμε στο Σαν Τζιμινιάνο κάτι λιγότερο από 3 ωρίτσες, καθώς το τελευταίο λεωφορείο για τη Φλωρεντία φεύγει από εκεί στις 20:35. Κάποιες τελευταίες βόλτες και, λίγο πριν φύγουμε, απολαμβάνουμε στα γρήγορα Pannini & Pizza. Αγοράζουμε εισιτήρια για το λεωφορείο από ένα μαγαζί με τσιγάρα (δεν υπάρχει σταθμός λεωφορείων στο Σαν Τζιμινιάνο) και πάμε στη στάση. Ένας συμπαθής Ιταλός στη γλώσσα του μεν, αρκετά κατανοητά και με νοήματα δε... μας εξηγεί ότι για να πάμε στη Φλωρεντία θα κατέβουμε στο Poggibonsi και από εκεί θα πάρουμε με αναμονή 20 λεπτών άλλο λεωφορείο για την πόλη. Μάλιστα! Το λεωφορείο έρχεται με καθυστέρηση 1 μόλις λεπτού, ο οδηγός όμως, μάλλον για να έρθει εντάξει με τους χρόνους του, επιδίδεται σε ένα ράλι Σαν Τζιμινιάνο-Poggibonsi, γλυστρώντας στους κατηφορικούς δρόμους της Τοσκάνης. Νομίζω ότι και να ήθελε δε θα μπορούσε να το πάει πιο γρήγορα... Μικρή αναμονή και άλλο λεωφορείο για τη Φλωρεντία, ενώ πλέον η νύχτα έχει μπει για τα καλά στην Τοσκάνη.

Επιστροφή στη Φλωρεντία...
Φτάνουμε στη Φλωρεντία γύρω στις 10, σήμερα όμως, μια και είναι η τελευταία μας νύχτα στην πόλη, δε θα μας ξεφύγει ένα ποτάκι. Κατεβαίνουμε στο Ponte Vecchio και καθόμαστε σε ένα ακόμη μαγαζί με θέα το ποτάμι, το Alfredo sull’ Arno, για να απολαύσουμε ένα vinsanto. Μέχρι τις 12 βέβαια, γιατί μετά μας ειδοποιούν διακριτικά ότι πρέπει να κλείσουν... Μετά από μια τόσο γεμάτη μέρα, και με τόσο ωραίες εικόνες στο μυαλό μας από τη Σιένα και το Σαν Τζιμινιάνο, η βόλτα στη νυχτερινή Φλωρεντία μέχρι το ξενοδοχείο είναι πιο όμορφη από ποτέ...

Περπατώντας το βράδυ στο ιστορικό κέντρο της Φλωρεντίας, μπορεί να δει κάποια "έργα τέχνης" πάνω στο δρόμο, που όμως έχουν διάρκεια ζωής... ελάχιστες ώρες.
 

Attachments

black mamba

Member
Μηνύματα
297
Likes
84
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα (!!!)
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΗΠΑ
Αχ βρε Τοσκάνη με τα μεσαιωνικά σου. Κούκλα ανεπανάληπτη!
 

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη ξανά...
Τρίτη
Τελευταία μέρα στη Φλωρεντία. Αποφασίζω να ξεκινήσω τις τελευταίες μου περιπλανήσεις από την Piazzale Michelangelo. Βρίσκεται στα νότια της πόλης σε ένα λόφο, έτσι, καθώς έχει κάποια αποστασούλα και ανηφόρα στο τέλος, προτιμώ να πάω με το λεωφορείο. Από εκεί περνούν δύο λεωφορεία, το 12 και το 13, τα οποία έχουν και αυτά την αφετηρία τους κοντά στo σταθμό της Santa Maria Novella, μετά από παρότρυνση ενός οδηγού όμως παίρνω το 12, το οποίο μού λέει ότι κάνει πιο σύντομη διαδρομή. Η διαδρομή μέχρι ένα σημείο δεν έχει πολύ ενδιαφέρον, καθώς περνάει μέσα από άχαρα προάστια, περνώντας όμως το ποτάμι αρχίζει και βελτιώνεται. Περνάμε από την Πόρτα Σαν Τζόρτζο και μετά από κάποια τείχη. Σε λίγο το τοπίο αρχίζει να αλλάζει... Η περιοχή, αν και όχι ιδιαίτερα μακριά από το ποτάμι και το Ponte Vecchio, σε κάνει να αισθάνεσαι πραγματικά ότι βρίσκεσαι στην εξοχή. Υπέροχο πράσινο, δρομάκια μέσα στη φύση, πάρκα με παγκάκια για την ξεκούραση των Φλωρεντών.
Κατεβαίνω μία στάση πριν την Piazzale Michelangelo, για μία σύντομη επίσκεψη στο San Miniato Al Monte, μία από τις καλύτερα διατηρημένες εκκλησίες στην Τοσκάνη, ρωμανικού ρυθμού, με την εντυπωσιακή πραγματικά πρόσοψη με το γκριζοπράσινο και λευκό μάρμαρο που σχηματίζει γεωμετρικά σχήματα.


San Miniato Al Monte

Από εκεί συνεχίζω, ακολουθώντας, σχεδόν κατά γράμμα, το τελευταίο μέρος της διαδρομής περιπάτου που προτείνει ο οδηγός της Explorer (130-131). Από μία αψίδα στα δυτικά κτίρια της εκκλησίας κατεβαίνω ένα μονοπάτι μέσα στο πράσινο και φτάνω τελικά στην Piazzale Michelangelo. Και εδώ, όπως προείπα, δεσπόζει ένα αντίγραφο του David του Michelangelo, ενώ θα βρείτε και κάποιους πάγκους με αναμνηστικά της πόλης. Το ζητούμενο βέβαια δεν είναι τα αναμνηστικά, αλλά η μοναδική θέα της πόλης, που αποκαλύπτεται για ακόμη μια φορά μπροστά μου. Το να βλέπω μία πόλη από ψηλά, να αναπνέω τον αέρα της, ειδικά στο περιβάλλον της Τοσκάνης, ήταν μια από τις αγαπημένες στιγμές του ταξιδιού μου, όπως έχετε καταλάβει. Πόσο μάλλον τώρα που το ταξίδι τελείωνε...


Piazzale Michelangelo - Replica David


Θέα από Piazzale Michelangelo

Ρουφάω λοιπόν όσο περισσότερες εικόνες μπορώ, και συνεχίζω, ακολουθώντας πάντα τη διαδρομή περιπάτου του Explorer. Κατεβαίνω τα πέτρινα σκαλιά στη δυτική πλευρά της πλατείας, περνάω από την πόρτα San Nicolo και φτάνω σιγά σιγά στον Άρνο, διασχίζοντάς τον από την πιο κοντινή γέφυρα.



Κατεβαίνοντας από Piazzale Michelangelo

Επόμενη στάση μου, η Santa Croce, μία γοτθική εκκλησία στην οποία φιλοξενούνται οι τάφοι σημαντικών Φλωρεντών, όπως ο Michelangelo και ο Γαλιλαίος. Πληρώνω είσοδο 5 ευρώ, για να απολαύσω το ναό και εσωτερικά, ο οποίος, πέρα από τους τάφους, ξεχωρίζει για τις τοιχογραφίες του Giotto και του Taddeo Gaddi, αλλά και τα περιστύλια του Brunelleschi.


Santa Croce

Προχωρώντας και πάλι προς τις γνώριμες περιοχές της «καρδιάς» του ιστορικού κέντρου, ρίχνω μία σύντομη ματιά στην Badia Fiorentina και το Bargello. Μπα όχι... διάθεση για άλλο μουσείο δεν υπάρχει... Την επόμενη φορά, κι ας φωνάζει ο taver ότι αφήσαμε από έξω και κανένα must…:cool:

Στη Φλωρεντία η εξοχή βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη, έτσι, όπως βλέπετε και στη συνημμένη φωτό, ελάχιστα μακριά από το ιστορικό κέντρο και το Ponte Vecchio, μπορείτε να απολαύσετε ένα χαλαρωτικό περίπατο...
 

Attachments

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Υπέροχη ξενάγηση chrikky! Υπέροχες φωτογραφίες!

Ελπίζω να μου δοθεί κι εμένα σύντομα η ευκαιρία να κάνω αυτό το ταξιδάκι! :clap::clap::clap:
 

Dorotija

Member
Μηνύματα
1.297
Likes
701
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Yemen
Μη μασάς Chrikky, η ιστορία ήταν υπέροχη, άσε τον taver να λέει!!! :lol:

αν ήξερα ότι θαχα τόσο αναλυτικές πληροφορίες δεν θαχα πάρει τον οδηγό!!! Μπράβο!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.115
Μηνύματα
880.697
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom