Ιταλία Χειμώνας στη Σικελία!

Grerena

Member
Μηνύματα
1.286
Likes
16.824
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Tromso, Las Vegas

Πάντα ήθελα να πάω στη Σικελία.
Για το μυστηριακό Παλέρμο της, την αρχαιοελληνική κληρονομιά της, για τα μπαρόκ κομψοτεχνήματα της, τη φημισμένη κουζίνα της, τη μαφιόζικη ατμόσφαιρά της, τα αυθεντικά χωριά της, την εντυπωσιακή Αίτνα της, την κοσμοπολίτικη Ταορμίνα της.
Μου φαινόταν όμως ένα ταξίδι πολύ μακρινό.
Γεωγραφικά είναι πολύ κοντά μας. Ένα Ιόνιο Πέλαγος μας χωρίζει μόνο από αυτή.
Για να πάμε όμως οδικώς θα πρέπει να φτάσουμε στην Ηγουμενίτσα, μετά με πλοίο στο Μπάρι, μετά να διασχίσουμε όλη την Καλαβρία μετά κι άλλο καράβι…. Κάτι που έκαναν πολύ οι Έλληνες μέσα στη δεκαετία του ‘90. Τότε που η μοναδική διέξοδος για οδικό ταξίδι με αφετηρία την Ελλάδα ήταν … προς δυσμάς!
Αεροπορικώς; Βεβαίως μπορούσαμε να πάμε αλλά απευθείας μέχρι και σχετικά πρόσφατα …δεν είχε πτήση. Αλλά και αργότερα που μπήκαν οι απευθείας πτήσεις, πάλι δεν το αποφάσιζα γιατί με κέρδιζαν τα φθηνά της ryan ή πιο «πιασάρικοι» προορισμοί.
Έχω γυρίσει πολύ την Ιταλία. Στη Νότια Ιταλία όμως δεν είχα πατήσει ακόμα το πόδι μου. Το είχα ένα μικρό απωθημένο.
Έτσι… όταν δόθηκε η αφορμή…

Η αφορμή
ka8y said:
Βρήκα πριν λίγο μια πτήση 20€ πήγαινε έλα Αθήνα-Κατάνια και την έκλεισα πριν το καλοσκεφτώ!
Underwater said:
Κι εγώ κάτι αντίστοιχο έκανα η τρελή, αλλά Αθήνα-Παλέρμο. Τρεις φουλ μέρες αρχές Δεκέμβρη. Να τις περάσουμε χαλαρά Παλέρμο ή προτείνετε και κάτι άλλο;

STKF said:
Τρομερή πόλη για όποιον μπορεί να την καταλάβει, ιστορία παλαιά και σύγχρονη, ιδιαίτερες εκκλησίες (μέσα και έξω), αστικά underground σκηνικά με παλιές γειτονιές, σοκάκια και παρατημένα έως γκρεμισμένα κτίρια, άπαιχτο street food, την έχω ερωτευτεί αυτή την πόλη.

Paefstra said:
Πάντως αφορμή για το δικό μου ταξίδι ήταν μια φωτογραφία του εσωτερικού της Santa Catarina που με είχε αφήσει άφωνη.
Underwater said:
Σας ευχαριστώ πολύ φίλοι μου! Έχω χαρεί πολύ, ήθελα χρόνια να πάω Σικελία.
Εν τω μεταξύ έχω εντυπωσιαστεί με το πόσο οικονομικά είναι τα καταλύματα σε σχέση με το Βορρά.

Paeftra said:
Που να δεις το φαγητό

ka8y said:
Με αυτά που λέτε σκέφτομαι να πάω και γω Παλέρμο

Underwater said:
Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά! Έχω ψηθεί άγρια!

Και εγώ επίσης! Γίνεται ύστερα από τον παραπάνω διάλογο να μην ψηθώ και εγώ; Μέσα σε όλα τα παραπάνω προστέθηκαν και οι φωτογραφίες της paefstra και του makisg, αλλά και οι προτάσεις του Samion οπότε ...τσουρουφλίστηκα. Το θέμα είχε τελειώσει για μένα.

Φθηνά εισιτήρια είχε η Ryan air της τάξεως των 20-25€ πήγαινε – έλα και μάλιστα μέχρι αρκετά κοντά στην πτήση. Μπήκα για λίγο στο δίλημμα τι να διαλέξω: πτήση για Κατάνια ή πτήση για Παλέρμο; Η Ανατολική πλευρά που βρίσκεται η Κατάνια είχε τα πολλά και τα καλά για μένα, αλλά η πτήση του Παλέρμο πρόσφερε περισσότερες ώρες στο νησί και τη δυνατότητα να δω και το Παλέρμο (που αν πήγαινα Κατάνια δύσκολα θα απομακρυνόμουν τόσο για να το δω).

Έτσι ανακοίνωσα στο έτερον ήμισυ: «12 με 15 Ιανουαρίου, να ‘μαστε καλά, μην κανονίσεις τίποτα. Έκλεισα Σικελία».
«Σικελία χειμωνιάτικα;»
«It was an offer we couldn’t refuse» :lol:
«Ok then»

Όλο το επόμενο τρίμηνο μελετούσα το ταξίδι και παρακολουθούσα την …κίνηση στη Σικελία. Όλο και περισσότερους (από το forum) έβλεπα να ταξιδεύουν προς το νησί. Ακόμα και δυο γνωστοί μου εκτός forum έμαθα ότι πρόσφατα γύρισαν από Σικελία. Τι κάνει αυτή η Ryan! Αφού ο άντρας μου σχολίασε: «Μου φαίνεται ότι είναι σε εξέλιξη ο Γ’ Ελληνικός Αποικισμός στην κάτω Ιταλία» !!!

Ύστερα από πολύ μελέτη, τι να δούμε και τι να ξεσκαρτάρουμε, τι προλαβαίνουμε, πότε νυχτώνει, ποιες οι αποστάσεις, ποια τα οπωσδήποτε, τι αξίζει κ.τ.λ. το πρόγραμμα διαμορφώθηκε σε ένα τριήμερο γύρο του νησιού ως εξής:
Παλέρμο, Τσεφαλού, Μεσίνα, Σάβοκα, Ταορμίνα, Αίτνα, Συρακούσες, Νότο, Παλέρμο.

χάρτης ταξιδιού.jpg


Ταξίδι, το οποίο για τρεις ημέρες προϋπέθετε ...αυτοκίνητο.
Ο γύρος αυτός πραγματοποιήθηκε όπως τον προγραμμάτισα. :cool:
Από όλα αυτά τα μέρη είδαμε ... λίγο απ’ όλα.:cool:

Η παρούσα ιστορία θα μπορούσε να είναι μια μίνι ιστορία, αφού το ταξίδι κράτησε μόνο τρεις ημέρες. Είναι από αυτά τα ταξίδια που τα κάνεις απλά και μόνο επειδή βρήκες ένα φθηνό εισιτήριο. Πετάγεσαι μέχρι τη γειτονική πόλη, πίνεις ένα καφέ, κάνεις και μια μικρή βόλτα, κάνεις και ένα γεύμα και ... έφτασε η ώρα να γυρίσεις πίσω.
Μόνο που εγώ δεν αρκέστηκα σε ένα γεύμα και ένα καφέ!! Είδα και έκανα τόσα πολλά, γέμισα με τόσες όμορφες εικόνες και γεύτηκα και κυριολεκτικά και τόσες γεύσεις που … δεν είμαι σίγουρη αν θα είναι μίνι η ιστορία μου αυτή. :rolleyes:

Ο τίτλος που επέλεξα για την ιστορία μου ήταν και τίτλος ενός νήματος του forum, που περιείχε πληροφορίες και ερωταπαντήσεις για το πώς είναι ένα ταξίδι το χειμώνα στο Ιταλικό νησί. Θα το διαπίστωνα λοιπόν και εγώ, από πρώτο χέρι.

Έφτασε και η 12η Ιανουαρίου. Πρωινό ξύπνημα στις 3:30, πτήση στις 6:40, άφιξη στις 7:30 στο Παλέρμο.
Με το που φτάσαμε στο αεροδρόμιο του Παλέρμο μας περίμενε μια ... περιπέτεια.
Δεν θα πω λεπτομέρειες γιατί και θα ζαλίσουν αλλά και θα συγχυστώ, που θα τις θυμηθώ, αλλά ύστερα από διάφορα τηλέφωνα, μεταφορά χρημάτων σε λογαριασμό και αφού χάσαμε τα χρήματα της χθεσινής μου κράτησης τελικά καταφέραμε να πάρουμε αυτοκίνητο με περισσότερα χρήματα απ’ όσο υπολογίζαμε αρχικά και δεσμεύοντας μεγαλύτερο ποσό απ΄όσο υπολογίζαμε στην πιστωτική και χάνοντας χρόνο μιας ώρας στις διαπραγματεύσεις και τα διαδικαστικά!
Όλα αυτά γιατί στην κράτηση που είχα κάνει είχα πληρώσει με δική μου κάρτα βάζοντας όμως οδηγό τον άντρα μου, ενώ η εταιρία που έκανα την κράτηση ήθελε η πιστωτική κάρτα να είναι του δηλωμένου ως οδηγού και να έχει και μεγάλο πιστωτικό όριο. :(
Τέλος καλό, όχι όμως όλα καλά αφού το στομάχι μου είχε γίνει “κόμπος”.

Το καλό όμως ήταν ότι μας έδωσαν ένα πολύ καλό αυτοκίνητο. Ήταν ένα Opel Astra sw 1.6 με ισχύ κινητήρα 136ps, το οποίο ανταποκρίθηκε πλήρως στα 900 χλμ. που κάναμε μέσα στο τριήμερο, πολύ γρήγορα και πάντα on time. Σε αυτό βοήθησαν πολύ και οι ...μια χαρά δρόμοι της Σικελίας. Πραγματικά δεν περίμενα να συναντήσουμε τόσο καλό οδικό δίκτυο.

Μπορεί λοιπόν η διαδρομή που κάναμε να φαίνεται μεγάλη για τριήμερο, αλλά τρεις παράγοντες βοήθησαν ώστε να «βγει» άνετα. Το καλό αυτοκίνητο, το καλό οδικό δίκτυο και ο ... χειμώνας (αφού οι δρόμοι ήταν άδειοι)!

Έτσι... το ταξίδι ξεκίνησε...

το ταξιδι αρχίζει.jpg


 
Last edited:

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.545
Likes
8.032
Μου έδωσες ιδέα...περιμενω την συνέχεια για να φτιάξω πρόγραμμα!Ο καιρός πως ήταν;
 

pettakos

Member
Μηνύματα
42
Likes
16
Επειδη θα ταξιδεψω το Πασχα στη Σικελια, να υποθεσω οτι το αυτοκινητο το ειχατε κλεισει απο την Ελλαδα. Εταιρεια αν επιτρεπεται?

Δεν διευκρινισα φθανω στο Παλερμο και αναχωρω απο την Κατανια.
 
Last edited by a moderator:

paefstra

Member
Μηνύματα
12.936
Likes
40.784
το πρόγραμμα διαμορφώθηκε σε ένα τριήμερο γύρο του νησιού ως εξής:
Παλέρμο, Τσεφαλού, Μεσίνα, Σάβοκα, Ταορμίνα, Αίτνα, Συρακούσες, Νότο, Παλέρμο.
Κάναμε το αντιθετο σε υφος ταξίδι: 9 μέρες για 6 πόλεις. Πρώτη φορά τόσο χαλαρή σε ταξίδι και το κατευχαριστήθηκα. Φοβαμαι ότι θα με πιάσει πανικός διαβάζοντας την ιστορία, γιατί νομιζω πως η Σικελία τη θέλει τη βραδύτητα, ειδικα αν ειναι καλοκαίρι. Μέσα μου την εχω συνδέσει με το άραγμα τα απογεύματα και τα καλοκαιρινά βράδια στους αργούς της ρυθμούς.
 

Grerena

Member
Μηνύματα
1.286
Likes
16.824
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Tromso, Las Vegas
Μου έδωσες ιδέα...περιμενω την συνέχεια για να φτιάξω πρόγραμμα!Ο καιρός πως ήταν;
Έτσι γίνεται συνήθως. Παίρνεις ιδέες από το forum. ;)
Ο καιρός ήταν έτσι κι έτσι. Την πρώτη μέρα που κινήθηκα βόρεια έκανε κρύο. Είχε γύρω στους 8-11 βαθμούς και είχε και λίγο ψιλόβροχο. Τη δεύτερη, που ήμουν ανατολικά, ήταν χαρά Θεού. Είχε ηλιοφάνεια και γύρω στους 14-15 βαθμούς. Την τελευταία ημέρα είχε συννεφιά χωρίς κρύο. Γενικά ήταν σαν τον ελληνικό χειμώνα.
Πιστεύω ότι είναι θέμα τύχης τι καιρό θα πετύχεις στα νότια. Στο βορρά ... δεν είναι θέμα τύχης. Θα κάνει σίγουρα ψοφόκρυο. :D
Δέκα μέρες πριν το δικό μου τριήμερο (παρακολουθούσα τον καιρό) είδα ότι είχε έως και 20 βαθμούς. Μου το επιβεβαίωσε και μια φίλη μου που ήταν εκεί. Φόρεσε και κοντομάνικο το μεσημέρι.

Επειδη θα ταξιδεψω το Πασχα στη Σικελια, να υποθεσω οτι το αυτοκινητο το ειχατε κλεισει απο την Ελλαδα. Εταιρεια αν επιτρεπεται?
Το αυτοκίνητο το έκλεισα από Ελλάδα μέσω της ιστοσελίδας της Ryan προκειμένου να πετύχω καλύτερη τιμή.
Έκλεισα στην εταιρεία Sicilybycar, η οποία όμως όπως έγραψα, θέλει για να ισχύει η κράτηση, η πιστωτική να είναι του οδηγού και μόνο. Μπορείς να επιστρέψεις από Κατάνια και να παραδώσεις εκεί το αυτοκίνητο. Απλά θα έχει μια μικρή επιβάρυνση.

Φοβαμαι ότι θα με πιάσει πανικός διαβάζοντας την ιστορία, γιατί νομιζω πως η Σικελία τη θέλει τη βραδύτητα, ειδικα αν ειναι καλοκαίρι. Μέσα μου την εχω συνδέσει με το άραγμα τα απογεύματα και τα καλοκαιρινά βράδια στους αργούς της ρυθμούς.
Το είπες και μόνη σου. Άλλους ρυθμούς έχει το καλοκαίρι ένα τουριστικό ή παραθεριστικό μέρος και άλλους έχει το χειμώνα. Το χειμώνα περιορίζεσαι στα αξιοθέατα και μόνο, καιρού επιτρέποντος και από την ώρα που νυχτώνει και μετά ... "μαζεύεσαι" ή το ρίχνεις στο φαγητό. :p
Παράδειγμα στην αγορά του Ballaro στο Παλέρμο δεν είδα πουθενά τις υπαίθριες ψησταριές και τα τραπεζάκια έξω, τα οποία όταν τα πετύχεις δεν μπορείς να μην αράξεις κανένα τρίωρο.

εγω εχω αγχωθει ηδη...
Όχι δεν πρέπει. Εγώ πέρασα όμορφα.
Το ταξίδι αυτό δεν είχε "τρέξιμο". Απλά είχε ... κάποια χιλιόμετρα.
Αλλού έπινα τον καφέ μου, αλλού έτρωγα το φαγητό μου και αλλού το γλυκό μου.
Με την ιστορία αυτή, μεταξύ άλλων, ήθελα να δείξω ότι είναι εφικτό αυτό, αν βέβαια σου αρέσει. Εμένα μου αρέσουν αυτές οι συχνές εναλλαγές και το ευχαριστήθηκα. :)
 

Grerena

Member
Μηνύματα
1.286
Likes
16.824
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Tromso, Las Vegas
Την ποια???!! Μη βλεπετε πολυ Νονο..
Αγαπώ Mario Puzo :icon_redface:
και...
ένα μικρό αφιερωματάκι στην ταινία ... θα ταίριαζε στην παρούσα ταξιδιωτική ιστορία.
Σικελία είναι αυτή!
 

jimp

Member
Μηνύματα
5.013
Likes
6.395
Το αυτοκίνητο το έκλεισα από Ελλάδα μέσω της ιστοσελίδας της Ryan προκειμένου να πετύχω καλύτερη τιμή.
Έκλεισα στην εταιρεία Sicilybycar, η οποία όμως όπως έγραψα, θέλει για να ισχύει η κράτηση, η πιστωτική να είναι του οδηγού και μόνο. Μπορείς να επιστρέψεις από Κατάνια και να παραδώσεις εκεί το αυτοκίνητο. Απλά θα έχει μια μικρή επιβάρυνση.
Νομίζω πως αυτός ισχύει παντού ή τουλάχιστον για όσες φορές έχω κλείσει αυτοκίνητο για εμένα και για άλλους. Και λογικά θα αναγράφονταν και στους όρους.
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.703
Likes
11.138
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ανταρκτική
Περιμένω τη συνέχεια! Μου άρεσε πολύ η χειμερινή Σικελία!
Βέβαια εμείς για 3 μέρες περιοριστήκαμε σε Παλέρμο και Τσεφαλού, σίγουρα όμως αφήσαμε πολλούς ανοιχτούς λογαριασμούς. Next time ryan για Κατάνια, έτσι, για να μην αφήσουμε καμία πλευρά παραπονεμένη. :p Οπότε η ιστορία σου θα μου φανεί πολύ χρήσιμη θαρρώ. :)
 

Grerena

Member
Μηνύματα
1.286
Likes
16.824
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Tromso, Las Vegas
Νομίζω πως αυτός ισχύει παντού ή τουλάχιστον για όσες φορές έχω κλείσει αυτοκίνητο για εμένα και για άλλους. Και λογικά θα αναγράφονταν και στους όρους.
Δεν ισχύει παντού. Είναι θέμα εταιρίας. Στο αεροδρόμιο του Bergamo είχα νοικιάσει επί τόπου (χωρίς προκράτηση) και δεν είχα πρόβλημα που χρησιμοποιήσαμε άλλη κάρτα εκτός του οδηγού. Δεν θυμάμαι εταιρεία αλλά δεν ήταν η Sicilybycar.
Επίσης και στο Παλέρμο, όταν αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα πήγαμε στη διπλανή Europecar ζητώντας αυτοκίνητο με πληρωμή μέσω δικής μου κάρτας και όχι του οδηγού και μας είπαν ότι γίνεται.
Όσον αφορά τους όρους: ναι αυτό φαίνεται στους όρους αλλά αφού έχεις κάνει την κράτηση.
Πρώτα δήλωσα οδηγό, μετά μου ζήτησε κάρτα, μετά μου είπε "επιτυχής συναλλαγή" και μετά μου πέταξε τους όρους ανάμεσα στους οποίους ήταν ότι η κάρτα πρέπει να είναι του οδηγού. Την είχα κάνει όμως ήδη την κράτηση! :mad:
Τώρα όμως την ξέρω την παγίδα και δεν θα την ξαναπάθω.

Περιμένω τη συνέχεια! Μου άρεσε πολύ η χειμερινή Σικελία!
Βέβαια εμείς για 3 μέρες περιοριστήκαμε σε Παλέρμο και Τσεφαλού, σίγουρα όμως αφήσαμε πολλούς ανοιχτούς λογαριασμούς. Next time ryan για Κατάνια, έτσι, για να μην αφήσουμε καμία πλευρά παραπονεμένη. :p Οπότε η ιστορία σου θα μου φανεί πολύ χρήσιμη θαρρώ. :)
Εγώ πάντως οφείλω να σου πω ευχαριστώ, αφού από σένα ξεκίνησαν όλα και χωρίς ακόμα να έχεις πάει. :haha:
Εγώ νομίζω ότι στο Παλέρμο διέθεσα λιγότερο χρόνο από ότι μπορούσα. Δεν έκανα πολύ δίκαιη μοιρασιά στο χρόνο. :(
Δεν ανησυχώ όμως γιατί σίγουρα κάποια στιγμή θα το συνδυάσω με το δυτικό κομμάτι του νησιού. Μέχρι τότε θα έχεις γράψει και εσύ ιστορία για Παλέρμο .... σωστά;;; :p
 

jimp

Member
Μηνύματα
5.013
Likes
6.395
Δεν ισχύει παντού. Είναι θέμα εταιρίας. Στο αεροδρόμιο του Bergamo είχα νοικιάσει επί τόπου (χωρίς προκράτηση) και δεν είχα πρόβλημα που χρησιμοποιήσαμε άλλη κάρτα εκτός του οδηγού. Δεν θυμάμαι εταιρεία αλλά δεν ήταν η Sicilybycar.
Επίσης και στο Παλέρμο, όταν αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα πήγαμε στη διπλανή Europecar ζητώντας αυτοκίνητο με πληρωμή μέσω δικής μου κάρτας και όχι του οδηγού και μας είπαν ότι γίνεται.
Όσον αφορά τους όρους: ναι αυτό φαίνεται στους όρους αλλά αφού έχεις κάνει την κράτηση.
Πρώτα δήλωσα οδηγό, μετά μου ζήτησε κάρτα, μετά μου είπε "επιτυχής συναλλαγή" και μετά μου πέταξε τους όρους ανάμεσα στους οποίους ήταν ότι η κάρτα πρέπει να είναι του οδηγού. Την είχα κάνει όμως ήδη την κράτηση! :mad:
Τώρα όμως την ξέρω την παγίδα και δεν θα την ξαναπάθω.
Εγώ μιλάω για Online κράτηση από σελίδα της ryanair. Δεν έχει καμία παγίδα, τους όρους τους εμφανίζει ξεκάθαρα πριν κάνεις την κράτηση,δίπλα από την τιμή, σε κουτάκι που γράφει σημαντικές πληροφορίες, απλά για κάποιο λόγο δεν θα τους είδες.

IMG_20190406_165118.jpg IMG_20190406_164900.jpg
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.753
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom