• Εκπομπή Travelstories ν.15 - Οινοποιεία στη Βουλγαρία - κλικ εδώ

Αργεντινή Βραζιλία Ουρουγουάη Παραγουάη Argentina (y Brazil, Uruguay, Paraguay). Bienvenidos a la casa

alma

Member
Μηνύματα
2.801
Likes
9.492

Η ανεξάντλητη Cordoba έχει πολλά να προσφέρει και στο θέμα των τεχνών.

Την επόμενη μέρα θα επισκεπτόμασταν το μουσείο Provincial de Bellas Artes Emilio Caraffa κατασκευασμένο ένα αιώνα πριν. Η συλλογή των πινακων του είναι αρκετά ενδιαφέρουσα.Φιλοξενεί και προσωρινές εκθέσεις φωτογραφίας οι οποίες δεν μας ενθουσίασαν. Σε κάποιες αίθουσες έπαιζαν βίντεο με θέματα καθημερινής ζωής στη χώρα, όπως το πάθος για το ποδόσφαιρο στις γειτονιές.


Περίμενα με ανυπομονησία το βράδυ. Άλλη μια συγκέντρωση σε θείους,ξαδέρφια και μικρά ανίψια θα λάμβανε χώρα. Αλλά αυτή τη φορά θα πηγαίναμε στο θείο Α. που τον ήξερα καλά από τις επισκέψεις του στην Ελλάδα. Ακόμα θυμόμουν το καλοσυνάτο γελαστό πρόσωπο του, την χαμογελαστή απάντηση ‘’ Sí ‘’ ακόμα κι όταν κάποιος Έλληνας του έκανε την παρατήρηση γιατί σταματούσε ώρες ολόκληρες στη μέση του πεζοδρομίου να φωτογραφήσει όλη την Αθήνα,τον Πειραιά,τη Γλυφάδα,το Σούνιο τα πάντα. Νόμιζε ότι του κάνουν κάποιο ευγενικό σχόλιο και όλοι είναι ευγενικοί όπως ο ίδιος και μια και δεν γνώριζε γρι ελληνικά δεν είχε παρά να συμφωνήσει. Στο μεταξύ είχε ταξιδέψει κι άλλο ανά τον κόσμο και είχε γυρίσει τις περισσότερες χώρες της Λατινικής Αμερικής και ένα μεγάλο κομμάτι της Ευρώπης.

Ήρθε στο κέντρο να μας πάρει με το αυτοκίνητο για το σπίτι του. Όσο πλησιάζαμε και απομακρυνόμασταν από το κέντρο, οι γειτονιές γίνονταν όλο και πιο ωραίες, οι περιοχές πιο εξοχικές μέχρι που φτάσαμε στο σπίτι του θείου σε ένα απομακρυσμένο προάστιο.
Βάλθηκε να μας δείξει το σπίτι του πάνω κάτω,κάθε μικρό δωματιάκι, μέχρι και τη σοφίτα, τώρα που είμαστε ήσυχοι όπως είπε,πριν φτάσουν τα παιδιά με τα εγγόνια του.


Στον κήπο ετοίμαζε το περίφημο asado, το κλασσικό ψητό ενώ η γυναίκα του είχε φέρει τυριά και αλλαντικά από μικρές φάρμες της επαρχίας.

Σε λίγο η πόρτα χτύπησε και κατέφθασε η υπόλοιπη οικογένεια. Μετά τις απαραίτητες συστάσεις τα μικρά ανιψάκια μας κοίταξαν με περιέργεια ρώτησαν από ποια χώρα ήρθαν η θείοι…. ’’από ποια;;;;;;;;;;;;’’ ‘’που είναι αυτή η χώρα;’’ . Ο ξάδερφος μας προέτρεψε να μην ανησυχούμε αφού αν τα παιδιά του πάρουν θάρρος «σε λίγο δεν θα τα ξεκολλάτε από πάνω σας», όπως –σωστά- προέβλεψε.
Ο 6χρονος ανιψιός με πλησίαζε όλο και πιο πολύ χαμογελώντας. Μετά ζήτησε χαρτί για να του δείξω να γράφει ελληνικά όπως είπε. Ομολογώ ότι ζωγράφιζε τα γράμματα με μεγάλη επιτυχία, θα μπορούσες να πεις ότι όντως έγραφε ελληνικά. Καθίσαμε για φαγητό και λίγο πριν σερβιρίσουν τις σαλάτες ,όλα κυλούσαν ήρεμα, μέχρι που ο μικρός ανιψιός (που είχε ζητήσει επιτακτικά να καθίσει δίπλα μου), χάθηκε κάτω από το τραπέζι παίρνοντας μαζί και μία από τις φωτογραφικές μηχανές που είχαμε για να απαθανατίσουμε τις οικογενειακές στιγμές.

Κάποια στιγμή ο πατέρας του άρχισε να φωνάζει που είναι και να τον ρωτάει τι κάνει κάτω από το τραπέζι. Για απάντηση ο μικρός βγήκε αναμαλλιασμένος και με θριαμβευτικό χαμόγελο απάντησε δείχνοντας με, με το βλέμμα. «Βγάζω φωτογραφία τα πόδια της μπαμπά, κοίτα ωραία δεν είναι;» Ο ξάδερφος κοκκίνισε και το μικρό διαβολάκι ανιψάκι ήρθε δίπλα μου και προσπάθησε να μου χαιδέψει τις μπούκλες,ενώ μάλλον είχα γίνει πιο κόκκινη από τον μπαμπά του που με διαβεβαίωνε ότι θα τις σβήσει όλες- ‘’να κοίτα τις σβήνω τώρα’’.Ηθικό δίδαγμα; Άλλη φορά παντελόνι στην οικογενειακή συγκέντρωση.

Επιστροφή στην ηρεμία.Ο θείος Α. γλυκύτατος όπως πάντα άρχιζε το σερβίρισμα από εμάς τους φιλοξενούμενους και εξηγούσε από πιο μέρος της αγελάδας, προέρχονταν κάθε κομμάτι του ψητού που έφερνε.Τρώνε ακόμα και μέρη όπως η ουρά ή τα εντόσθια,αλλά ευτυχώς προειδοποιούσε τι είναι κάθε κομμάτι ψητού.

Στη συνέχεια ο θείος Α. αφού επιτέλους τους σέρβιρε όλους κάθισε κι αυτός. Η συζήτηση περιελάμβανε ταξιδιωτικά θέματα σε μεγάλο μέρος, αφού ρωτούσαμε το θείο τις εμπειρίες του από τα ταξίδια του(είχε δει περίπου 25 χώρες της Ευρώπης και σχεδόν όλη τη Λατινική Αμερική).Η Κούβα για το θείο ήταν αν όχι το ωραιότερο ένα από τα ωραιότερα μέρη του κόσμου.Από Ευρώπη η Ελλάδα,η Ιταλία και η Ισπανία ήταν οι αγαπημένες του χώρες,ενώ τα ξαδέρφια που είχαν γυρίσει την Καραιβική και τη Λατινική Αμερική αλλά όχι την Ευρώπη,ρωτούσαν λεπτομέρειες για τα ελληνικά νησιά και την Πορτογαλία που ήταν όνειρο τους να επισκεφθούν.


Στη συνέχεια η συζήτηση πήγε στην καθημερινή ζωή και διαπίστωσα ότι ακόμα για κάποιο λόγο η Ευρώπη παρά τα προβλήματα της θεωρείται παράδεισος για πολλούς Λατίνους. Ωστόσο μόλις η συζήτηση πήγε στις ώρες δουλειάς άλλαξαν γνώμη.Πρώτον 9-10 ώρες δουλειά τη μέρα,τους φάνηκε κάτεργο. Εκεί εκτός από ότι εργάζονται λιγότερες ώρες η PresidentaΚριστίνα, δίνει έξτρα μέρες αργίας, ενώνοντας τις μέρες μεταξύ δύο αργιών ή προσθέτοντας νέες αργίες.Μάλιστα ο ξάδερφος απεφάνθη ότι παρά τα παράπονα αν είχαμε αύριο εκλογές,πάλι πρώτη θα ήταν όπως είπε.

Ένα άλλο θέμα που τους έκανε εντύπωση είναι γιατί στην Ευρώπη κάνουμε λέει τόσα λίγα παιδιά. Στην Αργεντινή και ειδικά στις μικρότερες πόλεις βλέπαμε στο δρόμο οικογένειες με 3-4-5 ακόμα και παραπάνω παιδιά, ενώ όταν μιλήσαμε με κόσμο από πιο απομακρυσμένες επαρχίες κάποιοι 30ρηδες σημερινοί, προέρχονταν από οικογένειες με 6 και 7 παιδιά. Σήμερα σαφώς και αυτή η τάση έχει μειωθεί αλλά όχι όσο στην Ελλάδα.Η μείωση πληθυσμού εκεί είναι άγνωστη. Απόρησαν όταν άκουσαν το κόστος που πληρώνουμε στην Ελλάδα για φροντιστήρια, ξένες γλώσσες κλπ. Μετά άκουσαν και το κόστος για γυμναστήρια και τους αποτελειώσαμε.

Η συζήτηση μετά περιστράφηκε γύρω από συγγενείς που δεν θα μπορούσαμε να δούμε γιατί βρίσκονταν στη μακρινή Παταγονία με τις αντίξοες καιρικές συνθήκες,που όμως οι μισθοί είναι υψηλότεροι και πολλοί νέοι μεταναστεύουν εκεί για να εργαστούν. Αν δε, αποκτήσουν και οικογένεια εκεί, σπάνια επιστρέφουν στις μεγάλες πόλεις της Αργεντινής.

Η ώρα πέρασε και έπρεπε να φύγουμε. Τα ανιψάκια κοιμόντουσαν αλλά ξύπνησαν για να μας φιλήσουν. Αποχαιρετήσαμε τους συγγενείς και πήγαμε κουρασμένοι για ύπνο γιατί την άλλη μέρα μας περίμενε άλλη μια εκδρομή.

 

Attachments

Last edited by a moderator:

alma

Member
Μηνύματα
2.801
Likes
9.492
Μια τεράστια αχανής χώρα, με εναλλαγές τοπίου μας περίμενε. Καιρό τώρα. Στην άλλη άκρη της γης υπήρχαν συγγενείς, φίλοι, μέρη γνωστά για τον άντρα μου,αλλά άγνωστα για μένα και κάποια άγνωστα και για τους δύο.
-Εσείς πότε θα έρθετε στην Αργεντινή; ρωτούσαν στα ισπανικά όσοι Αργεντίνοι συγγενείς μας είχαν επισκεφτεί στην Ελλάδα.
-Ε, λίγο δύσκολο, θέλει οργάνωση, πολλές μέρες άδεια .
Όταν έχεις μια τόσο μεγάλη χώρα τι να επιλέξεις; Τι να πρωτοδείς και τι να αφήσεις; Το εντυπωσιακό αρχοντικό Buenos Aires ,όπου κάθε γειτονιά είναι και μια διαφορετική ιστορία; Την provincia της Cordoba με την καλύτερα διατηρημένη αποικιακή αρχιτεκτονική στη χώρα, την Manzana Jesuítica,την ιστορία της και το πρώτο Πανεπιστήμιο που ιδρύθηκε στην χώρα και ταυτόχρονα ένα από τα πρώτα όλης της Αμερικής και τις περίφημες Sierras de Cordoba,που πολλοί οδηγοί τοποθετούν στο τοπ 20 των αξιοθέατων της χώρας,με τα δάση,το πράσινο και τα ρυάκια,όπου ο Che Guevara πήγε για να θεραπεύσει το άσθμα του; Τους περίφημους καταρράκτες του Ιγκουασού με την ζούγκλα και το τοπίο που κόβει την ανάσα; Τον βορρά με το Jujuy και τη Salta με τα περίφημα χρώματα της φύσης που μοιάζουν με ζωγραφικό πίνακα;Ή την άγρια και παγωμένη Παταγονία στο νότο;
Η επιλογή έγινε και εκτός από το Buenos Aires αλλά και τους εντυπωσιακούς καταρράκτες που περιλαμβάνουν και το κομμάτι της Βραζιλίας αλλά και επίσκεψη στην Παραγουάη με την "κακόφημη" για πολλούς Ciudad del Este , η Cordoba και τα διπλανά χωριά,στις Sierras,αλλά και η όμορφη και ήρεμη Colonia del Sacramento στην γειτονική Ουρουγουάη μας υποδέχτηκαν. View attachment 60499 View attachment 60500


Η πτήση έγινε μέσω Παρισιου. Βρεθήκαμε λοιπόν στο Charles de Gaulle για άλλη μια φορά,όχι για να δούμε το Παρίσι όπως τις άλλες,αλλά ως ενδιάμεσο σταθμό για το ταξίδι στο "Παρίσι της Λατινικής Αμερικής" αυτή τη φορά. Οι ώρες αναμονής αρκετές αλλά το αεροδρόμιο με πολλά να κάνεις και έτσι πέρασαν σχετικά εύκολα.

Η μεγάλη πτήση ήταν νυχτερινή και αυτό με έκανε ακόμα λίγο πιο ανήσυχη,καθώς στις μικρές πτήσεις όλα μια χαρά,στη μεγάλη είχα ανησυχία από πριν ξεκινήσει.
-3 ταινίες θα δεις,θα φας,θα κοιμηθείς κι όλα μια χαρά.Τόσες φορές την έχω κάνει αυτή την πτήση γιατί δεν με πιστεύεις; επέμενε ο σύζυγος.
Τελικά μετά από ελάχιστο ύπνο όχι μόνο λόγω ανησυχίας αλλά και από αγωνία και ανυπομονησία για όσα μας περίμεναν στην Αργεντινή και στις άλλες 3 χώρες που θα επισκεπτόμαστε. Το πρωί μας βρήκε στο Μπουένος Άιρες.
DSC04735.JPG
 

alma

Member
Μηνύματα
2.801
Likes
9.492
Φτάσαμε στο διεθνές αεροδρόμιο γεμάτοι προσμονή.Μαζί μας ταξίδευαν Ασιάτες, ένα γκρουπ Ελβετών,μερικοί Γερμανοί και Γάλλοι και οι υπόλοιποι Λατινοαμερικάνοι. Ένας Ελβετός παππούλης με ελαφρά καμπουρίτσα έλεγε σε μια αργεντίνα γύρω στα 25 που περίμενε δίπλα του στην ουρά για τον έλεγχο αν θέλει να τον συνοδεύσει στο γύρο της Λατινικής Αμερικής με δικά του έξοδα.Στην αρχή αυτή γελούσε κοροϊδευτικά,μετά από λίγη επιμονή,του έδωσε έναν αριθμό τηλεφώνου.....Τον αληθινό αριθμό,έναν ψεύτικο.....θα σας γελάσω. Έφτασε λοιπόν και η σειρά μας και αφού μας έβγαλαν φωτογραφίες,μας πήραν δακτυλικά αποτυπώματα και μας ρώτησαν πόσο καιρό θα μείνουμε στη χώρα...σου λέει μην αρχίσουν και μας έρχονται παράνομοι μετανάστες εδώ. :haha:Άκουσαν και για την κρίση και έγιναν διπλά προσεκτικοί....(το σχόλιο των Αργεντινών συγγενών για το συγκεκριμένο θέμα στη συνέχεια της ιστορίας)
Φτάνουμε λοιπόν στην παραλαβή των αποσκευών και περιμένουμε να αρχίσουν να βγαίνουν. Κάποια στιγμή βλέπω έναν νεαρό να έρχεται και να ρωτάει όσους περίμεναν αν αυτή η πτήση έρχεται "de Europa"(=από την Ευρώπη). Όχι αν έρχεται από συγκεκριμένη χώρα, που θα μπορούσε να περιμένει κάποιον για παράδειγμα αλλά μόνο επέμενε αν εδώ έρχεστε (εσείς και οι βαλίτσες που περιμένετε) από την Ευρώπη. Με έκπληξη βλέπω τον άντρα μου να του απαντάει "de Paraguay" (=απο την Παραγουάη)και o νεαρός απογοητευμένος από την απάντηση να φεύγει, κάνοντας μάλιστα νόημα σε έναν εξίσου περίεργο νεαρό άντρα να πάνε στην επόμενη παραλαβή αποσκευών.
Η κλοπή βαλιτσών είναι ένα όχι ιδιαίτερα σπάνιο φαινόμενο και ο νεαρός απογοητεύτηκε ακούγοντας ότι έρχονται από την Παραγουάη. Πήγε και στην επόμενη παραλαβή ρωτώντας πάλι αν έρχονται βαλίτσες από την Ευρώπη...
Μετά την παραλαβή των αποσκευών και αφού περιμέναμε καμιά ώρα στον έλεγχο των αποσκευών(ενώ μερικοί έτρεχαν για ψώνια στα Duty Free στο ενδιάμεσο,όπου όλες οι τιμές αναγράφονταν σε δολάρια ΗΠΑ) τελικά φτάσαμε στην εξοδο. Eισητήρια με την εταιρία λεωφορείων Manuel Tienda Leon και αναχώρηση για το αεροδρόμιο Jorge Newberry για την εσωτερική πτήση,προς την γραφική και ιστορική πόλη της Cordoba.......
 

alma

Member
Μηνύματα
2.801
Likes
9.492
Στο λεωφορείο κάτσαμε στις πρώτες θέσεις. Αφενός για να μπορούμε να συζητάμε με τον οδηγό και το συνοδηγό και αφετέρου για να έχουμε απεριόριστη και ανεμπόδιστη θέα στους δρόμους και τις γειτονιές του Buenos Aires. Πολλές εικόνες αντίθετες μεταξύ τους ανάλογα με την γειτονιά που περνούσαμε. Το Buenos Aires με τις μεγάλες λεωφόρους και τα εντυπωσιακά επιβλητικά κτίρια μαρτυρούσε την περίοδο ακμής και πλούτου που πέρασε κάποτε. Περάσαμε από διάφορα αξιοθέατα που θα γνωρίζαμε καλύτερα κατά τη διαμονή μας στην πρωτεύουσα στο τέλος του ταξιδιού,όπως η CasaRosada.

Περάσαμε και έξω από φτωχές παραγκουπόλεις με κτίρια μισοτελειωμένα με τα τούβλα να φαίνονται, ξυπόλητα γελαστά παιδάκια να τρέχουν στα χώματα και τους τοίχους γεμάτους συνθήματα με έντονα χρώματα. Τα περισσότερα από αυτά έγραφαν ‘’Cuidemos los precios’’ ….. ‘’precios cuidados’’ και άλλα παρόμοια. Ήταν κάτι που έμελλε να το ακούμε ως το τέλος τους ταξιδιού μας. Ρωτήσαμε τον οδηγό γιατί το έγραφαν παντού. Επρόκειτο για σειρά διαφημίσεων της κυβέρνησης όπου δείχνει οικογένειες,ηλικιωμένους κλπ,γενικά διάφορες κατηγορίες πληθυσμού να ψωνίζουν στο σουπερ μάρκετ και τους προτρέπει να έχουν το νου τους στις τιμές.Μια σειρά αγαθών (τα περισσότερα από τα οποία είναι χαμηλής ποιότητας όπως μας πληροφόρησαν αργότερα οι αργεντίνοι συγγενείς) έχουν μπει σε χαμηλές τιμές ελεγχόμενες από το κράτος σε μία προσπάθεια να συγκρατηθεί ο αυξανόμενος πληθωρισμός και να τα αποκτά ο λαός εύκολα,μια και στα υπόλοιπα αγαθά οι τιμές αυξάνονται συνεχώς. Κάποια από αυτά είναι τα νερά με γεύσεις….ω ναι…Το νερό με γεύση ανανά,φράουλας και διάφορων φρούτων είναι μια μόδα που έπιασε στην χώρα.

Φτάσαμε στο αεροδρόμιο για την εσωτερική πτήση αλλά η καθυστέρηση ήταν μεγάλη.Πάνω από 4 ώρες. Βαρεθήκαμε μέσα και είπαμε να βγούμε έξω να εξερευνήσουμε λίγο γύρω από την περιοχή του το αεροδρομιου Jorge Newberry. Αφού ρωτήσαμε τους υπαλλήλους αν υπάρχει κάτι ενδιαφέρον να δούμε γύρω και μετά την ανήσυχη ματιά μιας υπαλλήλου που μας πληροφόρησε ότι μόνο μια βόλτα στις όχθες του ποταμού θα μπορούσαμε να κάνουμε και να προσέχουμε και να μην απομακρυνθούμε κλπ βγήκαμε να περπατήσουμε.

Στις όχθες του Río de la Plata ηλιωκαμένοι ψαράδες άντρες και γυναίκες,οικογένειες με παιδάκια ψάρευαν μετα μανίας.Τι κι αν οι πινακίδες συμβούλευαν ότι ο ποταμός είναι μολυσμένος και τα ψάρια του δεν πρέπει να καταναλώνονται. Πολλοί τα έψηναν κιόλας επιτόπου με εξοπλισμό που είχαν στα παρκαρισμένα δίπλα αυτοκίνητα τους και έδιναν και στα παιδιά τους.
Στο διπλανό παρκάκι άνθρωποι ξαπλωμένοι νωχελικά συζητούσαν, ενώ κάποιοι πωλούσαν μεταχειρισμένα ρούχα ή χειροποίητα αντικείμενα που έφτιαχναν επι τόπου. Πλανόδιοι φώναζαν τον κόσμο για να αγοράσει παγωτά ή empanadas. Φτωχές αλλά χαρούμενες οικογένειες με τα παιδάκια να τρέχουν γύρω σου, σου χαμογελούσαν και περίμεναν να ανταλλάξετε μερικές κουβέντες.

Στην χαρούμενη ατμόσφαιρα είχαν προστεθεί και πράσινα παπαγαλάκια τα οποία είτε έκλεβαν ψάρια από τους ψαράδες είτε έτρωγαν από τα σκουπίδια.

Η διαφορά με τις αρχοντικές και κομψές γειτονιές του Β.Α. ήταν μεγάλη αλλά αυτή η καθυστέρηση στην πτήση πραγματικά αποδείχτηκε πολύ χρήσιμη γιατί βοήθησε να αντιληφθεί κανείς τα πολλά διαφορετικά πρόσωπα μιας μεγαλούπολης που θα εξερευνούσαμε καλύτερα μερικές βδομάδες αργότερα.xSC03469.JPG
xSC03461.JPG
xSC03459.JPG
xSC03464.JPG
xSC03470.JPG
xSC03465.JPG
 

alma

Member
Μηνύματα
2.801
Likes
9.492
Επιστρέψαμε στο αεροδρόμιο.Η εταιρία μας προσέφερε βραδυνό σε ένα από τα εστιατόρια του αεροδρομίου για να μας αποζημιώσει κατά κάποια έννοια για την πολύωρη καθυστέρηση και επιτέλους ήρθε η ώρα της εσωτερικής πτήσης για Κόρδοβα.Εκεί δεν υπήρχε πια κανένας Ευρωπαίος συνταξιδιώτης.Ήταν όλοι Αργεντινοι και ελάχιστοι Βραζιλιάνοι. Επίσης εντύπωση μας έκαναν οι αρκετές κενές θέσεις στο αεροπλάνο.

Και το ωραίο μετά από τόση καθυστέρηση;Ο πιλότος από τα μεγάφωνα μας ειδοποίησε ότι ξεκινάει η πτήση για....Mendoza.:haha:

Μετά τις φωνές "Cordoba,Cordoba" των κουρασμένων από την πολύωρη καθυστέρηση Αργεντινών,το διόρθωσε σε Cordoba και η πτήση ξεκίνησε.Ο χαρωπός Βραζιλιάνος δίπλα μας,ήθελε κουβέντα.Ενθουσιάστηκε όταν έμαθε ότι είμαστε Έλληνες (και ότι ο σύζυγος είναι κατά το ήμισυ Αργεντίνος),άρχισε να μας εξιστορεί τις εντυπώσεις του από την Αθήνα,την Πάρο και τη Μύκονο που είχε επισκεφτεί πολλά χρόνια πριν,αλλά και τις εντυπώσεις του από την Αργεντινή.Ο γιός του ήταν πρωταθλητής στα εφηβικά πρωταθλήματα (του τένις αν θυμάμαι καλά)της Βραζιλίας και τώρα πήγαινε να τον δει να παίζει και στην Αργεντινή με εφήβους από εκεί.

Στο μεταξύ το μυαλό μου έτρεχε.Ανυπομονούσα να φτάσουμε. Το ταξίδι αυτό δεν θα έμοιαζε με κανένα άλλο.Θα μέναμε σε συγγενείς σε μια μακρινή χώρα και θα ζούσαμε την καθημερινότητα τους.Ελάχιστους από αυτούς τους γνώριζα από τις επισκέψεις τους στην Ελλάδα και κάποιους δεν τους γνώριζα καθόλου. Ακόμα και ο σύζυγος μου είχε χρόνια να δει πολλούς από αυτούς,πρέπει να είχαν περάσει γύρω στα 8 χρόνια από την τελευταία φορά που ήταν στην Αργεντινή.Μου είχε πει πολλά,όπως ότι οι οικογένειες εκεί είναι μεγάλες με πολλά παιδιά,ειδικά στις επαρχιακές πολεις που θα πηγαίναμε .Θυμόταν ότι κάθε φορά που πήγαινε στους συγγενείς για το περίφημο asado μαζεύονταν ένα σωρό ξαδέρφια,θείοι ακόμα και γείτονες. Ότι είναι πολύ κοινωνικοί και ομιλητικοί . Ότι είναι χαλαροί και δεν έχουν τόσο στρες όσο εμείς. Ήμουν σίγουρη ότι αυτό το ταξίδι θα ήταν τόσο διαφορετικό από οποιοδήποτε άλλο,γιατί θα είμαστε πιο κοντά από ποτέ στους ντόπιους.Σαν συγγενείς και όχι σαν τουρίστες.....τα μάτια μου τελικά έκλεισαν από την κούραση και την αυπνία ενός σχεδόν 24ωρου.Όταν ξύπνησα είχαμε φτάσει στην Cordoba.

xSC03476.JPG
 

mariath

Member
Μηνύματα
1.818
Likes
1.768
Ονειρεμένο Ταξίδι
Όλη η Νότια Αμερική
Πολύ καλό που σε μια τόσο μακρινή χώρα μείνατε με ντόπιους και ζήσατε την καθημερινότητά τους. Περιμένω τις εντυπώσεις σου!
 

alma

Member
Μηνύματα
2.801
Likes
9.492
Πολύ καλό που σε μια τόσο μακρινή χώρα μείνατε με ντόπιους και ζήσατε την καθημερινότητά τους. Περιμένω τις εντυπώσεις σου!
Βλέπω ότι έχεις ταξίδι όνειρο Νότια Αμερική οπότε πιστεύω να πάρεις μερικές ιδέες.:)
 

mariath

Member
Μηνύματα
1.818
Likes
1.768
Ονειρεμένο Ταξίδι
Όλη η Νότια Αμερική
Μα γι' αυτό σε διαβάζω :clap:
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.700
Likes
6.821
Επόμενο Ταξίδι
Mexico lindo y querido!!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Πολύ όμορφα όσα μας γράφεις και φαντάζομαι η συνέχεια θα είναι ακόμα πιο ενδιαφέρουσα :) Ευχαριστούμε και για τις φωτο!
 

alma

Member
Μηνύματα
2.801
Likes
9.492
xSC03484.JPG
Τα ξαδέρφια μας παρέλαβαν από το αεροδρόμιο λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Με τη συζήτηση η ώρα πέρασε γρήγορα και φτάσαμε στο διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης. Κοιμηθήκαμε εκεί και το πρωί μετά από μια πρώτη βόλτα γνωριμίας με την πόλη θα πηγαίναμε στους θείους για φαγητό.

Το πρωί βγήκαμε ορεξάτοι για εξερεύνηση. Η Cordoba με την αποικιακή αρχιτεκτονική της, τις φαρδιές λεωφόρους , τα τεράστια μεγαλοπρεπή κτίρια σε έκανε να μην τη χορταίνεις. Περάσαμε από τα δικαστήρια, τον τεράστιο καθεδρικό ναό, το απίστευτο κτίριο της loteria, την plaza Italia,
plaza San Martin…..Τι μας άλλο μας έκανε εντύπωση; Οι επιγραφές για τα νησιά Μαλβίνας (ή Φόκλαντ για τους Άγγλους) που σε προέτρεπαν να μην ξεχάσεις και ταυτόχρονια ήταν μια προσπάθεια να αποτίσουν φόρο τιμής στους πεσόντες. Παρόμοιες επιγραφές θα συναντούσαμε και σε πολλά άλλα μέρη της χώρας και φυσικά και στην πρωτεύουσα. Επίσης στο κέντρο της πλατείας υπήρχε το άγαλμα του ιδρυτή της πόλης Jerónimo Luis de Cabrera.

Εκτός από τα όμορφα πολύχρωμα και αποικιακού στυλ κτίρια η πόλη δεν γλύτωσε φυσικά από τις τεράστιες πολυκατοικίες και τους ουρανοξύστες των σύγχρονων μεγαλουπόλεων. Τουλάχιστον στο κέντρο γιατί στα προάστια η εικόνα είναι διαφορετική και θυμίζει εξοχή.
xSC03493.JPG
xSC03490.JPG

xSC03485.JPG

xSC03510.JPG


xSC03505.JPG


xSC03509.JPG


xSC03520.JPG
xSC03522.JPG
 

alma

Member
Μηνύματα
2.801
Likes
9.492
Πολύ όμορφα όσα μας γράφεις και φαντάζομαι η συνέχεια θα είναι ακόμα πιο ενδιαφέρουσα :) Ευχαριστούμε και για τις φωτο!
θα είναι πιστεύω. Στο μόνο που δεν θα σε ικανοποιήσω είναι οι παραλίες που τόσο αγαπάς.Για μπάνιο στην Αργεντινή δεν.....αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα.
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.700
Likes
6.821
Επόμενο Ταξίδι
Mexico lindo y querido!!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Δεν πειράζει, και μόνο η τζούρα απο την περιοχή μου αρέσει :lol:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
30.899
Μηνύματα
744.226
Μέλη
35.585
Νεότερο μέλος
katerinageo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom