go2dbeach
Member
- Μηνύματα
- 6.032
- Likes
- 9.900
- Επόμενο Ταξίδι
- Λατινική Αμερική
- Ταξίδι-Όνειρο
- Λατινική Αμερική
Το τζιπάκι μας κατεβαίνει τη δυτική ακτογραμμή προς Thong Sala με γρήγορους ρέγγε ρυθμούς. Το τοπία είναι πανέμορφα και ειρηνικά- ναι αυτή η λέξη ταιριάζει στο σκηνικό που περνά μπροστά στα μάτια μας.
Τα μπαράκια copy-paste θαρρείς από τα αντίστοιχα Τζαμαικανά λιάζονται κατά μήκος της ακτογραμμής.
Οι ‘γείτονές’ μας στη διπλανή παραλία Haad Yao έχουν ήδη ξεκινήσει έναν αγώνα βόλευ στην απέραντη αμμουδιά.

Με μήκος ένα χιλιόμετρο, η επονομαζόμενη Long beach, είναι πρωταγωνίστρια σε καρτ-ποσταλ (έφερα μαγνητάκι ψυγείου που ανακάλυψα ότι είναι η συγκεκριμένη που εικονίζεται).
Τα απογεύματα ντόπιοι και τουρίστες παίζουν μπάλα, παρακολουθούν τα ηλιοβασιλέματα, ή κάνουν μακρινούς περιπάτους στην παραλία που μπορείς να βρεις μέρος να είσαι μόνος κι ας μαζεύει αρκετό κόσμο.

Έχει αναπτυχθεί αρκετά λόγω της δημοτικότητάς της, με ξενοδοχεία, μπαράκια και καλά εστιατόρια. Υπάρχει ύφαλος κι εδώ στα ανοιχτά ο ίδιος που φτάνει στο Koh Ma και παντού στο νησί υπήρχαν διαφημηστικές πινακίδες του γραφείου Haad Yao divers. Μετά την παταγώδη αποτυχία μου στον ύφαλο της Salad, μου είχαν κολλήσει το παρατσούκλι Haad Yao diver, με το diver να τονίζεται επιδεικτικά...
Η αμέσως επόμενη Haad Son ποζάρει φιλάρεσκα στο φακό όσων σταματούν για λίγο να τη χαζέψουν από το view point.

Μετά τη Haad Son, η Chao Phao με τη μικρή καμπυλωτή παραλία είναι παραδεισένια-για τα δεδομένα του νησιού και της συγκεκριμένης ακτογραμμής. Η λευκή αμμουδιά της βυθίζεται λίγο πιο έντονα και κάνει το κολύμπι καλύτερο από αυτό στις γειτόνισσές της. Η λωρίδα της άμμου είναι στενή και γι’αυτό δεν έχει πολλά μαγαζιά και ιδιαίτερα εντυπωσιακά καταλύμματα, απλά μια χούφτα οικονομικά και ήσυχα μέρη για φαγητό και ύπνο.
Όλες όμως οι παραλίες αυτής της πλευράς του νησιού όπως και η δική μας Salad, επηρεάζονται το πρωί από την παλίρροια και φαίνεται οτι όσο πιο νότια πάμε, τόσο χειρότερα είναι. Λίγο έξω από το Thong Sala βρίσκεται το ζουγκλόφυτο νησάκι Tae Nai, καμιά τετρακοσαριά μέτρα στα ανοιχτά και όμως τα πρωινά έχεις την εντύπωση οτι φτάνεις ακόμα και περπατώντας στα ρηχά νερά.
Οι ντόπιοι έχουν βγει με κοφίνια και μαζεύουν αυτά που αποκάλυψε η θάλασσα με την αποχώρησή της.
Το Thong Sala υποδέχεται ένα ακόμα φέρυ της γραμμής και ξεφορτώνει τους νεοφερμένους. Βανακια και τουκ-τουκ δια ξηράς και longtails δια θαλάσσης, φορτώνουν και φεύγουν για τις παραλίες του νησιού. Τρίκυκλα προσφέρουν αναψυκτικά και σνακς, welcome drinks σε όσους ήρθαν ή ποτό παρηγοριάς για όσους φεύγουν.
Πίσω από την πλατεία έχει στηθεί το εβδομαδιαίο market με τους πάγκους να έχουν απλώσει προιόντα αλλά και ντόπιες ‘λιχουδιές’ όπου ευγενέστατα μας πρότειναν να δοκιμάσουμε.
Ευχαριστούμε, μόλις πήραμε από τον προηγούμενο!
Συνεχίζουμε νότια του λιμανιού και οι δύο παραλίες Ban Tai και Ban Kai χωρισμένες από ένα ρυάκι είναι δύο ατέλειωτες αμμουδιές εντυπωσιακές στο μάτι με τα φοινικόδεντρα να αγγίζουν τα νερά, αλλά όχι ελκυστικές για κολύμπι.
Ban Kai σημαίνει στο περίπου ‘χωριό για κάμπινγκ’ , από την εποχή που τυχοδιώκτες έψαχναν για χρυσό και κατασκήνωναν εδώ.
Ο μόνος χρυσός που μπορεί να βρει κανείς σήμερα είναι η ησυχία του και μια ρουστίκ ατμόσφαιρα απομόνωσης. Η θάλασσα όμως είναι και εδώ υπερβολικά ρηχη.
Πλησιάζοντας περισσότερο τη Χατριν πληθαίνουν (προς μεγάλη μου χαρά) τα δάση με τους φοίνικες μέχρι τα πόδια της Leela. Αστραφτερές λευκές αμμουδιές με τα ριζορτ κρυμμένα στα φοινικόδεντρα, κάποια κρεμασμένα σε βραχώδης προεξοχές με θέα μέχρι το αντικρυνό Koh Samui.
Τα νερά δεν είναι αυτό που σου υπόσχονται όταν τα βλέπεις από ψηλα.
Νομίζω οτι η περιοχή είναι καλή επιλογή για όποιον δεν είναι κολλημένος παραλιάκιας (ποιόν εννοώ άραγε!)
απλά θέλει να είναι κοντά στη δράση – βλέπε παρτυ και Χατριν- αλλά να μπορεί ανα πάσα στιγμή να απομονωθεί στο γραφικό τροπικό καβούκι του.

Attachments
-
31,8 KB Προβολές: 575
-
45,6 KB Προβολές: 662
-
33,6 KB Προβολές: 610
-
21,5 KB Προβολές: 566
-
37,9 KB Προβολές: 580
-
21,4 KB Προβολές: 555
-
65,9 KB Προβολές: 570
-
51,3 KB Προβολές: 127
Last edited: