VADIM
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Roadtrip Ηνωμένο Βασίλειο
- Ταξίδι-Όνειρο
- Moto road trip USA
Ημέρα 8η (Ρέγκενσμπουργκ - Λίμνη Κωνσταντίας)
Συνεχίζω να κινούμαι δυτικά με ωραία παρέα.

Θα μπω σε μια από τις πιο παρθένες περιοχές της Γερμανίας, με όμορφα τοπία, γραφικά χωριά και εντυπωσιακά μεσαιωνικά κάστρα. Είναι η κοιλάδα του ποταμού Άλτμιλ, την οποία είχα εξερευνήσει και απολαύσει πριν κάμποσα χρόνια (Travel tip: Αν βρεθείτε στην περιοχή ανεβείτε στο κάστρο Prunn, φανταστική θέα).
Στις παρυφές της κοιλάδας, εκεί που ενώνεται ο Άλτμιλ με τον Δούναβη θα κάνω την πρώτη στάση σήμερα. Πάνω σ' ένα καταπράσινο λόφο δεσπόζει ένα ακόμη γερμανικό μνημείο, που μάλιστα κατασκευάστηκε κι αυτό επί Λουδοβίκου Α' από τον ίδιο αρχιτέκτονα που σχεδίασε το Βαλχάλα.

Πρόκειται για την αίθουσα της απελευθέρωσης (Befreiungshalle/Liberation Hall), μια νεοκλασική ροτόντα εμπνευσμένη από το αριστουργηματικό Πάνθεον της Ρώμης, που δημιουργήθηκε σε ανάμνηση της νίκης του γερμανικού στρατού επί του Ναπολέοντα και της ένωσης των γερμανικών φυλών.

Τα αγάλματα στο εσωτερικό αντιπροσωπεύουν τις θεές της νίκης. Προσέξτε τις ασπίδες ανάμεσά τους, είναι κατασκευασμένες από λιωμένα γαλλικά κανόνια.

Αρκετά με τα γερμανικά μνημεία. Πριν φύγω, κάνω έναν ωραίο περίπατο στο δασωμένο λόφο, για να βρω κάποιο άνοιγμα και να απολαύσω τα γυρίσματα του Δούναβη ....

.... και συνεχίζω την πορεία μου από επαρχιακούς δρόμους.

Κάνω άλλη μια σύντομη στάση για να δω και να φωτογραφήσω μια όμορφη πόλη, που απλώνεται γύρω απ' τον ποταμό Λεχ και είναι μέρος της περίφημης ρομαντικής οδού (Romantische strasse), το Λάντσμπεργκ (Landsberg am Lech).

Αν έχετε διαβάσει το περυσινό μου οδοιπορικό, θα θυμάστε ότι είχα φθάσει στη δυτική πλευρά της λίμνης Κωνσταντίας. Σήμερα θα περιδιαβώ την ανατολική πλευρά, διαθέτοντας τον περισσότερο χρόνο μου στον star της λίμνης, το νησί Lindau. Όμως τέτοια εποχή και τελευταία στιγμή το κόστος μιας διανυκτέρευσης μέσα στο νησί είναι απαγορευτικό, οπότε βρίσκω στο Booking, 25 χλμ βορειοανατολικά της λίμνης, έναν ξενώνα στην εξοχή, δίπλα σε μια κωμόπολη, το Wangen im Allgau. Φτάνοντας στο Wangen, πέραν της κεντρικής πλατείας με το ορόσημο της πόλης, την όμορφη πύλη Ravensburg, ....

.... δεν βρίσκω κάτι να με εντυπωσιάσει. Χωρίς χάσιμο χρόνου λοιπόν, φεύγω για τα παράλια της λίμνης. Αν και περνάω έξω απ' το Lindau, θα το αφήσω για το τέλος. Συνεχίζω για μερικές δεκάδες χιλιόμετρα και φτάνω σ' ένα ακόμη ειδυλλιακό και πασίγνωστο θέρετρο της περιοχής. Είναι το Meersburg, κουρνιασμένο αμφιθεατρικά πάνω από τη λίμνη, ανάμεσα στους αμπελώνες, με τα παλιά όμορφα ζωγραφισμένα σπίτια φορτωμένα με λουλούδια.

Ξεχάστηκα βολτάροντας στην προκυμαία του Meersburg και έχει αρχίσει να πέφτει το δειλινό, όταν παίρνω το δρόμο της επιστροφής.
Η νησιωτική πόλη του Lindau βρίσκεται σε μια μαγική τοποθεσία, εκεί όπου συναντώνται η Γερμανία, η Αυστρία και η Ελβετία και συνδέεται με την ενδοχώρα με μια γέφυρα. Παρκάρω τη μηχανή στο κέντρο της πόλης και αρχίζω την περιήγησή μου στα πλακόστρωτα δρομάκια, με τα σπιτάκια με τις ξυλοδεσιές και τα αετώματα. Τα βήματά μου με οδηγούν στο παλιό Δημαρχείο ...

.... και στη συνέχεια στο λιμάνι, με τον ουρανό να βάφεται με υπέροχα ζεστά χρώματα.

Εδώ, σε μια μπυραρία, παρέα με μια πιατέλα με ποικιλία κρεατικών, κάτω από τον πύργο Mangturm με την πολύχρωμη στέγη, ....

.... απολαμβάνοντας τον υπέροχα φωτισμένο λέοντα της Βαυαρίας και το φάρο του λιμανιού, καθώς και τις θαμπές γραμμές των ελβετικών Άλπεων στο βάθος, θα κλείσω την τελευταία βραδιά μου στη Γερμανία.

Και ο χάρτης της σημερινής διαδρομής:

Last edited: