VADIM
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Roadtrip Ηνωμένο Βασίλειο
- Ταξίδι-Όνειρο
- Moto road trip USA
Ημέρα 9η (Λίμνη Κωνσταντίας - Ανεσύ/Annecy)
Παρότι έχω ξυπνήσει απ' τα άγρια χαράματα για να ξεκινήσω νωρίς, - αφού θα χρειαστώ σχεδόν 6 ώρες για να διανύσω 480 χλμ με τρία περάσματα συνόρων και κάμποσα οδικά έργα - απολαμβάνω τη διαδρομή και το κέφι μου είναι στα ύψη.

Σκέφτομαι ότι θα είναι ιδιαίτερη εμπειρία να ζεις στις παρυφές 3 χωρών (και τι χωρών!), κοντά στο τριεθνές σημείο. Με φαντάζομαι να γεύομαι για μεσημεριανό ένα φοντύ τυριών στο ελβετικό Sankt Gallen, να γλυκαίνω τον ουρανίσκο μου ένα τέταρτο αργότερα με ένα apfelstrudel στο αυστριακό Bregenz και να κλείνω το απόγευμά μου λίγο μετά, απολαμβάνοντας μια βαυαρική Lager στο γερμανικό Lindau. Μ' αυτές τις "βαθυστόχαστες¨σκέψεις, ούτε που κατάλαβα πότε πέρασα τα ανύπαρκτα σύνορα και μπήκα στην Αυστρία. Από εκεί και μετά, δεν χρειάζομαι παρά άλλα 30 χλμ και 42 € για τη βινιέτα και περνάω στην Ελβετία.

Ο αρχικός μου σχεδιασμός ήταν να μείνω και να απολαύσω την Ελβετία για ένα 2ήμερο, οι προβλέψεις όμως δείχνουν μεγάλες βροχοπτώσεις από σήμερα, οπότε αποφασίζω να μην προκαλέσω την τύχη μου όπως στο περυσινό ταξίδι. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ιεροσυλία από το να διασχίζεις αυτήν τη χώρα μέσω της Εθνικής οδού. Θα χάσεις τις απίστευτες ομορφιές της και θα βαρεθείς, όπως εγώ!

Μόνο όταν βγαίνω στην περιοχή της Λωζάνης, με τη λίμνη Λε Μαν αριστερά και τους αμπελώνες δεξιά, βελτιώνονται τα πράγματα.
Κάπου εκεί, σ' ένα Autogrill, θα κάνω στάση για να τσιμπήσω κάτι και .... σοκ και δέος: για ένα chicken wrap menu στο Burger King μου ζητάνε 19,40 ελβετικά φράγκα, τουτέστιν 20,66 €. "No way Jose" που λένε και οι Αμερικανοί. Ακριβώς δίπλα είναι ένα super market της ελβετικής Coop, απ' όπου θα κορέσω την πείνα μου με δύο πεντανόστιμα mini καλτσόνε κι έναν χυμό με 7,5 €.

Μετά από 30 χλμ περνάω χωρίς καθυστερήσεις τα σύνορα προς Γαλλία....

.... και δεν αργώ να μπω στο Ανεσύ.

Φανταστείτε μια πόλη κρυμμένη στις όχθες μιας γραφικής λίμνης με κρυστάλλινα νερά, με την οροσειρά των Άλπεων να ρίχνει από πάνω τη σκιά της. Φανταστείτε να βολτάρετε δίπλα σε γραφικά κανάλια, να χάνεστε σε δαιδαλώδη λιθόστρωτα σοκάκια με πολύχρωμα σπιτάκια γύρω σας, να κάνετε ρομαντικούς περιπάτους στα πάρκα της, να σκαρφαλώνετε στο μεσαιωνικό κάστρο της για να αγναντέψετε την υπέροχη θέα. Όλα αυτά μαζί είναι το Ανεσύ. Το έχουν αποκαλέσει "Βενετία" ή "Μαργαριτάρι" των Άλπεων , εγώ απλά θα πω ότι είναι από τις πιο ερωτεύσιμες πόλεις που έχω επισκεφθεί.

Και ο χάρτης της σημερινής διαδρομής:

Last edited: