Μποτσουάνα Άγριες νύχτες στη Μποτσουάνα

GTS

Member
Μηνύματα
6.792
Likes
18.370

Το τοπίο αλλάζει δραματικά καθώς περνάμε την είσοδο του εθνικού πάρκου Chobe. Είμαστε και πάλι πίσω στα ιερά χώματα της Μποτσουάνας, μετά από μία ελαφρώς αγχωτική διάσχιση των συνόρων με τη Ζάμπια. Τέρμα η άσφαλτος, τέρμα το ηλεκτρικό ρεύμα, τέρμα το σήμα στα κινητά....καλώς ήρθατε στην άγρια Μποτσουάνα. Η σαβάνα κυριαρχεί στο τοπίο, η άμμος ροδοκόκκινη στον καυτό μεσημεριανό ήλιο, μερικά χλωρά και πολλά ξερά δέντρα εναλλάσσονται με θάμνους, ο δρόμος μας από χώμα και άμμο, το χορτάρι λιγοστό....είμαστε στη ξηρή περίοδο και είναι ολοφάνερο. Παντού περιττώματα ζώων, πολλά ανήκουν σε ελέφαντες, άλλωστε το Chobe φημίζεται για τον τεράστιο αριθμό ελεφάντων, οι οποίοι υπολογίζονται σε 50.000, ναι 50 χιλιάδες, η μεγαλύτερη συγκέντρωση ελεφάντων σε όλη την Μαύρη Ήπειρο.

Καθώς συναντάμε τα πρώτα σημάδια άγριας ζωής, μικρά κοπάδια από τα υπέροχα impala τα οποία και βρίσκονται κυριολεκτικά παντού, έχουμε ξαφνικά σιωπήσει, νιώθοντας μια περίεργη ένταση στον αέρα....είμαστε εκεί που πρέπει, εκεί που πραγματικά λαχταράμε, είμαστε εκεί που ονειρευόμασταν.... λευκά σύννεφα κρύβουν πού και πού τον καυτό ήλιο, που τσουρουφλίζει το τοπίο και σίγουρα ταλαιπωρεί τα ζώα. Τα οποία είτε θα έχουν καταφύγει στις σκιές των δέντρων ή θα αναζητούν τη δροσιά του νερού....αλήθεια, πού βρίσκεται το νερό στο κατάξερο αυτό τοπίο?

Καθώς κατεβαίνουμε έναν ελαφρώς κατηφορικό χωματόδρομο, φτάνουμε σε μία μεγάλη πεδιάδα στα δεξιά μας και αντικρίζουμε ένα απίστευτο θέαμα, μία ανεπανάληπτη εικόνα που έχει μείνει βαθιά χαραγμένη μέσα μας:

Χιλιάδες ελέφαντες, από το πλάι του δρόμου έως και τον μακρινό ορίζοντα, σε όλο το μήκος και πλάτος της πεδιάδας, σε μεγάλα κοπάδια δροσίζονται γύρω από λίμνες, κυλιούνται στη λάσπη, τρέφονται με το λιγοστό χορτάρι....είναι η εντυπωσιακότερη είσοδος που θα μπορούσαμε να φανταστούμε....αμέτρητα πουλιά σβήνουν και αυτά τη δίψα τους, ιπποπόταμοι στο βάθος βόσκουν έξω από το νερό, αντιλόπες και γαζέλες μας κοιτούν με περιέργεια...αυτός είναι ο κήπος της Εδέμ....

Τα παχύδερμα είναι πραγματικά εντυπωσιακά καθώς τα παρατηρούμε συγκινημένοι: μητέρες με τα παιδιά τους, κάνουν πολύ πολύ αργές κινήσεις, σαν σε slow motion, καθώς πίνουν νερό, τρώνε, καθώς γυρνούν να μας κοιτάξουν...ένας λασπωμένος ελέφαντας στο πλάι του τζιπ τρίβεται σε ένα δέντρο, κοντεύει να το γκρεμίσει. Προχωράμε και λίγες εκατοντάδες μέτρα παραπέρα, μας κόβει το δρόμο ένα τεράστιο κοπάδι από βουβάλια....λίγο παρακάτω, ακόμα ένα κοπάδι ελέφαντες, αναζητεί καταφύγιο στη σκιά...ένας μεγάλος θηλυκός σε ρόλο φρουρού μας παρατηρεί από απόσταση 5-6 μέτρων. Οι φωτογραφικές έχουν πάρει φωτιά, αλλά είναι ώρα για λίγη ξεκούραση, η συναρπαστική εμπειρία του καμπ μας περιμένει...
:: ::
:: ::
 

Attachments

Dorotija

Member
Μηνύματα
1.297
Likes
701
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Μια θαλασσοπνιγόμαστε στο Ακρωτήρι της Καλής Ελπίδας, μια κινδυνεύουμε να μας κατασπαράξουν άγρια θηρία της ζούγκλας.. ε, δεν είναι ζωή αυτή εδώ μέσα!:D

Για πάμε, για πάμε GTS.. κάτι μου λέει ότι θα βάλεις ιδέες σε πολλά μυαλουδάκια..
 

Rosa

Member
Μηνύματα
1.635
Likes
1.964
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Χριστέ μου, GTS, τι ιστορία ξεκίνησες!!!!:clap: Ανέβασα αδρεναλίνη και μόνο με τον πρόλογο!!!!!!


υ.γ. στα 75 μου, έτσι με ονειρεύομαι! Σε τρελά σαφάρι, σαν τη Ρόουζ!!!
(και στις πλαγιές των Ιμαλαΐων με τη μαγκούρα μου και με την Έρση, αλλά αυτό είναι από άλλη ιστορία...:roll:)
 
Μηνύματα
4.099
Likes
1.797
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
GTS ΕΣΕΝΑ περιμενα ΤΟΣΕΣ μερες!!! Γραψε , γραψε αγορι μου!!!!
Θελω πολλες πολλες πληροφοριες!! Το βλεπω να ερχεται..........
 

Lyda

Member
Μηνύματα
723
Likes
241
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Τι ειναι αυτο GTS; Γιατι σταματησες; Για ξεκινα...μας αφηνεις με την περιερια
 

ΣΟΦΙΑ

Member
Μηνύματα
106
Likes
32
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Υ.
Ταξίδι-Όνειρο
μπορα μπορα
περιμενω με αγωνια τη συνεχεια......................................
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.501
Likes
8.018
Τώρα αυτό τι ήταν? Με 10 σειρές μας άφησες... για συνέχισε σε παρακαλώ! Γνωρίζεις πόσο μας ενδιαφέρει πολλούς εδώ μέσα το συγκεκριμένο ταξίδι!
 

Bahari

Member
Μηνύματα
1.848
Likes
1.482
Πολύ εντυπωσιακό το ξεκίνημά σου! Έχω ήδη αρχίσει να σχηματίζω τις πρώτες εικόνες και να ονειρεύομαι τις περιπέτειες που έζησες! Περιμένω με αγωνία τη συνέχεια!!!
 

varsa

Member
Μηνύματα
1.291
Likes
128
Ταξίδι-Όνειρο
far away
ελα βρε GTS κανε λιγο γρηγορα, που ξεροσταλιαζουμε μετα την εισαγωγη....
 
Μηνύματα
1.666
Likes
1.327
Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Εντάξει δύο παραγράφους έγραψες όλες και όλες και έχεις κερδίσει όλη μας την προσοχή, περιμένουμε.
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
410
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Μπράβο GTS! Ωραίος τίτλος αλλά με αγωνία περιμένουμε τη συνέχεια!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.214
Μηνύματα
883.827
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom