Vegerazaros
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ελβετία ξανά
ειναι 5 Ιουνίου και εχω το πρώτο ημερήσιο εισιτήριο ( 40 φραγκα ελβετικα αγορασμενα απο καποιο δημο δεν ειναι ονομαστικα) που ισχυει για οποιοδήποτε μεσο μεταφορας στης Ελβετία. Καράβια, τρένα ,τελεφερίκ ,τρενάκια στο βουνο , λεωφορεία αστικα και υπεραστικα , τραμ..
7.30 το πρωί στο σταθμο των τραίνων της Γενευης ,να παρω το λεωφορειο για Λοζάνη!! Φτανω στη πολη και εχει γραφειο τουρισμου στο σταθμο. Προμηθεύομαι χαρτες και παίρνω πληροφορίες. Με ενα αλλο μικρο τραινακι απέναντι απο τον κεντρικο σταθμο κατεβαίνω στη Lac Leman!! sto Ouchy και ισα που προλαβαίνω το καράβι για Evian!!
εεε ναι εχω ενθουσιαστει ..ειμαι πολυ τυχερή απο το ενα κατεβαινω στο αλλο ΜΜΜ ανεβαινω..αργοτερα θα ανακαλύψω ,οτι ολος ο κοσμος ειναι τυχερός γιατι οι συγκοινωνίες για ΠΑΝΤΟΥ ειναι συχνες.. με διαφορες λεπτών!!! Παλι Γαλλία βρε παιδι μου τι γίνεται ?..
ποσο υπεροχο συναίσθημα εχω ενα χαζοχαμόγελο ευτυχίας και οι ανθρωποι με κοιτουν και σιγουρα αναρωτιούνται αν ειμαι καλά..
Μετα απο καμιά δίωρη βόλτα στο Evian, ενα πολυ καλό εσπρεσο και μια καταπληκτική μιλφέιγ, γυρνω πισω στο Ouchy που ειναι πολυ ομορφο επίσης. Δλδ οτι πρόλαβα στη μισάωρη βόλτα τριγυρω.. Μπαίνω παλι στο τραινακι και κατεβαινω 3-4 στάσεις μετα το κεντρικο σταθμο ειναι η παλιά πολη με τον καθεδρικό ναό. Βγαζω φωτογραφίες μια μικρή βόλτα και πισω στο τραινο. Στις 6,30 το απογευμα εχω ενα αλλο ραντεβου στο Vevey, αλλα ειναι ακόμη μόλις 2,30 και αποφασιζω να παω προς Yberdon les bains και πολυ καλά εκανα!!.. γιατι ειναι ακομη αλλο ομορφο μερος... Παλι πανω στο τραινο και κατευθείαν στο Vevey Εκει εμεινα 2 βραδια ειχα και κατι ας πουμε σαν δουλεια , απο εκει επισκέφτηκα με τους φιλους μου το υπέροχο χωριό της Ελβετίας Γκρυγιέρ βρίσκεται στις Άλπεις και απέχει 121 χλμ από τη Γενεύη και 56 χλμ από τη Λωζάνη. Έχει σπίτια του 15ου και του 17ου αιώνα, ενώ από πάνω του δεσπόζει το Σατό ντε Γκρυγιέρ. οπως λεει και στη Βικιπαίδεια. Επίσης πήγαμε στο Aigle και περασαμε ενα απόγευμα σε ενα σαλέ τους στο Villars..καλά ηταν
7.30 το πρωί στο σταθμο των τραίνων της Γενευης ,να παρω το λεωφορειο για Λοζάνη!! Φτανω στη πολη και εχει γραφειο τουρισμου στο σταθμο. Προμηθεύομαι χαρτες και παίρνω πληροφορίες. Με ενα αλλο μικρο τραινακι απέναντι απο τον κεντρικο σταθμο κατεβαίνω στη Lac Leman!! sto Ouchy και ισα που προλαβαίνω το καράβι για Evian!!

Attachments
-
304,9 KB Προβολές: 152
-
188,7 KB Προβολές: 123
-
227,2 KB Προβολές: 126
-
208,7 KB Προβολές: 91
-
118,5 KB Προβολές: 90
-