Vegerazaros
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ελβετία ξανά

8-6-2014 στο σταθμο του Vevey 8,30 το πρωί ετοιμη να πάρω το τραινο και μεσω Λοζανης να παω στη Βερνη..Δεν υπάρχει κανενα αγχος πια, τους σταθμους του παίζω στα δάχτυλά μου και οπως εγραψα πριν, ανα 3λ-5λ υπαρχει τραινο για οπου θες, οποτε δεν υπάρχει "εχασα το τραινο" Σιγουρα όμως εγω εχασα το μυαλό μου με την ομορφια της υπαίθρου της Ελβετίας . Με την μουρη κολλημένη στο τζαμι του τραινου..δάκρυα συγκίνησης καποιες φορες έρχονται στα ματια μου με την τόση ομοφιά που βλέπω. Τεράστιες καταπράσινες εκτάσεις καλλιεργειες, αμπέλια, αγελάδες ,ξυλινα σπιτάκια και στο βαθος τα βουνα ,κατάφυτα με χιονισμενες κορφες και ξανφικα ποτάμια και λιμνες μεγάλες με ιστιοπλοϊκά και ανθρωπους να κανουν μπάνιο για να δροσιστουν απο τους 33 βαθμους που χτύπαγε η θερμοκρασία. Φτάνω στη Βέρνη και βγαίνω απο τον σταθμο . Τι στο καλό? μονο τραμ κυκλοφορουν στο δρομο , πεζοι και ποδηλατα , αραιά και που κανα αμάξι ,αλλα με σημα στη πινακίδα απο αλλη πολη . Αργοτερα εμαθα οτι οι κάτοικοι γιορτές και αργιες δεν χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους , ετσι απο συνήθεια και εγω οταν πηγα και Κυριακη και παραμονη του Αγιου Πνεύματος ηταν , Πεντηκοστή την γιορτάζουν και οι καθολικοί. Βρήκα ευκολα το ξενοδοχειο ,στον αμεσως παράλληλο απο το ρολόι και πάλι ειχα ενα υπέροχο μικρο δωμάτιο στον πεμπτο όροφο στη σοφιτα του κτηρίου...με ομορφη θεα πανω απο τις σκεπές των σπιτιών Ευχυχώς ειχε ασανσερ
Attachments
-
304,9 KB Προβολές: 152
-
188,7 KB Προβολές: 123
-
227,2 KB Προβολές: 126
-
208,7 KB Προβολές: 91
-
118,5 KB Προβολές: 90
-