Vegerazaros
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ελβετία ξανά
Μια που εκλεισα τα μάτια και μια που τα ανοιξα 9-6-2014 , 7.00 το πρωί ειμαι φρεσκια-φρεσκια στο σταθμο των τραινων για Λουκερνη!! απόλαυσα ενα δυνατο διπλο εσπρεσο και δυο κρουασανακια και πηρα το τραινο επισης χωρίς καθυστέρηση για Luzern. Αυτο παντως που εχω να πώ ,ειναι οτι εχουν κατι σταθμους τρενων σαν αεροδρομια!!..Κολλημένη πάλι η 'μουσουδα' στο τζαμι του τραινου , με το στόμα ανοιχτό ,φτανω στη Λουκερνη!!.. βγαινω απο το σταθμο και εν-δυο με βημα χαρωπό κ γελιο σαν χαζο , να κοιταζω γυρω -γυρω, φτανω στο ξενοδοχειο, κανα χιλιομετρο μακρια απο το σταθμο. Η ρεσεψιον γεματη γιαπωνέζους
παραταω τα πραγματα πισω απο τον παγκο και λεω στη κοπελα θα γυρισω το απογευμα για check-in , σιγα μη περιμενα στην ουρα με ολους αυτους , να χασω καμμια ωρα... Τρεχω στη προβλητα και ανεβαίνω στο πρωτο φερυ, δεν ξερω που πηγαίνει αλλα δεν εχει σημασια.. ( τα ημερήσια εισιτήρια ισχύουν παντου)..καθομαι σε ενα παγκακι στη πλωρη και διπλα μου ειναι ειναι δυο γιαγιαδες εγγλεζουλες πολυ γλυκιές και κρατουν ενα προσπεκτακι με ενα χαρτη της περιοχής και της διαδρομης διαδραστικό..αν το λεω σωστα οπότε βλεπω οτι αν καταιβω στο Weggis και παρω το τελεφερικ θα ανέβω στο Rigi στη βασίλισσα των βουνών www.rigi.com ουαου!!!
ως και εκανα . Μολις βγηκα απο το τελεφερικ στα 200 μετρα ειχε ενα τραινακι α να πουμε τον οδοντωτό και φυσικα ανεβηκα αμεσως και πηγαμε ακόμη πιο πανω στη Κορφή! h 1797 μ!!! μεχρι εδώ πανω εχει πρασινο,εχει δεντρα, εχει σπιτακια εχει αγελάδες εχει κόσμο...!!! ενώ εμας στη Κρητη τα βουνά μας ειναι φαλακρά και πετρινα!!. Ενιωσα μια ζαλάδα απο το υψόμετρο?, απο την θεα ? απο την ομορφια ? και μου ρθε να βγαλω μια φωνη ως αλλη Haidy, αλλα ευτυχώς συγκρατήθηκα..ειχε και γιαπωνέζουν
το τρενάκι μην τους φοβίσω...
Συμμαζεύτηκα και κάθισα φρόνιμη να απολάυσω την κατάβαση προς το Vitznau. Μετα απο καμμια ωρα κατεβηκαμε απο τα 1797 μ Rigi Kulm...(παναγία μου..φοβερό!!! 1797μ!! ). Το Vitznau ειναι ενα μικρο χωριουδακι με λιμανακι , που καθε μια ωρα περναει το φερυ και σε επιστρεφει στη Λουκερνη. Eφυγα με το επομενο φερυ και ειχα μια ωριτσα για να καθήσω σε ενα ταβερνακι , διπλα στη λιμνη να φαω , να ξεκουραστώ, αν και δεν ειχα περπατησει πολυ στα βουνα , ισως να ενιωσα κουρασμενη απο τον αλλαγή των υψομέτρων . Eκανα και μια βολτιτσα το μικρο χωριουδακι..και γυρισα γυρω στις 5 στο ξενοδοχειο Στη Λουκερνη , οπου πηρα ενα ΠΑΛΙ ΥΠΕΡΟΧΟ δωματιο στον 4 οροφο , παλι τελευταίος οροφος και παλι θεα πανω απο τις στεγες..δεν εμεινα πολυ εννοειτε ντουζακι καθαρα ρουχα φωτογραφικη στο χερι και εξω...κλικ.κλικ..κλικ..σας εφαγα γιαπωνεζάκια 4,737 φωτό εχω κλικαρει στην Ελβετία
Βολτα στην ομορφη Λουκερνη, οι ανθρωποι να καθονται στα μαγαζακια στο μηκος του καναλιου να πινουν το καφε τους, αλλοι να κανουν μπανιο για δροσιστουν και ξαφνικα ο ουρανός βαραίνει, μπουμπουνητά ακουγονται , αστραποβροντες, αερας και σε μιση ωρα ξεσπαει μια απιστευτη καταιγιδα! εγω ομως ειχα προλάβει να παρω δυο μπυρες και μια μεγαλη σακουλα πατατακια και να εχω γυρίσει στο ξενοδοχειο, την στιγμη που ξεσπουσε η βροχή. Καθησα στο γραφειάκι μπροστα απο το παραθυρο, απολαμβανοντας την θεα και τη βροχή ,την μπυρα μου και ανοιξα και το ταπλετ μου να γραψω στο travelstories...
Υπεροχα!!!.... τωρα ποιες απο ολες τις φωτογραφίες να βαλω σε αυτη την ενότητα δεν ξερω. Αυτο που ξερω ομως ειναι οτι ουτε σε μια φωτογραφία δεν μπορεσα να αποτυπώσω την ομορφια αυτου του τοπου.

Συμμαζεύτηκα και κάθισα φρόνιμη να απολάυσω την κατάβαση προς το Vitznau. Μετα απο καμμια ωρα κατεβηκαμε απο τα 1797 μ Rigi Kulm...(παναγία μου..φοβερό!!! 1797μ!! ). Το Vitznau ειναι ενα μικρο χωριουδακι με λιμανακι , που καθε μια ωρα περναει το φερυ και σε επιστρεφει στη Λουκερνη. Eφυγα με το επομενο φερυ και ειχα μια ωριτσα για να καθήσω σε ενα ταβερνακι , διπλα στη λιμνη να φαω , να ξεκουραστώ, αν και δεν ειχα περπατησει πολυ στα βουνα , ισως να ενιωσα κουρασμενη απο τον αλλαγή των υψομέτρων . Eκανα και μια βολτιτσα το μικρο χωριουδακι..και γυρισα γυρω στις 5 στο ξενοδοχειο Στη Λουκερνη , οπου πηρα ενα ΠΑΛΙ ΥΠΕΡΟΧΟ δωματιο στον 4 οροφο , παλι τελευταίος οροφος και παλι θεα πανω απο τις στεγες..δεν εμεινα πολυ εννοειτε ντουζακι καθαρα ρουχα φωτογραφικη στο χερι και εξω...κλικ.κλικ..κλικ..σας εφαγα γιαπωνεζάκια 4,737 φωτό εχω κλικαρει στην Ελβετία

Attachments
-
304,9 KB Προβολές: 152
-
188,7 KB Προβολές: 123
-
227,2 KB Προβολές: 126
-
208,7 KB Προβολές: 91
-
118,5 KB Προβολές: 90
-