psilos3
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ;
- Ταξίδι-Όνειρο
- Αναζητείται!
Περιεχόμενα
- Κεφάλαιο 1
- 2005 – Kέρκυρα
- 2006 – Σαντορίνη
- 2007 – Χανιά
- 2008 – Ναύπλιο
- 2009 – Σύρος
- 2010 – Ρόδος
- 2011 – Χίος
- 2012 – Σάμος
- 2013 – Καλαμάτα
- 2014 – Άνδρος
- 2015 – Ύδρα
- 2016 – Τήνος & Μύκονος
- 2017 – Λέσβος
- 2018 – Μονεμβασιά (& ολίγον από Ναύπλιο)
- 2019 – Ναύπακτος & Δελφοί
- Βαθμολόγηση
- Σβήσιμο – Αντί επιλόγου
- 2022 (ή 2020 vol.3) Λακωνική Μάνη & Καλαμάτα
- 2023 - Κεφαλονιά
- 2024 – Αίγινα & Πόρος
Βαθμολόγηση
Τελειώνοντας με τη καταγραφή των κεφαλαίων, θέλω να σταθώ λίγο στις βαθμολογίες, μιας που μπήκα σ’ αυτή την ενδιαφέρουσα ομολογουμένως διαδικασία που μπορεί να σηκώσει πολλή συζήτηση. Αναλυτικά & συνολικά λοιπόν έχουμε τα εξής αποτελέσματα,
Έθιμα: Πρώτη τη Κέρκυρα με τη Χίο δεύτερη και Ναύπακτο, Ύδρα, Τήνο να έπονται
Τιμή/παροχές: Σάμος και δεύτερη η Λέσβος στη βασική αυτή κατηγορία
Γαστρονομία: Χανιά μακράν στη πρώτη θέση, με Σύρο, Κέρκυρα, Λέσβο να έπονται
Φιλοξενία-Συμπεριφορά: Πρώτη η Χίος, με τη Ρόδο και τα Χανιά να ακολουθούν
Αυθεντικότητα/Ομορφιά: Τριπλή ισοβαθμία με Σαντορίνη, Ύδρα, Μονεμβασιά
Νυχτερινή ζωή: Πρωτιά εδώ για τη Ρόδο, με τη Χίο να ακολουθεί αμέσως μετά
Αξιοθέατα - κοντινά σημεία ενδιαφέροντος: Τετραπλή ισοβαθμία όπως είναι λογικό με Ναύπλιο, Καλαμάτα, Λέσβο και Ναύπακτο, με άλλες δύο εκδρομές να ακολουθούν (Χανιά & Σάμος).
Συνολικά η βαθμολογία
1. Καλαμάτα 8
2. Χίος 7,7
3. Λέσβος 7,6
4. Τήνος – Μύκονος 7,4
5. Μονεμβασιά 7,4
6. Σαντορίνη 7,3
7. Ύδρα 7,3
8. Ναύπακτος – Δελφοί 7,3
9. Ρόδος 7
10. Κέρκυρα 6,9
11. Ναύπλιο 6,9
12. Σάμος 6,9
13. Σύρος 6,7
14. Χανιά 6,6
15. Άνδρος 5,9
Η συνολική βαθμολογία οφείλω να πω πως είναι αρκετά σκληρή, ίσως άδικη για κάποια μέρη και προφανώς αποτελεί προσωπική καθαρά εκτίμηση, χωρίς δε θέλω να επηρεάσω κάποιον που σκέφτεται να επισκεφτεί ένα προορισμό. Διαμορφώνονται από παράγοντες που εξηγώ σε κάθε κεφάλαιο και παίζουν σημαντικό ρόλο στο τελικό αριθμό.
Δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι πχ στη 1η ήταν όλα υπερτέλεια και στη 15η ξενερώσαμε τελείως. Βασικα πουθενά δε ξενερώσαμε, παντού καλά ήταν, πάνω απ΄ όλα η παρέα και η διάθεση για εκδρομή!
Οι επιμέρους σίγουρα αποτυπώνουν καλύτερα κάποια πράγματα, εστιάζοντας εκεί που πρέπει, στα πολύ δυνατά στοιχεία του κάθε τόπου.
Θέλοντας να είμαι όσο το δυνατόν αντικειμενικότερος, ζήτησα από τον @kos211 ή @kos2111 (μόλις ξεμπλέξει το κουβάρι με τα accounts του) ο οποίος έκανε ντεμπούτο με δυνατή ιστορία (ρίξτε κανένα Like στο φίλο και συνάδελφο) και είναι ο ένας εκ των δύο που ήταν παρών σε όλες τις εκδρομές σαν εμένα, να βαθμολογήσει ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, χωρίς να δει/επηρεαστεί από τις δικές μου.
Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η σύγκριση και η δική του οπτική γωνία. Για να δούμε…
Τελειώνοντας με τη καταγραφή των κεφαλαίων, θέλω να σταθώ λίγο στις βαθμολογίες, μιας που μπήκα σ’ αυτή την ενδιαφέρουσα ομολογουμένως διαδικασία που μπορεί να σηκώσει πολλή συζήτηση. Αναλυτικά & συνολικά λοιπόν έχουμε τα εξής αποτελέσματα,
Έθιμα: Πρώτη τη Κέρκυρα με τη Χίο δεύτερη και Ναύπακτο, Ύδρα, Τήνο να έπονται
Τιμή/παροχές: Σάμος και δεύτερη η Λέσβος στη βασική αυτή κατηγορία
Γαστρονομία: Χανιά μακράν στη πρώτη θέση, με Σύρο, Κέρκυρα, Λέσβο να έπονται
Φιλοξενία-Συμπεριφορά: Πρώτη η Χίος, με τη Ρόδο και τα Χανιά να ακολουθούν
Αυθεντικότητα/Ομορφιά: Τριπλή ισοβαθμία με Σαντορίνη, Ύδρα, Μονεμβασιά
Νυχτερινή ζωή: Πρωτιά εδώ για τη Ρόδο, με τη Χίο να ακολουθεί αμέσως μετά
Αξιοθέατα - κοντινά σημεία ενδιαφέροντος: Τετραπλή ισοβαθμία όπως είναι λογικό με Ναύπλιο, Καλαμάτα, Λέσβο και Ναύπακτο, με άλλες δύο εκδρομές να ακολουθούν (Χανιά & Σάμος).
Συνολικά η βαθμολογία
1. Καλαμάτα 8
2. Χίος 7,7
3. Λέσβος 7,6
4. Τήνος – Μύκονος 7,4
5. Μονεμβασιά 7,4
6. Σαντορίνη 7,3
7. Ύδρα 7,3
8. Ναύπακτος – Δελφοί 7,3
9. Ρόδος 7
10. Κέρκυρα 6,9
11. Ναύπλιο 6,9
12. Σάμος 6,9
13. Σύρος 6,7
14. Χανιά 6,6
15. Άνδρος 5,9
Η συνολική βαθμολογία οφείλω να πω πως είναι αρκετά σκληρή, ίσως άδικη για κάποια μέρη και προφανώς αποτελεί προσωπική καθαρά εκτίμηση, χωρίς δε θέλω να επηρεάσω κάποιον που σκέφτεται να επισκεφτεί ένα προορισμό. Διαμορφώνονται από παράγοντες που εξηγώ σε κάθε κεφάλαιο και παίζουν σημαντικό ρόλο στο τελικό αριθμό.
Δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι πχ στη 1η ήταν όλα υπερτέλεια και στη 15η ξενερώσαμε τελείως. Βασικα πουθενά δε ξενερώσαμε, παντού καλά ήταν, πάνω απ΄ όλα η παρέα και η διάθεση για εκδρομή!
Οι επιμέρους σίγουρα αποτυπώνουν καλύτερα κάποια πράγματα, εστιάζοντας εκεί που πρέπει, στα πολύ δυνατά στοιχεία του κάθε τόπου.
Θέλοντας να είμαι όσο το δυνατόν αντικειμενικότερος, ζήτησα από τον @kos211 ή @kos2111 (μόλις ξεμπλέξει το κουβάρι με τα accounts του) ο οποίος έκανε ντεμπούτο με δυνατή ιστορία (ρίξτε κανένα Like στο φίλο και συνάδελφο) και είναι ο ένας εκ των δύο που ήταν παρών σε όλες τις εκδρομές σαν εμένα, να βαθμολογήσει ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, χωρίς να δει/επηρεαστεί από τις δικές μου.
Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η σύγκριση και η δική του οπτική γωνία. Για να δούμε…
Last edited: