delmem2233
Member
Να 'σαι καλά Lalibela
. Μ' έκανες και γέλασα...
Συνέχισε να διαβάζεις αυτό το κείμενο, και θα καταλάβεις γιατί...
Έχουν περάσει δύο μήνες -και κάτι- από την τελευταία... εμφάνισή μου εδώ (πού να μην είχα υποσχεθεί κιόλας, Αύγουστο μήνα, ότι θα έγραφα κάθε 2-3 ημέρες...), αυτό όμως δε σημαίνει ότι τις τελευταίες 70 μέρες δε στρώθηκα ούτε μια φορά στο γράψιμο. Εφτά φορές (τις δύο τελευταίες μετά τις 10 Δεκεμβρίου, μετά την επιστροφή μου στην Θεσσαλονίκη) ήμουν έτοιμος να ανεβάσω κείμενα που είχα γράψει, όμως και τις εφτά τα κράτησα για μένα, κρίνοντας ότι ήταν πολύ-πολύ περισσότερο προσωπικές εξομολογήσεις, και προκλητικά λιγότερο αναφορές σε μέρη που επισκεπτόμουν. Κι επειδή το σάιτ λέγεται travelstories κι όχι self-psychoanalyzingstories, είμαι βέβαιος ότι καλά έκανα και κράτησα τα κατεβατά μου για τα μάτια μου μόνο...
Πριν από 70 μέρες λοιπόν, ήμουν στην Curitiba, νοτιοδυτικά του Rio, έτοιμος να πάρω βραδινό λεωφορείο για Porto Alegre, στο οποίο αντί για τέσσερις ημέρες, κατέληξα να περάσω εννιά(...). Μετά, τέσσερις ημέρες στο Montevideo, δύο στην Colonia del Sacramento, δύο ΒΔΟΜΑΔΕΣ στο Μπουένος Άιρες, πέντε μέρες στο Rosario, τρεις στη Santa Fe, τέσσερις στην Asunción (Παραγουάη), δύο στο Foz do Iguaçu (στη βραζιλιάνικη πλευρά), και μία γεμάτη βδομάδα στο São Paulo, μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου που πέταξα για Θεσσαλονίκη μέσω Salvador da Bahia και Φρανκφούρτης. Ματώνει η ψυχή μου που συνοψίζω σε πέντε γραμμές περιπλάνηση εβδομάδων, όμως... πρέπει να μου βάλω χαλινάρι, γιατί αν δεν...
Επέστρεψα λοιπόν στην Θεσσαλονίκη, έχοντας περάσει τις περισσότερες ώρες των πτήσεων με τον 'South America on a shoestring' οδηγό του Lonely Planet στα πόδια μου, κάνοντας όνειρα για Βενεζουέλα-Κολομβία-Περού-Εκουαδόρ, ένα από τα τρία σχέδια που δούλευα στο μυαλό μου. Ένα άλλο είχε να κάνει, Lalibela μου
, με τη Νότια Αφρική, την οποία είχα σκοπό να συνδυάσω με Ναμίμπια και Μοζαμβίκη. Ο τρίτος 'φάκελος' στο μυαλό μου έγραφε από έξω 'Νοτιοανατολική Ασία'. Όσο για το ενδεχόμενο να μείνω Θεσσαλονίκη και να ψάξω για δουλειά, ας το θέσω έτσι... “Χαχαχα!!” Σας κάλυψα; Τα έβαλα λοιπόν κάτω, μέτρησα τα υπέρ και τα κατά, σκέφτηκα ότι στη Λατινική Αμερική ήδη πέρασα οκτώ μήνες, σκέφτηκα ότι δεν έχω πατήσει ποτέ στην Αφρική, εκείνο όμως που στο τέλος έπαιξε τον μεγαλύτερο ρόλο στο να διαλέξω την... κουρτίνα τρία, ήταν τα σε εξευτελιστική τιμή εισιτήρια που βρήκα για Kuala Lumpur. Όχι ότι τα εισιτήρια για Νότια Αφρική ήταν ακριβά... Δεν ήταν όμως στα 390 ευρώ (Αθήνα-Μαλαισία-Αθήνα, με Egypt Air). Μαλαισία, σίγουρα Ταϊλάνδη, και μετά; Θα δείξει... Μπορεί Μιανμάρ, μπορεί Λάος/Καμπότζη/Βιετνάμ. Ο καλύτερος μήνας για να πάει κανείς στις Φιλιππίνες (από πλευράς καιρού) είναι ο Απρίλιος... Κι η Ινδονησία, ειδικά η Σουμάτρα, είναι μια ανάσα από την Kuala Lumpur, στην οποία θα είμαι σίγουρα στις 12 Μαΐου για την πτήση της επιστροφής. Αφήνω όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, δεν καίγομαι να καταστρώσω λεπτομερές σχέδιο, θα το αφήσω... φτερό στον άνεμο, να πάει όπου το... στείλουν τα άτομα που θα γνωρίσω, το πώς θα αισθάνομαι κάθε βράδυ που θα πέφτω για ύπνο, αλλά και οι... φλασιές που παραδοσιακά 'τρώω', φέρνοντας τα πάνω-κάτω, ειδικά όταν όλα μού πηγαίνουν φανταστικά, ίσως επειδή, όπως κατέληξα να συμπεράνω, πολύ απλά, δεν αντέχω την ευτυχία
... (Παίρνετε μια ιδέα τού γιατί δεν ανέβασα κείμενο τους τελευταίους δυόμισι μήνες...
Μ' ευχαριστείτε ολόθερμα, το ξέρω...
).
Αυτά... Ένα κείμενο-κλείσιμο της ιστορίας που άρχισε τον Αύγουστο στη Βραζιλία, ούτως ή άλλως, είχα σκοπό να το γράψω. Το σχόλιο της Lalibela απλά μου έδωσε το έξτρα σπρωξιματάκι που χρειαζόμουν
. Αύριο, τελευταία μέρα του χρόνου, μέρα τέλεια για αναδρομές στα πεπραγμένα όλης της χρονιάς, θα αξιωθώ επιτέλους να ανεβάσω φωτογραφίες, έτσι, για να δω πώς γίνεται, και να είμαι προετοιμασμένος ΑΝ αρχίσω νέα ιστορία μέσα στον Ιανουάριο, όταν φύγω για Νοτιοανατολική Ασία. Δεν μπήκα στη διαδικασία να επιλέξω φωτογραφίες από ΗΠΑ-Γουατεμάλα-Μεξικό-Κούβα (Απρίλιος-Αύγουστος), μόνο από Βραζιλία-Ουρουγουάη-Αργεντινή-Παραγουάη, και λίγες, έτσι, για να βάλω πιο... πρέπον τέλος σε αυτήν την ιστορία.
Καλά, ΚΑΛΑ ταξίδια σε όλους, μέσα απ' την καρδιά μου, κι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους μου έκαναν παρέα όσο διάστημα έγραφα, και σε όσους με θυμήθηκαν με προσωπικά μηνύματα μετά την... εξαφάνισή μου
.
Hasta mañana, até amanhã...
Έχουν περάσει δύο μήνες -και κάτι- από την τελευταία... εμφάνισή μου εδώ (πού να μην είχα υποσχεθεί κιόλας, Αύγουστο μήνα, ότι θα έγραφα κάθε 2-3 ημέρες...), αυτό όμως δε σημαίνει ότι τις τελευταίες 70 μέρες δε στρώθηκα ούτε μια φορά στο γράψιμο. Εφτά φορές (τις δύο τελευταίες μετά τις 10 Δεκεμβρίου, μετά την επιστροφή μου στην Θεσσαλονίκη) ήμουν έτοιμος να ανεβάσω κείμενα που είχα γράψει, όμως και τις εφτά τα κράτησα για μένα, κρίνοντας ότι ήταν πολύ-πολύ περισσότερο προσωπικές εξομολογήσεις, και προκλητικά λιγότερο αναφορές σε μέρη που επισκεπτόμουν. Κι επειδή το σάιτ λέγεται travelstories κι όχι self-psychoanalyzingstories, είμαι βέβαιος ότι καλά έκανα και κράτησα τα κατεβατά μου για τα μάτια μου μόνο...
Πριν από 70 μέρες λοιπόν, ήμουν στην Curitiba, νοτιοδυτικά του Rio, έτοιμος να πάρω βραδινό λεωφορείο για Porto Alegre, στο οποίο αντί για τέσσερις ημέρες, κατέληξα να περάσω εννιά(...). Μετά, τέσσερις ημέρες στο Montevideo, δύο στην Colonia del Sacramento, δύο ΒΔΟΜΑΔΕΣ στο Μπουένος Άιρες, πέντε μέρες στο Rosario, τρεις στη Santa Fe, τέσσερις στην Asunción (Παραγουάη), δύο στο Foz do Iguaçu (στη βραζιλιάνικη πλευρά), και μία γεμάτη βδομάδα στο São Paulo, μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου που πέταξα για Θεσσαλονίκη μέσω Salvador da Bahia και Φρανκφούρτης. Ματώνει η ψυχή μου που συνοψίζω σε πέντε γραμμές περιπλάνηση εβδομάδων, όμως... πρέπει να μου βάλω χαλινάρι, γιατί αν δεν...
Επέστρεψα λοιπόν στην Θεσσαλονίκη, έχοντας περάσει τις περισσότερες ώρες των πτήσεων με τον 'South America on a shoestring' οδηγό του Lonely Planet στα πόδια μου, κάνοντας όνειρα για Βενεζουέλα-Κολομβία-Περού-Εκουαδόρ, ένα από τα τρία σχέδια που δούλευα στο μυαλό μου. Ένα άλλο είχε να κάνει, Lalibela μου
Αυτά... Ένα κείμενο-κλείσιμο της ιστορίας που άρχισε τον Αύγουστο στη Βραζιλία, ούτως ή άλλως, είχα σκοπό να το γράψω. Το σχόλιο της Lalibela απλά μου έδωσε το έξτρα σπρωξιματάκι που χρειαζόμουν
Καλά, ΚΑΛΑ ταξίδια σε όλους, μέσα απ' την καρδιά μου, κι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους μου έκαναν παρέα όσο διάστημα έγραφα, και σε όσους με θυμήθηκαν με προσωπικά μηνύματα μετά την... εξαφάνισή μου
Hasta mañana, até amanhã...
Attachments
-
15,4 KB Προβολές: 3.799