Ινδία Εμπόλεμο Κασμίρ σε συνέχειες

Μηνύματα
1.666
Likes
1.327
Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...

Παραδέχομαι ότι εμένα γενικώς δεν είναι να μου έχετε πολύ εμπιστοσύνη γιατί ζω στον κόσμο μου, ενθουσιάστηκα τόσο πολύ με το houseboat που πολλά πράγματα μου ξέφυγαν τελείως ή απλώς με άφησαν αδιάφορη, ενθουσιάστηκα με τους καναπέδες, ντιβάνια, κουρτίνες όλα ντυμένα με χρωματιστά υφάσματα που θύμιζαν αγγλικό σπίτι, στους τοίχους υπήρχαν ταπετσαρίες! Αυτοί οι άγγλοι ήταν καταπληκτικοί στις παρωπίδες σε μια χώρα με τον πολιτισμό και την τέχνη της Ινδίας αυτή αναπαρήγαγαν την Αγγλία, anyway, δεν πρόσεξα λοιπόν κόντρα πλακέ και τέτοια τεχνικά. Μου άρεσε η άνεση και θαλπωρή που απέπνεε το σπίτι, και σου έδινε την αίσθηση του καθαρού, μέχρι που ανακαλύψαμε ότι για όλες τις δουλειές τους χρησιμοποιούσαν το νερό της λίμνης που δεν είναι και Βαρανάσι, αλλά ούτε και το καθαρό θα το έλεγες:roll:. Επίσης ενθουσιάστηκα με την τραπεζαρία, ένα μακρόστενο δωμάτιο με ένα ξύλινο μεγάλο τραπέζι, και σε μια άκρη ένα ψυγείο, από εκεί έβγαζαν κάθε πρωί το βούτυρο για το πρωινό, και εμείς τρώγαμε αμέριμνοι, την τελευταία μέρα η Ιωάννα ανακάλυψε ότι το ψυγείο δεν ήταν στην πρίζα και χρησιμοποιούταν μόνο ως ντουλάπι, τρώγαμε βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου τόσες μέρες και νομίζαμε ότι το απλώς το έβγαζαν από το ψυγείο νωρίτερα για να ξεπαγώσει, όμως ευτυχώς και από αυτήν την δηλητηρίαση γλυτώσαμε. Το φαγητό γενικά στο ποταμόπλοιο ήταν καλό.

Μετά το μεσημεριανό φύγαμε για μια βόλτα στην λίμνη. Οι βόλτες με τις shikaras ήταν πάντα απολαυστικές, χωριζόμασταν σε δύο ομάδες, οι βάρκες ήταν αναπαυτικές, α ξέχασα να σας πω ότι οι βαρκάρηδες μας είχαν την κλασική ευγένεια των μουσουλμάνων της περιοχής, ο δικός μας ρευόταν συνεχώς και αδιακρίτως, σε σχετικό μου παράπονο στην ομάδα της άλλης βάρκας ο Νίκος απάντησε με άνεση, «α ρεψιματίας δηλαδή» και ο Σταύρος που καθόταν πίσω δίπλα στον δικό τους βαρκάρη συμπλήρωσε «αυτός εδώ φτύνει συνεχώς», η απάντηση της Λίτσας αναμενόμενη «ε τότε εσείς έχετε τον ρεψιματία και εμείς τον φτυσιματία», ποτέ δεν έμαθα τα ονόματα αυτών των ανθρώπων, πάντοτε τους ξεχωρίζαμε από τα παρατσούκλια τους, μια μικρή εκδίκηση για την αηδία που μας προκαλούσαν. Εκτός αυτού δεν θυμάμαι να ξανάκανα τόσο όμορφες βαρκάδες στην ζωή μου. Στην πραγματικότητα οι λίμνες ήταν τρεις, που χωρίζανε με τους επονομαζόμενους floatinggardens, ήμασταν τυχεροί γιατί πετύχαμε τους λωτούς ανθισμένους, ανθίζουν Ιούλιο – Αύγουστο. Το θέαμα ήταν καταπληκτικό. Υπάρχουν τρία νησάκια στην κεντρική λίμνη τα Silverisland, Goldenisland και το CharChinarγια τα τέσσερα (charσημαίνει «τέσσερα»)δέντρα Chinarπου είχε πάνω του.

Περάσαμε από την κεντρική πόλη του Srinagar και από μερικά χωριά, φυσικά ήταν και αυτά πλημμυρισμένα, τα κτίρια ήταν αρκετά ψηλά, οι κάτω όροφοι ήταν μέσα στο νερό, ο χρόνος και η υγρασία είχαν αφήσει τα σημάδια πάνω τους, παιδάκια παίζανε στους πάνω ορόφους, και πλατσουρίζανε στα νερά, όλοι οι κάτοικοι κυκλοφορούσαν με τις βάρκες τους, δεν υπήρχε πουθενά γη για να πατήσεις, οι πινακίδες προεξείχαν της πλημμύρας, υπήρχε μια σκουριασμένη πινακίδα νοσοκομείου, και μια που διαφήμιζε το κολλέγιο της περιοχής, προσπεράσαμε και ένα τζαμί. Περνούσαμε κάτω από γέφυρες πάνω στις οποίες πάνοπλοι Ινδοί με πολυβολεία σταματούσαν τους βαρκάρηδες και τους κάνανε πάντα την ίδια ερώτηση στα Ινδικά, αν θυμάμαι καλά όταν ρωτήσαμε πια είναι η ερώτηση μας είπαν πως ήθελαν να μάθουν πόσοι τουρίστες ήμασταν σε περίπτωση που μας απαγάγουν(;!) να ξέρουν για πόσους θα ψάχνουν.
 

Attachments

Dafni

Member
Μηνύματα
984
Likes
598
έκλεισα τα μάτια(έτσι κάνω στην απογειωση)και φύγαμε....αχ,πως ζηλεύω τις ταξιδιωτικές παρέες!!!!
 

thimios8663

Member
Μηνύματα
434
Likes
127
Επόμενο Ταξίδι
Ρουμανία-Σερβία
Ταξίδι-Όνειρο
Ινδία
Πραγματι φοβερη παρεα..Ειναι ωραιο να ανακαλυπτεις ανθρωπους σε ενα ταξιδι!Περιμενουμε..
 

dimosf

Member
Μηνύματα
2.302
Likes
5.885
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Παραείναι μικρή η δόση. Για συνέχισε.
Ο Σταύρος είναι ο δικός μας ο STAV; Και δεν του φαινότανε γι απαισιόδοξος!
 

ANEL

Member
Μηνύματα
1.029
Likes
340
εγώ ,αντίθετα με την Dafni, έχω ορθάνοιχτα τα μάτια,μην τυχόν και χάσω κάτι,απ'τα μεθυστικά λεπτά της απογείωσης...;)
δηλώνω λοιπόν έτοιμη,άντε να ξεκινήσουμε καμιά ώρα!!:p:pκαι δεν μπορώ να περιμένω...:cool:
 

maιra1

Member
Μηνύματα
206
Likes
118
Επόμενο Ταξίδι
ΙΝΔΟΚΙΝΑ
Προσδεθήκαμε και περιμένουμε να μας απογειώσεις σε ταξίδι κατά πως φαίνεται μαγικό και υπέροχο.:clap:
 

mariath

Member
Μηνύματα
2.223
Likes
5.761
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Και γω έρχομαι μαζί σας! Ο προορισμός είναι από μόνος του γοητευτικός, αλλά τώρα που γνώρισα και την παρέα δεν το χάνω με τίποτα!
 
Μηνύματα
1.666
Likes
1.327
Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Παραείναι μικρή η δόση. Για συνέχισε.
Ο Σταύρος είναι ο δικός μας ο STAV; Και δεν του φαινότανε γι απαισιόδοξος!
Ναι Δήμο ο δικός σας Σταύρος είναι, και ναι δεν του φαίνεται για απαισόδοξος γιατί δεν είναι :roll::roll: συνήθως.
 
Μηνύματα
1.666
Likes
1.327
Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Πολύς κόσμος μαζεύτηκε για το ταξίδι, καλό αυτό όλοι φρέσκοι και πρόθυμοι, αλλά τώρα ησυχάστε, ξαπλώστε αναπαυτικά στις θέσεις σας και ξεκουραστείτε λίγο, αύριο αξημέρωτα θα φτάσουμε στην Ινδία, για λίγο μετά πάλι αεροπλάνο για το Σρινακάρ.
 
Last edited by a moderator:

coccobill

Member
Μηνύματα
326
Likes
347
Ταξίδι-Όνειρο
Σανγκρι-Λα
Η πτηση μας δεν εφυγε ακομα...; εχουμε καθυστερηση ; :roll:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
884.054
Μέλη
38.910
Νεότερο μέλος
giota789

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom