Αιθιοπία Δύο Faranjiδες στην κοιλάδα του Omo (Αιθιοπία) και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων....

toumpiotis

Member
Μηνύματα
892
Likes
649
Ονειρεμένο Ταξίδι
LENSOIS MARAHENSES
Περιεχόμενα
  1. Κεφάλαιο 1
  2. Λίγα λόγια για το ταξίδι
  3. Addis Ababa - Sodo
  4. Sodo-Arba Minch
  5. Chamo lake – Arbore
  6. "Μπιρ φωτό" και Φωτογραφίζοντας τις φυλές της κοιλάδας Omo.][B]Μπιρ φωτό[/B
  7. Κεφάλαιο 7ο][B]Arbore – [/B][B]Turmi , στην περιοχή των [/B][B]Hamer και [/B][B]Evangadi.[/B
  8. Turmi – Omorate- Jinka]Το επόμενο πρωί μετά το πρωινό πήγαμε στο σχολείο στο [B]Τούρμι[/B] όπου είχαμε την δυνατότητα να επισκεφθούμε μία τάξη του σχολείου. Το συγκεκριμένο σχολείο έχει περίπου 1200 μαθητές (πολλά παιδιά περπατάνε 1-2 ή και περισσότερες ώρες για να πάνε σχολείο). Η τάξη αποτελούνταν από 20 περίπου παιδιά ηλικίας 8 χρονών .Ο λόγος της επίσκεψης ήταν να παραδώσουμε τετράδια και στυλό ( χορηγία της φίλης μου από Θεσσαλονίκη) και νομίζω άξιζε τον κόπο. Είδα στα υπάρχοντα τετράδια τους να έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι και το τελευταίο κενό της σελίδας μιας και δεν υπάρχει πολυτέλεια για αγορά τετραδίων. Ο [B]Kabanesa[/B
  9. MURSI μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία]Από όλες τις φυλές της κοιλάδας Όμο αυτή που ξεχωρίζει για πολλούς και διάφορους λόγου είναι η φυλή των [B]Μούρσι[/B]. Οι Μούρσι μαζί με τους [B]Suri[/B] και τους Me’[B]en [/B]ανήκουν στην εθνότητα που ονομάζεται [B]Surma[/B].Οι Surma μετανάστευσαν στην συγκεκριμένη περιοχή από τις όχθες του ποταμού Νείλου πριν από 200 περίπου χρόνια. Οι τρείς αυτές φυλές εγκαταστάθηκαν στην συγκεκριμένη περιοχή με τους Suri και τους Me’en δυτικά του ποταμού Όμο καταλαμβάνοντας την περιοχή του [B]Boma [/B
  10. Mursiland
  11. Επιστρέφοντας προς Addis Ababa][B]Επιστροφή [/B][B]Arba[/B][B]Minch[/B
  12. Κεφάλαιο 12ο
  13. Η επιστροφή]Η επιστροφή έγινε μέσω Καίρου όπου και είχαμε ένα μεγάλο στοπ-όβερ (8 ώρες).Στο [B]Κάιρο [/B]μας περίμενε ό Αιγύπτιος ξεναγός μας ο [B]Γκαμάλ [/B
  14. Photo & Tips by ELGEO2

Το πρώτο ταξίδι που έκανα με αποκλειστικό σκοπό να δω και να φωτογραφίσω ανθρώπους/φυλές είναι αυτό.
Θα πρέπει να ήταν καμιά 15ριά μέρες που είχα γυρίσει από ΗΠΑ όταν δέχθηκα το μήνυμα από γνωστό συνφορουμίτη(ονόματα δεν λέμε ας τον ονομάσουμε Γιώργο και είναι ο Elgeo2) που μου δήλωνε πως είχε διαθέσιμο χρόνο μεταξύ των εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς και μου ανέθετε να βρω προορισμό με κωδικό επιχείρησης Elizabeth( άλλη μεγάλη ιστορία αυτή:xmas_biggrin:).
Πριν από το μήνυμα είχα ως στόχο να επισκεφθώ την Υπεδνειστερία.Αλλά μιας και βρήκα συνοδοιπόρο είπα να ρίξω μια ματιά :reading:στο τί παίζει γενικότερα από αεροπορικά και να βρω τίποτις καλύτερο αφήνοντας την παραλίγο χώρα για το μέλλον.
Η καλύτερη πρόταση που βρήκα ήταν ή Αρμενία/Αζερμπαϊτζάν ή Σουδάν.Η πρώτη επιλογή απορρίφθηκε λόγω καιρικών συνθηκών και η δεύτερη λόγω του ότι δεν μου έβγαινε το πρόγραμμα που ήθελα να κάνω:xmas_sad:.
Πριν με πιάσει η απογοήτευση μια επαγγελματική συνάντηση που είχα μου έδωσε την καλύτερη ιδέα:xmas_razz:.Η Γεωργία από την Αιθιοπία (για την ακρίβεια μισή Αιθιόπισσα) μου είπε "γιατί δεν πάτε κοιλάδα Όμο να δείτε τις φυλές"?Η αλήθεια είναι πως γνώριζα για την περιοχή από σχετικό ντοκυμαντέρ αλλά δεν μου είχε περάσει από το μυαλό να προγραμματίσω ένα ταξίδι εκεί.

Τα εισιτήρια δεν ήταν απαγορευτικά καθώς και η διαπραγμάτευση με τον Αιθίοπα που μιλούσα για οδηγό,τζιπ,ξενοδοχεία και πρόγραμμα ήταν στα πλαίσια που θέλαμε να κινηθούμε.Ο συνφορουμίτης συμφώνησε και κάπως έτσι περιμέναμε την μεγάλη ημέρα της αναχώρησης:clap::clap::clap:
 
Last edited by a moderator:

Ivana

Member
Μηνύματα
899
Likes
1.432
Ονειρεμένο Ταξίδι
οχ.....όλος ο κόσμος
μετά από τέτοιες φωτογραφίες που ανέβασες στο facebook και μας τρέλανες, τρελαίνομαι και για τις εξηγήσεις!! Δώσε!!!!!
 

toumpiotis

Member
Μηνύματα
892
Likes
649
Ονειρεμένο Ταξίδι
LENSOIS MARAHENSES
Λίγα λόγια για το ταξίδι

Συνολικό κόστος 1350 ευρό ανα άτομο εκ των οποίων τα 720 αφορούν το αεροπορικό επιπλέον 40 ευρώ για κάποιες αγορές που έκανα στην Πρωτεύουσα την τελευταία μέρα και άλλα 60 ευρώ για την οκτάωρη μεταμεσονύχτια στάση στο Κάιρο στην επιστροφή που περιλάμβανε Οδηγό, ξεναγό ,αυτοκίνητο , καφέδες (πρέπει να ήπιαμε 3 καθένας)και νυχτερινή βόλτα με φελούκα στον Νείλο .

Το αεροπορικό μας κόστισε αρκετά διότι θέλαμε να πετάξουμε συγκεκριμένες ημερομηνίες και ώρες (αν ήμασταν πιο ευέλικτοι θα μας κόστιζε τουλάχιστον 200-250 ευρώ οικονομικότερα). Αεροπορική :Αιγυπτιακές αερογραμμές με καμιά καθυστέρηση και οι βαλίτσες οκ ,το φαγητό στο πήγαινε δεν τρωγόταν στην επιστροφή ήταν πολύ καλό .Το σκέλος της επιστροφής Αντις Αμπέμπα-Κάιρο έγινε με τις Αιθιοπικές αερογραμμές –μια κλάση τουλάχιστον πάνω από τις Αιγυπτιακές.

Το αυτοκίνητο (Toyota Land cruiser) τα ξενοδοχεία ,ο οδηγός ,ο μεταφραστής ,οι βενζίνες μας κόστισαν συνολικά 1259 δολάρια (και για τους δύο).

Τα επιπλέον έξοδα (εισόδοι σε κάποια χωριά, φαγητό, μνημεία,τοπικοί οδηγοί για τις φυλές ,ένοπλοι συνοδοί-φρουροί κλπ) κάτω από 180 δολλάρια χωρίς να στερηθούμε τίποτα (οι τιμές εκεί είναι εξευτελιστικά πολύ ,μα πολύ, χαμηλές).

Η περιοχή που επισκεφθήκαμε στην Αιθιοπία ανήκει στις περιοχές των Νότιων Εθνών και Εθνοτήτων(SNNR) στα σύνορα με Κένυα και Νότιο Σουδάν.
Στην περιοχή κατοικούν 74 διαφορετικές φυλές (είδαμε τις 9:Mursi,Hamer,Arbore,Ari,Bana,Konso,Dessanech,Tsamai, Karo).

Η διαδρομή που ακολουθήσαμε ήταν Adis Ababa-Sodo-Arba Minch-Turmi-Omorate-Turmi-Dimeka-Jinka-Mursi land-Keyafer-ArbaMinch-Adis Ababa.

Συνολικά χιλιόμετρα περίπου 2500-2700 εκ των οποίων τα 1200σε χωματόδρομο.
 

toumpiotis

Member
Μηνύματα
892
Likes
649
Ονειρεμένο Ταξίδι
LENSOIS MARAHENSES
μετά από τέτοιες φωτογραφίες που ανέβασες στο facebook και μας τρέλανες, τρελαίνομαι και για τις εξηγήσεις!! Δώσε!!!!!
Ιvana μου φώτο θα βάλω και κάποιες επιπλέον εδώ όπου θα δώσω και εξηγήσεις για την κάθε μία (περιμένω και βοήθεια σε αυτό και από τον συνοδοιπόρο ).
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.150
Likes
14.438
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
όπου δεν έχω πάει
Βάλε και φωτό και για όσους πρωτόγονους εξ'ημών δεν διαθέτουμε facebook
 
  • Like
Reactions: GTS

mariath

Member
Μηνύματα
2.208
Likes
5.673
Ονειρεμένο Ταξίδι
Όλη η Νότια Αμερική
Αφού μας ξεμυάλισες με τις φωτογραφίες, αποτελείωσέ μας τώρα με τις περιγραφές σου!
 

toumpiotis

Member
Μηνύματα
892
Likes
649
Ονειρεμένο Ταξίδι
LENSOIS MARAHENSES
Βάλε και φωτό και για όσους πρωτόγονους εξ'ημών δεν διαθέτουμε facebook
Ειδικά για σένα Παναγιώτη έψαξα να σε βρώ στο Facebook για να σε προσθέσω σαν φίλο και να τις δεις (μιας και γνωρίζω πόσο θέλεις να πάς από αυτά τα μέρη )αλλά μάταια ,συνεπώς θα περιμένεις μέχρι τα μέσα τις εβδομάδος που θα έχω ολοκληρώσει την σμίκρυνση των φώτο που θα βάλω.
Αλλά και εσύ βρε παιδί μου διάβασε και καμιά εφημερίδα ή έστω ρίξε μια ματιά στα πρωτοσέλιδα όλο και κάτι θα βρείς (δεν λέω παραπάνω για χάριν της ιστορίας).
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.150
Likes
14.438
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
όπου δεν έχω πάει
Με ενημερωσε εγκαίρως και με οπτικό υλικό των πρωτοσέλιδων το Πνευμα το Άγιον εκ Θεσσ/κης, οπότε έχω μια εικόνα. Facebook δεν έχω και δεν σκοπεύω να αποκτήσω
Κράτησε τα στοιχεία γιατί η Αιθιοπία όπως ξέρεις είναι μέσα στα πλάνα, απλά δεν θα με ενδιέφερε να επικεντρωθώ στην κοιλάδα Όμο σε σχέση με τον ιστορικό βορρά
Αντώνη ΚΑΙ εδώ σε βλέπω... μη μου πεις ορέγεσαι ΚΑΙ μια Αιθιοπία φέτος γιατί αυτό ξεπερνά και τη δική μου γουρουνοπλεονεξία
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.767
Likes
18.143
Μπορεί το Άγιο Πνεύμα, μεγάλη η χάρη του, να φωτίσει κι εμάς που είμεθα στο μισο-σκόταδο των Αθηνών? Στείλτε το λινκ ρε παιδιά. μη ψάχνουμε στα Σπορ του Βορρά ή το Σούπερ 3 τσάμπα :xmas_mrgreen:
 

_antonis_

Member
Μηνύματα
3.357
Likes
1.237
Αντώνη ΚΑΙ εδώ σε βλέπω... μη μου πεις ορέγεσαι ΚΑΙ μια Αιθιοπία φέτος γιατί αυτό ξεπερνά και τη δική μου γουρουνοπλεονεξία

Όχι, όχι, εφέτος δε με παίρνει.
Έχω μόνο 33 μέρες αδείας για...χίλια δυό πράγματα!
Την θέλουμε όμως την ιστορία, να μάθουμε πληροφορίες, γιατί δεν ξέρεις τι γίνεται (άσε που ένας συνάδελφος μου είπε προ ολίγων ημερων πως έχει συγγενείς εκεί και η γυναίκα του δε τον ακολουθεί!!!)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.589
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom