8avos
Member
Περιεχόμενα
- Κεφάλαιο 1
- Κεφάλαιο 2
- Κεφάλαιο 3
- Κεφάλαιο 4
- Κεφάλαιο 5
- Κεφάλαιο 6
- Κεφάλαιο 7
- Κεφάλαιο 8
- Κεφάλαιο 9
- Κεφάλαιο 10
- Κεφάλαιο 11
- Κεφάλαιο 12
- Κεφάλαιο 13
- Κεφάλαιο 14
- Κεφάλαιο 15
- Κεφάλαιο 16
- Κεφάλαιο 17
- Κεφάλαιο 18
- Κεφάλαιο 19
- Κεφάλαιο 20
- Κεφάλαιο 21
- Κεφάλαιο 22
- Κεφάλαιο 23
- Κεφάλαιο 24
- Κεφάλαιο 25
- Κεφάλαιο 26
- Κεφάλαιο 27
- Κεφάλαιο 28
- Κεφάλαιο 29
Έτσι λοιπόν ανακουφισμένος που ήμουν υγιής λόγω της πρότερης γαστρεντερίτιδας όπου τα χρειάστηκα γιατί φοβόμουν μαλάρροια,αποχαιρετήθηκα με τον συνταξιδιώτη μου και ξεκίνησα για Dakar.Το οποίο έβλεπα για τόσα χρόνια στην τηλεόραση μέσα απ τον πολυφημισμένο αγώνα αντοχής Παρίσι-Ντακάρ.Η βέσπα μου δούλευε ρολόι,ξεκίνησα νωρίς κατά τις 9 και έπιασα το σύνηθες ρυθμό που ταξιδεύω,κοντά στα 110.Περνώντας μέσα απ την πρώτη πόλη ο μπάτσος με σταματάει,τυπικές χαιρετούρες μου λέει ξέρεις ότι έτρεχες; (σαφώς και μέσα στα χωριά έκοβα και ακολουθούσα κάποιο τετράτροχο για να μην γίνομαι στόχος,εκτός αυτού έχουν κάτι σαμαράκια για τη μείωση της ταχύτητας τα οποία μπορούν να σου μειώσουν άνετα τη ζωή με παραπανίσια ταχύτητα) εχθές μου λέει ένας άλλος μοτοσυκλετιστής σκότωσε ένα παιδάκι.Οκ,και;Μου λέει το πρόστιμο είναι 150 ευρώ.Οκ του λέω,επάνω μου δεν έχω,πες μου που είναι η τράπεζα να πάω να σου φέρω.Ε καλά φέρε ότι έχεις μου λέει,το θέμα είναι ότι δεν έχω,πάω τράπεζα και έρχομαι.Φέρε μου το δίπλωμά σου μου λέει για να ξανάρθεις,μετά χαράς,του δωσα μια φωτοτυπία του διπλώματος και έτσι συνέχισα το ταξίδι μέσω χωριών και πόλεων για το Ντακάρ.Στο Ντακάρ έπρεπε να πάρω τη σφραγίδα ότι μπήκα στη χώρα,επειδή είχα όχημα και έπρεπε να βγάλω και τη βίζα για Μαυριτανία.Ήταν σάββατο και αυτά θα γίνοταν δευτέρα.Η διαμονή μου θα γινόταν στο πάρκιγκ ενός εστιατορίου το οποίο έκανε χρέη κάμπιγκ,πολύ φθηνό για Ντακάρ μόλις στα 8 ευρώ τη μέρα.
Το Ντακάρ αποπνέει άλλο αέρα,ένα συνοθύλευμα Ευρωπαικής και Αφρικανικής κουλτούρας.Ο επισκέπτης βλέπει ουρανοξύστες,ωραίους δρόμους γύρω απ το κέντρο αλλά λίγο έξω την πραγματικότητα,Αφρική
Τα πάντα τους είναι πανάκριβα,τα Καζίνο περιμένουν επισκέπτες κατά χιλιάδες,τη νύχτα το είχαν σαν λατέρνα στολισμένο,λεωφορεία ευρωπαικών προδοαγραφών για τους τουρίστες και παλιά με σπασμένα τζάμια για τους ντόπιους,η θερμοκρασία στις 3 Ιανουαρίου ήταν
Άφησα το βεσπάκι κατά μέρους,γιατί το ήθελα να επιστρέψω και όχι να το κάψω στους δρόμους του Ντακάρ,συνδέθηκα στο σκάιπ και ενημέρωσα κολητούς και οικογένεια ότι επιστρέφω,όχι τίποτ άλλο να ετοιμάσουν καταστάσεις μέθης και γαστρονομίας.Το σαββατοκύριακό μου ήταν ταπεινό,μόνο φαγητό περιείχε και ξεκούραση,προσπαθώντας να μην εξαντλούμαι και ξαναφέρω στον οργανισμό μου εξάντληση,μιας που ήθελα τις δυνάμεις για να επιστρέψω.Η δευτέρα έφτασε πρωί πρωί πήγα να πάρω τη σφραγίδα στο πολύπτυχο,την οποία και πήρα εύκολα,συνεχίζοντας στην Μαυριτανική πρεσβεία για τη Βίζα τους,από 35 ευρώ που πληρώσαμε στη Ραμπάτ για ένα μήνα,πλήρωσα 90 ευρώ στο Ντακάρ για μια τράνζιτ τριών ημερών.Ο τυπάκος θέλησε να με φέρει την άλλη μέρα,αλλά του είπα ότι αυτό είναι αδύνατο,έτσι απλά μου δωσε τη Βίζα σε λίγα λεπτά.Αποφάσισα να μην μείνω άλλη μέρα και να φύγω την Δευτέρα για να κάνω τα "μισά" χλμ αυτά πό Ντακάρ μέχρι Σέντ Λούις,το κάμπιγκ των Γερμανών.Το ταξίδι θα ξεκίναγε από κει ξανά,στο μυαλό μου και την καθυστέρηση του συνόρου Σενεγάλης-Μαυριτανίας ,το πέρασμα του χωματόδρομου και τα υπόλοιπα όμορφα.Μόνος αυτή τη φορά.
Τα περιέργα δένδρα Baobab.Χαρακτηριστικό της υποσαχάριας Αφρικής.
Σε υπαίθριο γυμναστήριο με εξοπλισμό αυτοκινήτου.
Με το σύμβολο της Αναγέννησης,το ψηλότερο άγαλμα σε όλη την Αφρική.
Το Ντακάρ αποπνέει άλλο αέρα,ένα συνοθύλευμα Ευρωπαικής και Αφρικανικής κουλτούρας.Ο επισκέπτης βλέπει ουρανοξύστες,ωραίους δρόμους γύρω απ το κέντρο αλλά λίγο έξω την πραγματικότητα,Αφρική
Τα πάντα τους είναι πανάκριβα,τα Καζίνο περιμένουν επισκέπτες κατά χιλιάδες,τη νύχτα το είχαν σαν λατέρνα στολισμένο,λεωφορεία ευρωπαικών προδοαγραφών για τους τουρίστες και παλιά με σπασμένα τζάμια για τους ντόπιους,η θερμοκρασία στις 3 Ιανουαρίου ήταν
Άφησα το βεσπάκι κατά μέρους,γιατί το ήθελα να επιστρέψω και όχι να το κάψω στους δρόμους του Ντακάρ,συνδέθηκα στο σκάιπ και ενημέρωσα κολητούς και οικογένεια ότι επιστρέφω,όχι τίποτ άλλο να ετοιμάσουν καταστάσεις μέθης και γαστρονομίας.Το σαββατοκύριακό μου ήταν ταπεινό,μόνο φαγητό περιείχε και ξεκούραση,προσπαθώντας να μην εξαντλούμαι και ξαναφέρω στον οργανισμό μου εξάντληση,μιας που ήθελα τις δυνάμεις για να επιστρέψω.Η δευτέρα έφτασε πρωί πρωί πήγα να πάρω τη σφραγίδα στο πολύπτυχο,την οποία και πήρα εύκολα,συνεχίζοντας στην Μαυριτανική πρεσβεία για τη Βίζα τους,από 35 ευρώ που πληρώσαμε στη Ραμπάτ για ένα μήνα,πλήρωσα 90 ευρώ στο Ντακάρ για μια τράνζιτ τριών ημερών.Ο τυπάκος θέλησε να με φέρει την άλλη μέρα,αλλά του είπα ότι αυτό είναι αδύνατο,έτσι απλά μου δωσε τη Βίζα σε λίγα λεπτά.Αποφάσισα να μην μείνω άλλη μέρα και να φύγω την Δευτέρα για να κάνω τα "μισά" χλμ αυτά πό Ντακάρ μέχρι Σέντ Λούις,το κάμπιγκ των Γερμανών.Το ταξίδι θα ξεκίναγε από κει ξανά,στο μυαλό μου και την καθυστέρηση του συνόρου Σενεγάλης-Μαυριτανίας ,το πέρασμα του χωματόδρομου και τα υπόλοιπα όμορφα.Μόνος αυτή τη φορά.
Τα περιέργα δένδρα Baobab.Χαρακτηριστικό της υποσαχάριας Αφρικής.
Σε υπαίθριο γυμναστήριο με εξοπλισμό αυτοκινήτου.
Με το σύμβολο της Αναγέννησης,το ψηλότερο άγαλμα σε όλη την Αφρική.