Μαρόκο Μαρόκο? ΙΙΙΙIt's a problem!

Nedelja

Moderator
Μηνύματα
1.773
Likes
3.136
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba

Επόμενη στάση το φαράγγι Todra στο οποίο πλήρωνες ένα μικρό αντίτιμο 50 λεπτά για να μπεις με το αυτοκίνητο στην αρχή του και έτσι όπως μπαίνεις σε ένα στενό και δε βλέπεις τίποτα ξαφνικά εμφανίζεται μπροστά σου το φαράγγι μεγαλειώδες και εντυπωσιακό.





Σε αυτό το φαράγγι έμπαινες πιο βαθιά και είχε και πολλούς ντόπιους που είχαν πάει είτε για μπάνιο είτε να αράξουν αντιμετωπίζοντας έτσι τη ζέστη και το ραμαζάνι.



Ποιο μου άρεσε περισσότερο δεν μπορώ να πω το καθένα είχε την άγρια ομορφιά του και θα ξαναπήγαινα και στα δύο, νομίζω ότι αξίζει μια στάση έστω και για λίγα λεπτά. Εξάλλου αυτή η εναλλαγή των τοπίων είναι και η γοητεία αυτής της χώρας. Έχοντας περάσει αρκετά η ώρα έπρεπε να πάρουμε απόφαση να ξεκολλήσουμε από τα φαράγγια και τις ομορφιές τους γιατί είχαμε αρκετή απόσταση να διανύσουμε μέχρι το Hassi Labiad ένα χωριουδάκι λίγο πριν τη Μερτζούγκα που είχαμε επιλέξει για διαμονή και ως ορμητήριο για τις αμμοθίνες του Erg Chebbi. Τα τοπία που ακολούθησαν ήταν κυριολεκτικά σεληνιακά γιατί δεν υπήρχε βλάστηση ούτε για δείγμα. Σε κάποια στιγμή είδαμε κάτι σταγόνες στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου μέχρι να συνειδητοποιήσουμε τι συνέβαινε, ξεσπάει μια φοβερή καταιγίδα, σβήνει και το αμαξάκι σε μια φάση στη μέση του πουθενά και να μην κάνει τίποτα. Να μην περνάει εννοείται ψυχή από εκεί και πάνω που σκεφτόμουν ότι μας γκαντέμιασε η θεια -κάργια (αυτή ντε με τα αυτοκίνητα) και θα μας φάνε τα όρνεα ευτυχώς το αμαξάκι ξαναπαίρνει μπροστά. Παίρνω πάλι τα πάνω μου εγώ και λέω να τελικά δεν είμαι και τόσο αμαρτωλός άνθρωπος όπως νόμιζα, με λυπάται ο θεός και μας προστατεύει ( τα βλέπεις μάνα που με λες αντίχριστο?) μπορούμε να συνεχίσουμε να πίνουμε κρασιά επί ματαίω αλλά η ψευδαίσθηση αυτή κράτησε για λίγο. Έχοντας η μπόρα καταλαγιάσει και καθώς οδηγούσαμε όλο και πιο βαθιά στην έρημο κοιτάζω από το παράθυρο και βλέπω κάτι κόκκινο να κινείται στον ορίζοντα.



Το δείχνω στο Γ. και τον ρωτάω αν μπορεί να φανταστεί τι ήταν κι εκεί που παίζαμε την κολοκυθιά, μην είναι βόας μην είναι κροταλίας η μάμα φύση μας έδωσε σκονάκι. Ναι ήταν αμμοθύελλα και τα άμοιρα τα άμαθα τα ελληνάκια στη δίνη της να μη βλέπουμε την τύφλα μας και να μη μπορούμε να πάμε ούτε με 20km. Εν τω μεταξύ βράδιαζε (ας όψεται το χάζεμα στα φαράγγια) και δεν είχαμε φτάσει ούτε καν στο Rissani, την πόλη που πας για Μερτζούγκα.



Τελικά έχοντας εξαντλήσει ο Γ. όλες τις οδηγικές του ικανότητες , εγώ ότι προσευχές θυμόμουν (εμπλουτισμένες βέβαια κατά διαστήματα με καντήλια για την γκαντέμω θεια -κάργια) και ακολουθώντας έναν Ιταλό με βαρύ όχημα που πήγαινε μπροστά με αλάρμ και σιγά σιγά ώστε να τον ακολουθούμε, φτάσαμε στο χωριό μετά από 40km τα οποία διανύθηκαν με ταχύτητα που θα έκανε τον Αγγελόπουλο να κάνει την κάμερα του χίλια κομμάτια.


 

Attachments

Last edited by a moderator:

Twinkie

Member
Μηνύματα
1.142
Likes
327
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Μ' αρέσει!!! Για να πάμε παρακάτω. Στο χάζι του Ατλαντικού παρακαλώ θέλω να φτάσετε και αν το πρόγραμμα είχε αναβάσεις και εκδρομές στα ορεινά :cool:
 

zmaria

Member
Μηνύματα
1.335
Likes
1.201
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
Ιστοριούλα γραμμένη με χιούμορ! Σούπερ! Για λέγε για λέγε...
 

Nedelja

Moderator
Μηνύματα
1.773
Likes
3.136
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Κορίτσια ευχαριστώ για την ενθάρρυνση. Και Ατλαντικό έχει και ορεινά έχει αλλά φώτο από το ταξί δεν έχει έτσι και την έβγαζα τη μηχανή από τη θήκη θα έφευγε από το παράθυρο...
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.302
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Πολύ καλή εισαγωγή. Μου θύμισε τις δικές μου "διακοπές" στο υπέροχο Μαρόκο. Περιμένω την συνέχεια...
 

mfish

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
1.280
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
αντε φιλεναδα, καλη αρχη με τις ιστοριες!!!!

(παλι σκιζεσαι στη δουλεια βλεπω!)
 

nenena

Member
Μηνύματα
979
Likes
154
Επόμενο Ταξίδι
αναζητείται
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Αυτά τα αφεντικά τέτοια κάνουν, γι αυτό εγώ σκέφτομαι να απολύσω το δικό μου!
 

Nedelja

Moderator
Μηνύματα
1.773
Likes
3.136
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Πολύ καλή εισαγωγή. Μου θύμισε τις δικές μου "διακοπές" στο υπέροχο Μαρόκο. Περιμένω την συνέχεια...

Α την δική σου ιστορία την είχα μελετήσει καλά και απέφυγα κακοτοπίες τύπου Banyan tree αλλά Μαρόκο και είχα πάρει μαζί μου δικές μου παντελόνες...:haha:
 

_antonis_

Member
Μηνύματα
3.357
Likes
1.237
Πολύ ωραία τα γράφεις και όλα με δόση χιούμορ. Ποιός ξέρει όταν σας συνέβαιναν τα διάφορα εκεί πόσο χιούμορ είχε... ε;; :lol:
 

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
:clap::clap::clap: Πολύ ωραία αρχή,περιπέτεια μου μυρίζεται και μ'αρέσειιιιιιιιι...
κολλημένη στην οθόνη περιμένω τη συνέχεια!!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
884.061
Μέλη
38.910
Νεότερο μέλος
giota789

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom