Μαρόκο Μαρόκο? ΙΙΙΙIt's a problem!

Nedelja

Moderator
Μηνύματα
1.773
Likes
3.136
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba

Αποφασίσαμε να διασχίσουμε το Μεγάλο Άτλαντα από την ορεινή διάβαση Tizi-N-Tichka που οδηγούσε στην Ουαρζαζάτ. Σε γενικές γραμμές η σήμανση ήταν πάρα πολύ καλή και το gps σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού το χρειαστήκαμε μόνο σε μεγάλες πόλεις, είχαμε και ένα χάρτη της Michelin και δεν δυσκολευτήκαμε πουθενά. Αν και είχα μια αγωνία για το πώς θα είναι η κατάσταση των δρόμων και φοβόμουν μήπως η κυρία από το γραφείο ενοικιάσεως αυτοκινήτων επαληθευτεί και μας βρούνε σε καμιά χαράδρα τελικά οι δρόμοι ήταν πολύ καλύτεροι από ότι περίμενα και οι μαγευτικές πραγματικά εικόνες που εναλλάσσονταν με απίστευτους ρυθμούς άφησαν στην άκρη τις οποιεσδήποτε φοβίες μου. Αναβαίνοντας λίγα μέτρα υψόμετρο από το Μαρακές ένα διαφορετικό Μαρόκο ξετυλιγόταν στα μάτια σου. Βερβέρικα χωριά διαδέχονταν το ένα το άλλο, μαγαζάκια στη μέση του πουθενά βγαλμένα από άλλες εποχές, γυναίκες με πολύχρωμα ενδύματα ανάλογα με τη φυλή και το χωριό που ανήκαν, ακόμα και τα πετρώματα και τα δέντρα άλλαζαν μορφή και χρώμα κάθε μέτρο που ανεβαίναμε.







Το ότι είχαμε δικό μας αυτοκίνητο μας έδινε τη δυνατότητα να κάνουμε στάσεις όσο συχνά θέλαμε και να προσπαθούμε να αποτυπώσουμε αυτές τις εικόνες με μια φωτογραφία. Αν εξαιρέσεις τα φορτηγά που μετέφεραν ζώα φορτωμένα 2 και 3 φορές περισσότερο από το επιτρεπόμενο και όταν τα πετύχαινες (και πιστέψτε με τα πετύχαινες συνέχεια) σε καθήλωναν μέχρι να μπορέσεις να τα προσπεράσεις, η οδήγηση – η πιο σωστά η συνοδήγηση- ήταν πολύ ωραία εμπειρία. Λίγο πριν φτάσουμε στην Ουαρζαζάτ κάναμε και μια μικρή παράκαμψη και για να δούμε το Αϊτ Μπεντχαντού, τη γνωστή οχυρωμένη πόλη (κσαρ στα αραβικά) όπου έχει γίνει σκηνικό σε πολλές ταινίες όπως ο Λόρενς της Αραβίας, ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ, κ.α. Ήταν εντυπωσιακό μπορώ να πω αλλά γυρνώντας τον Άτλαντα και τα χωριουδάκια του είδαμε κι άλλα εξίσου εντυπωσιακά κσαρ λιγότερα γνωστά.






Στο Μαρόκο δεν χρειάζεσαι κανένα τουριστικό οδηγό κατά την άποψη μου τα μάτια σου θα αναβάλουν να εκτελέσουν αυτό το ρόλο άψογα. Επόμενη στάση : Ουαρζαζάτ, πως λέει ο Manu (ο Chao καλέ) proxima estacion esperanza? Καμία σχέση! Η πόλη ήταν μεγάλη και άδεια , ναι όπως το ακούτε άδεια , ούτε γάτα δεν κυκλοφορούσε και θερμοκρασία τέτοια που έτσι και στεκόσουν δέκα λεπτά στον ήλιο οι λιαστές ντομάτες Σαντορίνης θα ωχριούσαν μπροστά σου. Κάναμε κύκλους και ξανακάναμε κι από τα πολλά βλέπουμε ένα ζαχαροπλαστείο ανοιχτό πάω γεμάτη χαρά να ρωτήσω αν μπορούμε να πιούμε καφέ και μου λένε: α, όχι καφέ μόνο η ταβέρνα απέναντι ίσως σας φτιάξει. Κοιτάζω απέναντι την ταβέρνα που φαινόταν κλειστή και βλέπω ότι μέσα έχουν οχυρωθεί 2 πιτσιρίκια και μια κοπελίτσα αντιμετωπίζοντας την ζέστη, την πείνα και τη δίψα –ραμαζάνι γαρ- μπαίνω και ρωτάω αν θα μπορούσαμε να καθίσουμε να πιούμε ένα καφέ ή χυμό. Μου απαντάν μονολεκτικά: ναι και δίνω το σύνθημα στο Γ. να θρονιαστεί σε μια καρέκλα μέχρι να πάω να διευθετήσω ένα θεματάκι με την ουροδόχο κύστη μου. Μέχρι να γυρίσω ένας καφές κι ένας χυμός είχαν σερβιριστεί χωρίς να ερωτηθούμε περαιτέρω, προφανώς η ερώτηση που έκανα θεωρήθηκε παραγγελία, παρόλα αυτά η έντονη επιθυμία μου για καφέ, η μηδαμινή πιθανότητα να βρω κάπου αλλού συν το γεγονός ότι ο Γ. δεν πίνει καφέ οπότε μπορούσα να τον πιώ εγώ τον έκαναν έναν από τους καλύτερους καφέδες που έχω πιει. Γενικά με την Ουαρζαζάτ δεν τρελάθηκα ήταν μεγάλη πόλη, με λεωφόρο παρακαλώ, χολιγουντιανά στούντιο, ξενοδοχειακά συγκροτήματα και μου φάνηκε παράταιρη σε σχέση με το υπόλοιπο τοπίο. Εμείς βέβαια κόσμο δεν είδαμε αλλά μάλλον δεν είναι και καλοκαιρινός προορισμός όπως πολύ γλαφυρά και διασκεδαστικά έχει περιγράψει και η dim kyr παλαιότερα. Οπότε αφήσαμε πίσω την πόλη φάντασμα και κατευθυνθήκαμε προς την Kelaat M ' Gouna ή αλλιώς την κοιλάδα των ρόδων.
 

Attachments

Last edited by a moderator:

Twinkie

Member
Μηνύματα
1.142
Likes
327
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Μ' αρέσει!!! Για να πάμε παρακάτω. Στο χάζι του Ατλαντικού παρακαλώ θέλω να φτάσετε και αν το πρόγραμμα είχε αναβάσεις και εκδρομές στα ορεινά :cool:
 

zmaria

Member
Μηνύματα
1.335
Likes
1.201
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
Ιστοριούλα γραμμένη με χιούμορ! Σούπερ! Για λέγε για λέγε...
 

Nedelja

Moderator
Μηνύματα
1.773
Likes
3.136
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Κορίτσια ευχαριστώ για την ενθάρρυνση. Και Ατλαντικό έχει και ορεινά έχει αλλά φώτο από το ταξί δεν έχει έτσι και την έβγαζα τη μηχανή από τη θήκη θα έφευγε από το παράθυρο...
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.302
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Πολύ καλή εισαγωγή. Μου θύμισε τις δικές μου "διακοπές" στο υπέροχο Μαρόκο. Περιμένω την συνέχεια...
 

mfish

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
1.280
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
αντε φιλεναδα, καλη αρχη με τις ιστοριες!!!!

(παλι σκιζεσαι στη δουλεια βλεπω!)
 

nenena

Member
Μηνύματα
979
Likes
154
Επόμενο Ταξίδι
αναζητείται
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Αυτά τα αφεντικά τέτοια κάνουν, γι αυτό εγώ σκέφτομαι να απολύσω το δικό μου!
 

Nedelja

Moderator
Μηνύματα
1.773
Likes
3.136
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Πολύ καλή εισαγωγή. Μου θύμισε τις δικές μου "διακοπές" στο υπέροχο Μαρόκο. Περιμένω την συνέχεια...

Α την δική σου ιστορία την είχα μελετήσει καλά και απέφυγα κακοτοπίες τύπου Banyan tree αλλά Μαρόκο και είχα πάρει μαζί μου δικές μου παντελόνες...:haha:
 

_antonis_

Member
Μηνύματα
3.357
Likes
1.237
Πολύ ωραία τα γράφεις και όλα με δόση χιούμορ. Ποιός ξέρει όταν σας συνέβαιναν τα διάφορα εκεί πόσο χιούμορ είχε... ε;; :lol:
 

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
:clap::clap::clap: Πολύ ωραία αρχή,περιπέτεια μου μυρίζεται και μ'αρέσειιιιιιιιι...
κολλημένη στην οθόνη περιμένω τη συνέχεια!!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
884.057
Μέλη
38.910
Νεότερο μέλος
giota789

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom