Μαρόκο Μαρόκο? ΙΙΙΙIt's a problem!

Nedelja

Moderator
Μηνύματα
1.773
Likes
3.136
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba

Αφού λοιπόν απέκτησα χρωματάκι τόσο που να μην φωνάζει από μακριά είμαι σκλαβάκι στην Αθήνα και από Μάιο μέχρι Ιούλιο κάνω μπάνιο στο γραφείο, συνεχίσαμε να βολτάρουμε και σε άλλες γειτονιές της πόλης πιο απομονωμένες και μπορώ να πώ ότι παρόλο που ήταν πολύ φτωχές έως και εξαθλιωμένες οι άνθρωποι ήταν με το χαμόγελο στα χείλη και μια υπερηφάνεια στο βλέμμα.





Πήγαμε και στην Εβραϊκή συνοικία που μπορεί να είναι από τα πιο βρώμικα σημεία και όχι και τόσο φιλόξενα για τουρίστες αλλά εγώ τη βρήκα ενδιαφέρουσα.





Το βράδυ μας βρήκε κλασικά στην κεντρική πλατεία του λιμανιού να πίνουμε μπύρες στο πιο τραγικό εστιατόριο της πόλης για το οποίο είχα διαβάσει στο L.P ότι έχει μπύρα στη μισή τιμή από το Taros Cafe, οπότε δεν μπορούσαμε να αντισταθούμε. Εννοείται ότι στο μαγαζί ήμασταν οι μόνοι που δεν τρώγαμε απλά πίναμε ,πάντως είχε γέλιο που οι σερβιτόροι με κάτι ξεπερασμένες στολές και ύφος ότι δουλεύουν τουλάχιστον στη Σπονδή να μας σερβίρουν μόνο μπύρες και όχι και τις καλές τις ευρωπαϊκές αλλά τις πιο φτηνές με βλέμμα απαξίωσης τύπου άντε ρε καημένοι δεν έχετε να φάτε θέλετε και διακοπές, βέβαια όταν στο τέλος ο λογαριασμός που κάναμε ήταν μεγαλύτερος από ότι αν τρώγαμε πήραμε προαγωγή σε αξιότιμους πελάτες και είχαμε βασιλική αντιμετώπιση. Κορυφαίο συμβάν στο εν λόγω μαγαζί ήταν όταν μια μεσήλικη Γαλλίδα με ύφος κριτικού Michelin απαίτησε να μιλήσει με τον σεφ…! Ο οποίος βέβαια δεν εμφανίστηκε ποτέ γιατί πρέπει να είχε εγκαταλείψει τα εγκόσμια προ πολλού και η παρακαταθήκη του να φυλαγόταν σαν κόρη οφθαλμού σε θυρίδα-κατάψυξη από όπου ξεπαγωνόταν με ευλάβεια και σερβιρόταν στους ανυποψίαστους πεινασμένους τουρίστες-θύματα. Μετά επειδή είχε και σήμερα συναυλία Gnaoua στην πλατεία την παρακολουθήσαμε από κοντά ανάμεσα σε ντόπιους που χόρευαν σαν τρελοί. Επειδή όμως οι μπύρες μας είχαν ανοίξει και την όρεξη ψάχναμε κάπου να φάμε , μπαίνουμε σε ένα μαγαζάκι τρύπα όπου μπαινόβγαιναν αποκλειστικά ντόπιοι. Στην αρχή μας κοίταξαν λίγο παράξενα όχι τόσο από καχυποψία όσο επειδή ίσως και να ήμασταν οι πρώτοι ξένοι που καθόμασταν να φάμε. Αγγλικά δεν ήξεραν καθόλου και αφού συνεννοηθήκαμε με τα λίγα γαλλικά μου, παραγγείλαμε δύο μαροκινές σούπες χαρίρα (από διάφορα όσπρια και μπαχαρικά) και 2 μαροκινές κρέπες (είδος πίτας που ψήνουν σε μαντέμι). Κόστος 1,3? όλα μαζί…! Μια οικογένεια ντόπιων που ήταν πίσω προσπάθησαν να μας μιλήσουν στα αγγλικά και μας ρώτησαν αν το φαγητό μας άρεσε και αν χρειαζόμασταν κάτι. Τους είπαμε ότι η σούπα ήταν πολύ νόστιμη και μας κέρασαν τσάι με μέντα. Καθίσαμε αρκετή ώρα μαζί τους και ήταν μια πολύ ευχάριστη βραδιά. Γενικά στην Εσσαουίρα οι κάτοικοι είναι Βέρβεροι, είναι πολύ ευγενικοί και πάντα πρόθυμοι να σε βοηθήσουν χωρίς κανένα απολύτως αντάλλαγμα. Όμως η ώρα είχε περάσει και αύριο φεύγαμε για Μαρακές οπότε έπρεπε να πάμε για ύπνο. Κάναμε μια τελευταία βόλτα προσπαθώντας να πάρουμε λίγες ακόμα αναμνήσεις από αυτήν την όμορφη πόλη και τους τόσο ωραίους ανθρώπους της.





Μήπως τελικά τα όσα είχαμε διαβάσει για τους Μαροκινούς ότι είναι τσιμπούρια, κράχτες και για να σου πουν έστω και που είναι η τουαλέτα ζητάνε λεφτά ήταν ψέματα? Απαπα παλιοτουρίστες τις φήμες βγάζετε? Ή μήπως όχι? Το Μαρακές έρχεται……..
 

Attachments

Last edited by a moderator:

Twinkie

Member
Μηνύματα
1.142
Likes
327
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Μ' αρέσει!!! Για να πάμε παρακάτω. Στο χάζι του Ατλαντικού παρακαλώ θέλω να φτάσετε και αν το πρόγραμμα είχε αναβάσεις και εκδρομές στα ορεινά :cool:
 

zmaria

Member
Μηνύματα
1.335
Likes
1.201
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
Ιστοριούλα γραμμένη με χιούμορ! Σούπερ! Για λέγε για λέγε...
 

Nedelja

Moderator
Μηνύματα
1.773
Likes
3.136
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Κορίτσια ευχαριστώ για την ενθάρρυνση. Και Ατλαντικό έχει και ορεινά έχει αλλά φώτο από το ταξί δεν έχει έτσι και την έβγαζα τη μηχανή από τη θήκη θα έφευγε από το παράθυρο...
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.302
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Πολύ καλή εισαγωγή. Μου θύμισε τις δικές μου "διακοπές" στο υπέροχο Μαρόκο. Περιμένω την συνέχεια...
 

mfish

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
1.280
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
αντε φιλεναδα, καλη αρχη με τις ιστοριες!!!!

(παλι σκιζεσαι στη δουλεια βλεπω!)
 

nenena

Member
Μηνύματα
979
Likes
154
Επόμενο Ταξίδι
αναζητείται
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Αυτά τα αφεντικά τέτοια κάνουν, γι αυτό εγώ σκέφτομαι να απολύσω το δικό μου!
 

Nedelja

Moderator
Μηνύματα
1.773
Likes
3.136
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Πολύ καλή εισαγωγή. Μου θύμισε τις δικές μου "διακοπές" στο υπέροχο Μαρόκο. Περιμένω την συνέχεια...

Α την δική σου ιστορία την είχα μελετήσει καλά και απέφυγα κακοτοπίες τύπου Banyan tree αλλά Μαρόκο και είχα πάρει μαζί μου δικές μου παντελόνες...:haha:
 

_antonis_

Member
Μηνύματα
3.357
Likes
1.237
Πολύ ωραία τα γράφεις και όλα με δόση χιούμορ. Ποιός ξέρει όταν σας συνέβαιναν τα διάφορα εκεί πόσο χιούμορ είχε... ε;; :lol:
 

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
:clap::clap::clap: Πολύ ωραία αρχή,περιπέτεια μου μυρίζεται και μ'αρέσειιιιιιιιι...
κολλημένη στην οθόνη περιμένω τη συνέχεια!!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
884.060
Μέλη
38.910
Νεότερο μέλος
giota789

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom