Nikos1986
Member
- Μηνύματα
- 1.162
- Likes
- 5.166
- Επόμενο Ταξίδι
- Ρεϊνιόν
- Ταξίδι-Όνειρο
- Αυστραλία - Καλιφόρνια
Περιεχόμενα
- Κεφάλαιο 1
- 2. Λίγα Λόγια για την Ουάσινγκτον και τη Βιρτζίνια
- 3. Πρόσβαση & Μετακινήσεις
- 4. Πρόγραμμα
- 5. Αθήνα - Kωνσταντινoύπoλη - Ουάσινγκτον
- 6. Ουάσινγκτον (Μέρος 1)
- 7. Ουάσινγκτον (Μέρος 2)
- 8. Ουάσινγκτον (Μέρος 3)
- 9. Ουάσινγκτον (Μέρος 4)
- 10. Ουάσινγκτον (Μέρος 5)
- 11. Ουάσινγκτον (Μέρος 6)
- 12. Ουάσινγκτον (Μέρος 7)
- 13. Shenandoah National Park (Skyline Drive)
- 14. Norfolk
- 15. Επίλογος
8. Ουάσινγκτον (Μέρος 3)
Ημέρα 4: Mount Vernon
Η σημερινή μέρα είχε ξημερώσει μουντή. Παρά τα τερτίπια του καιρού, είπαμε σήμερα να κινηθούμε εκτός του Mall, τριγύρω από το οποίο περάσαμε τις προηγούμενες τρεις μέρες. Έτσι, οι δύο κύριες επιλογές που είχαμε, ήταν είτε να επισκεπτόμασταν το Mount Vernon είτε το Steven F. Udvar-Hazy Center. Καθώς τις τρεις προηγούμενες μέρες είχαμε επισκεφθεί ήδη δύο μουσεία, επιλέξαμε να περάσουμε τη σημερινή μέρα στο Mount Vernon.
Για να πάει κανείς στο Mount Vernon, πέρα από το αυτοκίνητο, υπάρχουν δύο τρόποι. Η μία εναλλακτική, είναι να πάει με το MetroRail μέχρι τη στάση Huntington και από εκεί να πάρει το λεωφορείο 101 της Fairfax (έχει στάση κάτω από τον υπερυψωμένο σταθμό του μετρό). Η άλλη εναλλακτική, είναι τα πλοιάρια που αναχωρούν είτε από τη SW Waterfront της Ουάσινγκτον είτε από τη City Marina της γειτονικής Αλεξάνδρειας. Έτσι, ύστερα από μια μικρή κρουαζιέρα στον Potomac, μπορεί κανείς να φτάσει στο παραποτάμιο Mount Vernon. Εμείς, καθώς θέλαμε να έχουμε την ευελιξία στον χρόνο, επιλέξαμε να πάμε δια ξηράς.
Το Mount Vernon δεν είναι κάποιο βουνό.
Έτσι ονομάζεται το κτήμα που άνηκε στον Augustine Washington, πατέρα του George Washington, και στο οποίο έζησε για 45 χρόνια ο πρώτος Πρόεδρος των ΗΠΑ. Η συνολική έκταση του κτήματος, που βρίσκεται πλάι στον ποταμό Potomac, είναι περίπου 2.000 στρέμματα. Για να δει κανείς τα διάσπαρτα αξιοθέατα, πέρα από το περπάτημα, υπάρχουν και δωρεάν βανάκια που κάνουν κυκλικές διαδρομές μέσα στην έκταση του Mount Vernon.
Αφού παρακολουθήσαμε ένα κατατοπιστικό ντοκιμαντέρ για τη ζωή του George Washington, σε μια αίθουσα δίπλα από τα εκδοτήρια, βγήκαμε στον κύριο χώρο του κτήματος και αρχίσαμε να το γυρνάμε.
Γενικά, το Mount Vernon, αποτελείται από την κεντρική έπαυλη, τους διαφόρους κήπους, τους κοιτώνες των σκλάβων, τις κατοικίες του ελεύθερου προσωπικού, καθώς και τους τάφους του George Washington και της συζύγου του, Martha.
Τα πρώτα κτήρια που βλέπει κανείς, βγαίνοντας από το κέντρο επισκεπτών, είναι τα δωμάτια στα οποία ζούσαν οι σκλάβοι. Δεδομένου ότι ο Washington καταγόταν από αριστοκρατική οικογένεια, ήταν φυσικό για την εποχή να έχει στην κατοχή του σκλάβους. Παρότι αρχικά υποστηρικτής της δουλείας, κατά τη διάρκεια της προεδρίας του ο Washington άλλαξε στάση, και με τη διαθήκη του χάρισε την ελευθερία στους 134 ανθρώπους που είχε στην κατοχή της η οικογένειά του.
Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι οι πατέρες έμεναν μακριά από τις συζύγους και τα παιδιά τους, ενώ τους επιτρεπόταν να συναντιούνται για λίγο μια φορά κάθε 1-2 βδομάδες, φυσικά αφότου είχαν ολοκληρώσει τις διάφορες εργασίες τους.
Οι κοιτώνες στους οποίους ζούσαν οι σκλάβοι στο Mount Vernon
Διάσπαρτα στον χώρο του Mount Vernon βρίσκονταν τα σπίτια αλλά και οι χώροι εργασίας των εργατών οι οποίοι είχαν αποκτήσει κάποια εξειδίκευση. Μεταξύ άλλων, υπήρχε το σιδηρουργείο, το υφαντουργείο κλπ.
Το σιδηρουργείο (πάνω) και το υφαντουργείο (κάτω)
Ξεκάθαρα και τα σπίτια στα οποία διέμεναν οι εξειδικευμένοι εργάτες ήταν πολύ καλύτερα από τους κοιτώνες των δούλων.
Το σπίτι του επόπτη της έπαυλης (πάνω), του κηπουρού (μέση) και του γραφέα (κάτω)
Ανάμεσα στα σπίτια του προσωπικού, υπάρχουν δύο κήποι (Upper και Lower Gardens), οι οποίοι περιλαμβάνουν φυτά τα οποία φυτεύτηκαν την εποχή του Washington.
Δύο από τους κήπους του Mount Vernon
Μεταξύ των Upper και Lower Gardens, και μπροστά από την κεντρική έπαυλη, βρίσκεται ο κεντρικός κήπος (Bowling Green Garden).
Ο μεγάλος Bowling Green Garden, μπροστά από το κεντρικό κτήριο της έπαυλης
Από εδώ ξεκινά η ουρά για να μπει κανείς στην κεντρική έπαυλή. Η ξενάγηση διαρκεί περίπου 20 λεπτά, και μπορείς είτε να περιμένεις στην ουρά είτε να επιλέξεις κάποια ώρα στο γκισέ που αγοράζεις τα εισιτήρια και να μπεις με το γκρουπ την επιθυμητή ώρα. Ενώ περιμέναμε στην ουρά, άρχισε να ψιχαλίζει, αλλά όμως δεν κράτησε για πολύ.
Το κτήριο της κεντρικής έπαυλης του Mount Vernon
Μετά από λίγο ήρθε και η σειρά μας να μπούμε στην έπαυλη για την ξενάγηση. Το ισόγειο ήταν ψηλοτάβανο, με πολλά δωμάτια (δεξιώσεων, μελέτης κλπ). Υπήρχαν πολλοί πίνακες, καθρέφτες, τζάκια και τα ταβάνια ήταν ανάγλυφα.
Στο ισόγειο βρίσκεται η τραπεζαρία και οι διάφοροι χώροι υποδοχής
Στον πάνω όροφο υπήρχαν κυρίως υπνοδωμάτια, τα οποία συνδέονταν μεταξύ τους με ιδιαίτερα στενούς διαδρόμους. Θυμάμαι, ίσα ίσα χωρούσε να περάσει ένα άτομο: αν ερχόταν και κάποιος άλλος προς τα εσένα, κάποιος έπρεπε να κάνει πίσω.
Στον πρώτο όροφο βρίσκονται τα υπνοδωμάτια της οικογένειας και χώροι φιλοξενίας
Στην έπαυλη υπήρχε και ξεχωριστό δωμάτιο μελέτης, με βιβλιοθήκη και το γραφείο του Washington. Στο γραφείο, μου φάνηκε πολύ αστεία η τροποποίηση που είχε κάνει στην καρέκλα ο Washington: μέσω της κίνησης του ποδιού, να ταλαντώνεται ένα ξύλο πάνω από το κεφάλι του, ώστε να διώχνει τις μύγες!

Η βιβλιοθήκη (πάνω) και το γραφείο (κάτω) του Washington
Τελειώνοντας την ξενάγηση, καθίσαμε λίγο για να χαζέψουμε την θέα στον ποταμό Potomac.
Το πίσω μέρος της έπαυλης (πάνω) και η θέα προς τον Potomac (κάτω)
Φεύγοντας από την κεντρική έπαυλη, αρχίσαμε να κατευθυνόμαστε προς την αποβάθρα, απ’όπου έρχονται τα πλοιάρια από την Ουάσινγκτον. Από την ίδια αποβάθρα ξεκινούν και άλλα, που πραγματοποιούν κρουαζιέρες 45 λεπτών στον Potomac.
Σε αυτό το κομμάτι της διαδρομής, θα σταματούσαμε στους δύο τάφους του Washington. Ο πρώτος, αρχικός τάφος, ήταν αυτός στον οποίο ενταφιάσθηκε ο Washington, όταν πέθανε στις 14/12/1799.
Το κτίσμα του αρχικού τάφου του Washington (1799-1831)
Παρότι ο ίδιος ο Washington στη διαθήκη του είχε ζητήσει την κατασκευή στο Mount Vernon ενός νέου οικογενειακού τάφου, μέχρι το 1831 ο τάφος αυτός δεν είχε κατασκευαστεί. Οι εργασίες ξεκίνησαν εκείνη τη χρονιά, με αφορμή τη βεβήλωση του αρχικού τάφου από έναν υπάλληλο του Mount Vernon, ο οποίος είχε πρόσφατα απολυθεί.
Ο νέος τάφος, στον οποίο βρίσκεται μέχρι και σήμερα η σαρκοφάγος του George Washington, βρίσκεται λίγο πιο κάτω. Δίπλα από τη σαρκοφάγο του George, βρίσκεται αυτή της συζύγου του, Martha, ενώ στο εσωτερικό του κτίσματος βρίσκονται τα οστά και άλλων μελών της οικογένειας.
Ο τωρινός τάφος (πάνω) και η σαρκοφάγος (κάτω) του Washington
Λίγο πριν φτάσουμε στο ποτάμι, υπήρχε μια περιοχή στην οποία πρόσφατα είχαν ανακαλυφθεί ανθρώπινοι σκελετοί, οι οποίοι μάλλον άνηκαν σε σκλάβους που εργάζονταν στο Mount Vernon εκείνη την εποχή. Σε κάποια σημεία οι αρχαιολόγοι είχαν σκάψει, ενώ σε άλλα είχαν οριοθετήσει με σχοινί τους τάφους.
Οι οριοθετημένοι τάφοι των σκλάβων
Φτάνοντας κάτω στην αποβάθρα, έχει κανείς δύο επιλογές. Η μια είναι να πάει αριστερά και να ξαναγυρίσει στην κεντρική έπαυλη. Η άλλη είναι να πάει δεξιά, προς την Pioneer Farm. Εμείς συνεχίσαμε την βόλτα μας προς την Pioneer Farm.
Η Pioneer Farm σε μετέφερε στον τρόπο ζωής στο κτήμα, όπως ήταν πριν από 200 χρόνια
Καθώς πλέον είχε περάσει η ώρα, αν και το θέλαμε, δεν προλαβαίναμε να επισκεφθούμε το αποστακτήριο και τον αλευρόμυλο του Mount Vernon. Έτσι λοιπόν, ξεκινήσαμε να γυρνάμε προς το κέντρο επισκεπτών. Η διαδρομή από την Pioneer Farm, μέσα από το δάσος, ήταν πολύ όμορφη. Στο τέλος είδαμε, μέσα σε περιφραγμένους χώρους, από γουρουνάκια μέχρι ταύρους.
Το μονοπάτι που ανέβαινε από τη Pioneer Farm πίσω στο κέντρο επισκεπτών του Mount Vernon, ήταν πνιγμένο στο πράσινο
Κοντά στην κορυφή του μονοπατιού, πριν επιστρέψουμε στο κέντρο επισκεπτών, υπήρχαν περιφραγμένοι χώροι με διάφορα ζώα
Πριν κλείσει το Mount Vernon προλάβαμε και αγοράσαμε διάφορα αναμνηστικά και ξεκινήσαμε να γυρίσουμε στην Ουάσινγκτον.
Ξεκινώντας για να γυρίσουμε στην Ουάσινγκτον
Αφότου γυρίσαμε στην πόλη, κατευθυνθήκαμε για μπάρμπεκιου, στο Pentagon City. Επιλέξαμε να καθίσουμε στο Epic Smoke House, για το οποίο είχαμε ακούσει πολύ καλά λόγια.
Αν και στις μερίδες δεν είχε πλούσια συνοδευτικά, το φαγητό ήταν πολύ νόστιμο. Φυσικά, το μαγαζί ήταν φίσκα, με τα τραπέζια όλα γεμάτα. Όμως ήμασταν τυχεροί όταν μπήκαμε, γιατί εκείνη τη στιγμή άδειασαν δύο θέσεις από τον πάγκο, ο οποίος και αυτός ήταν πιασμένος από τη μία άκρη έως την άλλη. Αφού (παρά)γεμίσαμε τα στομάχια μας, ξεκινήσαμε για το σπίτι...
Τη σημερινή μέρα ολοκληρώσαμε τα ιστορικού ενδιαφέροντος αξιοθέατα της Ουάσινγκτον. Με το Mount Vernon ρίξαμε μια ματιά στην προσωπική ζωή του Washington, που μέχρι τώρα τον ξέραμε ως στρατηγό και Πρόεδρο.
Σε διάφορα σημεία του κτήματος υπήρχαν ηθοποιοί με κουστούμια εποχής που επιδείκνυαν στους επισκέπτες διάφορες δραστηριότητες που λάμβαναν χώρα στο Mount Vernon: από τις αγροτικές εργασίες μέχρι το ψάρεμα και τη μαγειρική. Όπως διαπιστώσαμε και σε άλλα μέρη που επισκεφθήκαμε στο ταξίδι αυτό, η τακτική αυτή είναι πολύ συνηθισμένη στις ΗΠΑ.
Ημέρα 4: Mount Vernon
Η σημερινή μέρα είχε ξημερώσει μουντή. Παρά τα τερτίπια του καιρού, είπαμε σήμερα να κινηθούμε εκτός του Mall, τριγύρω από το οποίο περάσαμε τις προηγούμενες τρεις μέρες. Έτσι, οι δύο κύριες επιλογές που είχαμε, ήταν είτε να επισκεπτόμασταν το Mount Vernon είτε το Steven F. Udvar-Hazy Center. Καθώς τις τρεις προηγούμενες μέρες είχαμε επισκεφθεί ήδη δύο μουσεία, επιλέξαμε να περάσουμε τη σημερινή μέρα στο Mount Vernon.
Για να πάει κανείς στο Mount Vernon, πέρα από το αυτοκίνητο, υπάρχουν δύο τρόποι. Η μία εναλλακτική, είναι να πάει με το MetroRail μέχρι τη στάση Huntington και από εκεί να πάρει το λεωφορείο 101 της Fairfax (έχει στάση κάτω από τον υπερυψωμένο σταθμό του μετρό). Η άλλη εναλλακτική, είναι τα πλοιάρια που αναχωρούν είτε από τη SW Waterfront της Ουάσινγκτον είτε από τη City Marina της γειτονικής Αλεξάνδρειας. Έτσι, ύστερα από μια μικρή κρουαζιέρα στον Potomac, μπορεί κανείς να φτάσει στο παραποτάμιο Mount Vernon. Εμείς, καθώς θέλαμε να έχουμε την ευελιξία στον χρόνο, επιλέξαμε να πάμε δια ξηράς.
Το Mount Vernon δεν είναι κάποιο βουνό.

Αφού παρακολουθήσαμε ένα κατατοπιστικό ντοκιμαντέρ για τη ζωή του George Washington, σε μια αίθουσα δίπλα από τα εκδοτήρια, βγήκαμε στον κύριο χώρο του κτήματος και αρχίσαμε να το γυρνάμε.
Γενικά, το Mount Vernon, αποτελείται από την κεντρική έπαυλη, τους διαφόρους κήπους, τους κοιτώνες των σκλάβων, τις κατοικίες του ελεύθερου προσωπικού, καθώς και τους τάφους του George Washington και της συζύγου του, Martha.
Τα πρώτα κτήρια που βλέπει κανείς, βγαίνοντας από το κέντρο επισκεπτών, είναι τα δωμάτια στα οποία ζούσαν οι σκλάβοι. Δεδομένου ότι ο Washington καταγόταν από αριστοκρατική οικογένεια, ήταν φυσικό για την εποχή να έχει στην κατοχή του σκλάβους. Παρότι αρχικά υποστηρικτής της δουλείας, κατά τη διάρκεια της προεδρίας του ο Washington άλλαξε στάση, και με τη διαθήκη του χάρισε την ελευθερία στους 134 ανθρώπους που είχε στην κατοχή της η οικογένειά του.
Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι οι πατέρες έμεναν μακριά από τις συζύγους και τα παιδιά τους, ενώ τους επιτρεπόταν να συναντιούνται για λίγο μια φορά κάθε 1-2 βδομάδες, φυσικά αφότου είχαν ολοκληρώσει τις διάφορες εργασίες τους.



Οι κοιτώνες στους οποίους ζούσαν οι σκλάβοι στο Mount Vernon
Διάσπαρτα στον χώρο του Mount Vernon βρίσκονταν τα σπίτια αλλά και οι χώροι εργασίας των εργατών οι οποίοι είχαν αποκτήσει κάποια εξειδίκευση. Μεταξύ άλλων, υπήρχε το σιδηρουργείο, το υφαντουργείο κλπ.


Το σιδηρουργείο (πάνω) και το υφαντουργείο (κάτω)
Ξεκάθαρα και τα σπίτια στα οποία διέμεναν οι εξειδικευμένοι εργάτες ήταν πολύ καλύτερα από τους κοιτώνες των δούλων.



Το σπίτι του επόπτη της έπαυλης (πάνω), του κηπουρού (μέση) και του γραφέα (κάτω)
Ανάμεσα στα σπίτια του προσωπικού, υπάρχουν δύο κήποι (Upper και Lower Gardens), οι οποίοι περιλαμβάνουν φυτά τα οποία φυτεύτηκαν την εποχή του Washington.


Δύο από τους κήπους του Mount Vernon
Μεταξύ των Upper και Lower Gardens, και μπροστά από την κεντρική έπαυλη, βρίσκεται ο κεντρικός κήπος (Bowling Green Garden).

Ο μεγάλος Bowling Green Garden, μπροστά από το κεντρικό κτήριο της έπαυλης
Από εδώ ξεκινά η ουρά για να μπει κανείς στην κεντρική έπαυλή. Η ξενάγηση διαρκεί περίπου 20 λεπτά, και μπορείς είτε να περιμένεις στην ουρά είτε να επιλέξεις κάποια ώρα στο γκισέ που αγοράζεις τα εισιτήρια και να μπεις με το γκρουπ την επιθυμητή ώρα. Ενώ περιμέναμε στην ουρά, άρχισε να ψιχαλίζει, αλλά όμως δεν κράτησε για πολύ.

Το κτήριο της κεντρικής έπαυλης του Mount Vernon
Μετά από λίγο ήρθε και η σειρά μας να μπούμε στην έπαυλη για την ξενάγηση. Το ισόγειο ήταν ψηλοτάβανο, με πολλά δωμάτια (δεξιώσεων, μελέτης κλπ). Υπήρχαν πολλοί πίνακες, καθρέφτες, τζάκια και τα ταβάνια ήταν ανάγλυφα.



Στο ισόγειο βρίσκεται η τραπεζαρία και οι διάφοροι χώροι υποδοχής
Στον πάνω όροφο υπήρχαν κυρίως υπνοδωμάτια, τα οποία συνδέονταν μεταξύ τους με ιδιαίτερα στενούς διαδρόμους. Θυμάμαι, ίσα ίσα χωρούσε να περάσει ένα άτομο: αν ερχόταν και κάποιος άλλος προς τα εσένα, κάποιος έπρεπε να κάνει πίσω.



Στον πρώτο όροφο βρίσκονται τα υπνοδωμάτια της οικογένειας και χώροι φιλοξενίας
Στην έπαυλη υπήρχε και ξεχωριστό δωμάτιο μελέτης, με βιβλιοθήκη και το γραφείο του Washington. Στο γραφείο, μου φάνηκε πολύ αστεία η τροποποίηση που είχε κάνει στην καρέκλα ο Washington: μέσω της κίνησης του ποδιού, να ταλαντώνεται ένα ξύλο πάνω από το κεφάλι του, ώστε να διώχνει τις μύγες!



Η βιβλιοθήκη (πάνω) και το γραφείο (κάτω) του Washington
Τελειώνοντας την ξενάγηση, καθίσαμε λίγο για να χαζέψουμε την θέα στον ποταμό Potomac.


Το πίσω μέρος της έπαυλης (πάνω) και η θέα προς τον Potomac (κάτω)
Φεύγοντας από την κεντρική έπαυλη, αρχίσαμε να κατευθυνόμαστε προς την αποβάθρα, απ’όπου έρχονται τα πλοιάρια από την Ουάσινγκτον. Από την ίδια αποβάθρα ξεκινούν και άλλα, που πραγματοποιούν κρουαζιέρες 45 λεπτών στον Potomac.
Σε αυτό το κομμάτι της διαδρομής, θα σταματούσαμε στους δύο τάφους του Washington. Ο πρώτος, αρχικός τάφος, ήταν αυτός στον οποίο ενταφιάσθηκε ο Washington, όταν πέθανε στις 14/12/1799.

Το κτίσμα του αρχικού τάφου του Washington (1799-1831)
Παρότι ο ίδιος ο Washington στη διαθήκη του είχε ζητήσει την κατασκευή στο Mount Vernon ενός νέου οικογενειακού τάφου, μέχρι το 1831 ο τάφος αυτός δεν είχε κατασκευαστεί. Οι εργασίες ξεκίνησαν εκείνη τη χρονιά, με αφορμή τη βεβήλωση του αρχικού τάφου από έναν υπάλληλο του Mount Vernon, ο οποίος είχε πρόσφατα απολυθεί.
Ο νέος τάφος, στον οποίο βρίσκεται μέχρι και σήμερα η σαρκοφάγος του George Washington, βρίσκεται λίγο πιο κάτω. Δίπλα από τη σαρκοφάγο του George, βρίσκεται αυτή της συζύγου του, Martha, ενώ στο εσωτερικό του κτίσματος βρίσκονται τα οστά και άλλων μελών της οικογένειας.


Ο τωρινός τάφος (πάνω) και η σαρκοφάγος (κάτω) του Washington
Λίγο πριν φτάσουμε στο ποτάμι, υπήρχε μια περιοχή στην οποία πρόσφατα είχαν ανακαλυφθεί ανθρώπινοι σκελετοί, οι οποίοι μάλλον άνηκαν σε σκλάβους που εργάζονταν στο Mount Vernon εκείνη την εποχή. Σε κάποια σημεία οι αρχαιολόγοι είχαν σκάψει, ενώ σε άλλα είχαν οριοθετήσει με σχοινί τους τάφους.

Οι οριοθετημένοι τάφοι των σκλάβων
Φτάνοντας κάτω στην αποβάθρα, έχει κανείς δύο επιλογές. Η μια είναι να πάει αριστερά και να ξαναγυρίσει στην κεντρική έπαυλη. Η άλλη είναι να πάει δεξιά, προς την Pioneer Farm. Εμείς συνεχίσαμε την βόλτα μας προς την Pioneer Farm.





Η Pioneer Farm σε μετέφερε στον τρόπο ζωής στο κτήμα, όπως ήταν πριν από 200 χρόνια
Καθώς πλέον είχε περάσει η ώρα, αν και το θέλαμε, δεν προλαβαίναμε να επισκεφθούμε το αποστακτήριο και τον αλευρόμυλο του Mount Vernon. Έτσι λοιπόν, ξεκινήσαμε να γυρνάμε προς το κέντρο επισκεπτών. Η διαδρομή από την Pioneer Farm, μέσα από το δάσος, ήταν πολύ όμορφη. Στο τέλος είδαμε, μέσα σε περιφραγμένους χώρους, από γουρουνάκια μέχρι ταύρους.



Το μονοπάτι που ανέβαινε από τη Pioneer Farm πίσω στο κέντρο επισκεπτών του Mount Vernon, ήταν πνιγμένο στο πράσινο



Κοντά στην κορυφή του μονοπατιού, πριν επιστρέψουμε στο κέντρο επισκεπτών, υπήρχαν περιφραγμένοι χώροι με διάφορα ζώα
Πριν κλείσει το Mount Vernon προλάβαμε και αγοράσαμε διάφορα αναμνηστικά και ξεκινήσαμε να γυρίσουμε στην Ουάσινγκτον.

Ξεκινώντας για να γυρίσουμε στην Ουάσινγκτον
Αφότου γυρίσαμε στην πόλη, κατευθυνθήκαμε για μπάρμπεκιου, στο Pentagon City. Επιλέξαμε να καθίσουμε στο Epic Smoke House, για το οποίο είχαμε ακούσει πολύ καλά λόγια.
Τη σημερινή μέρα ολοκληρώσαμε τα ιστορικού ενδιαφέροντος αξιοθέατα της Ουάσινγκτον. Με το Mount Vernon ρίξαμε μια ματιά στην προσωπική ζωή του Washington, που μέχρι τώρα τον ξέραμε ως στρατηγό και Πρόεδρο.
Σε διάφορα σημεία του κτήματος υπήρχαν ηθοποιοί με κουστούμια εποχής που επιδείκνυαν στους επισκέπτες διάφορες δραστηριότητες που λάμβαναν χώρα στο Mount Vernon: από τις αγροτικές εργασίες μέχρι το ψάρεμα και τη μαγειρική. Όπως διαπιστώσαμε και σε άλλα μέρη που επισκεφθήκαμε στο ταξίδι αυτό, η τακτική αυτή είναι πολύ συνηθισμένη στις ΗΠΑ.
Last edited: