Ουγγαρία Ταξίδι στη Βουδαπέστη

Bahari

Member
Μηνύματα
1.848
Likes
1.482
Περιεχόμενα
  1. Κεφάλαιο 1
  2. Κεφάλαιο 2ο]Μετά από περίπου 25-30 λεπτά φτάνουμε στο σταθμό Kobanya-Kispest που είναι το τέρμα του λεωφορείου και η αφετηρία της γραμμής 3 (μπλε) του μετρό. Με το που κατεβαίνουμε από το λεωφορείο πάμε στο εκδοτήριο εισιτηρίων να βγάλουμε την κάρτα απεριορίστων διαδρομών για επτά ημέρες. Να σημειώσω εδώ ότι το εισιτήριο που είχαμε βγάλει στο λεωφορείο δεν ίσχυε για το μετρό. Στη Βουδαπέστη χρησιμοποιούν το ίδιο εισιτήριο σε όλα τα μεταφορικά μέσα, δεν υπάρχει δηλαδή διαφορετικό εισιτήριο για το μετρό, το τραμ, το λεωφορείο κλπ, αλλά δεν έχεις το δικαίωμα με το ίδιο εισιτήριο να αλλάξεις μεταφορικό μέσο. Μπορείς όμως να αλλάξεις γραμμή μετρό. Τώρα αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις για παράδειγμα λεωφορείο και μετά μετρό υπάρχει ένα transfer ticket. Επίσης, ενώ ένα εισιτήριο κοστίζει 300 φιορίνια, εάν το πάρεις από τον οδηγό θα σου κοστίσει 400, ενώ αν πάρεις δεσμίδα με 10 εισιτήρια θα σου κοστίσει λίγο φθηνότερα από το αν τα αγόραζες ένα-ένα. Τέλος πάντων το όλο θέμα με τα εισιτήρια είναι λίγο μπερδεμένο και πρέπει να είναι κανείς προσεκτικός και κατατοπισμένος γιατί υπάρχουν ελεγκτές με το που μπαίνεις και βγαίνεις από το μετρό. Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά εισιτήρια, δρομολόγια κλπ, πληκτρολογήστε: [URL="http://www.bkv.hu/english/home/index.html"]Bkv Zrt.[/URL
  3. Κεφάλαιο 3ο
  4. Κεφάλαιο 4ο
  5. Κεφάλαιο 5ο
  6. Κεφάλαιο 6ο
  7. Κεφάλαιο 7ο
  8. Κεφάλαιο 8ο
  9. Κεφάλαιο 9ο]Κατευθυνόμαστε προς την εβραϊκή συνοικία με σκοπό να δούμε τη Συναγωγή ([URL="http://dohany-zsinagoga.hu/page15/page18/page18.html"]The Great Synagogue in Dohany Street[/URL
  10. Κεφάλαιο 10ο

Ταξίδι στη Βουδαπέστη λοιπόν, ένα ταξίδι σχεδόν χειμωνιάτικο αν λάβουμε υπόψη μας τον καιρό της Ελλάδας αυτή την περίοδο και το ότι είμαι αρκετά έως πολύ κρυουλιάρα. Αφορμή για αυτό το ταξίδι στάθηκε μια συζήτηση που έγινε εδώ αρχές Σεπτεμβρίου για κάποιες προσφορές της Malev.

Η έκπληξή μου ήταν μεγάλη όταν είδα ότι το εισιτήριο κόστιζε μόνο 76 ευρώ! Ουάου! Μήπως ήρθε η ώρα να δω τη Βουδαπέστη; Και γιατί όχι; Εντάξει η πόλη αυτή δεν ήταν στα άμεσα σχέδια μου, αλλά ποιος μπορεί να αντισταθεί στον πειρασμό να κάνει ένα ταξιδάκι σε τόσο καλές τιμές; Σύντομα βρήκα και παρέα.
Είσαι σίγουρη; μου λέει η αδερφή μου. Αν είναι έτσι έρχομαι κι εγώ!
Κλείνω λοιπόν τα εισιτήρια για τις 30 Οκτωβρίου και αρχίζω να ψάχνω για ξενοδοχείο και για δικαιολογία στη δουλειά! Λόγω δουλειάς ταξιδεύω μόνο το καλοκαίρι, οπότε τώρα τι να τους πω; Βρίσκω ξενοδοχείο, αλλά όχι και μια καλή δικαιολογία. Αυτό το αφήνω για αργότερα. Τώρα πρέπει να αρχίσω να ψάχνω πληροφορίες για τα αξιοθέατα της Βουδαπέστης…

Έρχεται λοιπόν η πολυπόθητη μέρα! Όλα έτοιμα! Μια βαλίτσα γεμάτη με μπλουζάκια, πουλόβερ, κασκόλ, γάντια, ισοθερμικές κάλτσες… Μα καλά, δεν πάμε και στη Λαπωνία!!! μου λέει η αδερφή μου.

Η πτήση μας είναι πολύ πρωινή, 5.20 φεύγουμε, αλλά έτσι θα κερδίσουμε όλη τη μέρα. Στο αεροπλάνο ανοίγω τα «σκονάκια» μου. Δεκαεπτά ολόκληρες σελίδες με πληροφορίες που είχα βρει στο ίντερνετ για τη Βουδαπέστη+ δυο οδηγούς που είχα για την πόλη. Κατά τη διάρκεια της πρωινής μελέτης τρώμε το σαντουιτσάκι που μας προσφέρει η λίγο κακόκεφη αεροσυνοδός, θαυμάζουμε την ανατολή του ήλιου και τη ροδοκόκκινη λωρίδα που απλώνεται μεταξύ ουρανού και σύννεφων και σε δυο ωρίτσες προσγειωνόμαστε στο αεροδρόμιο Ferihegy (terminal 2A) της Βουδαπέστης. Το αεροδρόμιο μικρό και σχεδόν έρημο. Παίρνουμε τις βαλίτσες και μας σταματάει μια κοπέλα που κάτι λέει, αλλά δεν καταλαβαίνουμε. Κρατάει ένα ντοσιέ και φαίνεται ότι κάτι θέλει από μας, αλλά τι; Τέλος πάντων καταλαβαίνουμε ότι θέλει να κάνει έλεγχο στο χαρτάκι που έχουν οι αποσκευές και στο απόκομμα που μας έδωσαν κατά τη διάρκεια του check-in. Αυτό πρώτη φορά μου συμβαίνει, ποτέ δεν έχω δει να ελέγχουν αν πήρες τις σωστές (τις δικές σου) βαλίτσες. Απ΄ ότι βλέπω δεν τους ελέγχει όλους, απλά επιλέγει κάποιους.

Βγαίνουμε έξω από το χώρο των αποσκευών και συναντάμε… έναν ταξιτζή Έλληνα που επιμένει να μας πάει στο κέντρο της πόλης λέγοντας μας ότι κανονικά η διαδρομή κοστίζει 22 ευρώ, αλλά εμάς θα μας έπαιρνε 15. Ταξί; Όχι βέβαια! Τα «σκονάκια» μου τα έλεγαν όλα. Πως θα πάμε στο κέντρο, πόσο κοστίζει το εισιτήριο, σε ποια στάση θα κατεβούμε. Είχαμε αποφασίσει να βγάλουμε μια κάρτα απεριορίστων διαδρομών για εφτά μέρες, παρόλο που θα μέναμε μόνο πέντε γιατί με έναν πρόχειρο υπολογισμό βρήκαμε ότι μας συμφέρει, οπότε ρωτάμε στις πληροφορίες αν μπορούμε να τη βγάλουμε από το αεροδρόμιο. Όχι, δεν μπορούσαμε, έπρεπε να τη βγάλουμε από σταθμό του μετρό. Βγαίνουμε λοιπόν έξω. Έκανε κρύο, τα στόματα άρχισαν να αχνίζουν. Αμέσως εντοπίζουμε το λεωφορείο που έπρεπε να πάρουμε για να πάμε στο σταθμό του μετρό. Είναι το 200Ε, μπαίνουμε μέσα, ρωτάμε τον οδηγό πόσο κάνει το εισιτήριο, εκείνος προφανώς δεν ήξερε αγγλικά, αλλά κατάλαβε τι τον ρωτήσαμε και μας δείχνει το εισιτήριο που έλεγε πόσο κάνει: 400 φιορίνια το άτομο (περίπου 1,5 ευρώ). Το λεωφορείο περνάει πρώτα από το terminal 1 και καταλήγει στο σταθμό Kobanya-Kispest.
 

Attachments

muya

Member
Μηνύματα
207
Likes
71
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αργεντινή
Πολυ ωραια αρχισες! Περιμενω και συνεχεια! :lol: Η Malev καλη;
 

Bahari

Member
Μηνύματα
1.848
Likes
1.482
Πολυ ωραια αρχισες! Περιμενω και συνεχεια! :lol: Η Malev καλη;
Ναι, εμένα όλα καλά μου φάνηκαν, αν και στην αρχή πριν κλείσω τα εισιτήρια είχα κάποιους ενδοιασμούς για τη συγκεκριμένη εταιρία. Τα καθίσματα άνετα, μόνο λίγο απότομη προσγείωση στο γυρισμό, αλλά αυτο νομίζω πως μπορεί να συμβεί με οποιαδήποτε εταιρία.
 

skiouros82

Member
Μηνύματα
727
Likes
53
Επόμενο Ταξίδι
μας τσάκισε ο covid
Ονειρεμένο Ταξίδι
japan me cherry blossom
ωραια ιστοριουλα προκειται να μας γραψεις απο οτι καταλαβαινω..περιμενουμε την συνεχεια!
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
408
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Μπράβο Bahari!
Αναλυτικότατη με πολλές και καλές πληροφορίες η ιστορία σου, ακριβώς όπως μ' αρέσει δηλαδή.
Γράψε όσα περισσότερα μπορείς γιατί δεν την έχω ψάξει ποτέ τη Βουδαπέστη και θα με βοηθήσεις πολύ.

 

Bahari

Member
Μηνύματα
1.848
Likes
1.482
Σας ευχαριστώ πολύ όλους... Είναι η πρώτη φορά που γράφω μια ταξιδιωτική ιστορία και είμαι λίγο αγχωμένη για το πώς τη γράφουμε, αν όλα αυτά που γράφω ενδιαφέρουν κάποιον, πώς βάζουμε φωτογραφίες κτλ.

Defkalion σ΄ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια σου!
 

Bahari

Member
Μηνύματα
1.848
Likes
1.482
Μπράβο Bahari!
Αναλυτικότατη με πολλές και καλές πληροφορίες η ιστορία σου, ακριβώς όπως μ' αρέσει δηλαδή.
Γράψε όσα περισσότερα μπορείς γιατί δεν την έχω ψάξει ποτέ τη Βουδαπέστη και θα με βοηθήσεις πολύ.

marydim, απ΄ότι βλέπεις είμαι αναλυτικότατη γιατί απλά, καλώς ή κακώς, είμαι αρκετά πολυλογού :haha:
Ελπίζω μόνο το πολύ μπίρι-μπίρι να μη σας κουράσει :rolleyes:
 

Bahari

Member
Μηνύματα
1.848
Likes
1.482
Μετά από περίπου 25-30 λεπτά φτάνουμε στο σταθμό Kobanya-Kispest που είναι το τέρμα του λεωφορείου και η αφετηρία της γραμμής 3 (μπλε) του μετρό. Με το που κατεβαίνουμε από το λεωφορείο πάμε στο εκδοτήριο εισιτηρίων να βγάλουμε την κάρτα απεριορίστων διαδρομών για επτά ημέρες. Να σημειώσω εδώ ότι το εισιτήριο που είχαμε βγάλει στο λεωφορείο δεν ίσχυε για το μετρό. Στη Βουδαπέστη χρησιμοποιούν το ίδιο εισιτήριο σε όλα τα μεταφορικά μέσα, δεν υπάρχει δηλαδή διαφορετικό εισιτήριο για το μετρό, το τραμ, το λεωφορείο κλπ, αλλά δεν έχεις το δικαίωμα με το ίδιο εισιτήριο να αλλάξεις μεταφορικό μέσο. Μπορείς όμως να αλλάξεις γραμμή μετρό. Τώρα αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις για παράδειγμα λεωφορείο και μετά μετρό υπάρχει ένα transfer ticket. Επίσης, ενώ ένα εισιτήριο κοστίζει 300 φιορίνια, εάν το πάρεις από τον οδηγό θα σου κοστίσει 400, ενώ αν πάρεις δεσμίδα με 10 εισιτήρια θα σου κοστίσει λίγο φθηνότερα από το αν τα αγόραζες ένα-ένα. Τέλος πάντων το όλο θέμα με τα εισιτήρια είναι λίγο μπερδεμένο και πρέπει να είναι κανείς προσεκτικός και κατατοπισμένος γιατί υπάρχουν ελεγκτές με το που μπαίνεις και βγαίνεις από το μετρό. Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά εισιτήρια, δρομολόγια κλπ, πληκτρολογήστε: http://www.bkv.hu/english/home/index.html

Βγάζουμε λοιπόν την κάρτα, συμπληρώνουμε το όνομά μας (ΠΡΟΣΟΧΗ: αν δεν υπάρχει όνομα οι ελεγκτές μπορούν να σας βάλουν πρόστιμο) και πάμε προς την αποβάθρα, αφού φυσικά πρώτα δείξουμε στους ελεγκτές την κάρτα που μόλις είχαμε αποκτήσει. Αυτές τις πέντε μέρες που μείναμε στη Βουδαπέστη δείξαμε την κάρτα τόσες φορές που τι να πω, κάποια στιγμή σκέφτηκα να την κολλήσω στο κούτελο γιατί βαρέθηκα να ανοιγοκλείνω το φερμουάρ της τσάντας!

Το ξενοδοχείο μας (Boutique Hotel Zara) βρίσκεται κοντά στο σταθμό Kalvin ter (ter=πλατεία) της γραμμής 3 οπότε τα πράγματα είναι εύκολα, δεν αλλάζουμε (γραμμή) μετρό και, κατά συνέπεια, δεν έχουμε να κουβαλήσουμε τη βαλίτσα στις σκάλες (αυτός είναι πάντα ο εφιάλτης μου). Είπαμε, η βαλίτσα μου περιέχει όλη την προίκα μου! Είμαι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσω χιονοθύελλες, καταιγίδες, τυφώνες και παντός είδους καιρικό φαινόμενο!

Στο μετρό οι άνθρωποι μας φαίνονται απόμακροι. Αμίλητοι (είναι και πρωί βέβαια) και κατά κάποιο τρόπο θλιμμένοι. Θα μπορούσα να πω ότι από την πρώτη στιγμή τα πάντα μας έβγαζαν μια μελαγχολία, μια παρακμή. Φτάνουμε στην Kalvin ter, κατεβαίνουμε, κατευθυνόμαστε προς τις ηλεκτρικές σκάλες και διαπιστώνουμε ότι οι σκάλες «τρέχουν» με απίστευτη ταχύτητα. Άντε τώρα να τις προλάβεις μαζί με τη βαλίτσα! Νιώθω σαν να προσπαθώ να ανέβω σε λεωφορείο που κινείται… Τέλος πάντων, αυτές τις μέρες που μείναμε εκεί συνηθίσαμε την ταχύτητα με την οποία κινούνταν, αλλά είχε πολύ γέλιο η υπόθεση! Το ωραίο είναι ότι τις πρώτες μέρες μετά το ταξίδι δεν άντεχα το πόσο αργά πήγαιναν οι σκάλες του μετρό στην Αθήνα!

Το ξενοδοχείο το βρήκαμε πολύ εύκολα. Ήταν σαν να πηγαίναμε σε ένα μέρος που ήδη είχαμε επισκεφθεί. Στη ρεσεψιόν όλοι ήταν πολύ ευγενικοί και μιλούσαν αγγλικά. Αυτό το επισημαίνω γιατί σε γενικές γραμμές ήταν λίγο έως πολύ δύσκολο να βρεις κάποιον που να μιλάει αγγλικά και να μπορείς να συνεννοηθείς μαζί του αν και δε μπορώ να πω ότι αντιμετωπίσαμε κάποιο σοβαρό πρόβλημα αφού όλοι (ή τουλάχιστον όσοι συναντήσαμε εμείς) ήταν πρόθυμοι να σε βοηθήσουν και να σε εξυπηρετήσουν ακόμα και αν δεν γνώριζαν αγγλικά. Ευτυχώς, παρόλο που ήταν πολύ νωρίς ακόμα (περίπου 8 το πρωί), το δωμάτιο ήταν έτοιμο κι έτσι μπορέσαμε να ανεβάσουμε τις βαλίτσες και να ξεκινήσουμε αμέσως τη γνωριμία μας με την πόλη. Τώρα, όσον αφορά το δωμάτιο, δε θα έλεγα ότι ήταν δωμάτιο τετράστερου ξενοδοχείου, αλλά ήταν καθαρό και περιποιημένο. Επιπλέον, ήταν σχετικά μικρό, αλλά αυτό δε μας πείραζε ιδιαίτερα αφού θα φεύγαμε το πρωί και θα γυρίζαμε το βράδυ, οπότε όλα καλά! Έτοιμες λοιπόν (κολάν μέσα από το παντελόνι, ισοθερμικές κάλτσες, γάντια…) για μια πρώτη γνωριμία με τη Βουδαπέστη...
 
Last edited by a moderator:

muya

Member
Μηνύματα
207
Likes
71
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αργεντινή
παλι το κοβεις σε ενδιαφερον σημειο! το κανεις για να εχουμε περισσοτερη αγωνια; :lol:
περιμενω λοιπον τη συνεχεια...
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
408
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Μην ανησυχείς για τίποτα Bahari. Δεν μας κουράζεις καθόλου όσο αναλυτική και αν είσαι!
Και φυσικά και ενδιαφέρει πολλούς η ιστορία σου. Αν δεν κάνω λάθος είναι μόλις η δεύτερη ιστορία που γράφεται για Βουδαπέστη.
 

eva kas

Member
Μηνύματα
961
Likes
225
Επόμενο Ταξίδι
οσο πιο μακρια γινεται!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ανταρκτικη + Αρκτικη
εγω εχω μια απορια.......τελικα τι δικαιολογια ειπες στη δουλεια????
ωραια η ιστορια σου!οντως εκανε τοσο κρυο ωστε να χρειαζεσαι ισοθερμικες καλτσες?
 

Bahari

Member
Μηνύματα
1.848
Likes
1.482
παλι το κοβεις σε ενδιαφερον σημειο! το κανεις για να εχουμε περισσοτερη αγωνια; :lol:
περιμενω λοιπον τη συνεχεια...
Απλά κάπου πρέπει να σταματήσω και συνήθως το κάνω όταν πρέπει να ξεκινήσω να αφηγούμαι κάτι καινούριο. Δε μπορώ να σας αφήσω για παράδειγμα σε ένα μουσείο όλο το βράδυ :bleh:
Θα συνεχίσω την ιστορία αργότερα και θα προσπαθήσω να βάλω και φωτογραφίες.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.671
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom