Ουγγαρία Ταξίδι στη Βουδαπέστη

Bahari

Member
Μηνύματα
1.848
Likes
1.482
Περιεχόμενα
  1. Κεφάλαιο 1
  2. Κεφάλαιο 2ο]Μετά από περίπου 25-30 λεπτά φτάνουμε στο σταθμό Kobanya-Kispest που είναι το τέρμα του λεωφορείου και η αφετηρία της γραμμής 3 (μπλε) του μετρό. Με το που κατεβαίνουμε από το λεωφορείο πάμε στο εκδοτήριο εισιτηρίων να βγάλουμε την κάρτα απεριορίστων διαδρομών για επτά ημέρες. Να σημειώσω εδώ ότι το εισιτήριο που είχαμε βγάλει στο λεωφορείο δεν ίσχυε για το μετρό. Στη Βουδαπέστη χρησιμοποιούν το ίδιο εισιτήριο σε όλα τα μεταφορικά μέσα, δεν υπάρχει δηλαδή διαφορετικό εισιτήριο για το μετρό, το τραμ, το λεωφορείο κλπ, αλλά δεν έχεις το δικαίωμα με το ίδιο εισιτήριο να αλλάξεις μεταφορικό μέσο. Μπορείς όμως να αλλάξεις γραμμή μετρό. Τώρα αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις για παράδειγμα λεωφορείο και μετά μετρό υπάρχει ένα transfer ticket. Επίσης, ενώ ένα εισιτήριο κοστίζει 300 φιορίνια, εάν το πάρεις από τον οδηγό θα σου κοστίσει 400, ενώ αν πάρεις δεσμίδα με 10 εισιτήρια θα σου κοστίσει λίγο φθηνότερα από το αν τα αγόραζες ένα-ένα. Τέλος πάντων το όλο θέμα με τα εισιτήρια είναι λίγο μπερδεμένο και πρέπει να είναι κανείς προσεκτικός και κατατοπισμένος γιατί υπάρχουν ελεγκτές με το που μπαίνεις και βγαίνεις από το μετρό. Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά εισιτήρια, δρομολόγια κλπ, πληκτρολογήστε: [URL="http://www.bkv.hu/english/home/index.html"]Bkv Zrt.[/URL
  3. Κεφάλαιο 3ο
  4. Κεφάλαιο 4ο
  5. Κεφάλαιο 5ο
  6. Κεφάλαιο 6ο
  7. Κεφάλαιο 7ο
  8. Κεφάλαιο 8ο
  9. Κεφάλαιο 9ο]Κατευθυνόμαστε προς την εβραϊκή συνοικία με σκοπό να δούμε τη Συναγωγή ([URL="http://dohany-zsinagoga.hu/page15/page18/page18.html"]The Great Synagogue in Dohany Street[/URL
  10. Κεφάλαιο 10ο

Την επόμενη μέρα επαναλαμβάνω το «τελετουργικό»… Ανοίγω το παράθυρο, βγάζω έξω το χέρι μου για να ελέγξω τη θερμοκρασία, ξεπαγιάζω, κλείνω το παράθυρο, φοράω φανελάκια, μπλουζάκια, πουλόβερ, κολάν, παντελόνι, τρία ζευγάρια κάλτσες και κατεβαίνουμε στο εστιατόριο του ξενοδοχείου για να εξοπλίσουμε τον οργανισμό μας με τις απαραίτητες θερμίδες που θα μας βοηθήσουν (εν μέρει) να αντέξουμε τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Η σημερινή μας περιπλάνηση ξεκινάει από τη Hősök tere (Πλατεία Ηρώων) που άρχισε να κατασκευάζεται το 1896 με αφορμή τα 1000 χρόνια από τον ερχομό των Μαγυάρων στα ουγγρικά εδάφη και ολοκληρώθηκε το 1929. Την πλατεία κοσμεί το Μνημείο της Χιλιετίας, δυο ημικυκλικές κιονοστοιχίες με τα μπρούτζινα αγάλματα διαφόρων Ούγγρων βασιλιάδων και εθνικών ηρώων, ενώ στο κέντρο της πλατείας στέκει μια στήλη ύψους 36 μέτρων με το άγαλμα του Αρχάγγελου Γαβριήλ που κρατά το στέμμα του Αγίου Στεφάνου. Σύμφωνα με το θρύλο ο Αρχάγγελος Γαβριήλ εμφανίστηκε στον ύπνο του Ίστβαν Α΄ (μετέπειτα Αγίου Στεφάνου) το 1000 μ.Χ., προτείνοντάς του να στεφθεί βασιλιάς και να προχωρήσει στον εκχριστιανισμό της χώρας. Εκείνος ακολούθησε τις υποδείξεις του, στέφθηκε βασιλιάς και οργάνωσε το κράτος με βάση το ευρωπαϊκό φεουδαρχικό σύστημα, θέτοντας τα θεμέλια του σύγχρονου κράτους της Ουγγαρίας και μετατρέποντάς την σε ένα από τα σημαντικότερα Βασίλεια της Μεσαιωνικής Ευρώπης. Στη βάση της στήλης βρίσκεται το μνημείο των Ηρώων στη μνήμη όλων όσων έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και την εθνική ανεξαρτησία της Ουγγαρίας.

afarm6.static.flickr.com_5127_5353501560_76eb5a3090.jpg

Η Πλατεία Ηρώων

afarm6.static.flickr.com_5207_5353502746_5d35147b04.jpg

Ο Αρχάγγελος Γαβριήλ κρατώντας το στέμμα του Αγίου Στεφάνου

Στ’ αριστερά της πλατείας ξεχωρίζει το Μουσείο Καλών Τεχνών ένα νεοκλασικό κτίριο με επιρροές από την ιταλική Αναγέννηση που φιλοξενεί έργα τέχνης από την Αρχαία Αίγυπτο, την Αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη αλλά και πίνακες ζωγραφικής των Rafael, Giorgione, Tiziano, Brueghel, El Greco, Goya, Zurbarán, Rembrandt, Toulouse-Lautrec κά. Ένα μεγάλο μέρος της πρόσοψης του μουσείου είναι καλυμμένο με ένα «πανό» που πληροφορεί τους περαστικούς και τους επισκέπτες για το αφιέρωμα που κάνει το μουσείο στους ζωγράφους της ιταλικής Αναγέννησης. «Τέλεια!!!», αναφωνώ. «Δεν υπάρχει περίπτωση να το χάσω αυτό!!!». Αποφασίζουμε λοιπόν να δούμε λίγο ακόμα την περιοχή (έτσι κι αλλιώς είναι ακόμα πολύ πρωί και έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας) και μετά να επισκεφθούμε το μουσείο.

afarm6.static.flickr.com_5122_5352875507_6190c9a49e.jpg

Το Μουσείο Καλών Τεχνών

Στα δεξιά της πλατείας βλέπουμε το Μέγαρο Τέχνης, τον μεγαλύτερο εκθεσιακό χώρο της Ουγγαρίας, το οποίο φιλοξενεί κυρίως εκθέσεις σύγχρονης ζωγραφικής και γλυπτικής.

afarm6.static.flickr.com_5085_5353503840_d3fbd9df13.jpg

Το Μέγαρο Τέχνης

Αφού βγάζουμε τις απαραίτητες φωτογραφίες προχωράμε προς την πίσω-αριστερή πλευρά της πλατείας, στο πάρκο Városliget. Παρόλο που είναι Κυριακή το πάρκο είναι ακόμα ψιλοέρημο και απολαμβάνουμε την ηρεμία της λιμνούλας και την ομορφιά της φθινοπωρινής φύσης. Η τεχνητή αυτή λίμνη με έκταση 12.000 m2, το χειμώνα μετατρέπεται στο μεγαλύτερο παγοδρόμιο της Ευρώπης.

afarm6.static.flickr.com_5050_5352891883_cb1599864b.jpg


afarm6.static.flickr.com_5284_5352880541_1a4ca4ec1e.jpg


afarm6.static.flickr.com_5243_5352881545_b11a1083f2.jpg

Η τεχνητή λίμνη στο πάρκο Városliget

afarm6.static.flickr.com_5081_5353496328_55640b8d40.jpg

Όλα είναι έτοιμα για την υποδοχή των κυριακάτικων επισκεπτών του πάρκου

afarm6.static.flickr.com_5168_5352884601_cda202434d.jpg

Μηχάνημα από το οποίο μπορεί κανείς να αγοράσει φαγητό για τα παπάκια της λίμνης

afarm6.static.flickr.com_5001_5352882563_07b1570e51.jpg

Ακριβώς στην απέναντι πλευρά του δρόμου είναι η είσοδος του ζωολογικού κήπου

Περπατάμε γύρω από τη λιμνούλα και φτάνουμε ακριβώς πίσω από την Πλατεία Ηρώων στο σημείο που, από τα μέσα Νοεμβρίου μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, μετατρέπεται σε πίστα πατινάζ.

afarm6.static.flickr.com_5121_5353498368_061e1d70ae.jpg

Πάρκο Városliget

Εδώ το ενδιαφέρον μας επικεντρώνεται σε ένα υπέροχο, παραμυθένιο κτίσμα που βρίσκεται ακριβώς στις «όχθες» της τεχνητής αυτής λίμνης. Το κάστρο Βάινταχουνιαντ (Vajdahunyad vára) μοιάζει να είναι το τέλειο σκηνικό για το παγοδρόμιο που λειτουργεί τους χειμωνιάτικους μήνες στο πάρκο και μας εντυπωσιάζει με τα διαφορετικά στυλ κατασκευής του. Κατασκευάστηκε από το 1896 έως το 1908 με αφορμή την επέτειο των 1000 χρόνων από την ίδρυση της Ουγγαρίας και συνδυάζει διάφορους αρχιτεκτονικούς ρυθμούς. Σε ένα από τα κτίρια που αποτελούν αυτό το συγκρότημα στεγάζεται και το μεγαλύτερο Μουσείο Γεωργίας στην Ευρώπη.

afarm6.static.flickr.com_5166_5352886803_2438e5d065.jpg

Το γοτθικό τμήμα του κάστρου

afarm6.static.flickr.com_5283_5352887963_30b35cbc39.jpg

Το αναγεννησιακό τμήμα του κάστρου

Η βόλτα μας στην περιοχή τελειώνει με την επίσκεψή μας στο Μουσείο Καλών Τεχνών και στην προσωρινή έκθεση που είναι αφιερωμένη στους ζωγράφους της Ιταλικής Αναγέννησης. Δυστυχώς όμως δεν προλάβαμε παρά να δούμε ελάχιστα από τα εκθέματα των μόνιμων συλλογών του μουσείου μια και χρειαζόμασταν τουλάχιστον 3-4 ώρες ακόμα για να τα προλάβουμε όλα.

Στην είσοδο του μουσείου και κατά την αγορά των εισιτηρίων είχαμε και το μοναδικό «επεισόδιο» παρανόησης/κακής συνεννόησης που συναντήσαμε στο ταξίδι μας, λόγω της έλλειψης γνώσης αγγλικών των υπαλλήλων του μουσείου. Όταν ρώτησα αν μπορούσα να τραβήξω φωτογραφίες μέσα στο μουσείο, η υπάλληλος που έβγαζε τα εισιτήρια μου είπε ότι μπορούσα, μόνο αν πλήρωνα ένα έξτρα (μικρό) ποσό. Την ώρα λοιπόν που της έδινα τα χρήματα τη ρώτησα αν αυτό το έξτρα εισιτήριο ισχύει και για τις μόνιμες συλλογές και για την προσωρινή έκθεση (που βασικά με ενδιέφερε περισσότερο) και μου είπε ότι ισχύει για όλο το μουσείο. Αυτά όλα βέβαια τα είπαμε με τα χίλια ζόρια… Στην πραγματικότητα εγώ ρωτούσα (πολλές φορές κάνοντας την ίδια ερώτηση 5-6 φορές χρησιμοποιώντας κάθε φορά διαφορετικές λέξεις, μπας και μπορέσουμε να συνεννοηθούμε) κι εκείνη απαντούσε με ένα «ναι».

Μπαίνουμε λοιπόν στην έκθεση και με μεγάλη άνεση και σιγουριά (μια και νόμιζα ότι επιτρεπόταν οι φωτογραφίες) σηκώνω τη μηχανή να φωτογραφίσω έναν πίνακα που μου είχε κάνει εντύπωση. Δεν πρόλαβα να πατήσω το κουμπάκι και πλακώνουν οι άνθρωποι του μουσείου φωνάζοντάς μου «No, no». Με αυτοπεποίθηση:D τους δείχνω το «εισιτήριο» για τη φωτογραφική μηχανή, αλλά εκείνοι είναι ανένδοτοι…

Στο μεταξύ σχεδόν όλοι οι υπάλληλοι του μουσείου μαζεύονται ολόγυρά μας και αρχίζουν να μιλούν μεταξύ τους. Σε λίγο ειδοποιούν και κάποιους άλλους και προσπαθούν (με κάποιες σκόρπιες λέξεις και χειρονομίες) να μας πουν ότι σε λίγο θα έρθει κάποιος που γνωρίζει αγγλικά να μας μιλήσει. Καταλαβαίνουμε, φυσικά, ότι το λάθος ήταν της κοπέλας στα εισιτήρια. Το ποσό που είχαμε πληρώσει για τη φωτογραφική ήταν πολύ μικρό και δεν άξιζε τον κόπο όλη αυτή η φασαρία, αλλά… είχε λίγο πλάκα:oops: όλη αυτή η ιστορία κι έτσι περιμέναμε να δούμε τον υπεύθυνο.

Πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι όλοι οι υπάλληλοι ήταν πολύ εξυπηρετικοί και έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μας εξηγήσουν ότι φωτογραφίες επιτρέπονται μόνο στις μόνιμες συλλογές και όχι στις προσωρινές εκθέσεις και έδειχναν μάλλον στενοχωρημένοι για αυτήν την παρανόηση. Τέλος πάντων ύστερα από λίγα λεπτά ήρθε και ο υπάλληλος που γνώριζε κάτι λίγα αγγλικά και μας εξήγησε αυτό που ήδη είχαμε καταλάβει λέγοντάς μας ότι λυπάται πολύ για το λάθος.
 

Attachments

muya

Member
Μηνύματα
207
Likes
71
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή
Πολυ ωραια αρχισες! Περιμενω και συνεχεια! :lol: Η Malev καλη;
 

Bahari

Member
Μηνύματα
1.848
Likes
1.482
Πολυ ωραια αρχισες! Περιμενω και συνεχεια! :lol: Η Malev καλη;
Ναι, εμένα όλα καλά μου φάνηκαν, αν και στην αρχή πριν κλείσω τα εισιτήρια είχα κάποιους ενδοιασμούς για τη συγκεκριμένη εταιρία. Τα καθίσματα άνετα, μόνο λίγο απότομη προσγείωση στο γυρισμό, αλλά αυτο νομίζω πως μπορεί να συμβεί με οποιαδήποτε εταιρία.
 

skiouros82

Member
Μηνύματα
727
Likes
53
Επόμενο Ταξίδι
μας τσάκισε ο covid
Ταξίδι-Όνειρο
japan me cherry blossom
ωραια ιστοριουλα προκειται να μας γραψεις απο οτι καταλαβαινω..περιμενουμε την συνεχεια!
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
410
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Μπράβο Bahari!
Αναλυτικότατη με πολλές και καλές πληροφορίες η ιστορία σου, ακριβώς όπως μ' αρέσει δηλαδή.
Γράψε όσα περισσότερα μπορείς γιατί δεν την έχω ψάξει ποτέ τη Βουδαπέστη και θα με βοηθήσεις πολύ.

 

Bahari

Member
Μηνύματα
1.848
Likes
1.482
Σας ευχαριστώ πολύ όλους... Είναι η πρώτη φορά που γράφω μια ταξιδιωτική ιστορία και είμαι λίγο αγχωμένη για το πώς τη γράφουμε, αν όλα αυτά που γράφω ενδιαφέρουν κάποιον, πώς βάζουμε φωτογραφίες κτλ.

Defkalion σ΄ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια σου!
 

Bahari

Member
Μηνύματα
1.848
Likes
1.482
Μπράβο Bahari!
Αναλυτικότατη με πολλές και καλές πληροφορίες η ιστορία σου, ακριβώς όπως μ' αρέσει δηλαδή.
Γράψε όσα περισσότερα μπορείς γιατί δεν την έχω ψάξει ποτέ τη Βουδαπέστη και θα με βοηθήσεις πολύ.

marydim, απ΄ότι βλέπεις είμαι αναλυτικότατη γιατί απλά, καλώς ή κακώς, είμαι αρκετά πολυλογού :haha:
Ελπίζω μόνο το πολύ μπίρι-μπίρι να μη σας κουράσει :rolleyes:
 

Bahari

Member
Μηνύματα
1.848
Likes
1.482
Μετά από περίπου 25-30 λεπτά φτάνουμε στο σταθμό Kobanya-Kispest που είναι το τέρμα του λεωφορείου και η αφετηρία της γραμμής 3 (μπλε) του μετρό. Με το που κατεβαίνουμε από το λεωφορείο πάμε στο εκδοτήριο εισιτηρίων να βγάλουμε την κάρτα απεριορίστων διαδρομών για επτά ημέρες. Να σημειώσω εδώ ότι το εισιτήριο που είχαμε βγάλει στο λεωφορείο δεν ίσχυε για το μετρό. Στη Βουδαπέστη χρησιμοποιούν το ίδιο εισιτήριο σε όλα τα μεταφορικά μέσα, δεν υπάρχει δηλαδή διαφορετικό εισιτήριο για το μετρό, το τραμ, το λεωφορείο κλπ, αλλά δεν έχεις το δικαίωμα με το ίδιο εισιτήριο να αλλάξεις μεταφορικό μέσο. Μπορείς όμως να αλλάξεις γραμμή μετρό. Τώρα αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις για παράδειγμα λεωφορείο και μετά μετρό υπάρχει ένα transfer ticket. Επίσης, ενώ ένα εισιτήριο κοστίζει 300 φιορίνια, εάν το πάρεις από τον οδηγό θα σου κοστίσει 400, ενώ αν πάρεις δεσμίδα με 10 εισιτήρια θα σου κοστίσει λίγο φθηνότερα από το αν τα αγόραζες ένα-ένα. Τέλος πάντων το όλο θέμα με τα εισιτήρια είναι λίγο μπερδεμένο και πρέπει να είναι κανείς προσεκτικός και κατατοπισμένος γιατί υπάρχουν ελεγκτές με το που μπαίνεις και βγαίνεις από το μετρό. Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά εισιτήρια, δρομολόγια κλπ, πληκτρολογήστε: http://www.bkv.hu/english/home/index.html

Βγάζουμε λοιπόν την κάρτα, συμπληρώνουμε το όνομά μας (ΠΡΟΣΟΧΗ: αν δεν υπάρχει όνομα οι ελεγκτές μπορούν να σας βάλουν πρόστιμο) και πάμε προς την αποβάθρα, αφού φυσικά πρώτα δείξουμε στους ελεγκτές την κάρτα που μόλις είχαμε αποκτήσει. Αυτές τις πέντε μέρες που μείναμε στη Βουδαπέστη δείξαμε την κάρτα τόσες φορές που τι να πω, κάποια στιγμή σκέφτηκα να την κολλήσω στο κούτελο γιατί βαρέθηκα να ανοιγοκλείνω το φερμουάρ της τσάντας!

Το ξενοδοχείο μας (Boutique Hotel Zara) βρίσκεται κοντά στο σταθμό Kalvin ter (ter=πλατεία) της γραμμής 3 οπότε τα πράγματα είναι εύκολα, δεν αλλάζουμε (γραμμή) μετρό και, κατά συνέπεια, δεν έχουμε να κουβαλήσουμε τη βαλίτσα στις σκάλες (αυτός είναι πάντα ο εφιάλτης μου). Είπαμε, η βαλίτσα μου περιέχει όλη την προίκα μου! Είμαι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσω χιονοθύελλες, καταιγίδες, τυφώνες και παντός είδους καιρικό φαινόμενο!

Στο μετρό οι άνθρωποι μας φαίνονται απόμακροι. Αμίλητοι (είναι και πρωί βέβαια) και κατά κάποιο τρόπο θλιμμένοι. Θα μπορούσα να πω ότι από την πρώτη στιγμή τα πάντα μας έβγαζαν μια μελαγχολία, μια παρακμή. Φτάνουμε στην Kalvin ter, κατεβαίνουμε, κατευθυνόμαστε προς τις ηλεκτρικές σκάλες και διαπιστώνουμε ότι οι σκάλες «τρέχουν» με απίστευτη ταχύτητα. Άντε τώρα να τις προλάβεις μαζί με τη βαλίτσα! Νιώθω σαν να προσπαθώ να ανέβω σε λεωφορείο που κινείται… Τέλος πάντων, αυτές τις μέρες που μείναμε εκεί συνηθίσαμε την ταχύτητα με την οποία κινούνταν, αλλά είχε πολύ γέλιο η υπόθεση! Το ωραίο είναι ότι τις πρώτες μέρες μετά το ταξίδι δεν άντεχα το πόσο αργά πήγαιναν οι σκάλες του μετρό στην Αθήνα!

Το ξενοδοχείο το βρήκαμε πολύ εύκολα. Ήταν σαν να πηγαίναμε σε ένα μέρος που ήδη είχαμε επισκεφθεί. Στη ρεσεψιόν όλοι ήταν πολύ ευγενικοί και μιλούσαν αγγλικά. Αυτό το επισημαίνω γιατί σε γενικές γραμμές ήταν λίγο έως πολύ δύσκολο να βρεις κάποιον που να μιλάει αγγλικά και να μπορείς να συνεννοηθείς μαζί του αν και δε μπορώ να πω ότι αντιμετωπίσαμε κάποιο σοβαρό πρόβλημα αφού όλοι (ή τουλάχιστον όσοι συναντήσαμε εμείς) ήταν πρόθυμοι να σε βοηθήσουν και να σε εξυπηρετήσουν ακόμα και αν δεν γνώριζαν αγγλικά. Ευτυχώς, παρόλο που ήταν πολύ νωρίς ακόμα (περίπου 8 το πρωί), το δωμάτιο ήταν έτοιμο κι έτσι μπορέσαμε να ανεβάσουμε τις βαλίτσες και να ξεκινήσουμε αμέσως τη γνωριμία μας με την πόλη. Τώρα, όσον αφορά το δωμάτιο, δε θα έλεγα ότι ήταν δωμάτιο τετράστερου ξενοδοχείου, αλλά ήταν καθαρό και περιποιημένο. Επιπλέον, ήταν σχετικά μικρό, αλλά αυτό δε μας πείραζε ιδιαίτερα αφού θα φεύγαμε το πρωί και θα γυρίζαμε το βράδυ, οπότε όλα καλά! Έτοιμες λοιπόν (κολάν μέσα από το παντελόνι, ισοθερμικές κάλτσες, γάντια…) για μια πρώτη γνωριμία με τη Βουδαπέστη...
 
Last edited by a moderator:

muya

Member
Μηνύματα
207
Likes
71
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή
παλι το κοβεις σε ενδιαφερον σημειο! το κανεις για να εχουμε περισσοτερη αγωνια; :lol:
περιμενω λοιπον τη συνεχεια...
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
410
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Μην ανησυχείς για τίποτα Bahari. Δεν μας κουράζεις καθόλου όσο αναλυτική και αν είσαι!
Και φυσικά και ενδιαφέρει πολλούς η ιστορία σου. Αν δεν κάνω λάθος είναι μόλις η δεύτερη ιστορία που γράφεται για Βουδαπέστη.
 

eva kas

Member
Μηνύματα
961
Likes
225
Επόμενο Ταξίδι
οσο πιο μακρια γινεται!
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη + Αρκτικη
εγω εχω μια απορια.......τελικα τι δικαιολογια ειπες στη δουλεια????
ωραια η ιστορια σου!οντως εκανε τοσο κρυο ωστε να χρειαζεσαι ισοθερμικες καλτσες?
 

Bahari

Member
Μηνύματα
1.848
Likes
1.482
παλι το κοβεις σε ενδιαφερον σημειο! το κανεις για να εχουμε περισσοτερη αγωνια; :lol:
περιμενω λοιπον τη συνεχεια...
Απλά κάπου πρέπει να σταματήσω και συνήθως το κάνω όταν πρέπει να ξεκινήσω να αφηγούμαι κάτι καινούριο. Δε μπορώ να σας αφήσω για παράδειγμα σε ένα μουσείο όλο το βράδυ :bleh:
Θα συνεχίσω την ιστορία αργότερα και θα προσπαθήσω να βάλω και φωτογραφίες.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.158
Μηνύματα
882.401
Μέλη
38.877
Νεότερο μέλος
Constansimota

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom