Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Σρι Λάνκα Εξωτική Κεϋλάνη και χλιδάτα Εμιράτα!

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572

Εργοστάσιο τσαγιού και ξενοδοχείο στην Godakawela

Ο Τίσσα συνεννοήθηκε με τους υπεύθυνους στο εργοστάσιο και αφού βγάλαμε εισιτήριο περιμέναμε στον χώρο αναμονής να έρθει ένας υπάλληλος για να μας ξεναγήσει σε όλους τους χώρους. Για τον ίδιο λόγο ήταν εκεί μόνο άλλο ένα ζευγάρι Ολλανδών. Μέχρι να έρθει ο ξεναγός, χάζευα γύρω γύρω τις εικόνες που είχαν στους τοίχους..









Μετά από λίγο ήρθε και ήταν ένας 60άρης Σριλανκένζος με πολύ ακαταλαβίστικη προφορά. Μέσα στο εργοστάσιο είχε και πολύ θόρυβο από τα μηχανήματα οπότε δε καταλαβαίναμε ούτε τα μισά απόσα έλεγε. Μας είπε ότι απαγορεύονται οι φωτογραφίες στους περισσότερους χώρους και βέβαια το σεβαστήκαμε. Μας έδειξε όλη τη διαδικασία και όλα τα στάδια απ'τα οποία περνάνε τα φύλλα τσαγιού μέχρι να έχουμε το προϊόν, το οποίο βγαίνει σε διάφορες ποιότητες.

Δε γινόταν να μη προσέξουμε το πόσο παλιό ήταν το εργοστάσιο, οι εγκαταστάσεις, τα μηχανήματα.. Παμπάλαια και σκουριασμένα έκαναν αυτή τη δουλειά εδώ και δεκάααδες χρόνια.. Παντού σκόνη από την επεξεργασία του τσαγιού και ξυπόλητοι εργάτες μέσα, πατούσαν πάνω σε ποσότητες τσαγιού που μάζευαν ακόμα και απ'το πάτωμα. Όταν ανοίγω ένα φακελάκι τσάι πλέον σκέφτομαι πως μπορεί να έχει βρεθεί σε βρώμικα πατώματα και να το έχουν πατήσει και μερικοί άνθρωποι, οπότε θέλει καλό βράσιμο!

Ο ξεναγός μας έδειξε την αποθήκη με το τσάι συσκευασμένο σε τεράστια τσουβάλια. Από εκεί φεύγουν για τους πελάτες τους που είναι μεγάλες εταιρίες τσαγιού σε όλο το κόσμο οι οποίες απλά προσθέτουν διάφορα αρώματα και τα βάζουν στις δικές τους συσκευασίες για να τα διαθέσουν στην αγορά.

Το εργοστάσιο εξωτερικά




Λευκό τσάι - silver tips η πιο ακριβή ποικιλία τσαγιού



Τα φύλλα για αποξήρανση (εδώ μας άφησε να βγάλουμε φώτο)



Οι τρεις φάσεις που περνάνε τα φύλλα τσαγιού (υπάρχει και τέταρτη σε κάποια είδη που τα κάνουν πούδρα)



Tea tasting (όταν πήγαμε εμείς δεν είχε)


Φύγαμε λοιπόν από το εργοστάσιο και είχαμε ακόμα πολύ δρόμο μέχρι το ξενοδοχείο μας, που ήταν στην Godakawela. Στη διαδρομή ο Τίσσα μας έδειξε κάποιες εγκαταστάσεις όπου γίνεται εξόρυξη πολύτιμων λίθων. Η Σρι λάνκα εκτός των άλλων είναι γνωστή και για τα ζαφείρια της..





Και όταν κόντευε να νυχτώσει πέσαμε πάνω σε εκδηλώσεις για τις επερχόμενες εκλογές. Διάφοροι με πλακάτ στα χέρια, περπατούσαν στο δρόμο και φώναζαν συνθήματα υπέρ του πρώην πρωθυπουργού..



Ένα από τα αμέτρητα εκλογικά του κέντρα


Και βέβαια γιγαντοαφίσες


Ο πρώην πρωθυπουργός διοργάνωσε και συναυλία.. Συγγνώμη για την ποιότητα των φωτογραφιών αλλά μέσα απ'το αμάξι δε μπορούσα να κάνω και πολλά..



Σταματήσαμε σε ένα super market food city που βρήκαμε στο δρόμο μας και πήραμε διάφορα εφόδια καθώς και ντόπια φρούτα για να δοκιμάσουμε. Ο σριλανκέζικος ανανάς είναι ο πιο νόστιμος που έχω φάει. Ο Τίσσα μας περίμενε στο πάρκινγκ, και ενώ είναι πολύ καλός οδηγός και τα έβγαλε πέρα σε πολύ αντίξοες συνθήκες, εκεί στο ξεπαρκάρισμα, με τις λάθος οδηγίες ενός υπαλλήλου χτύπησε λίγο πίσω το αυτοκίνητο.. Ευτυχώς όχι κάτι σοβαρό..

Πιάσαμε συζήτηση με τον Τίσσα για το φαγητό και για τα φρούτα. Μας έλεγε πόσο εκτιμά την μεσογειακή διατροφή και γνώριζε αρκετά πράγματα. Στην Σρι λάνκα χρησιμοποιούν σχεδόν αποκλειστικά λάδι από καρύδα στην διατροφή τους. Μιλούσαμε για τα αγαπημένα μας φρούτα, και εμείς λέγαμε για φράουλες, ανανάδες, μπανάνες.. Ο Τίσσα όμως είχε λαχτάρα για ένα φρούτο που πολύ δύσκολα βρίσκει εκεί. Δεν θυμόταν πως το λένε, και μας λέει "αυτό που βάζουν για διακόσμηση στις τούρτες"..
-"Α! μήπως κεράσια;"
-" Yes, yes the cherries!! I don't care about the strawberries, I don't care about the bananas or the pineapples.. Ahh the cherries.." έλεγε με λαχτάρα! "Όποτε βρω δε μπορώ να αντισταθώ.."
-" Στην Ελλάδα το καλοκαίρι έχουμε πολλά κεράσια, και μας μας αρέσουν, αλλά συνήθως αυτό που βρίσκεις δύσκολα το λαχταράς και πιο πολύ.."
Ο Τίσσα συμφώνησε και μας είπε για τα αβοκάντο, που σε άλλες χώρες είναι ακριβά αλλά εκεί κανείς δεν αγοράζει γιατί έχει παντού άγρια και όποιος θέλει κόβει και τρώει..

Είχε πλέον νυχτώσει για τα καλά και κοντεύαμε στην πόλη που ήταν το ξενοδοχείο. Ο Τίσσα ρωτούσε μήπως το ξέρει κανείς, αλλά ήταν καινούριο, και μέσα στη ζούγκλα όπως αποδείχτηκε, οπότε δυσκολευτήκαμε πολύ να το βρούμε. Επρεπε να πάμε από έναν στενό χωματόδρομο που από τις βροχές είχε γεμίσει τεράστιες λακούβες. Μπήκαμε αρκετά μέσα στο δάσος όταν ξεπρόβαλλαν τα φώτα του ξενοδοχείου Οwinrich resort.

Mόλις φτάσαμε 2-3 άτομα από το προσωπικό βγήκαν έξω να μας υποδεχτούν και να πάρουν τις βαλίτσες μας. Ο Τίσσα θα έμενε σε δωμάτιο που είχαν για τους οδηγούς. Περιμέναμε λίγο και σύντομα μας έδωσαν το δωμάτιο μας, το οποίο ήταν μεγάλο και κάπως άδειο. Είχε βέβαια air condition και επίσης είχαν θυμηθεί και έβαλαν πάνω απ'το κρεβάτι κουνουπιέρα. Ευτυχώς δηλαδή, γιατί είμασταν πάλι μέσα στην φύση και είχε πάρα πολλά έντομα.

Το δωμάτιο


Από το check in μας ρώτησαν τι θέλουμε να παραγγείλουμε για το δείπνο μας για να προλάβουν να τα ετοιμάσουν. Πριν πάμε στο εστιατόριο του ξενοδοχείου είδαμε στο μπάνιο του δωματίου μας ότι στον νιπτήρα είχε αμέτρητα μυρμήγκια σε όλα τα μεγέθη.. Το είπαμε στη ρεσεψιόν και όταν λίγο μετά ήρθε ένα παιδί να καθαρίσει τα μυρμήγκια είχαν εξαφανιστεί! Ούτε ένα.. Οπότε έφυγε και εμείς πήγαμε για φαγητό. Το εστιατόριο είναι έξω, κάτω από υπόστεγο, οπότε βάλαμε αντικουνουπικό γιατί θα γινόταν μάχη. Ήταν και ο στόχος για "ούτε ένα τσίμπημα" και μέχρι τώρα το είχαμε καταφέρει.

Το τραπέζι μας ήταν στρωμένο και περιμέναμε να μας φέρουν τα πιάτα μας. Στο άδειο πιάτο του άντρα μου ήταν μέσα ένα έντομο.. Όταν ο σερβιτόρος ήρθε για να μας φέρει κάτι, το είδε, το έλιωσε και το έβγαλε απ'το πιάτο.. Βέβαια δεν έφερε άλλο (πιάτο).. Εντάξει αφού το καθάρισε, λέγαμε και γελούσαμε. Εγώ σηκώθηκα, μιας και δε μας είχαν σερβίρει ακόμα, πήγα στο δωμάτιο και πήρα ένα μαντιλάκι ντετόλ. Γύρισα στο τραπέζι, πέρασα ένα χεράκι τα μαχαιροπίρουνά μας και τα άδεια πιατάκια και ένιωσα πολύ καλύτερα :)

Ήρθε και το φαγητό και ήταν ίσως το καλυτερο γεύμα μας όσο μείναμε στην Σρι λάνκα. Εγώ πήρα king prawns rice curry και ο άντρας μου chicken curry αν θυμάμαι καλά. Ήταν σκοτεινά και δεν βλέπαμε την φύση γύρω μας, κάτι βέβαια που εκτιμήσαμε πολύ την επόμενη μέρα στο πρωινό.

Γυρίσαμε στο δωμάτιο και τα μυρμήγκια στο μπάνιο είχαν βέβαια επιστρέψει. Αθώα λέμε είναι, δε πειράζει.. Ξαπλώσαμε κάτω από την κουνουπιέρα μας και ένιωθα ασφάλεια σε σχέση με το προηγούμενο βράδυ που δεν είχαμε. Κάποια στιγμή σηκώθηκα για να πάρω κάτι από την βαλίτσα μου και έπαθα σοκ!!! Η βαλίτσα μου ήταν πάνω σε μια καρέκλα και ήταν ανοιχτή.. Και είχαν μπει μέσα άπειρα μυρμήγκια!!! Ήταν παντού! Μέσα σε όλα μου τα ρούχα! Ακόμα και στο τσαντάκι μου που ήταν εκεί μπήκαν γιατί είχα κάνει το λάθος μέσα σε ένα τσεπάκι να αφήσω το νάυλον από κάτι κρακεράκια που είχα φάει και είχαν μείνει λίγα ψιχουλάκια.. Οπότε για καμιά ώρα, και ενώ είμασταν κουρασμένοι και νυστάζαμε, αδειάσαμε όλη τη βαλίτσα και τινάξαμε ένα ένα όλα τα ρούχα. Τινάξαμε τη βαλίτσα, την πέρασα με ντετόλ, τα ξανάβαλα μέσα και μετά ψάχναμε το κατάλληλο μέρος για να βάλουμε τα πράγματα μας για να μην έχουν πρόσβαση τα βρωμομύρμηγκα. Ευτυχώς η άλλη μας βαλίτσα ήταν κλειστή και δε μπήκε τίποτα μέσα. Βάλαμε κάποια πράγματα πάνω στην ντουλάπα, κρεμάσαμε κάποια άλλα και ελπίζαμε ότι δε θα βρούνε τρόπο να μπουν στις κλειστές βαλίτσες.. Πάντως κοιμηθήκαμε αρκετά καλά, αφού πρώτα σερφάραμε λίγο από τα κινητά μας..

Το πρωί ελέγξαμε ξανά τις βαλίτσες μας και ευτυχώς ήταν οκ.. Οπότε βγήκαμε στο εστιατόριο για πρωινό. Ήταν πανέμορφα!






 
Last edited:

ggonholidays

Member
Μηνύματα
576
Likes
1.164
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Γκαλαπάγκος
:clap::clap::clap: @echo2011 ανυπομονώ για τη συνέχεια!!!! Φαίνεται να έχετε κάνει ένα καταπλυκτικό ταξίδι! Η Σρι Λάνκα είναι μέσα στα πολύ άμεσα σχέδια μου! Ευχαριστούμε για όλες τις πληροφορίες που δίνεις! Όπως πάντα αναλυτικότατη!
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.714
Likes
11.276
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Κι εγω την εχω βάλει στο μάτι τη Σρι Λανκα! Όποτε όπως καταλαβαίνεις περιμένω με πολυ αγωνία τη συνέχεια! :)
 

mariath

Member
Μηνύματα
2.222
Likes
5.759
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Για πάμε να δούμε Σρι Λάνκα! Μ' αρέσει και μένα σαν ιδέα ταξιδιού.
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.504
Likes
8.028
Στη βραση κολλαει το σιδερο... Κατευθειαν στορυ και πολυ χαιρομαι γι' αυτο!!
Ακουω τα καλυτερα για Σρι Λανκα πολυ καιρο τωρα, οποτε αναμενω και την δικη σου περιγραφη!! Σου εφτασαν οι μερες στη Σρι Λανκα ή χρειαζονται παραπανω?
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572
Ευχαριστώ παιδιά για το ενδιαφέρον στην ιστορία μου! Βλέπω αρκετοί σκεφτεστε να πάτε, δε θα το μετανιώσετε!

Στη βραση κολλαει το σιδερο... Κατευθειαν στορυ και πολυ χαιρομαι γι' αυτο!!
Ακουω τα καλυτερα για Σρι Λανκα πολυ καιρο τωρα, οποτε αναμενω και την δικη σου περιγραφη!! Σου εφτασαν οι μερες στη Σρι Λανκα ή χρειαζονται παραπανω?
Έτσι είναι, όσο πιο σύντομα γράψω θα θυμάμαι και λεπτομέρειες!
Οι μέρες έφτασαν αλλά χωρίς πολύ χαλάρωση. Σύμφωνα με τον οδηγό ακόμα και μια μέρα παραπάνω θα έκανε την διαφορά. Εγώ πιστεύω πως αν κάποιος θέλει να δει τα μέρη που είδαμε χαλαρά, με 2 διανυκτερεύσεις ακόμα θα είναι μια χαρά (και θα κάνει και 1-2 μπάνια παραπάνω) αλλά μόνο αν έχει οδηγό.

Θα έβαζα άλλη μια διανυκτέρευση στην Sigiriya (έτσι θα είχαμε χρόνο να δούμε και την αρχαία πόλη Polonnaruwa), μία στην Nuwara Eliya (αντί για Godakawela) και μία ακόμα στην παραλία Mirissa για έξτρα χαλάρωση. Και δε θα έβαζα την τελευταία διανυκτέρευση στο αδιάφορο Κολόμπο, αλλά στο Negombo που είναι δίπλα στο αεροδρόμιο και έχει και παραλία.

Aν κάποιος θέλει να πάει για σαφάρι στο πάρκο Yala ή θέλει να ανέβει και στο Adam's peak οι μέρες πρέπει να αυξηθούν κι άλλο. Η φίλη μας που ανέβηκε στο Adam's peak ξεκίνησε στις 2 το βράδυ για να προλάβει την ανατολή του ήλιου και τελικά έφτασε πάνω στις 10 το πρωί! Δεν υπήρχε περίπτωση να αντέξουμε τόσο περπάτημα με ανηφόρα και σκάλες οπότε δεν μπήκε στο πρόγραμμα.
Αποκλειστικά με συγκοινωνία για το παραπάνω ταξίδι μπορεί να χρειάζονται και 2 βδομάδες..
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.728
Likes
14.935
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
να πω και εγώ ότι δεν περιμένω με αγωνία την ιστορία σου θα ήταν μεγάλο....ψέμα.:haha:
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
Για τις 10 αυτές μέρες είχα κλείσει 10 διαφορετικά ξενοδοχεία και όπως καταλαβαίνετε είμασταν συνέχεια στο πόδι.
:shock::eek:Αυτό δεν ήταν υπερβολικά κουραστικό?

Αναμένω σπέσιαλ φωτογραφικό υλικό!:D
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.504
Likes
8.028
Ευχαριστώ παιδιά για το ενδιαφέρον στην ιστορία μου! Βλέπω αρκετοί σκεφτεστε να πάτε, δε θα το μετανιώσετε!



Έτσι είναι, όσο πιο σύντομα γράψω θα θυμάμαι και λεπτομέρειες!
Οι μέρες έφτασαν αλλά χωρίς πολύ χαλάρωση. Σύμφωνα με τον οδηγό ακόμα και μια μέρα παραπάνω θα έκανε την διαφορά. Εγώ πιστεύω πως αν κάποιος θέλει να δει τα μέρη που είδαμε χαλαρά, με 2 διανυκτερεύσεις ακόμα θα είναι μια χαρά (και θα κάνει και 1-2 μπάνια παραπάνω) αλλά μόνο αν έχει οδηγό.

Θα έβαζα άλλη μια διανυκτέρευση στην Sigiriya (έτσι θα είχαμε χρόνο να δούμε και την αρχαία πόλη Polonnaruwa), μία στην Nuwara Eliya (αντί για Godakawela) και μία ακόμα στην παραλία Mirissa για έξτρα χαλάρωση. Και δε θα έβαζα την τελευταία διανυκτέρευση στο αδιάφορο Κολόμπο, αλλά στο Negombo που είναι δίπλα στο αεροδρόμιο και έχει και παραλία.

Aν κάποιος θέλει να πάει για σαφάρι στο πάρκο Yala ή θέλει να ανέβει και στο Adam's peak οι μέρες πρέπει να αυξηθούν κι άλλο. Η φίλη μας που ανέβηκε στο Adam's peak ξεκίνησε στις 2 το βράδυ για να προλάβει την ανατολή του ήλιου και τελικά έφτασε πάνω στις 10 το πρωί! Δεν υπήρχε περίπτωση να αντέξουμε τόσο περπάτημα με ανηφόρα και σκάλες οπότε δεν μπήκε στο πρόγραμμα.
Αποκλειστικά με συγκοινωνία για το παραπάνω ταξίδι μπορεί να χρειάζονται και 2 βδομάδες..
Σουπερ αναλυτικες πληροφοριες!! Φανταζομαι πως θα ειναι η ιστορια σου ;)
 

vasnorth

Member
Μηνύματα
594
Likes
1.814
echo καλώς όρισες και καλή χρονιά με υγεία και πολλά πολλά ταξίδια.
Η ιστορία σου προμηνύεται συναρπαστική και εντυπωσιακή όπως πάντα.
Χαίρομαι που περάσατε πολύ ωραία γιατί από ότι περιγράφεις είναι σχετικά δύσκολος προορισμός και αν δεν έχεις προετοιμαστεί σωστά κρύβονται πολλά απρόοπτα.
Αλήθεια όμως, όπως ρωτά λίγο πιό πάνω και ο Γιάννης, γιατί αλλάζατε κάθε μέρα ξενοδοχείο? 'Ηταν αναγκαίο να γίνεται αυτό για να βγει το πρόγραμμα? Γιατί εκτός από πολύ κουραστικό θα ήταν και χάσιμο χρόνου.
Περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τη συνέχεια και φυσικά με τις εξαιρετικές φωτογραφίες που μας έχεις καλομάθει.
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572
:shock::eek:Αυτό δεν ήταν υπερβολικά κουραστικό?
Αλήθεια όμως, όπως ρωτά λίγο πιό πάνω και ο Γιάννης, γιατί αλλάζατε κάθε μέρα ξενοδοχείο? 'Ηταν αναγκαίο να γίνεται αυτό για να βγει το πρόγραμμα? Γιατί εκτός από πολύ κουραστικό θα ήταν και χάσιμο χρόνου.
Παιδιά όντως ήταν κουραστικό αλλά δυστυχώς δε μπορούσε να γίνει διαφορετικά.. Δεν έβγαινε το πρόγραμμα και επιπλέον κάποια μέρη έτσι κι αλλιώς δεν ήταν για πάνω από μία μέρα. Οι αποστάσεις στην Σρι λάνκα αν και μικρές χιλιομετρικά είναι τεράστιες στην πραγματικότητα (από άποψη χρόνου) οπότε έπρεπε να μένουμε κάθε φορά κοντά στα αξιοθέατα που θέλαμε.
Πάντως δεν ήταν και τόσο κουραστικό όσο φαίνεται από την άποψη ότι στα Εμιράτα πέρναμε σχεδόν πάντα ταξί (είναι πολύ φθηνά) και στη Σρι λάνκα είχαμε το αυτοκίνητο. Γι΄ αυτό και γράφω παραπάνω ότι για να δούμε τα ίδια μέρη θα θέλαμε διπλάσιες μέρες χωρίς αυτοκίνητο.
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
883.981
Μέλη
38.908
Νεότερο μέλος
Apostolos88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom