Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Σρι Λάνκα Εξωτική Κεϋλάνη και χλιδάτα Εμιράτα!

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572

Το πρώτο βράδυ στην Σρι Λάνκα

Ο αστυνομικός πλησιάζει στο παράθυρο του οδηγού (απ'τη δεξιά μεριά δηλαδή, στην Σρι λάνκα οδηγούν από την αριστερή πλευρά του δρόμου) και κοιτάζει μέσα στο αυτοκίνητο. Ο Τίσσα ανοίγει το παράθυρο και συνομιλούν στην γλώσσα τους (σιναλέζικα). Ο αστυνομικός κοιτάζει πίσω τους ξένους, αλλά δε μας ρωτάει τίποτα. Συνεχίζει να μιλάει σε έντονο ύφος στον Τίσσα. Ο Τίσσα έχει απολογητικό ύφος αλλά δε φαίνεται να βγάζουν άκρη. Του λέει κάτι με αυστηρό τρόπο, μάλλον να βγει έξω από το αμάξι.. Ο Τίσσα βγαίνει και ακολουθεί τον αστυνομικό. Προσπαθούμε να δουμε απ'τον καθρέφτη αλλά μέσα στα σκοτάδια είναι δύσκολο. Το μόνο που καταλάβαμε είναι πως απομακρύνθηκαν από το αμάξι και μιλούσαν αρκετά παραπέρα. Αρχίσαμε να ανησυχούμε.. Και αν συλλάβει τον Τίσσα; Θα μας παρατήσουν εκεί στην μαύρη ερημιά δίπλα στην ζούγκλα; Ή μήπως θα πρέπει να πάμε και μεις μαζί στο τμήμα; Και αν μας κατηγορήσουν και μας για κάτι;

Τα λεπτά περνάνε πολύ αργά.. Ο Τίσσα επιστρέφει μετά από 5-10 λεπτά και παίρνει από το αμάξι τα χαρτιά του (φαντάζομαι άδεια, δίπλωμα). Απομακρύνεται ξανά. Ακούμε ένταση και ανησυχούμε πιο πολύ. Μετά από άλλα 10 λεπτά επιστρέφει πάλι, ανοίγει το ντουλαπάκι και παίρνει λεφτά από μέσα. "everything ok?" τον ρωτάμε.. "ok, ok" μας λέει βιαστικά και ξανααπομακρύνεται. Εκεί κοιτιόμαστε και λέμε μάλλον γλιτώσαμε τα χειρότερα.. Επιτέλους επιστρέφει και βάζει μπροστά για να φύγουμε..
- Τίσσα τι έγινε, τι ήθελε ο αστυνομικός;
- Με ρωτούσε γιατί είχαμε αναμμένα τα μεγάλα φώτα ενώ απαγορεύεται. Και του εξηγούσα ότι ψάχνουμε το ξενοδοχείο και τα άναψα για λίγο για να δούμε την ταμπέλα..
- Και γιατί σου μιλούσε τόση ώρα; Γιατί του έδωσες χρήματα;
- Μου έκοψε κλήση επειδή είχα τα μεγάλα φώτα..
- Ξέρεις εμάς στην χώρα μας δε μπορεί η αστυνομία να πάρει επιτόπου τα χρήματα της κλήσης..
- Εδώ γίνεται..
Αυτός ήταν ο διάλογος μας και πολύ αμφιβάλλαμε ότι ήταν κλήση..

Μετά άλλαξε θέμα και μας ρωτούσε για το πρόγραμμα της επόμενης μέρας. Όταν του είπα ότι σκοπεύαμε να δούμε την ίδια μέρα και τον βράχο της Sigiriya και τις Dambulla caves και να πάμε το απόγευμα στην πόλη Κάντυ, αφού περάσουμε πρώτα από το ορφανοτροφείο ελεφάντων, σάστισε, του φάνηκε πολύ απαιτητικό, σχεδόν ακατόρθωτο. Βέβαια όταν του είπα για την μεθεπόμενη μέρα την ξέχασε αυτή γιατί του φάνηκε ακόμα πιο δύσκολη.. Του εξήγησα ότι το πρόγραμμα το έβγαλα με το γραφείο και ότι μου πρότειναν τις συγκεκριμένες διαδρομές και μου είπε ότι θα μιλήσει μαζί τους και θα το βολέψουμε.

Σε κάποια φάση μας έκοψε τον δρόμο ένα αγριογούρουνο! Μας είπε πως η οδήγηση σε αυτή τη περιοχή την νύχτα δεν είναι και πολύ ασφαλής. Πολύ συχνά βγαίνουν άγριοι ελέφαντες στον δρόμο. Ακόμα και τα ξενοδοχεία συμβουλεύουν τους πελάτες να μην βγαίνουν έξω το βράδυ γιατί είναι επικίνδυνο.. Και όπως πηγαίνουμε μέσα στην ερημιά βλέπω την ταμπέλα του ξενοδοχείου. Αλλά ξενοδοχείο δεν βλέπω.. Το λέω στον Τίσσα και κάνει αναστροφή για να πάμε στο σημείο. Εγώ νόμιζα (με βάση τον χάρτη στο booking) ότι το ξενοδοχείο είναι στον κεντρικό δρόμο, αλλά που τέτοια τύχη! Ο Τίσσα μου είπε ότι συμφωνα με τις οδηγίες που του έδωσε ο ξενοδόχος στο τηλέφωνο, έπρεπε να μπούμε στον χωματόδρομο που ήταν η ταμπέλα και θα το δούμε.. Οπότε μπήκαμε κυριολεκτικά μέσα στην ζούγκλα! Αυτό δεν ήταν δρόμος, ήταν ένα σοκάκι, ίσα που χώραγε το αυτοκίνητο, και ήταν γεμάτο τεράστιες λακούβες ενώ δεξιά και αριστερά μας υπήρχε πολύ πυκνή βλάστηση.. Μα που πάμε;; Κοιτιόμασταν..



Πηγαίναμε αργά αργά και στο τέλος του "δρόμου" φαινόταν ο κλασσικός αχνός μίζερος φωτισμός.. Εκεί ήταν το "ξενοδοχείο".. Και αυτή ήταν η τελευταία φορά που κλείνω δωμάτιο από ξενοδοχείο που δεν έχει καθόλου σχόλια στην σελίδα κρατήσεων.. Στις φωτογραφίες φαινόταν μια χαρά, καινούριο και μάλιστα ανήκε σε τουριστικό πρακτορείο που είχε καταλύματα και σε άλλες πόλεις στην Σρι λάνκα. Ήταν λίγο πιο ακριβό από τα άλλα guesthouses της περιοχής ($45 με πρωινό) αλλά και πάλι η τιμή ήταν χαμηλή οπότε είχα ακυρώσει ένα άλλο που είχα κλείσει στην Dambulla και έκλεισα σε αυτό για να είμαστε πιο κοντά στον βράχο της Sigiriya.

Παρκάραμε το αυτοκίνητο στην αυλή του σπιτιού και ο ιδιοκτήτης βγήκε για να μας υποδεχτεί. Ήταν ένας ευγενικός εξηντάρης που απ'ότι καταλάβαμε διατηρούσε τον ξενώνα μόνος του κάνοντας τα πάντα, καθάρισμα (γκουχ γκουχ), μαγείρεμα, ρεσεψιόν.. Πολλά ξενοδοχεία στην Σρι λάνκα δίνουν δωρεάν διαμονή στον οδηγό των επισκεπτών οπότε είχαμε συνεννοηθεί και θα έμενε εκεί και ο Τίσσα. Όσο ο άντρας μου και ο Τίσσα κατέβαζαν τις βαλίτσες ο ιδιοκτήτης με φώναξε μέσα για να μου δείξει τον χώρο. Μου είπε πως κράτησε το δωμάτιο που του είχα ζητήσει (τι κράτησε δηλαδη, που από τα 7 δωμάτια του ξενώνα και τα 7 ήταν άδεια) και μου έδειξε την πόρτα του δωματίου μας που ήταν στο ισόγειο.

Εκεί που μου μιλούσε το βλέμμα μου ξέφυγε και κοιτούσα ακριβώς πίσω του, πάνω από την πόρτα του δωματίου μας που μια τεράστια σαύρα περπατούσε στον τοίχο.. Εντωμεταξύ με φώναξε ο Τίσσα να με ρωτήσει τι ώρα να είναι έτοιμος την επόμενη για να ξεκινήσουμε. Συμφωνήσαμε για τις 8 το πρωί (δηλαδή περίπου στις 4.30 το πρωί ώρα Ελλάδας!). Ο άντρας μου του έδωσε ένα καλό φιλοδώρημα για τις υπηρεσίες του όλη τη μέρα, και ήρθε στον χώρο υποδοχής όπου μιλούσαμε με τον ιδιοκτήτη. Μετά την σαύρα είχα πολύ κακό προαίσθημα για το δωμάτιό μας και επαληθεύτηκα λίγα λεπτά μετά..

Ο ιδιοκτήτης με το που ανοίγει την πόρτα του δωματίου αρχίζει να φωνάζει! " Don't worry, don't worry! It's just an insect!" Και βγάζει την σαγιονάρα του και την πετάει με δύναμη! Εγώ νόμιζα πως είδε την σαύρα και πήγε να την σκοτώσει.. Αλλά δεν ήταν η σαύρα, ήταν μια τεράστια μεταλλαγμένη κατσαρίδα! Την πέτυχε αλλά δε ψόφαγε με τίποτα, τις έριξε άλλες 2-3 και την έβγαλε έξω.. Μετά άρχισε να δικαιολογείται.. "Είχα ανοιχτό όλη μέρα το παράθυρο και θα μπήκε, μη φοβάστε κοίταξα δεν έχει τίποτα άλλο". Γυρίζω και του λέω αν γίνεται να πάμε σε κάποιο άλλο δωμάτιο του πάνω ορόφου για να μην είμαστε στο ισόγειο που έχουν εύκολη πρόσβαση τα ζωύφια. Μου απάντησε πως δε γίνεται γιατί τα πάνω δεν πρόλαβε να τα καθαρίσει..

Δεν είχαμε και άλλη επιλογή, μια νύχτα ήταν θα περνούσε.. Ο ιδιοκτήτης μας ρώτησε πότε θέλαμε να μας ετοιμάσει το πρωινό. Του είπαμε στις 7.30 και άρχισε να μας λέει πως θα έχει και φρέσκο γάλα μιας και έχουν και αγελάδες (μη παστεριωμένο γάλα; δεν τρελάθηκα!). Βγήκε από το δωμάτιο και μας έπιασε νευρικό γέλιο! "Είδες πως κοπάναγε την κατσαρίδα"; Εντωμεταξύ εκεί μέσα δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε! Όλο το δωμάτιο βρωμοκοπούσε μούχλα και υγρασία! Παρόλο που δεν είχε κάποια φθορά στους τοίχους η μυρωδιά ήταν ανυπόφορη! Ανοίξαμε αμέσως το air condition στο φουλ για να ανανεωθεί ο αέρας και να καλυφθεί η μυρωδιά. Το πάτωμα ήταν βρώμικο και το δωμάτιο ήταν γεμάτο κουνούπια. Αμέσως βάλαμε από το αντικουνουπικό που αγοράσαμε..

Τα μόνα θετικά του δωματίου ήταν ότι είχε air condition και ότι είχε μεγάλο κρεβάτι με οροφή που πάνω κρεμόταν κουνουπιέρα. Το μπάνιο φαινόταν καινούριο αλλά είχε βρώμικη λεκάνη, και ντουζιέρα. Ευτυχώς είχαμε μαζί τα πανάκια ντετόλ και περάσαμε όλες τις επιφάνειες. Πεινούσαμε και πριν φτάσουμε είχαμε την ελπίδα ότι θα τρώγαμε σαν άνθρωποι στο ξενοδοχείο μας.. Αλλά εγώ εκεί μέσα θα σιχαινόμουν να πιάσω και το πιρούνι. Οπότε βγάλαμε τα κράκερ και τα μπισκότα από την τσάντα και ξεγελάσαμε την πείνα μας με ξηρά τροφή. Πάλι καλά που είχαμε και αυτά.. Πήραμε και την αντιβίωση (εγώ κανονική δόση αφού την είχα ήδη πατήσει και ο άντρας μου χαμηλή δόση για πρόληψη).

Μετά από το ταξίδι, και τόσες ώρες δρόμου ένιωθα πολύ βρώμικη. Αλλά βλέποντας την ντουζιέρα δεν ήθελα με τίποτα να κάνω μπάνιο εκεί μέσα! Φοβόμουν πως θα ανοίξω τη βρύση και θα βγει βρωμόνερο γεμάτο μικρόβια και ιούς! Οπότε απ'το να βρωμίσω περισσότερο προτίμησα λίγο στεγνό καθάρισμα με μωρομάντηλα!

Το παράθυρο είχε σιδεριά και ήταν καλά σφραγισμένο, το κοιτούσα και σκεφτόμουν τι μπορεί να κρύβεται από πίσω.. Είμασταν στο ισόγειο και το ξενοδοχείο ήταν μέσα στο δάσος.. Μετά δηλώνω στον άντρα μου πως πρωινό σε αυτό το μέρος δε πρόκειται να φάμε!
-"Αλλά αυτός θα σηκωθεί πρωί πρωί να ετοιμάσει.. Οπότε θα βάλουμε ξυπνητήρι στις 7 και θα βγεις να του πεις ότι αρρωστήσαμε και να μην ετοιμάσει τίποτα. Κατά το ήμισυ αλήθεια είναι εξάλλου".

Πριν ξαπλώσουμε ελέγχω εξονυχιστικά την κουνουπιέρα! Είχε 5-6 τρύπες σε διάφορα σημεία από τις οποίες τα κουνούπια θα έμπαιναν και θα γλεντούσαν όλο το βράδυ! Έκατσα λοιπόν και έκανα κόμπους σε όποια τρύπα έβρισκα! Μετά μπήκαμε μέσα και χώσαμε την κουνουπιέρα, γύρω γύρω, κάτω από το στρώμα.. Πριν κλείσουμε το φως βλέπαμε τα κουνούπια που είχαν περικυκλώσει την κουνουπιέρα και έψαχναν να μπουν.. Κουκουλώθηκα με το σεντόνι μέχρι το κεφάλι και σκεφτόμουν, μια νύχτα είναι θα περάσει! Εντωμεταξύ η ηλεκτροδότηση στην περιοχή είναι άθλια και το ρεύμα έκανε συνεχώς διακοπές.. Ακούγαμε το air condition που ανοιγόκλεινε και προσπαθούσαμε να κοιμηθούμε..

 
Last edited:

ggonholidays

Member
Μηνύματα
576
Likes
1.164
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Γκαλαπάγκος
:clap::clap::clap: @echo2011 ανυπομονώ για τη συνέχεια!!!! Φαίνεται να έχετε κάνει ένα καταπλυκτικό ταξίδι! Η Σρι Λάνκα είναι μέσα στα πολύ άμεσα σχέδια μου! Ευχαριστούμε για όλες τις πληροφορίες που δίνεις! Όπως πάντα αναλυτικότατη!
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.714
Likes
11.276
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Κι εγω την εχω βάλει στο μάτι τη Σρι Λανκα! Όποτε όπως καταλαβαίνεις περιμένω με πολυ αγωνία τη συνέχεια! :)
 

mariath

Member
Μηνύματα
2.222
Likes
5.759
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Για πάμε να δούμε Σρι Λάνκα! Μ' αρέσει και μένα σαν ιδέα ταξιδιού.
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.504
Likes
8.028
Στη βραση κολλαει το σιδερο... Κατευθειαν στορυ και πολυ χαιρομαι γι' αυτο!!
Ακουω τα καλυτερα για Σρι Λανκα πολυ καιρο τωρα, οποτε αναμενω και την δικη σου περιγραφη!! Σου εφτασαν οι μερες στη Σρι Λανκα ή χρειαζονται παραπανω?
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572
Ευχαριστώ παιδιά για το ενδιαφέρον στην ιστορία μου! Βλέπω αρκετοί σκεφτεστε να πάτε, δε θα το μετανιώσετε!

Στη βραση κολλαει το σιδερο... Κατευθειαν στορυ και πολυ χαιρομαι γι' αυτο!!
Ακουω τα καλυτερα για Σρι Λανκα πολυ καιρο τωρα, οποτε αναμενω και την δικη σου περιγραφη!! Σου εφτασαν οι μερες στη Σρι Λανκα ή χρειαζονται παραπανω?
Έτσι είναι, όσο πιο σύντομα γράψω θα θυμάμαι και λεπτομέρειες!
Οι μέρες έφτασαν αλλά χωρίς πολύ χαλάρωση. Σύμφωνα με τον οδηγό ακόμα και μια μέρα παραπάνω θα έκανε την διαφορά. Εγώ πιστεύω πως αν κάποιος θέλει να δει τα μέρη που είδαμε χαλαρά, με 2 διανυκτερεύσεις ακόμα θα είναι μια χαρά (και θα κάνει και 1-2 μπάνια παραπάνω) αλλά μόνο αν έχει οδηγό.

Θα έβαζα άλλη μια διανυκτέρευση στην Sigiriya (έτσι θα είχαμε χρόνο να δούμε και την αρχαία πόλη Polonnaruwa), μία στην Nuwara Eliya (αντί για Godakawela) και μία ακόμα στην παραλία Mirissa για έξτρα χαλάρωση. Και δε θα έβαζα την τελευταία διανυκτέρευση στο αδιάφορο Κολόμπο, αλλά στο Negombo που είναι δίπλα στο αεροδρόμιο και έχει και παραλία.

Aν κάποιος θέλει να πάει για σαφάρι στο πάρκο Yala ή θέλει να ανέβει και στο Adam's peak οι μέρες πρέπει να αυξηθούν κι άλλο. Η φίλη μας που ανέβηκε στο Adam's peak ξεκίνησε στις 2 το βράδυ για να προλάβει την ανατολή του ήλιου και τελικά έφτασε πάνω στις 10 το πρωί! Δεν υπήρχε περίπτωση να αντέξουμε τόσο περπάτημα με ανηφόρα και σκάλες οπότε δεν μπήκε στο πρόγραμμα.
Αποκλειστικά με συγκοινωνία για το παραπάνω ταξίδι μπορεί να χρειάζονται και 2 βδομάδες..
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.728
Likes
14.939
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
να πω και εγώ ότι δεν περιμένω με αγωνία την ιστορία σου θα ήταν μεγάλο....ψέμα.:haha:
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
Για τις 10 αυτές μέρες είχα κλείσει 10 διαφορετικά ξενοδοχεία και όπως καταλαβαίνετε είμασταν συνέχεια στο πόδι.
:shock::eek:Αυτό δεν ήταν υπερβολικά κουραστικό?

Αναμένω σπέσιαλ φωτογραφικό υλικό!:D
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.504
Likes
8.028
Ευχαριστώ παιδιά για το ενδιαφέρον στην ιστορία μου! Βλέπω αρκετοί σκεφτεστε να πάτε, δε θα το μετανιώσετε!



Έτσι είναι, όσο πιο σύντομα γράψω θα θυμάμαι και λεπτομέρειες!
Οι μέρες έφτασαν αλλά χωρίς πολύ χαλάρωση. Σύμφωνα με τον οδηγό ακόμα και μια μέρα παραπάνω θα έκανε την διαφορά. Εγώ πιστεύω πως αν κάποιος θέλει να δει τα μέρη που είδαμε χαλαρά, με 2 διανυκτερεύσεις ακόμα θα είναι μια χαρά (και θα κάνει και 1-2 μπάνια παραπάνω) αλλά μόνο αν έχει οδηγό.

Θα έβαζα άλλη μια διανυκτέρευση στην Sigiriya (έτσι θα είχαμε χρόνο να δούμε και την αρχαία πόλη Polonnaruwa), μία στην Nuwara Eliya (αντί για Godakawela) και μία ακόμα στην παραλία Mirissa για έξτρα χαλάρωση. Και δε θα έβαζα την τελευταία διανυκτέρευση στο αδιάφορο Κολόμπο, αλλά στο Negombo που είναι δίπλα στο αεροδρόμιο και έχει και παραλία.

Aν κάποιος θέλει να πάει για σαφάρι στο πάρκο Yala ή θέλει να ανέβει και στο Adam's peak οι μέρες πρέπει να αυξηθούν κι άλλο. Η φίλη μας που ανέβηκε στο Adam's peak ξεκίνησε στις 2 το βράδυ για να προλάβει την ανατολή του ήλιου και τελικά έφτασε πάνω στις 10 το πρωί! Δεν υπήρχε περίπτωση να αντέξουμε τόσο περπάτημα με ανηφόρα και σκάλες οπότε δεν μπήκε στο πρόγραμμα.
Αποκλειστικά με συγκοινωνία για το παραπάνω ταξίδι μπορεί να χρειάζονται και 2 βδομάδες..
Σουπερ αναλυτικες πληροφοριες!! Φανταζομαι πως θα ειναι η ιστορια σου ;)
 

vasnorth

Member
Μηνύματα
594
Likes
1.814
echo καλώς όρισες και καλή χρονιά με υγεία και πολλά πολλά ταξίδια.
Η ιστορία σου προμηνύεται συναρπαστική και εντυπωσιακή όπως πάντα.
Χαίρομαι που περάσατε πολύ ωραία γιατί από ότι περιγράφεις είναι σχετικά δύσκολος προορισμός και αν δεν έχεις προετοιμαστεί σωστά κρύβονται πολλά απρόοπτα.
Αλήθεια όμως, όπως ρωτά λίγο πιό πάνω και ο Γιάννης, γιατί αλλάζατε κάθε μέρα ξενοδοχείο? 'Ηταν αναγκαίο να γίνεται αυτό για να βγει το πρόγραμμα? Γιατί εκτός από πολύ κουραστικό θα ήταν και χάσιμο χρόνου.
Περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τη συνέχεια και φυσικά με τις εξαιρετικές φωτογραφίες που μας έχεις καλομάθει.
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572
:shock::eek:Αυτό δεν ήταν υπερβολικά κουραστικό?
Αλήθεια όμως, όπως ρωτά λίγο πιό πάνω και ο Γιάννης, γιατί αλλάζατε κάθε μέρα ξενοδοχείο? 'Ηταν αναγκαίο να γίνεται αυτό για να βγει το πρόγραμμα? Γιατί εκτός από πολύ κουραστικό θα ήταν και χάσιμο χρόνου.
Παιδιά όντως ήταν κουραστικό αλλά δυστυχώς δε μπορούσε να γίνει διαφορετικά.. Δεν έβγαινε το πρόγραμμα και επιπλέον κάποια μέρη έτσι κι αλλιώς δεν ήταν για πάνω από μία μέρα. Οι αποστάσεις στην Σρι λάνκα αν και μικρές χιλιομετρικά είναι τεράστιες στην πραγματικότητα (από άποψη χρόνου) οπότε έπρεπε να μένουμε κάθε φορά κοντά στα αξιοθέατα που θέλαμε.
Πάντως δεν ήταν και τόσο κουραστικό όσο φαίνεται από την άποψη ότι στα Εμιράτα πέρναμε σχεδόν πάντα ταξί (είναι πολύ φθηνά) και στη Σρι λάνκα είχαμε το αυτοκίνητο. Γι΄ αυτό και γράφω παραπάνω ότι για να δούμε τα ίδια μέρη θα θέλαμε διπλάσιες μέρες χωρίς αυτοκίνητο.
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
883.984
Μέλη
38.908
Νεότερο μέλος
Apostolos88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom