Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Σρι Λάνκα Εξωτική Κεϋλάνη και χλιδάτα Εμιράτα!

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572

Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο Ντουμπάι

Γυρίσαμε στο ξενοδοχείο πήραμε τα πράγματα μας και βρήκαμε άλλο ταξί για να μας πάει στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων που κάνουν μακρινές διαδρομές (κάτι σαν τα δικά μας κτελ) για να πάμε στο Ντουμπάι. Εκεί βγάζεις εισιτήριο (5-6 ευρώ το άτομο) και μετά περιμένεις σε ουρά. Υποτίθεται πως έχει δρομολόγια κάθε μισή ώρα περίπου αλλά αν γεμίσει φεύγει αμέσως. Όταν πήγαμε εμείς έφευγε ένα γεμάτο οπότε περιμέναμε στην ουρά και μπήκαμε στο επόμενο. Ήταν πολύ άνετο, με θέσεις που ξάπλωναν πολύ, και δωρεάν wifi. Το 2ωρο της διαδρομής ούτε που το καταλάβαμε. Έκανε τέρμα στον σταθμό λεωφορείων al Ghubaiba και δίπλα υπάρχει σταθμός του μετρό. Οπότε βγάλαμε ημερήσια εισιτήρια και πήραμε μετρό για να πάμε στο ξενοδοχείο Lords (που πρόσφατα είχε αλλάξει όνομα και λεγόταν Lavender) και είναι στην περιοχή Deira (αρκετά κοντά στο αεροδρόμιο για την πρωινή μας πτήση την επόμενη μέρα).

Το είχα ψάξει και το ξενοδοχείο ήταν 7 λεπτά με τα πόδια απ'τη στάση μετρό Union. Είχα εκτυπώσει και χάρτη για να μη χαθούμε. Αλλά τελικά χαθήκαμε! Ρωτήσαμε κάποιον μας έστειλε λάθος, μετά ρωτήσαμε κάποια άλλη λάθος μας έστειλε και αυτή, είχαμε βρεθεί μακριά και προς την αντίθετη κατεύθυνση. Στο Dubai είναι πολύ μπέρδεμα να προσανατολιστείς, δεν υπάρχουν αριθμοί στα κτίρια, πολλοί δρόμοι έχουν διπλό όνομα, έχει λεωφόρους που δε μπορείς εύκολα να περάσεις απέναντι, γενικά είναι ότι πρέπει για να χαθείς. Οπότε πήραμε ταξί για να μας πάει στα σίγουρα. Ελα όμως που ούτε ο ταξιτζής ήξερε το ξενοδοχείο ή τον δρόμο του.. Τον καθοδήγησε ο άντρας μου σύμφωνα με τον χάρτη μας (από το google maps) και τελικά βρήκαμε τον δρόμο και το σημείο που υποτίθεται πως ήταν το ξενοδοχείο. Όμως το google είχε κάνει λάθος και το ξενοδοχείο δεν ήταν εκεί που έδειχνε ο χάρτης. Ο ταξιτζής μας παράτησε και μεις ρωτούσαμε παντού μήπως ξέρει κανείς το ξενοδοχείο. Ρωτήσαμε και μια Κινεζούλα η οποία δεν ήξερε αλλά πήγε και βρήκε έναν παππού που ήξερε και μας τον έφερε για να μας βοηθήσει.. :)
O παππούς ευτυχώς μας έστειλε σωστά και περπατήσαμε άλλα 15 λεπτά. Τελικά το ξενοδοχείο ήταν 5 λεπτά απ'το μετρό (είχαμε βγει από άλλη έξοδο) όπως έγραφα στις σημειώσεις μου και εμείς κάναμε τον γύρο του κόσμου και πήραμε και ταξί για να μας πάει πιο μακριά.. Α ρε google!

Επιτέλους φτάσαμε, αλλά είμασταν κουρασμένοι και εκνευρισμένοι και το προσωπικό δεν ήταν ιδιαίτερα ευγενικό.. Το δωμάτιο πάντως ήταν πολύ μεγάλο, με σαλονάκι και παράθυρα γυρω γύρω, μια χαρά..



Όμως δε κάτσαμε και πολύ για να ξεκουραστούμε γιατί ήταν απόγευμα πια και πεινούσαμε. Όταν βγήκαμε μόλις είχε νυχτώσει, είπαμε να πάμε για φαγητό κάπου κοντά στο ξενοδοχείο και να πάμε μετά στο κεντρικό Ντουμπάι. Είχα στις σημειώσεις μου ένα κινέζικο εστιατόριο με πολύ καλά σχόλια που ήταν 5-10 λεπτά με τα πόδια, οπότε πήγαμε εκεί. Στον δρόμο είδαμε και ένα ανοιχτό φαρμακείο και πήραμε amoxil, imodium και ασπιρίνες για να έχουμε στην Σρι λάνκα.. Το κινέζικο φαινόταν καθαρό, είχε και αρκετό κόσμο (σχεδόν όλοι Κινέζοι) οπότε βολευτήκαμε και φάγαμε τις τεράστιες μερίδες μας, noodles με θαλασσινά εγώ και χοιρινό ο σύζυγος (σοφή επιλογή όπως αποδείχτηκε στην πορεία) καθώς και δύο είδη dumplings.



Το ρολόι της Deira




Μετά πήραμε μετρό για να πάμε στο Dubai mall και το Burj Khalifa όπου με την αλλαγή της χρονιάς θα γινόταν ένα φαντασμαγορικό show πυροτεχνημάτων.. Ο Burj Khalifa είναι ο ψηλότερος ουρανοξύστης στον κόσμο (έχει περίπου 2 φορές το ύψος του Empire state building και 3 φορές του Eiffel Tower).
Στο μετρό γινόταν το αδιαχώρητο! Δεν έχω ξαναδεί τόσο κόσμο σε μετρό και δεν είμασταν καν σε κάποιον κεντρικό σταθμό. Όλοι ήθελαν να πάνε στον Burj Khalifa για την αλλαγή!

Μετά από πολύ στριμωξίδι και ουρές μέχρι να μπούμε στο μετρό, καταφέραμε να φτάσουμε στο Dubai mall. O κόσμος ακόμα ψώνιζε και γενικά γινόταν παντού χαμός. Χαζέψαμε τις βιτρίνες και τα μαγαζιά σε αυτό το τεράστιο mall (που εκτός των άλλων έχει παγοδρόμιο και ενυδρείο).

























Μέσα στο mall ακολουθούσαμε ταμπέλες που είχαν βάλει παντού και έλεγαν "to the fireworks".. Aν ποτέ βρεθεί κανείς στο Ντουμπάι παραμονή Πρωτοχρονιάς, ΠΟΤΕ, το ξαναλέω, ΠΟΤΕ μην ακολουθήσετε αυτές τις ταμπέλες!! Φύγετε όσο πιο μακριά μπορείτε από το mall! Αν θέλετε να δείτε τα πυροτεχνήματα (που είναι εντυπωσιακά, φανταστικά, υπέροχα) μην πάτε στο Dubai mall!! Oι πινακίδες σε καθοδηγούν σε μια προκαθορισμένη διαδρομή, που δε μπορείς να αποφύγεις ή να γυρίσεις πίσω, και αν μπεις εκεί θα υποφέρεις! Εμείς είμασταν από τους λίγους τυχερούς που γλίτωσαν τελικά το μαρτύριο αλλά σίγουρα υπήρξαν πολλοί που λυποθύμησαν, έπαθαν κρίση πανικού, εγκλωβίστηκαν με τα μωρά τους.. Δεν έχω λόγια να περιγράψω το χάλι της οργάνωσης.

Ακολουθήσαμε λοιπόν τις πινακίδες (μαζί με μερικές χιλιάδες άλλους) και μας οδηγούσαν μέσα από το υπόγειο πάρκινγκ και μετά πάλι έξω όπου είχαν απομονώσει ένα μεγάλο διάδρομο, είχαν κλείσει τον χώρο γύρω από τον ουρανοξύστη και τα συντριβάνια και όλος ο κόσμος κατέληγε αναγκαστικά σε αυτόν το διάδρομο. Ακολούθησαν στιγμές απείρου κάλλους! Χιλιάδες κόσμος ο ένας πάνω στον άλλο, στην αρχή μπορούσαμε να προχωρήσουμε με ρυθμούς χελώνας αλλά στην πορεία φρακάραμε τελείως. Κάποιοι ήθελαν να πάνε κόντρα στο ρεύμα και να γυρίσουν πίσω (ακατόρθωτο). Έσπρωχναν, έκλαιγαν, ούρλιαζαν, έπεφταν.. Δε υπάρχουν λέξεις να το περιγράψω. Και εκεί μέσα υπήρχαν και παιδάκια και μωρά (κάποιοι είχαν πάει με καρότσια!). Νιώσαμε πως κινδυνεύουμε σε μια φάση όταν κάποιοι έκαναν ντου να σπάσουν τα προστατευτικά και φώναζαν στην αστυνομία να κάνει κάτι γιατί ο κόσμος έχει εγκλωβιστεί. Οι μπροστινοί φώναζαν πως δεν οδηγεί πουθενά ο διάδρομος και να γυρίσουμε όλοι προς τα πίσω.. Αυτό ήταν αδύνατον οπότε όσο μπορούσαμε κάτσαμε ακίνητοι και περιμέναμε.. Εντωμεταξύ πολλοί εκμεταλλεύονταν την σαρδελοποίηση και έπιαναν ότι έβρισκαν. Και δε μπορούσες να πεις τίποτα γιατί δεν ήξερες από που σου ερχόταν. Μια αφροαμερικανίδα μπροστά μου άρχισε να ουρλιάζει σε έναν Άραβα ότι της έβαλε χέρι και ο φίλος της πήγε να τον δείρει και τους χώρισαν.

Δεν έχω νιώσει πιο εγκλωβισμένη ποτέ μου! Ώσπου κάποια ανάγκη προέκυψε και η αστυνομία άνοιξε πολύ κοντά εκεί που στεκόμασταν μισό μέτρο τις μπάρες (είμασταν πολύ κ@λ@φαρδοι!) Σπρώξαμε σαν να μην υπάρχει αύριο για να φτάσουμε στο άνοιγμα! Όταν βγήκαμε νιώσαμε τόση ανακούφιση! Προχωρήσαμε, προσπεράσαμε όλο το πλήθος και επιτέλους είδαμε τι υπήρχε στο τέλος του διαδρόμου που όλοι ακολουθούσαν.. Τίποτα! Απλά έβγαινες στον δρόμο.. Στο τέλος μόνο υπήρχαν κάτι εξέδρες και κάποιοι που είχαν προλάβει είχαν ανέβει για να έχουν θέα στα πυροτεχνήματα. Δεν κούναγαν από εκεί οπότε ο κόσμος πιο πριν δεν είχε διέξοδο.. Εμείς φύγαμε όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε! Κάναμε τον κύκλο γύρω από την αποκλεισμένη περιοχή και βρεθήκαμε σε ένα πάρκο όπου είχαν μαζευτεί πολλές οικογένειες για να δουν τα πυροτεχνήματα και ήταν το ιδανικό σημείο! Η θέα από εκεί ήταν τέλεια, καμία σχέση με την περιοχή γύρω από τον ουρανοξύστη που δεν έβλεπες τίποτα εκτός από την κορυφή του..

Σε λιγότερο από μισή ώρα θα υποδεχόμασταν το 2015! Αλλά είχαμε αρκετό άγχος γιατί μέσα στο mall είχαν βγάλει ανακοίνωση ότι θα κλείσουν τον κοντινό σταθμό του μετρό στις 10 (και ταξί δε θα υπήρχαν για ώρες) οπότε δε ξέραμε πως θα γυρίσουμε στο ξενοδοχείο. Στις 5.30 το πρωί έπρεπε να ξυπνήσουμε για να πάμε στο αεροδρόμιο για την πτήση μας που ήταν στις 9.05.

Η συνέχεια όμως αύριο γιατί με ξύπνησε ο σεισμός πρωί πρωί και έχω νυστάξει από ώρα! :)

 
Last edited:

ggonholidays

Member
Μηνύματα
576
Likes
1.164
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Γκαλαπάγκος
:clap::clap::clap: @echo2011 ανυπομονώ για τη συνέχεια!!!! Φαίνεται να έχετε κάνει ένα καταπλυκτικό ταξίδι! Η Σρι Λάνκα είναι μέσα στα πολύ άμεσα σχέδια μου! Ευχαριστούμε για όλες τις πληροφορίες που δίνεις! Όπως πάντα αναλυτικότατη!
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.714
Likes
11.276
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Κι εγω την εχω βάλει στο μάτι τη Σρι Λανκα! Όποτε όπως καταλαβαίνεις περιμένω με πολυ αγωνία τη συνέχεια! :)
 

mariath

Member
Μηνύματα
2.222
Likes
5.759
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Για πάμε να δούμε Σρι Λάνκα! Μ' αρέσει και μένα σαν ιδέα ταξιδιού.
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.504
Likes
8.028
Στη βραση κολλαει το σιδερο... Κατευθειαν στορυ και πολυ χαιρομαι γι' αυτο!!
Ακουω τα καλυτερα για Σρι Λανκα πολυ καιρο τωρα, οποτε αναμενω και την δικη σου περιγραφη!! Σου εφτασαν οι μερες στη Σρι Λανκα ή χρειαζονται παραπανω?
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572
Ευχαριστώ παιδιά για το ενδιαφέρον στην ιστορία μου! Βλέπω αρκετοί σκεφτεστε να πάτε, δε θα το μετανιώσετε!

Στη βραση κολλαει το σιδερο... Κατευθειαν στορυ και πολυ χαιρομαι γι' αυτο!!
Ακουω τα καλυτερα για Σρι Λανκα πολυ καιρο τωρα, οποτε αναμενω και την δικη σου περιγραφη!! Σου εφτασαν οι μερες στη Σρι Λανκα ή χρειαζονται παραπανω?
Έτσι είναι, όσο πιο σύντομα γράψω θα θυμάμαι και λεπτομέρειες!
Οι μέρες έφτασαν αλλά χωρίς πολύ χαλάρωση. Σύμφωνα με τον οδηγό ακόμα και μια μέρα παραπάνω θα έκανε την διαφορά. Εγώ πιστεύω πως αν κάποιος θέλει να δει τα μέρη που είδαμε χαλαρά, με 2 διανυκτερεύσεις ακόμα θα είναι μια χαρά (και θα κάνει και 1-2 μπάνια παραπάνω) αλλά μόνο αν έχει οδηγό.

Θα έβαζα άλλη μια διανυκτέρευση στην Sigiriya (έτσι θα είχαμε χρόνο να δούμε και την αρχαία πόλη Polonnaruwa), μία στην Nuwara Eliya (αντί για Godakawela) και μία ακόμα στην παραλία Mirissa για έξτρα χαλάρωση. Και δε θα έβαζα την τελευταία διανυκτέρευση στο αδιάφορο Κολόμπο, αλλά στο Negombo που είναι δίπλα στο αεροδρόμιο και έχει και παραλία.

Aν κάποιος θέλει να πάει για σαφάρι στο πάρκο Yala ή θέλει να ανέβει και στο Adam's peak οι μέρες πρέπει να αυξηθούν κι άλλο. Η φίλη μας που ανέβηκε στο Adam's peak ξεκίνησε στις 2 το βράδυ για να προλάβει την ανατολή του ήλιου και τελικά έφτασε πάνω στις 10 το πρωί! Δεν υπήρχε περίπτωση να αντέξουμε τόσο περπάτημα με ανηφόρα και σκάλες οπότε δεν μπήκε στο πρόγραμμα.
Αποκλειστικά με συγκοινωνία για το παραπάνω ταξίδι μπορεί να χρειάζονται και 2 βδομάδες..
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.728
Likes
14.935
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
να πω και εγώ ότι δεν περιμένω με αγωνία την ιστορία σου θα ήταν μεγάλο....ψέμα.:haha:
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
Για τις 10 αυτές μέρες είχα κλείσει 10 διαφορετικά ξενοδοχεία και όπως καταλαβαίνετε είμασταν συνέχεια στο πόδι.
:shock::eek:Αυτό δεν ήταν υπερβολικά κουραστικό?

Αναμένω σπέσιαλ φωτογραφικό υλικό!:D
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.504
Likes
8.028
Ευχαριστώ παιδιά για το ενδιαφέρον στην ιστορία μου! Βλέπω αρκετοί σκεφτεστε να πάτε, δε θα το μετανιώσετε!



Έτσι είναι, όσο πιο σύντομα γράψω θα θυμάμαι και λεπτομέρειες!
Οι μέρες έφτασαν αλλά χωρίς πολύ χαλάρωση. Σύμφωνα με τον οδηγό ακόμα και μια μέρα παραπάνω θα έκανε την διαφορά. Εγώ πιστεύω πως αν κάποιος θέλει να δει τα μέρη που είδαμε χαλαρά, με 2 διανυκτερεύσεις ακόμα θα είναι μια χαρά (και θα κάνει και 1-2 μπάνια παραπάνω) αλλά μόνο αν έχει οδηγό.

Θα έβαζα άλλη μια διανυκτέρευση στην Sigiriya (έτσι θα είχαμε χρόνο να δούμε και την αρχαία πόλη Polonnaruwa), μία στην Nuwara Eliya (αντί για Godakawela) και μία ακόμα στην παραλία Mirissa για έξτρα χαλάρωση. Και δε θα έβαζα την τελευταία διανυκτέρευση στο αδιάφορο Κολόμπο, αλλά στο Negombo που είναι δίπλα στο αεροδρόμιο και έχει και παραλία.

Aν κάποιος θέλει να πάει για σαφάρι στο πάρκο Yala ή θέλει να ανέβει και στο Adam's peak οι μέρες πρέπει να αυξηθούν κι άλλο. Η φίλη μας που ανέβηκε στο Adam's peak ξεκίνησε στις 2 το βράδυ για να προλάβει την ανατολή του ήλιου και τελικά έφτασε πάνω στις 10 το πρωί! Δεν υπήρχε περίπτωση να αντέξουμε τόσο περπάτημα με ανηφόρα και σκάλες οπότε δεν μπήκε στο πρόγραμμα.
Αποκλειστικά με συγκοινωνία για το παραπάνω ταξίδι μπορεί να χρειάζονται και 2 βδομάδες..
Σουπερ αναλυτικες πληροφοριες!! Φανταζομαι πως θα ειναι η ιστορια σου ;)
 

vasnorth

Member
Μηνύματα
594
Likes
1.814
echo καλώς όρισες και καλή χρονιά με υγεία και πολλά πολλά ταξίδια.
Η ιστορία σου προμηνύεται συναρπαστική και εντυπωσιακή όπως πάντα.
Χαίρομαι που περάσατε πολύ ωραία γιατί από ότι περιγράφεις είναι σχετικά δύσκολος προορισμός και αν δεν έχεις προετοιμαστεί σωστά κρύβονται πολλά απρόοπτα.
Αλήθεια όμως, όπως ρωτά λίγο πιό πάνω και ο Γιάννης, γιατί αλλάζατε κάθε μέρα ξενοδοχείο? 'Ηταν αναγκαίο να γίνεται αυτό για να βγει το πρόγραμμα? Γιατί εκτός από πολύ κουραστικό θα ήταν και χάσιμο χρόνου.
Περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τη συνέχεια και φυσικά με τις εξαιρετικές φωτογραφίες που μας έχεις καλομάθει.
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572
:shock::eek:Αυτό δεν ήταν υπερβολικά κουραστικό?
Αλήθεια όμως, όπως ρωτά λίγο πιό πάνω και ο Γιάννης, γιατί αλλάζατε κάθε μέρα ξενοδοχείο? 'Ηταν αναγκαίο να γίνεται αυτό για να βγει το πρόγραμμα? Γιατί εκτός από πολύ κουραστικό θα ήταν και χάσιμο χρόνου.
Παιδιά όντως ήταν κουραστικό αλλά δυστυχώς δε μπορούσε να γίνει διαφορετικά.. Δεν έβγαινε το πρόγραμμα και επιπλέον κάποια μέρη έτσι κι αλλιώς δεν ήταν για πάνω από μία μέρα. Οι αποστάσεις στην Σρι λάνκα αν και μικρές χιλιομετρικά είναι τεράστιες στην πραγματικότητα (από άποψη χρόνου) οπότε έπρεπε να μένουμε κάθε φορά κοντά στα αξιοθέατα που θέλαμε.
Πάντως δεν ήταν και τόσο κουραστικό όσο φαίνεται από την άποψη ότι στα Εμιράτα πέρναμε σχεδόν πάντα ταξί (είναι πολύ φθηνά) και στη Σρι λάνκα είχαμε το αυτοκίνητο. Γι΄ αυτό και γράφω παραπάνω ότι για να δούμε τα ίδια μέρη θα θέλαμε διπλάσιες μέρες χωρίς αυτοκίνητο.
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
883.981
Μέλη
38.908
Νεότερο μέλος
Apostolos88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom