Άγιος Δομήνικος Παμε Αγιο Δομηνικο?

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.967
Likes
9.374
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική

Μπαινοντας στο λιμανι του φανηκε οτι επλεε σε θαλασσα που λαμπυριζε σαν ασημι , γι'αυτο και το ονομασε Πουερτο Πλατα.Ειμαι σιγουρη οτι ο Κολομβος ειδε ενα ασημενιο λιμανι αλλα εγω 5 αιωνες αργοτερα ειδα μια ελαφρως αδιαφορη πολη στη σκια του Πικο Ιζαμπελ ντε Τορρες.
Μοναδικα αξιοθεατα της πολης τα δυο μουσεια (κεχριμπαριου και τεχνης των Ταινο) καθως και το φρουριο στην ακρη της Μαλεκον. Το Fortaleza de San Felipe που χτιστηκε για να αποκρουει τις επιθεσεις των πειρατων και που θεωρειται το παλαιοτερο του νεου κοσμου. Σημερα καθε Οκτωβριο ζει μοναδικες στιγμες στο φεστιβαλ μερενγκε με πληθος κοσμου να πλημμυριζει τη Μαλεκον για χορο και τραγουδι. Κατι αλλο που μπορει κανεις να κανει στο Πουερτο Πλατα , ειναι να ανεβει με το τελεφερικ στην κορυφη του mount Isabel για πανοραμικη θεα της πολης. Ανεβηκαμε μεχρι ενα σημειο με το αυτοκινητο , αλλα η θεα δεν ηταν κατι το ιδιαιτερο , παρολο που καποιοι ντοπιοι επεμεναν να μας ανεβασουν γιατι στην κορυφη υπαρχουν βοτανικοι κηποι , εστιατοριο , μαγαζια σουβενιρ καθως και ενα αγαλμα του Χριστου σαν αυτο στο Ριο.
Οι ντοπιοι τονισαν οτι οταν ανεβω στα 850 μετρα στην κορυφη , θα νομισω οτι βρισκομαι στο Ριο! Ηδη ομως βρισκομασταν ψηλα κι οσο κι αν εμοιαζε το αγαλμα με αυτο στην Βραζιλια , μπορουσα να καταλαβω οτι αυτο που βλεπω κατω δεν ειναι σιγουρα το Ριο!

Προτιμησα να μη χασουμε χρονο και να εξερευνησουμε λιγο το εσωτερικο του νησιου τις τελευταιες μερες. Φυγαμε λοιπον προς Αltamira και αρχισε η αναβαση της cordillera Septentrional με συνθετες εικονες να περνουν απο το παραθυρο μου αλλα παντα στο ιδιο φοντο:πρασινο.Παστελ συσταδες απο χωριουδακια εναλλασσονταν με χαρουμενες παρεες σχολιαροπαιδων με ασορτι ρουχα και πετρινα γεφυρακια μας περνουσαν πανω απο στενα ποταμια που τα καταπιναν πυκνοφυτα δαση.

Αρχισαμε να κατεβαινουμε προς την κοιλαδα cibao , την πιο ευφορη περιοχη του νησιου και μας υποδεχτηκε πουσια βλαστηση γεματη χρωματα κι αρωματα!
Αυτη η γονιμη λωριδα γης που ειναι σφηνωμενη αναμεσα στις δυο cordilleres , δεν εχει ουτε ενα τετραγωνικο εκατοστο του εδαφους της γυμνο.Διασπαρτα παντου mango , avocados , φυτειες καφε , κακαο , μπανανιες και πολυχρωμα λουλουδια προσφερουν ενα εντυπωσιακο θεαμα!

Και καθως πλησιαζουμε στο Σαντιαγο,εκτεταμενες καπνοφυτειες εκατερωθεν του δρομου κανουν αισθητη την πάρουσια τους.

Το santiago de los Caballeros , η δευτερη πιο σημαντικη πολη του νησιου γνωστη και ως η περηφανη πολη. Αυτο το οφειλει στους εξαιρετικα φιλικους κατοικους που προσπαθουν να κρατησουν την πολη τους ανεπαφη στο περασμα του χρονου , διατηρουν παραδοσιακα καλαισθητα σπιτια και ειναι περηφανοι για τους πεντακαθαρους δρομους , τα καλα εστιατορια ,τη γνησια μουσικη μερενγκε το εντυπωσιακο καρναβαλι και φυσικα τα πουρα!

Δε γινεται να περασεις απο το Σαντιαγο και να μην επισκεφτεις ενα εργοστασιο κατασκευης πουρων. Υπαρχουν αρκετα εργοστασια πουρων αλλα και ρουμι εδω που μπορει κανεις να επισκεφτει.Οπως και στο εργοστασιο του ρουμι brugal που πηγαμε στο Πουερτο μπορουσες να πιεις οσο θελεις , ετσι κι εδω μπορεις να καπνισεις ή αν δεν καπνιζεις οπως κι εγω , ιδου η καλυτερη ευκαιρια να το αρχισεις , οπως μου αστειευτηκε ο τυπος που μας ξεναγησε στο εργοστασιο σε ιδιαιτερα φιλικη και χιουμοριστικη ατμοσφαιρα.
Μας ειπαν οτι πολλες γνωστες μαρκες πουρων που πωλουνται ως Κουβανεζικα , προερχονται απο τις Δομηνικανες φυτειες.
Αγορασαμε τα απαραιτητα κουτια και φυγαμε για να δουμε καλυτερα την πολη.

Το πρωι βγηκαμε για μια βολτα στις ομορφες γειτονιες και πολυχρωμες αγορες της πολης με πιο ξεχωριστη την Mercado modelo που εχει διαφορα μαγαζια απο σουβενιρ μεχρι κοσμηματα και χειροποιητα εμπορευματα και καταληξαμε στην πολυσυχναστη οδο calle del sol.
Απο τη ζεστη και τις κορνες που δε σταματανε ακομα και οταν δεν υπαρχει λογος , μπορει να σε σωσει το παρκο Duarte. Ειναι μια οαση δροσιας με τα παγκακια κατω απο τα ψηλα του δεντρα , τα τρικυκλα που πουλανε παγωτα και χυμους και οποιος κουραστηκε , παιρνει μια απο τις αμαξες που περιμενουν απ'εξω για ενα τουρ στην πολη.
Το βραδυ στην κεντρικη πλατεια μαζευονται οι παρεες για κουβεντουλα , βολτες , φλερτ και μια παρτιδα ντομινο υπο τους ηχους της ευθυμης μερενγκε.

Οσα ειδα απο το Σαντιαγο με εκαναν να το εκτιμησω , αφου νομιζα οτι θα εκανα απλα ενα περασμα απο εδω , αλλα με κρατησε με την καθαριοτητα , την ομορφια ,τη ζωντανια του και τους υπεροχους ανθρωπους του.
Το Σαντιαγο το λενε περηφανη πολη και σιγουρα εχει πολλους λογους να ειναι!
 
Last edited:

dk

Banned
Μηνύματα
1.397
Likes
55
Επόμενο Ταξίδι
Κρουαζιέρα Αιγαίου-Dubai
Ταξίδι-Όνειρο
Βραζιλία
Αρχικα με ενθουσιασες, μα στο τελος με εκανες να μελαγχολησω,παντως το αφιερωσες εκει που επρεπε:clap::clap::clap::clap::clap:
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Παίρνω μια βαλίτσα ποπ κορν, ένα βαρέλι πορτοκαλάδα και περιμένω να απολαύσω το ταξίδι. :clap:
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Ε είπα να αλλάξω. Οι μόνοι που τρώνε περισσότερη pizza από μένα είναι τα Χελωνονιντζάκια. :haha:
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.967
Likes
9.374
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Ζηταs να σταματησω να γραφω με το φτανει ελεοs , η απο το Στελλιο να παψει να σε γαργαλαει?:lol:
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.967
Likes
9.374
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Ok! αρκει να μου πειs τι ειναι αυτο που σε διασκεδαζει τοσο για να το συνεχισω..:cool:
 

dk

Banned
Μηνύματα
1.397
Likes
55
Επόμενο Ταξίδι
Κρουαζιέρα Αιγαίου-Dubai
Ταξίδι-Όνειρο
Βραζιλία

Attachments

  • 28,6 KB Προβολές: 360

Stelios

Member
Μηνύματα
85
Likes
41
Επόμενο Ταξίδι
Μελβούρνη...
Ταξίδι-Όνειρο
Μαλδίβες :)
ξενοδοχειο Residente los Pinos .
XAXAXAXAXAXA:haha::haha::haha::haha::haha::haha: :clap::clap::clap::clap: :haha::haha::haha::haha::bleh::bleh::bleh::bleh: :bleh::bleh: Η ΚΟΙΛΙΤΣΑ ΜΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ:haha::haha::haha::haha::haha::haha: :D:D:D:D
sorry παίδες αλλά είναι private αυτό το αστειάκι χαχαχαχαχα μας έκανες να γελάσουμε πάντως....τι μας θύμισες τώρα....
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.195
Μηνύματα
883.530
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom