Άγιος Δομήνικος Παμε Αγιο Δομηνικο?

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.967
Likes
9.374
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική

Η Μπόκα τσίκα είναι αναμφισβήτητα απο τα πιο τουριστικα μερη του νησιου με τα θετικα αλλα και τα αρνητικα που φερνει ο τουρισμος και η αναπτυξη. Η παραλια σαφως και εχει ζωη , ισως παραεχει λογω της εγγυτητας στην πρωτευουσα Σαντο Ντομινγκο. Κατα μηκος της υπαρχουν απειρα μπητς μπαρ και εστιατορια που σερβιρουν κυριως ψαρομεζεδες. Ντοπιοι και ξενοι κανουν το μπανιο τους ή τα πινουν στα μπητς μπαρ.

Πλανοδια γκρουπακια σουλατσαρουν στην παραλια και παιζουν μερενγκε στους θαμωνες των μαγαζιων , ενω σιγουρα καποιο τρικυκλο που πουλαει καρυδες θα περασει διπλα απο την ξαπλωστρα σου.
Απειρες επιλογες για φαγητο , ποτο και χορο στην παραλια ή στον κεντρικο δρομο Duarte ακριβως απο πανω. Gua-gua πηγαινοερχονται στο Σαντο Ντομινγκο μολις ενα τεταρτο αποσταση , μηχανακια-ταξι βρίσκονται παντού παραταγμενα κατα μηκοs του δρομου με Δομηνικανουs που περιμεναν να παρουν κουρσα καποιον πελατη. Τα λεγομενα motoconchos τα οποια οταν κινουνται εχουν μονιμα πατημενη την κορνα!Δεν ξερω κατα ποσο ειναι ασφαλεs να ανεβει κανειs στο μηχανακι με τον νεαρο οδηγο να τρεχει σα μανιακοs κορναρονταs πανω -κατω στη λεωφορο. Ντοπια γραφεια κλεινουν εκδρομες προς τα πιο γνωστα μερη.
Σαφως και προκειται για τουριστικη παραλια. Σαφως και γινεται ο χαμος απο κοσμο και πλαστικες καρεκλες ειδικα τα Σαββατοκυριακα , που ερχονται για δροσια οι κατοικοι της πρωτευουσας , ιδιως οσοι εχουν παιδια , αφου η παραλια με τα ρηχα νερα ειναι οτι πρεπει για τη μαριδα. Σαφως και οι beach vendors θα σου την πεφτουν σε καθε σου βημα πανω στην αμμο –υπαρχει λογος που τη λενε shopping beach- αλλα συνηθως αρκει ενα οχι για να σε αφησουν ησυχο. Παρολα τα αρνητικα της Μποκα τσικα , εκτιμησα την αυθεντικη της ατμοσφαιρα και τους ντοπιους που ξαφνικα πιανουν το χορο αυθορμητα στην αμμουδια. Αυτος εξαλλου ειναι ο Αγιος Δομηνικος και σιγουρα δε θα τον δεις στα Allinclusive ξενοδοχεια.

Πηγαμε σε ενα τοπικο rent a car και νοικιασαμε ενα αυτοκινητο -το καλυτερο που υπηρχε - το οποιο οπωs μου ειπε ο Mr. μετα βιαs θα μαs πηγαινε 20 χλμ.παρακατω.Πηγαμε με το παρον οχημα μεχρι την πρωτευουσα και καθ'οδον σταματησαμε στο αεροδρομιο οπου χθεs ειχαμε δει πολλα γραφεια ενοικιασεων.Κανονισα να μαs φερουν αυριο το πρωι στο ξενοδοχειο ενα Honda αυτοματο με αιρ κοντισιον και ευχηθηκα το αμαξι οπου ειχαμε για την ωρα να βγαλει τη μερα.

Δεν ξερω σε τι δρομουs οδηγουσε ο Ron στην Αμερικη , αλλα ολεs οι προειδοποιησειs του να προσεχω κι αν γινεται καλυτερα να μην οδηγησω στην πρωτευουσα ηταν αβασιμεs.
Το Σαντο Ντομινγκο ειναι σα μια Αθηνα με κατα πολυ λιγοτερα αυτοκινητα , πολυ περισσοτερα μηχανακια που κανουν σφηνεs , το κοκκινο ειναι κι εδω προαιρετικο , αλλα γενικα ηταν πολυ ανετη η οδηγηση.
Με πληθυσμο περιπου 2,5 εκατομ. το βασικοτερο λιμανι τηs χωραs καυχιεται οτι ειναι η παλαιοτερη πολη του Νεου κοσμου.
Η Zona colonial , αποτελει Παγκοσμια κληρονομια και ειναι το πιο ευχαριστο - για πολλουs τμημα τηs ποληs για επισκεψη.Εδω υπαρχουν παρκα , πλατειεs , υπαιθρια καφε και πληθοs ιστορικων κτιριων. Εγω παλι εκτιμησα τιs υπαιθριεs αγορεs με τουs παγκουs να συνωστιζονται κατω απο τιs ανισοπεδεs γεφυρεs με τα χρωματα και τιs μυρωδιεs.Και τον τρελο χαμο οπου κοσμοs , μηχανακια , τσαμπια μπανανεs , βουνα απο μανγκο και τρικυκλα ανακατευονταν γοητευτικα κατω απ'τουs ηχουs τηs μερενγκε διπλα απ'το παραθυρο του αυτοκινητου.
071.jpg

Η αποικιακη περιοχη ειναι χτισμενη στις δυτικες οχθες του ποταμου Οσαμα και απο τον πυργισκο του Τορε δελ Ομεναχε που θυμιζει μεσαιωνικο καστρο φανταστηκα οτι ημουν Ισπανος αξιωματικος που επιτηρουσα την αναχωρηση του στολου μου για την κατακτηση νεων αποικιων της Αμερικης .Μονο που τωρα απο το φρουριο ψηλα αναμεσα στα κανονια μπορουσα να δω το λιμανι με τα κρουαζιεροπλοια και τα φορτηγα πλοια που φορτωναν προιοντα.

Το να περπατησεις στην πλακοστρωτη Calle las Damas ισοδυναμει με βουτια στην αποικιακη εποχη της πολης.Πολλα τα αξιοθεατα με πιο εντυπωσιακο το Αλκαζαρ ντε κολον το παλατι του Κολομβου
και το μουσειο των Βασιλικων κατοικιων οπου δινει μια ακριβη εικονα της ιστοριας της πολης απο τους ιθαγενεις Ταινο ως την αφιξη του Κολομβου , τον αποικισμο , τις φυτειες , τη δουλεια...
070.jpg

Δε μπορω να μη θυμηθω τον Ρικαρντο , εναν Δομηνικανο φιλο μεσω ιντερνετ που μου ειπε τη γνωμη που εχουν οι συμπατριωτες του για τον Κολομβο και τους αποικους για οτι εκαναν στη χωρα του , και ο λογος που ηθελαν τον ταφο του εκει ηταν για να τον βλεπουν θαμμενο!
Μην πειτε ποτε σε ενα Δομηνικανο οτι ειναι απογονος των σκλαβων Αφρικανων – αν και αυτη ειναι η αληθεια , δεν το δεχονται με τιποτα και λενε οτι ειναι γνησιοι απογονοι των Ταινο.Ομως απο τους ιθαγενεις Ταινο δεν εμεινε ουτε ενας λιγα χρονια αφου οι πολιτισμενοι Ευρωπαιοι κατεφθασαν στο νησι , μεχρι που οι φτωχοι αποικιοκρατες αναγκαστηκαν να κανουν εισαγωγη ανθρωπινου δυναμικου απο την Αφρικη.
Οι Δομηνικανοι λενε οτι οι απογονοι των Αφρικανων σκλαβων ζουν στην Αιτη στη διπλανη χωρα που μοιραζεται το νησι της Ισπανιολας με το Δομηνικο.Με τους Αιτινους εχουν μια σχεση...ξερετε σαν αυτη που πολλα κρατη εχουν με τους μεταναστες που δεχονται απο γειτονικες φτωχες χωρες..
Τελος κουτσομπολιων – τελος αξιοθεατων.Αν και υπαρχουν πολλα αλλα να δει κανεις , και οποιος ενδιαφερεται για τετοιο στυλ περιηγησης , θελει τουλαχιστον δυο μερες στην πρωτευουσα και ανετα παπουτσια.
Εγω ομως ηθελα σαν τρελλη να κανω , τι αλλο ? :surf2:Go to the beach!!
 
Last edited:

dk

Banned
Μηνύματα
1.397
Likes
55
Επόμενο Ταξίδι
Κρουαζιέρα Αιγαίου-Dubai
Ταξίδι-Όνειρο
Βραζιλία
Αρχικα με ενθουσιασες, μα στο τελος με εκανες να μελαγχολησω,παντως το αφιερωσες εκει που επρεπε:clap::clap::clap::clap::clap:
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Παίρνω μια βαλίτσα ποπ κορν, ένα βαρέλι πορτοκαλάδα και περιμένω να απολαύσω το ταξίδι. :clap:
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Ε είπα να αλλάξω. Οι μόνοι που τρώνε περισσότερη pizza από μένα είναι τα Χελωνονιντζάκια. :haha:
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.967
Likes
9.374
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Ζηταs να σταματησω να γραφω με το φτανει ελεοs , η απο το Στελλιο να παψει να σε γαργαλαει?:lol:
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.967
Likes
9.374
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Ok! αρκει να μου πειs τι ειναι αυτο που σε διασκεδαζει τοσο για να το συνεχισω..:cool:
 

dk

Banned
Μηνύματα
1.397
Likes
55
Επόμενο Ταξίδι
Κρουαζιέρα Αιγαίου-Dubai
Ταξίδι-Όνειρο
Βραζιλία

Attachments

  • 28,6 KB Προβολές: 360

Stelios

Member
Μηνύματα
85
Likes
41
Επόμενο Ταξίδι
Μελβούρνη...
Ταξίδι-Όνειρο
Μαλδίβες :)
ξενοδοχειο Residente los Pinos .
XAXAXAXAXAXA:haha::haha::haha::haha::haha::haha: :clap::clap::clap::clap: :haha::haha::haha::haha::bleh::bleh::bleh::bleh: :bleh::bleh: Η ΚΟΙΛΙΤΣΑ ΜΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ:haha::haha::haha::haha::haha::haha: :D:D:D:D
sorry παίδες αλλά είναι private αυτό το αστειάκι χαχαχαχαχα μας έκανες να γελάσουμε πάντως....τι μας θύμισες τώρα....
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.195
Μηνύματα
883.523
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom