Αυστρία Βιέννη - Τόση ομορφιά!!!

dorita18

Member
Μηνύματα
404
Likes
258
Επόμενο Ταξίδι
Ρόδος!!!
Ταξίδι-Όνειρο
..παντου ειναι ονειρεμενα

Εκεί που πίναμε τα καφεδάκια μας και χαζεύαμε τους περαστικούς ακριβώς απέναντι ήταν ένας κύριος γεματούλης με μούσια άσπρα και μαλλιά μέχρι τον ώμο, χαλαρός θα έλεγα που ζητιάνευε, όχι να ενοχλεί απλά είχε κάτσει όρθιος εκεί είχε αφήσει κάτω ένα κυπελλάκι είχε ανάψει και το τσιγαράκι του και περίμενε υπομονετικά για να του ρίξει κάποιος κάτι. Δίπλα του ακριβώς ήταν ένα σκύλος, δικός του πρέπει να ήταν. Παιδιά!!! Ακριβώς το ίδιο στυλ χα χα :haha:. Ήθελα να τον φωτογραφίσω να δείτε ότι το στυλ του ανθρώπου το είχε υιοθετήσει και ο σκύλος!! :haha: πωωω!!! Ένας ψιλός γεροδεμένες σκύλος χαλαρός καθόταν ακριβώς δίπλα του με το λουράκι και το φίμωτρο του, που από 'τι είδα το είχαν σε όλους του μεγαλόσωμους σκύλους, και κοίταζε κάθε λίγο μέσα στο κυπελλάκι αν έριξε κανείς κάτι. Απίστευτο!! Επίσης πέρασε μία κυρία με το παιδάκι της μέσα στο καρότσι και ακριβώς από κάτω εκεί που βάζουν οι μαμάδες την τσάντα του μωρού η κάτι άλλο, εε αυτή είχε ένα σκυλάκι αυτά που είναι σαν χαλάκια χα χα :D. Άσπρο μαλλιαρό με ένα φιογκάκι στο κεφάλι. Πέρασαν από δίπλα μας και μας έκανε να γελάμε ακόμα και σήμερα θυμίζοντας αυτή την εικόνα.
Η ώρα πέρασε,τελειώσαμε και τα ψώνια που σας προανέφερα, συν κάποια άλλα σουβενίρ για τους γονείς και το σπίτι μας ( ένα πιανάκι με μια μπαλαρίνα, μου άρεσε πολύ :), ένα γυάλινο που βάζεις ρεσό και φωτίζει ) μας έμεινε ένα τελευταίο μου είπε ο άντρας μου κάτι να σου πάρω εγώ. Του λέω τόσα πήραμε δε θέλω κάτι άλλο :rolleyes:.
Εκεί που δεν το υπολογίζεις λοιπόν εκεί το βρίσκεις..;).
Δεν σας αποκαλύψω αμέσως τι.. θα το κρατήσω για το τέλος..
Το υπόλοιπο της ημέρας μας βρήκε σκεπτικούς και με μία γλυκόπικρη γεύση ότι "αυτό ήταν" αύριο δε θα είμαστε εδώ. Προχωρούσαμε αγκαζέ, που λέμε, και απολαμβάναμε τις τελευταίες μας στιγμές. Ανεβοκατεβαίναμε τους δρόμους γύρο από τον άγιο Στέφανο, από την Granben και "κλικάραμε" με τα μάτια και το μυαλό μας όσα περισσότερα πράγματα μπορούσαμε για να μη ξεχάσουμε ποτέ την "τόση ομορφιά" αυτού του μέρους.


Ο ήλιος έπεσα και απόψε όσο και αν δεν το θέλαμε :(. Μία γρήγορη ανάσα στο ξενοδοχείο να αφήσουμε τα πράγματα και ξανά έξω για τις τελευταίες στιγμές. Κάτσαμε ξανά εκεί που είμαστε και το πρωί αλλά αυτή την φορά είπαμε να πάρουμε κάτι ποιο χορταστικό;).




Μμμμμμμ!!! Τέλεια τα παγωτάκια μας. Δεν έχω λόγια!!! Αυτό το μαγαζί είχε και παγωτά σε διάφορα σχέδια π.χ. πίτσα, μακαρονάδα. Δίπλα μας ένα ζευγάρι έτρωγε μία μακαρονάδα ala pagoto χα χα :haha:. Πολύ ωραία σκέψη! Το είχα δει και στηΡώμη. Δεν ήταν ακριβά, δεν θυμάμαι τιμή γιατί τελευταία στιγμή δεν κοίταζα τίποτα πια αλλά θυμάμαι ότι δεν μου φάνηκε κάτι υπερβολικό. Ήταν ότι έπρεπε αυτό το παγωτάκι για να ισορροπήσει την σκέψη μας και να μας κρατήσει μια υπέροχη γεύση μέχρι την τελευταία μας ώρα στην Βιέννη.
Αυτή η βραδιά μου φάνηκε λιγότερη φωτεινή από 'τι όταν πρωτοήρθαμε, πόσο ρόλο παίζει η ψυχολογία μας λοιπόν. Αλλά να σας πω την αλήθεια είχε και λίγη συννεφιά.
Ξεκίνησα να φτιάχνω τις βαλίτσες μας να μην το έχω για το πρωί γιατί θα φεύγαμε πολύ πρωί και ήθελα να μην έχω το άγχος. Γενικώς είμαι οργανωτική και δεν είμαι της τελευταίας στιγμής.
Τελείωσε και αυτό!!:( Ολοκλήρωσα με τις βαλίτσες και έκατσα στην πολυθρόνα δίπλα στο παράθυρο. Έκανα ένα ριπλαι στο κεφάλι μου για ότι περάσαμε και το πρώσοπό μου γέμισε ευτυχία και ένα χαμόγελο λαμπερό. Ο άντρας μου με κοιτούσε από το κρεβάτι με το ίδιο γλυκό χαμόγελο " που θα είναι το επόμενο;" του είπα :) " κάπου θα βρεις εσύ" ;). Έτσι η νύχτα πέρασε μέσα σε ένα λεπτό, έτσι μας φάνηκε. Πόσο γρήγορα περνάνε οι ώρες όταν δεν θες να περάσουν και όταν θες να περάσουν πάνε σαν χελονίτσες o_O.
Ένα γρήγορο πρωινό μας ξέκλεψε από το παράπονο του " φεύγουμε " και ένα υπέροχο αυτοκίνητο μας παρέλαβε και μας πήγε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε τον δρόμο του γυρισμού. Το αυτοκίνητο είχε ηλιοροφή.. σήκωσα τα μάτια μου ψιλά και έβλεπα τον ουρανό. Αχ!! τι να σκεφτώ για να μην στεναχωρηθώ που φεύγουμε και να μη χαλαστούμε.Και τι να δω!! Παντού σύννεφα, ήλιος πουθενά, δεν πέρασαν λίγα λεπτά και στα τζάμια του αυτοκινήτου φάνηκαν λίγες ψιχάλες. "Είδες και να καθόμασταν δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε και πολλά σήμερα" είπα:) " Σίγουρα κλαίει η Βιέννη που φεύγουμε":) μου είπε ο άντρας μου να με πειράξει και να ξεχαστούμε, ξέροντας ότι έψαχνα έναν λόγο για να ανακουφιστούμε από αυτή την φόρτιση που νιώθεις όταν φεύγεις από κάπου και τελειώνουν οι διακοπές σου. "Όταν τελειώνει ένα ταξίδι για να μην απογοητευτείς πρέπει να σκέφτεστε το επόμενο" έτσι δε λες ε; μου είπε ο άντρας μου, ναι του είπε, εεε καντω μου είπε :). Αυτό έκανα!
Φτάνοντας στο αεροδρόμιο σκεπτόμουν το πόσο όμορφα περάσαμε και πόσο χαρούμενοι ήμουν και είμαι που μπορέσαμε να πάμε. Το αεροδρόμιο είναι πανεύκολο και πολύ όμορφο. Μην αγχοθείτε θα τα βρείτε πολύ γρήγορα και έχει και ανθρώπους να σας εξυπηρετήσουν σε ότι χρειαστείτε. Αααα!! ξέχασα να σας πω. Θυμάστε που σας είπα ότι του άντρα μου όπου πηγαίναμε του χτυπούσε το συρινάκι ότι κάτι έχει. Εεε!! Μέσα από τις μπλούζες σε κάποιες ετικέτες έχει κάτι μέσα η ετικέτα που επηρεάζει αυτά τα μηχανήματα του ελέγχου. Ένας εργαζόμενος το γνώριζε, έκοψε την ετικέτα και όλα οκ.
Το αεροπλάνο μας ήταν απέξω και μας περίμενε. Ο καιρός είχε χειροτερέψει και ήταν για μας μία ανακούφιση που φεύγουμε :D.

Αυτό ήταν λοιπόν!!!:( Γειά σου όμορφη Βιέννη,:rolleyes: αν δεν ξαναβρεθούμε θα κρατήσουμε σίγουρα το "πόση όμορφη είσαι" συν το ότι δεν έχουν αξία τα μεγάλα πράγματα αλλά τα αληθινά, δεν έχουν αξία τα ευρώ αλλά τα αισθήματα και οι στιγμές. Γιαυτό και αυτή η φωτογραφία θα είναι η τελευταία μου, χωρίς το πόσο κοστίζει αυτό το κουκλίστικο, λαμπερό δακτυλιδάκι ( σταυρός ) γιατί η αξία του είναι απλά ...
...ΑΝΕΚΤΊΜΗΤΗ :)



....Τέλος...
 
Last edited by a moderator:

dorita18

Member
Μηνύματα
404
Likes
258
Επόμενο Ταξίδι
Ρόδος!!!
Ταξίδι-Όνειρο
..παντου ειναι ονειρεμενα
...η ιστορία συνεχίζετε εννοείται προσεχώς...
 
Last edited by a moderator:

dorita18

Member
Μηνύματα
404
Likes
258
Επόμενο Ταξίδι
Ρόδος!!!
Ταξίδι-Όνειρο
..παντου ειναι ονειρεμενα
ευχαριστω panpan ;), κανω καποια λαθακια :icon_redface: αλλα οκ, τα παιδια εδω θα το δουνε πριν αποφασίσουν αν κανει για ταξιδιωτικη ιστορια και πιστεύω να διορθωσουν καποια εντονα λαθοι μου
 

dorita18

Member
Μηνύματα
404
Likes
258
Επόμενο Ταξίδι
Ρόδος!!!
Ταξίδι-Όνειρο
..παντου ειναι ονειρεμενα
χαχα ειδες να αυτα λεω..λαθη με η το η του ηλιου!!χαχα παντα ημουν καλη στη εκθεση 19 :clap: (απο τα λιγα μη φανταστεις) ε λοιπον εχανα το 20 απο κατι τετοια ορθογραφικα γιατι συνηθως θελω να πω πολλα και βιαζομαι μαλλον... και κανω λαθη που αμα τα δω μετα λεω αμαννν τι ηταν αυτο χαχα
 

dorita18

Member
Μηνύματα
404
Likes
258
Επόμενο Ταξίδι
Ρόδος!!!
Ταξίδι-Όνειρο
..παντου ειναι ονειρεμενα
1η μέρα λοιπόν ώρα γύρο στης 17:00 είχε ξεκινήσει και έπεφτε ο ήλιος ανάμεσα στα όμορφα κτίρια της Βιέννης "Πόση ομορφιά" είπα μέσα μου, δεν μπορώ να μην σας δείξω την υπέροχη μου θέα και το όμορφο ξενοδοχείο μας που μας άφησε με το στόμα ανοιχτό, αγκαλιασμένους και γεμάτους ευχαρίστηση για την επιλογή μας.
20150307_182032.jpg


DSCN0018.JPG


20150307_182108.jpg


να 'μαι και εγώ!!! στο βάθος!! ένα μπάνιοοο!!! όνειρο!!! χαχα και ντουζιέρα δίπλα!! χαχα. Δυο λόγια για το ξενοδοχείο, πεντακάθαρο, ευγενικό προσωπικό με απίστευτη θέα,βλέπετε και μόνη σας, πολύ καλό ίντερνετ (εγώ μιλούσα με τους γονείς μου μέσω skype) , τιμή 120 με πρωινό (νομίζω μια χαρά για το συγκεκριμένο) και το σημαντικότερο, 5 λεπτά από τον Άγιο Στέφανο. Το μόνο αρνητικό αν έβρισκα ήταν ότι μας κράτησαν μέσω κάρτα 400 ευρώ μας τα δέσμευσα για κάποιες μέρες (ακόμα σήμερα περιμένω να τα επιστρέψουν). Το λέω αυτό γιατί αν δεν είχαμε την κάρτα και τα ήθελαν μετρητά θα είχαμε ένα μικρό πρόβλημα. Θα έπρεπε να δώσουμε από αυτά που είχαμε και να τρέχαμε να σηκώσουμε η κάποιοι δεν περνούν κάρτες και θα είχαν ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα γιατί 400 ευρώ δεν είναι και λίγα. Τελικά οι πληροφορία σας από εδώ μέσα με έσωσε και πήραμε τις κάρτες μας (απλές κάρτες αναλήψεως) και όλα πήγαν μία χαρά. Σας ευχαριστώ για αυτό! :)
Δεν χάσαμε χρόνο φόρεσα το σκουφάκι μου και τσουπ σε 5 λεπτά να μαστέ!! Περνώντας τον δρόμο λίγο δεξία και πάνω..σηκώνουμε το βλέμα μας ψηλά, και σταματήσαμε να μιλάμε μπροστά στο Αριστούργημα του Αγίου Στεφάνου.

20150307_191010.jpg


Απλά συγκλονιστικό!! Θέλεις να το κοιτάζεις και να το φωτογραφίζεις παράλληλα!!
Μπροστά του ήταν πολλές άμαξες που έπαιρναν τον κόσμο ( με κάποιο κόστος φυσικά) και τον πήγαιναν βολτούλες. Σαν να 'χει βγει από παραμύθι με έκανε να νιώσω εκείνο το σημείο από την γραφικότητά του:rolleyes:.

20150307_191021.jpg


Ο καιρός πολύ καλός,. Είχε έτσι μια ψυχρούλα μια "γλυκιά παγωνιά" αλλά εδώ στη Χίο είχε περισσότερο κρύο το τελευταίο διάστημα και ο αέρας που έχουμε εδώ κάνει το κρύο να φαίνεται περισσότερο. Ο κόσμος περπατούσε στης πλατεία και στα υπέροχα πεζοδρόμια. Έχουν τεράστια πεζοδρόμια και άνετα ποδηλατοδρόμια. Από την πρώτη στιγμή ένιωσα πολύ ασφαλής στη Βιέννη και ανυπομονούσα να ξημερώσει η επόμενη μέρα για να ξεκινήσω να την γνωρίζω όσο περισσότερο μπορώ της 5 μερούλες που θα ήμασταν εκεί.
Βολτάροντας γύρο από τον Άγιο Στέφανο και πάνω κάτω σε δρόμους που δεν ξέραμε ακόμα, είπαμε να πάμε να φάμε κάτι κάπου κοντά να ξεκουραστούμε και να χαλαρώσουμε.
Δεν ξέραμε που να φάμε πρώτη μέρα, και από τύχη πετύχαμε αυτό το μαγαζάκι Pizza Bizi https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=6&cad=rja&uact=8&ved=0CGEQFjAF&url=http://www.tripadvisor.com.gr/Restaurant_Review-g190454-d1153819-Reviews-Pizza_bizi-Vienna.html&ei=ZtcHVfC3KMjLaMnygKAP&usg=AFQjCNHw7i3Zzb55haz8KIvVXJTy9Za3Gg&bvm=bv.88198703,d.d2s
Δε ξέρω εσάς εμένα με έπιανε καμιά φορά αυτό το.. πως θα συννενοηθούμε, τι θα φάμε κτλ. Εγώ το έχω ξεπεράσει αρκετά θα έλεγα αλλά ο αντρούλης μου που έχει ταξιδέψει λιγότερο από εμένα ενώ ξέρει Αγγλικά πολύ καλύτερα από εμένα τον πιάνει αυτό ακόμα. Έκατσα 2 λεπτά απέξω από το μαγαζί εστιάζοντας τον τρόπο που δουλεύει. Είδα τους ανθρώπους που έμπαιναν έδειχναν ποιο κομμάτι ήθελαν να φάνε τους το έβαζε σε πιάτο πλήρωναν απευθείας αυτόν που τους έδινε την πίτσα και αυτό ήταν όλο. Πάμεεεε του είπα!! :haha: Πανεύκολο!!! χαχα Γέλασε και εκείνος και χωρίς δεύτερη σκέψη μπήκαμε μέσα στο μαγαζάκι. Εγώ παρακολουθόντας τον προηγούμενο το έπαιζα και άνετη χαχα:p.
Είχα αρκετό κόσμο και όχι μόνο τουρίστες, είδαμε εκεί και τους πρώτους Έλληνες. Το φαγητό μας ήταν πίτσα!!! χαχα έχουμε ξεχαστεί από την Ρώμη χαχα:haha:. Φάγαμε 3 κομμάτια πίτσα τεράστια και 2 μικρές coca coles και δώσαμε 12 ευρώ. Μια χαρά. Αυτό το μαγαζάκι είχε και μαγειρευτό φαγητό ήταν seiservice έπαιρνες το δίσκο σου το φαγητό σου και καθόσουν όπου ήθελες. Ήταν συμπαθητικό σε βολικό σημείο καλό και οικονομικό φαγητό. Της 3 φορές φάγαμε εκεί.
20150307_202606.jpg


Ξεκουράσαμε λίγο τα πόδια μας χαλαρώσαμε, πήραμε σοκολατάκια, χαζέψαμε τα μαγαζιά και σιγά, σιγά πηγαίναμε προς το ξενοδοχείο.
Ξαπλώσαμε στο κρεβατάκι μας και αφήσαμε την κουρτίνα ανοιχτή... Περιττό να σας πω ότι εγώ σχεδόν όλο το βράδυ δεν κοιμήθηκα..τα μάτια μου δεν ήθελα να χάσουν αυτό το πριγκιπικό μέρος που όσο νύχτωνε γινόταν όλο και ποιο λαμπερό!:rolleyes:


DSCN0014.JPG
 
Last edited by a moderator:

dorita18

Member
Μηνύματα
404
Likes
258
Επόμενο Ταξίδι
Ρόδος!!!
Ταξίδι-Όνειρο
..παντου ειναι ονειρεμενα
2η μέρα και βγάζοντας η Βιέννη τα λαμπερά της στολίδια που την κάνουν να φωτίζει όλο το βράδυ, άρχισε ο ήλιος να ανατέλλει. Εμείς από της 5 η ώρα είχαμε ήδη ανοίξει τα μάτια μας συνηθισμένοι από τα πρωινά μας ξυπνήματα λόγο δουλειάς και χαζεύαμε απέξω απολαμβάνοντας την ηρεμία του δωματίου μας.

DSCN0017.JPG
DSCN0020.JPG
DSCN0028.JPG

Λίγη κουβεντούλα με τους γονείς μας στο skype τους ξεσήκωσα δείχνοντας το πόσο όμορφα ήταν εκεί που είμαστε και ξεκίνησα να δείχνω στον άντρα μου που θα πάμε την πρώτη μέρα. Ο άντρας μου όπως οι περισσότεροι νομίζω έχει φοβερό προσανατολισμό σε αντίθεση με εμένα που αν με βγάλεις από άλλη πόρτα του σπιτιού μου θα χαθώ χα χα :haha:. Έτσι πάντα σε κάθε ταξίδι εγώ οργανώνω το ταξίδι το που και πως θα πάμε, τι θα δούμε κτλ... και για εκείνον είναι όλα έκπληξη. Του δείχνω στο χάρτη που θα πάμε και με πηγαίνει. Καλό;;;!!! Φέτος βέβαια είχα και το tablet μου μαζί το οποίο έχει gps και το έπαιζα ανώτερη χα χα :p .
Πατάμε το κουμπάκι λοιπόν του ασανσέρ στο 18ο όροφο και τσουπππ φτάνουμε στο πρωινόοο!!


DSCN0192.JPG


Γεμίζουμε τα κοιλιδάκια μας παρατηρούμε από ψηλά πόσο κοντά είναι όλα και ξεκινάμε!!!
Είπαμε πρώτη μέρα να πάμε στα κοντινά αξιοθέατα να πάρουμε μια γεύση από την Βιέννη και τις επόμενες μέρες να πάμε στα ποιο μακρινά. Έτσι και έγινε! Ξεκινήσαμε με τα ποδαράκια μας να περπατάμε τους δρόμους γεμάτοι ευχαρίστηση. Εγώ το απολάμβανα τόσο πολύ!!! Βέβαια ήταν Κυριακή και τα μαγαζιά ήταν κλειστά, αλλά δεν με πείραξε γιατί η επόμενη μέρα ήταν δευτέρα έτσι είχα το χρόνο μου να χαζέψω και να ξέρω που θα πάω την επόμενη μέρα. Κόσμος πολύς παντού!! Καθόταν στις καφετέριες και στα εστιατόρια έξω. Είχε όπως σας είπα πολύ ωραία μέρα και όλοι αναζητούσαν να πάρουν την ζεστασιά του ήλιου.
Περπατούσαμε, περπατούσαμε και συναντάμε την Ελληνική εκκλησία και ορθόδοξη Αγία Τριάδα. Δυστυχώς για κάποιο λόγο δεν ήταν ανοιχτή αλλά διαβάσαμε ότι είχε λειτουργία δίπλα ακριβώς ο Άγιος Γεώργιος. Δυο βήματα και ένιωσα ένα "τσίμπημα" μία συγκίνηση όταν είδα τον Άγιο Γεώργιο να στέκεται ανάμεσα στα κτίρια της Βιέννη και μέσα πιστούς να ανάβουν τα κεράκια τους. Με την σειρά μας και εμείς ανάψαμε δύο κεράκια φιλήσαμε και τις εικόνες και συνεχίσαμε την βόλτα μας στην ελληνική συνοικία. Περάσαμε από την διάσημη ταβέρνα τον Ελλήνων και το σπίτι του Ρήγα Φεραίου.
DSCN0040.JPG

DSCN0035.JPG
DSCN0038.JPG
DSCN0039.JPG


Περπατήσαμε μέχρι τον Άγιο Στέφανο και είπαμε να τον απολαύσουμε λίγο και μέρα.
Ότι και να πω είναι λίγο...
DSCN0049.JPG
DSCN0052.JPG
 
Last edited by a moderator:

dorita18

Member
Μηνύματα
404
Likes
258
Επόμενο Ταξίδι
Ρόδος!!!
Ταξίδι-Όνειρο
..παντου ειναι ονειρεμενα
Kanel την βοηθεια σου παρακαλω :), σβήσε μου τα τελευταια επισυναπτομενα αρχεια ταβαλα κατα λαθος για να εξηγαω και να βαζω και την εικονα. Αν μπορείς αν οχι οκ εγω θα τις ξαναβαλω και παρακατω.
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.216
Μηνύματα
883.951
Μέλη
38.907
Νεότερο μέλος
Chrysostomos

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom