dorita18
Member
Μείναμε αρκετή ωρίτσα χαζεύοντας τον κόσμο στο παγοδρόμιο και βολτάροντας στην πλατεία του Αγίου Στεφάνου. Αφού ξεκουραστήκαμε και χαλαρώσαμε πήραμε τον δρόμο προς το μουσείο φυσικής ιστορίας περνώντας πρώτα από την βουλή. Το άγαλμα της Θεάς Αθηνάς υψώνετε μπροστά από το όμορφο άσπρο κτίριο με επιβλητικό τρόπο που σε κάνει να νιώθεις όμορφα συναισθήματα για την Ελλαδίτσα μας. Απ 'ότι διάβασα ο αρχιτέκτονας ήθελε να το κάνει να μοιάζει στην αρχαία Ελλάδα. Καλά τα έχει καταφέρει...
Και ναίιιι!!! Επιτέλους φτασαμέεεε!!! Μπροστά μας ξεπροβάλλουν τα δύο μουσεία το " Kunsthistorisches Museum " (Μουσείου Ιστορίας και Τέχνης) και το " Naturhstorisches Museum " ( Μουσείο Φυσικής Ιστορίας ). Ανάμεσά τους είναι το άγαλμα της Maria Theresia σε μία γλυκούλα πλατεία μέσα σε πράσινους ομορφοκουρεμένους θάμνους.
Εμείς είχαμε αποφασίσει να μπούμε στο μουσείο φυσικής ιστορίας που έχει μέσα πετρώματα, δεινοσαύρους κ.α. Το επέλεξα αυτό γιατί δεν έχουμε πάει σε κάτι αντίστοιχο. Γενικώς προσπαθώ σε κάθε μας ταξίδι να πηγαίνουμε σε μουσεία και αξιοθέατα που δεν έχουμε ξαναδεί κάτι αντίστοιχα σε κάποιο άλλο μέρος.
Μπαίνοντας μέσα στο μουσείο έμεινα με το στόμα ανοιχτό!
Όχι μόνο από τα πόσα πετρώματα,δεινοσαύρους και όλες τις αλυσίδες ζώων που ήταν απίστευτα πολλά και αναλυτικά αλλά από το γιγάντιο κτίριο που δεν το χώραγε το μάτι μου. Για να βοηθήσω όσους δεν έχουν πάει. Μπήκαμε από δεξιά, και δεξιά έχει ένα κισσέ με έναν άνθρωπο που σου βγάζει τα εισιτήρια. Δώσαμε 20 ευρώ για 2 άτομα και κάτσαμε δυόμιση, τρεις ώρες με στάση στο δωμάτιο των δεινοσαύρων γιατί τα πόδια μου τα είχαν παίξει λιγάκι
. Φωτογραφίες δεν επιτρέπονται σε κάποια σημεία. Εγώ ευγενικά και γλυκά... έβαλα τον άντρα μου να ρωτήσει χα χα, ρώτησε τον φύλακα μπορεί η κοπέλα να πάρει φωτογραφίες, χαμόγελο εγώ!!
Πάω κοντά για να ακούσω την απάντηση. Μου λέει ένας χοντρούλης συμπαθητικός κυριούλης. " Βγάλε αλλά εγώ δεν σε είδα " και γέλασε. Έτσι τράβηξα κάποιες φώτο χωρίς φλας για να μην προκαλώ κιόλας αλλά σε κάποια σημεία που το είχα παντού όχι φωτογραφίες δεν τράβηξα. Είπα να το σεβαστώ
.
Εδώ λοιπόν είναι η τεράστια συλλογή με τα πετρώματα και πολύτιμους λίθους!!! Χιλιάδεςςς!!! Εμένα μου άρεσαν τα μωβ " αμέθυστος! Στα επόμενα δωμάτια είχε κοσμήματα που γίνονται από τους πολύτιμους λίθους που σαν γυναίκα με μαγέψαμε αρκετά θα έλεγα που σκεφτόμουν καλά είναι αληθινά!! Έτσι χύμα τα έχουν χα χα
.
Περάσαμε από δωμάτια με τις αλυσίδες από διάφορα ζώα, θάλασσας και στεριάς την ιστορία της γης. Με εντυπωσίασε που είχε σε διάφορα σημεία κάτι σαν παιχνίδι έτσι ώστε να μην βαρεθείς και για τα μικρά και μεγάλα παιδιά να τους κινήσει το ενδιαφέρον. Τι εννοώ είχε π.χ. κιάλια που έβλεπες μέσα και είχε μικροοργανισμούς, είχε ένα σαν τιμόνι που το γύριζες και έδειχνε πως δημιουργείτε ενέργεια, το ρεύμα και άλλα τέτοια που έβλεπες τα πιτσιρίκια να το διασκεδάζουν και εμείς μαζί τους.
Στα δωμάτια με τους δεινόσαυρος είχε έναν δεινόσαυρο σαν αληθινόο!!! Έκανε τις κινήσεις του δεινοσαύρου με μεγάλη επιτυχία. Εγώ δεν τον είχα πάρει χαμπάρι γιατί δεν κινητέ συνέχεια και εκεί που χαλάρωνα έπιασε και κουνούσε τα μάτια του, ψάρωσα!! Λέω από την κούραση δε βλέπω καλά χα χα
.Ο άντρας μου το είχε δει από ποιο πριν και έπιασε και γέλαγε. Ε! σε λίγα λεπτάκια έπιασε και έκανε κινήσεις. Ήταν εντυπωσιακό και πολύ αστείο που περνούσαν πολύ όπως εμένα αμέρημνα και ξαφνηκά αυτός κατέβαζε το κεφάλι και πάθενες σοκ!
Τι εντυπωσικόοο!!!
Στον τελευταίο όροφο έχει καφετέρεια για να πάρεις μια ανάσα και να απολάυσεις αυτό το όμορφο κτίριο.
Εμείς προτιμήσαμε να βγούμε έξω να παρατηρήσουμε λίγο ακόμα τα όμορφα κτίρια να βγούμε φωτογραφία με το ελεφαντάκι
και να πάμε να φάμε στο μαγαζάκι που μας είχατε προτείνει από εδώ. Eistein https://www.google.com/url?sa=t&rct...Zdn0_O-f5rT-g-r4r-PgxzQ&bvm=bv.88528373,d.d24.
Πολύ ωραίο φαγητό με καλές τιμές και τέλειο περιβάλλον. Μπήκαμε μέσα κάτσαμε κοντά στον Eistein μπας και μας δώσει έτσι καμιά ιδέα και βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση. Αυτός μας έβγαλε την γλώσσα!!
τι ήθελα να μας πει με αυτόο!!;;
χα χα
.
Δώσαμε 22 ευρώ για αυτά που βλέπεται. Υπόψιν τίποτα δεν είχε στα Αγγλικά!! Είδα εκεί σνίτσελ του είπαμε με πατάτες και μας έδειξε ένα γεύμα που τάχει όλα λέει. Το σνίτσελ μμμμ μούρλια!! Η πατατοσαλάτα ... ήταν μέτρια βασικά είχε κρεμμύδι που εγώ δεν το τρώω το έφαγε ο άντρας μου
και και αυτό το πράσινο είναι γλιστρίδα το έφαγα. Είχε και μια σος ωραία και αυτή και 2 αναψυκτικά. Περιβάλλον υπέροχο ξύλινα καθίσματα με καγκελάκια ένα δέντρο στη μέση του μαγαζιού και πόλυ καθαρό.
Φάγαμε γεμίσαμε τα κοιλιδάκια μας ξεκουράσαμε τα πατουσάκια μας
και συνεχίσαμε πιο χαλαρά την επιστροφή μας προς το ξενοδοχείο να κάνουμε ένα μπανάκι στην ωραία μας μπανιερίτσα με θέα στη Βιέννη χα χα
και να βγούμε βόλτα να δούμε καλύτερα την Βιέννη φωτισμένη και λαμπερή!
Στο δρόμο για την επιστοφή συναντήσαμε μία εκκλησία την Votivkirche.Λες και είχε βγει από άλλο παραμύθι. Μου θύμησε λίγο την Σαγκραδα Φαμίλια της Βαρκελώνης. Πολύ εντυπωσιακή!!! Είναι ξεχωριστή και ιδιαίτερη εκκλησία, ξεχωρίζει από μακρία με τις δύο όμορφες κορυφές της που ανυψώνονται στον ουρανό και σε τραβάνε την προσοχή με έναν περίεργο τρόπο
.
Κοντοσταθήκαμε να την βγάλουμε φωτογραφία να πάρουμε λίγο από την ομορφιά της και επόμενη στάση η Graben. Αχχχ!!! Έρωτας η Graben
. Τι ομορφιά! Τι ωραίος πεζόδρομος, μαγαζιά, καφετέριες, με τα τραπεζάκια τους έξω με τις σόμπες κόσμος να κάνεις βόλτες με τα παιδάκια τους τα σκυλάκια τους!!! Αχχχ!! Τέλειααα!!! Ήξερα ότι τις επόμενες μέρες θα ήταν η στάνταρ βόλτα μας
. Πριν φτάσουμε βέβαια συναντήσαμε το διάσιμο ρολόι Anker Uhr που η ιστορία λέει ότι κάθε ημέρα 12 ζευγάρια φιγούρες, που κάθε ένα συμβολίζει την ιστορία της Βιέννης, κάνει ένα βήμα μπρωστά την ώρα. Να πω την αλήθεια εμείς από σπόντα το παρατηρήσαμε
. Φαίνεται! δεν λέω αλλά είναι σε άσχετο λίγο σημείο. Ίσως βέβαια έφταιγε και η κούρασή μας.
Και ναίιιι!!! Επιτέλους φτασαμέεεε!!! Μπροστά μας ξεπροβάλλουν τα δύο μουσεία το " Kunsthistorisches Museum " (Μουσείου Ιστορίας και Τέχνης) και το " Naturhstorisches Museum " ( Μουσείο Φυσικής Ιστορίας ). Ανάμεσά τους είναι το άγαλμα της Maria Theresia σε μία γλυκούλα πλατεία μέσα σε πράσινους ομορφοκουρεμένους θάμνους.
Εμείς είχαμε αποφασίσει να μπούμε στο μουσείο φυσικής ιστορίας που έχει μέσα πετρώματα, δεινοσαύρους κ.α. Το επέλεξα αυτό γιατί δεν έχουμε πάει σε κάτι αντίστοιχο. Γενικώς προσπαθώ σε κάθε μας ταξίδι να πηγαίνουμε σε μουσεία και αξιοθέατα που δεν έχουμε ξαναδεί κάτι αντίστοιχα σε κάποιο άλλο μέρος.
Μπαίνοντας μέσα στο μουσείο έμεινα με το στόμα ανοιχτό!

Εδώ λοιπόν είναι η τεράστια συλλογή με τα πετρώματα και πολύτιμους λίθους!!! Χιλιάδεςςς!!! Εμένα μου άρεσαν τα μωβ " αμέθυστος! Στα επόμενα δωμάτια είχε κοσμήματα που γίνονται από τους πολύτιμους λίθους που σαν γυναίκα με μαγέψαμε αρκετά θα έλεγα που σκεφτόμουν καλά είναι αληθινά!! Έτσι χύμα τα έχουν χα χα

Περάσαμε από δωμάτια με τις αλυσίδες από διάφορα ζώα, θάλασσας και στεριάς την ιστορία της γης. Με εντυπωσίασε που είχε σε διάφορα σημεία κάτι σαν παιχνίδι έτσι ώστε να μην βαρεθείς και για τα μικρά και μεγάλα παιδιά να τους κινήσει το ενδιαφέρον. Τι εννοώ είχε π.χ. κιάλια που έβλεπες μέσα και είχε μικροοργανισμούς, είχε ένα σαν τιμόνι που το γύριζες και έδειχνε πως δημιουργείτε ενέργεια, το ρεύμα και άλλα τέτοια που έβλεπες τα πιτσιρίκια να το διασκεδάζουν και εμείς μαζί τους.
Στα δωμάτια με τους δεινόσαυρος είχε έναν δεινόσαυρο σαν αληθινόο!!! Έκανε τις κινήσεις του δεινοσαύρου με μεγάλη επιτυχία. Εγώ δεν τον είχα πάρει χαμπάρι γιατί δεν κινητέ συνέχεια και εκεί που χαλάρωνα έπιασε και κουνούσε τα μάτια του, ψάρωσα!! Λέω από την κούραση δε βλέπω καλά χα χα

Τι εντυπωσικόοο!!!
Στον τελευταίο όροφο έχει καφετέρεια για να πάρεις μια ανάσα και να απολάυσεις αυτό το όμορφο κτίριο.
Εμείς προτιμήσαμε να βγούμε έξω να παρατηρήσουμε λίγο ακόμα τα όμορφα κτίρια να βγούμε φωτογραφία με το ελεφαντάκι
Πολύ ωραίο φαγητό με καλές τιμές και τέλειο περιβάλλον. Μπήκαμε μέσα κάτσαμε κοντά στον Eistein μπας και μας δώσει έτσι καμιά ιδέα και βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση. Αυτός μας έβγαλε την γλώσσα!!

Δώσαμε 22 ευρώ για αυτά που βλέπεται. Υπόψιν τίποτα δεν είχε στα Αγγλικά!! Είδα εκεί σνίτσελ του είπαμε με πατάτες και μας έδειξε ένα γεύμα που τάχει όλα λέει. Το σνίτσελ μμμμ μούρλια!! Η πατατοσαλάτα ... ήταν μέτρια βασικά είχε κρεμμύδι που εγώ δεν το τρώω το έφαγε ο άντρας μου

Φάγαμε γεμίσαμε τα κοιλιδάκια μας ξεκουράσαμε τα πατουσάκια μας
Στο δρόμο για την επιστοφή συναντήσαμε μία εκκλησία την Votivkirche.Λες και είχε βγει από άλλο παραμύθι. Μου θύμησε λίγο την Σαγκραδα Φαμίλια της Βαρκελώνης. Πολύ εντυπωσιακή!!! Είναι ξεχωριστή και ιδιαίτερη εκκλησία, ξεχωρίζει από μακρία με τις δύο όμορφες κορυφές της που ανυψώνονται στον ουρανό και σε τραβάνε την προσοχή με έναν περίεργο τρόπο
Κοντοσταθήκαμε να την βγάλουμε φωτογραφία να πάρουμε λίγο από την ομορφιά της και επόμενη στάση η Graben. Αχχχ!!! Έρωτας η Graben
Last edited by a moderator: