dorita18
Member
Το Hofburg είναι ένα μαγευτικό κτίριο που θέλεις να κάτσεις σε μία γωνιά και να το χαζεύεις με ηρεμία χωρίς να σε ενοχλήσει κανείς. Αυτό και κάναμε, κάναμε τις βόλτες μας εκεί γύρο κάτσαμε στο παγκάκι να πάρουμε μία ανάσα να ευχαριστηθούμε, να δούμε τις πύλες,την πλατεία και την ομορφιά που είναι γύρο μας. Συνεχίσαμε με οδηγό μας την κορυφή του Rathaus (Δημαρχείο) που ξεπρόβαλε από μακριά σα να μας έλεγε " ελάτε και σε εμένα " χα χα
.
Να 'μαστέ και εμείς!!!
Όπως φαίνεται και στη φώτο είμαστε με ζεστά ρούχα ντυμένοι.Εγώ φοράω μακρύ σακάκι σκουφάκι,κασκόλ, γάντια και μπότες βολικές για περπάτημα. Την δεύτερη μέρα βέβαια μιας και είχε καλό καιρό έβαλα τα αθλητικά μου με γκέτες και είχα πάρει και north face μποτάκια αλλά ήταν καινούργια τάχα φορέσει ελάχιστα και δεν είχαν ανοίξει όσο θα έπρεπε για τόσο περπάτημα. Αυτά τα λέω γιατί γνωρίζω ότι πολλές κοπέλες όπως και εμένα προβληματίζεστε στο τι θα πάρετε.
Καθώς πλησιάσαμε στο υπέροχο "Rathaus" είδαμε ένα τεράστιο κτίριο απέναντι που απόρησα στο τι είναι. Δεν είχα ενημερωθεί γι' αυτό
. Βλέπω και έγραφε "theater".Λέω του άντρα μου θέατρο είναι βρεεε!!! ( μη δείξω ότι μου ξέφυγε κάτι στον οδηγό χα χα). Μου λέει αλήθεια!! Δε το κατάλαβα!!! Ξεκαρδηστάκαμε στα γέλοια μου έδωσε ένα φιλί για να με παρηγόρηση και άνοιξα τον οδηγό μου να δω τι μου ξέφυγε. Ήταν το Burgtheater πολύ όμορφο και πολύ εντυπωσιακό.
Εδώ θα κάνω μία υποσημείωση ότι εγώ είχα τον οδηγό TOP 10. Αυτούς παίρνω σε κάθε ταξίδι είναι πολύ κατατοπιστική και λένε σχεδόν τα πάντα. Έχουν χάρτη που βοηθάει πάρα πολύ για το που βρίσκετε το καθετί και έχει και χάρτη του μετρό.
Γύρο από το Δημαρχείο είχαν πίστες με πατινάζ που έκανε πάρα πολύς κόσμος. Όπως εμείς έχουμε την θάλασσα έτσι και εκεί έχουν το πατινάζ. Δεν επιχειρήσαμε να κάνουμε. Είπαμε μη σπάσουμε κανένα χέρι, πόδι και είμαστε και μακριά
. Αφήστε που σίγουρα θα κάναμε ντόμινο τους υπολοίπους. Γύρο γύρο είχε ξύλινα κουτουκιάρικα σπιτάκια που έδινα σοκολάτες ροφήματα κτλ. Πήραμε νεράκι 3,5 ευρώ το μικρό μπουκαλάκι. Ναι είναι λιγάκι ακριβό και επίσης έχει με ανθρακικό η χωρίς. Εμείς παίρναμε χωρίς "νο γκας" έτσι το ζητάτε και πήγαμε και πήραμε από τα σούπερ μάρκετ SPAR στη επιστροφή μεγάλα μπουκάλια και βρήκαμε την
ησυχία
μας.
Ακριβώς δίπλα στο Δημαρχείο είχε ένα σαν ανσασερ στρογγυλό που ανέβαζε τον κόσμο πολύ ψηλά και με φόρααα φζουυννν τον κατέβαζε κάτωωω!! Πλάκα κάνω χα χα μπορείτε να μπείτε εκείιι σε ανεβάζει αργάαα αργάαα και σε κατεβάζει πάλι αργά! Πήγαμε κοντά για να μπούμε αλλά γινόταν πανικός από κόσμο έτσι το αφήσαμε. Προτιμήσαμε να πάμε μια βόλτα γύρο από το παγοδρόμιο να δούμε τις πίστες και τα μικρά πιτσιρίκια που προσπαθούσαν αγκαλιά με τους πιγκουίνους και να κάνουν πατινάζ.
Νομίζω εδώ θα μπορούσα και εγώ να κάνω.. δυο βήματα χα χα
.
Να 'μαστέ και εμείς!!!

Καθώς πλησιάσαμε στο υπέροχο "Rathaus" είδαμε ένα τεράστιο κτίριο απέναντι που απόρησα στο τι είναι. Δεν είχα ενημερωθεί γι' αυτό
Εδώ θα κάνω μία υποσημείωση ότι εγώ είχα τον οδηγό TOP 10. Αυτούς παίρνω σε κάθε ταξίδι είναι πολύ κατατοπιστική και λένε σχεδόν τα πάντα. Έχουν χάρτη που βοηθάει πάρα πολύ για το που βρίσκετε το καθετί και έχει και χάρτη του μετρό.
Γύρο από το Δημαρχείο είχαν πίστες με πατινάζ που έκανε πάρα πολύς κόσμος. Όπως εμείς έχουμε την θάλασσα έτσι και εκεί έχουν το πατινάζ. Δεν επιχειρήσαμε να κάνουμε. Είπαμε μη σπάσουμε κανένα χέρι, πόδι και είμαστε και μακριά

ησυχία
μας.
Ακριβώς δίπλα στο Δημαρχείο είχε ένα σαν ανσασερ στρογγυλό που ανέβαζε τον κόσμο πολύ ψηλά και με φόρααα φζουυννν τον κατέβαζε κάτωωω!! Πλάκα κάνω χα χα μπορείτε να μπείτε εκείιι σε ανεβάζει αργάαα αργάαα και σε κατεβάζει πάλι αργά! Πήγαμε κοντά για να μπούμε αλλά γινόταν πανικός από κόσμο έτσι το αφήσαμε. Προτιμήσαμε να πάμε μια βόλτα γύρο από το παγοδρόμιο να δούμε τις πίστες και τα μικρά πιτσιρίκια που προσπαθούσαν αγκαλιά με τους πιγκουίνους και να κάνουν πατινάζ.
Νομίζω εδώ θα μπορούσα και εγώ να κάνω.. δυο βήματα χα χα

Last edited by a moderator: