ΗΠΑ Η δικιά μου Νέα Υόρκη

_antonis_

Member
Μηνύματα
3.357
Likes
1.237

Η μνήμη μου με κάνει να πω πως η Τετάρτη και όγδοη μέρα του ταξιδιού μας, ξεκινάει εδώ, θολώνοντας και αφήνοντας πίσω τελικά τις αναμνήσεις της πρωινής πτήσης που τάραζαν τουλάχιστον τις σκέψεις μας. Το πλεονέκτημα είναι ότι είχαμε βρει αφορμή να ξυπνήσουμε τους δύο εναπομείναντες στο δωμάτιο του ξενοδοχείου νωρίς. Δεν πρέπει να ήταν αργότερα απ’ τις επτά και μισή το πρωί και είχαμε μια ολόκληρη βροχερή μέρα μπροστά μας. Άψογα οργανωμένο το πρόγραμμα όπως συνεχώς αποδεικνυόταν ότι ήταν, η μέρα ήταν υπολογισμένη στην ενίσχυση της αμερικανικής οικονομίας, που κάθε άλλο από τη δική μας συμμετοχή δε χρειαζόταν. Αυτό σημαίνει πως ελάχιστα η βροχή χάλασε τη διάθεσή μας και καθόλου δε θα επηρέαζε τις κινήσεις μας μέσα στα τεράστια εμπορικά.

Σταθήκαμε για έναν καφέ και πεντανόστιμα ντόνατς στα Dunkin’ Donuts, που βρίσκονται ακριβώς απέναντι από το Marshall’s, ακούγοντας το συνεχές υποτονικό μουρμουρητό της βροχής που σταθερά έπεφτε σε κάθε κρυστάλλινη λίμνη νερού που είχε δημιουργηθεί στους δρόμους. Πήραμε την ενέργεια που χρειαζόμασταν και μπήκαμε στο κατάστημα. Εκεί, ξοδέψαμε πολλά, οι περισσότεροι άδειασαν τα πορτοφόλια τους και φούσκωσαν την πιστωτική τους όσο πήγαινε. Ούτε κι εγώ αντιστάθηκα. Αυτό είναι το μειονέκτημα τέτοιων καρτών, δε μπορείς να υπολογίσεις, ή ακόμη καλύτερα να συνειδητοποιήσεις πόσα χρήματα έχεις ξοδέψει. Γεμίσαμε τις βαλίτσες που αγοράσαμε από το ίδιο κατάστημα με τα υπόλοιπα ψώνια και πεταχτήκαμε απέναντι, στο Conway, που με τον τρόπο του μας καλούσε να μπούμε και σ’ αυτό λίγο και μείς δεχτήκαμε. Μετά τόσες ώρες, η βροχή απτόητη συνέχιζε τον απαλό συνεχή χορό της. Τα ψώνια και το πρωινό εκείνο τέλειωσαν σταματώντας δύο τα ταξί που χρειαζόμασταν για να μεταφερθούμε πίσω στο ξενοδοχείο.

Το Marshall’ s είναι γνωστό στο φόρουμ μας και όντως αξίζει. Σχετικά μικρό κατάστημα, δε χάνεται ο πελάτης και βρίσκει πολύ ικανοποιητικές τιμές. Η ποικιλία δεν είναι τεράστια. Αν αποφασίσετε να πάτε, να ξέρετε ότι θα ξοδέψετε πολλά χρήματα.


Τα ψώνια εκείνου και μόνο του πρωινού

Το υπέροχο και σχετικά τακτοποιημένο ως αυτή τη στιγμή δωμάτιό μας, σε χρόνο ρεκόρ μετατράπηκε σε έναν χαοτικό τετράγωνο χώρο, που έμοιαζε με πολυκατάστημα, αλλά αντί για ράφια με ρούχα, υπήρχαν κρεβάτια με ρούχα πάλι. Όσα ρούχα είχαμε ψωνίσει, τα είχαμε βγάλει και πετάξει πάνω στα κρεβάτια και στα υπόλοιπα έπιπλα και σαν τα έβλεπε κανείς πίστευε πως δεκάδες άνθρωποι ήταν εκεί και τα φορούσαν, αλλά έμοιαζε τώρα σα να είχαν εξατμιστεί και είχαν μείνει εκεί μόνο τα ρούχα τους. Η κατάσταση ήταν ανεξέλεγκτη και το χειρότερο – μη αναστρέψιμη.

Οι κυρίες του κουαρτέτου, έβαλαν σκοπό να κάνουν μια προσπάθεια, μήπως άλλαζαν την κατάσταση. Σαν ένα τρένο που ενώ έχει φύγει, περιμένεις στον σταθμό μήπως ξαναπεράσει και κάτι αλλάξει. Μπορεί και να πετύχαινε και το σαν από βόμβα χτυπημένο δωμάτιό μας να μετατρεπόταν στον ανακαινισμένο χώρο που θα συνεχίζαμε τη διαμονή μας για ακόμα τρείς μόνο ημέρες.

Προσφέρθηκε η ευκαιρία και την αρπάξαμε οι άλλοι δύο, μιας και οι κυρίες δεν είχαν ιδιαίτερη συμπάθεια για το περπάτημα . Η αγαπημένη στιγμή των αντρών της παρέας, υπόγειος σιδηρόδρομος με προορισμό το Manhattanκαι περιπλάνηση στα στενά του, που τόσες μέρες είχαμε αμελήσει να κάνουμε.

Κρατώντας από ένα hotdogέκαστος, διασχίσαμε πολλές οδούς και λεωφόρους της μεγαλούπολης, νιώθοντας όλο και περισσότερο πόσο μικροί είμαστε στο μεγαλείο όσων μας περιστοίχιζαν. Και όμως, ήταν όμορφο συναίσθημα. Πήραμε ένα ζεστό καφεδάκι στο χέρι από τα starbucksπου σε κάθε γωνιά υπάρχουν και συνεχίσαμε.

Δεν έπρεπε όμως να το παρακάνουμε. Στην πραγματικότητα, ήμασταν και οι δύο εξαντλημένοι και η πολύ πρωινή πτήση για το Buffaloκαι τους καταρράκτες του Νιαγάρα, άρχισε ενοχλητικά να τριγυρίζει στο μυαλό μου σα να ήταν μυγάκια κάτω από φώς. Η επόμενή μας κίνηση δε χρειαζόταν καν να ειπωθεί. Με ένα κίτρινο νεοϋορκέζικο ταξί, φτάσαμε στο ξενοδοχείο και στο δωμάτιο, που σαν θαύμα να είχε συμβεί, είχε σχεδόν επανακτήσει την τακτικότητα που είχε προηγουμένως.

Ο Μορφέας έκανε την εμφάνιση του και αποδεχόμενοι το κάλεσμά του βυθιστήκαμε σε έναν ήρεμο ύπνο. Απ’ αυτούς που ξέρεις ότι κανένα όνειρο δε πρόκειται να δεις με τόσο κουρασμένο νου και απλά περιμένεις το ξημέρωμα. Η τεχνολογία ήρθε για να ενοχλήσει τη γαλήνη αυτή και ο ήχος του κινητού τηλεφώνου ακούστηκε, θυμίζοντάς μας πως ζούμε κάτι μαγικό που έπρεπε να συνεχιστεί.
 

Attachments

Last edited by a moderator:
Μηνύματα
116
Likes
67
Επόμενο Ταξίδι
Τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος του μεταξιού
Like like like!!! Μπράβο antoni, μου ξύπνησες αναμνήσεις! Πολύ ωραία η περιγραφή σου! Και μην αργήσει η συνέχεια, ε;;)
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Αντώνη το hotdog ειναι must??
παναθεμα την για πόλη ..πρέπει να παω για να την απομυθοποιήσω!!
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.725
Likes
14.864
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
Μπράβο antoni, και σε μένα ξύπνησες αναμνήσεις! έχω να πάω απο το 2002.περιμένουμε τη συνέχεια.:D:D
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.501
Likes
8.021
Τόσους μήνες πριν και είχατε αποφασίσει και τι θα φάτε??? Μωρέ μπράβο προγραμματισμός!!! :lol: Πήγατε τελικά Atlantic City? Είμαι πού αρνητική με αυτό το μέρος και θέλω να δω αν θα αλλάξω γνώμη!!!
Για λέγε, για λέγε...
 

_antonis_

Member
Μηνύματα
3.357
Likes
1.237
Αντώνη το hotdog ειναι must??
παναθεμα την για πόλη ..πρέπει να παω για να την απομυθοποιήσω!!
Τα hotdog ποτέ δεν ήταν τα αγαπημένα μου. Τα Burger τους τα βρήκα πολύ καλύτερα, αλλά τα συμπαθώ έτσι κι αλλιώς (μόλις έκανα γυμναστική και είμαι έτοιμος να παρασυρθώ). Ναι, πρέπει να πάς, όσα και να γράψει κανείς, είναι λίγα.

Τόσους μήνες πριν και είχατε αποφασίσει και τι θα φάτε??? Μωρέ μπράβο προγραμματισμός!!! :lol: Πήγατε τελικά Atlantic City? Είμαι πού αρνητική με αυτό το μέρος και θέλω να δω αν θα αλλάξω γνώμη!!!
Για λέγε, για λέγε...
Πως να μην αποφασίσουμε; Δεν είδες τι έγραφε η θεότρελλη κουμπάρα στα μηνύματα; Πραγματικ είναι και γ**ώ τα άτομα. Θα μάθεις στη συνεχια για το AC, δε τα λέω όλα τώρα :bleh:.
 

PopiTzil

Member
Μηνύματα
89
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
...........
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυνησία,Κούβα..
Ωραία ξεκίνησε η μέρα!! Μετά από Ινδίες, Ιαπωνίες κ.α να πάρουμε τώρα και τη δόση μας από Νέα Υόρκη :bleh::bleh: γράφε (χωρίς να θέλω να σε πιέσω:haha:)
Υ.Γ σωστή η κουμπάρα!!
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.152
Likes
14.443
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Πήρα πατατάκια την μπυρίτσα μου και αναμένω να μας ταξιδέψεις σε ένα προορισμό που μου κλείνει το μάτι κι ακόμα δεν αξιώθηκα να πάω
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.031
Likes
12.142
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ωραιο μεγεθος γραμματων, μεγαλα σαν την αξια της Νεας Υορκης...
 

astral

Member
Μηνύματα
776
Likes
139
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Αργεντινή
Αχ, μπράβο Αντώνη!
Κι εγώ στο κοινό, περιμένω ;)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.839
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom