Ιταλία Μάλτα Καλοκαιρινές διακοπές για πάντα… σε Μάλτα και Σικελία!

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.727
Επόμενο Ταξίδι
?

Σικελία part1 – Taormina!

Μετά από μόνο 30 λεπτά πτήσης το αεροπλάνο πάτησε Σικελία και συγκεκριμένα Κατάνια λίγο μετά τις 15:00. Άγχος κανένα αφού πολύ εύκολα βγήκαμε από το αεροδρόμιο και βρήκαμε τη στάση της etna trasporti. Τα εισιτήρια τα είχα κλείσει μέσω ίντερνετ και τα είχα εκτυπωμένα μαζί μου. http://wbus.buscenter.it/Start.rtz
Η ώρα αναχώρησης του λεωφορείου ήταν στις 15:45, και είχαμε χρόνο να φάμε ένα γρήγορο πανάκριβο panini ο ένας και ένα πανάκριβο κομμάτι πίτσας ο άλλος! Το λεωφορείο ανετότατο και μισογεμάτο. Όταν μπήκαμε μέσα στην Κατάνια να ανέβει κι άλλος κόσμος παρατηρούσα την πόλη η οποία δεν μου άρεσε καθόλου. Μου φάνηκε παρατημένη, μίζερη και παρακμιακή! Από ένα σημείο και μετά όμως το λεωφορείο ακολουθεί παραθαλάσσια διαδρομή και άνοιξε το μάτι μας. Τραβούσα φωτογραφίες με το κινητό μου και μπορούσα να παρατηρήσω πόσο πεντακάθαρη και κρυστάλλινη ήταν η θάλασσα από όλες τις παραλίες που περάσαμε.






Μετά από 1:30 ώρα περίπου ήμασταν έξω από την Ταορμίνα και ανηφορίσαμε τον δαντελωτό δρόμο προς την πόλη η οποία είναι χτισμένη 250 μέτρα από το ύψος της θάλασσας! Σε πρώτο πλάνο η παραλία της Isola Bella – νησί Bella!


Το λεωφορείο έφτασε στον κεντρικό σταθμό της Ταορμίνα στην Piazza Luigi Pirandello. Πριν πάμε στο κατάλυμα μας είχα μια ιδέα! Στην τελευταία στροφή λίγα μέτρα πριν το σταθμό είχα παρατηρήσει το μπαλκόνι Via Pirandello. Ένα εξαιρετικό σημείο για πανοραμική θέα, το καλύτερο για να δεις από ψηλά την Isola Bella. Επειδή έτσι κι αλλιώς το είχα στο πρόγραμμα να το δούμε, και για να μη χάνουμε χρόνο στο να πάμε στο δωμάτιο μας και να ξαναγυρίσουμε εδώ πρότεινα έτσι όπως ήμασταν με τις βαλίτσες να κάνουμε αυτή την μικρή απόσταση των 3-4 λεπτών στον κατηφορικό δρόμο για να θαυμάσουμε τη θέα. Κι έτσι έγινε.






Από το μπαλκόνι Via Pirandello


Η καταπληκτική παραλία της Isola Bella μας καλούσε να βουτήξουμε στα νερά της. Χωρίς να υποσχεθώ είπα στον Rose πως αν προλάβουμε να δούμε την Ταορμίνα τότε κατά το σούρουπο θα κατέβουμε κι εμείς σ’ αυτή την παραλία. Κατευθείαν πήρε τα πάνω του!




Ανηφορίσαμε την Via Luigi Pirandello.
Στο ύψος του τελεφερίκ η όμορφη θέα προς την φημισμένη παραλία Letojanni!




Είχαμε φτάσει στην S. Pancrazio έξω από την κύρια πύλη της πόλης την Porta Messina.




Ήθελα να προσανατολιστώ για να εντοπίσω το κατάλυμά μας που ήταν εκεί κοντά. Ήθελε όμως κι άλλη ανηφόρα και αρκετά σκαλιά. Ανηφορίσαμε την Via Costantino Patricio, και μετά δεξιά από την κρήνη Badia Vecchia-Badiazza στην οδό Via Cappuccini.


Μετά αριστερά ανεβήκαμε τις πολλές σκάλες…


Η θέα από τις σκάλες…


και επιτέλους φτάσαμε στην Via Giuseppe Verdi, 6 στο B&B Casa Andrea.
https://www.booking.com/hotel/it/b-and-b-casa-andrea.el.html

Το δωμάτιο το είχα κλείσει από τον Ιανουάριο, για μια διανυκτέρευση με 72€. Όπως γράφει στο booking, το chek in στο συγκεκριμένο κατάλυμα γίνεται 10:30 - 15:00. Όσον ήμασταν στο λεωφορείο ενημέρωσα την κράτηση μου στο booking πως η άφιξή μας θα είναι γύρω στις 18:00. Λίγο μετά είχα μήνυμα στα mail μου από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη. Ανταλλάξαμε 2-3 μηνύματα με την/τον ιδιοκτήτη και ζητώντας μας συγνώμη είπε πως δυστυχώς δεν μπορεί να έρθει. Γι’ αυτό θα είχε το κλειδί του δωματίου έξω από την είσοδο σε ένα φάκελο με το όνομά μου και το όνομα του δωματίου! Μας ενημέρωσε πως δικαιούμασταν πρωινό μετά τις 8:30 όμως είπαμε πως εκείνη την ώρα θα φύγουμε για τον σταθμό λεωφορείων. Έτσι λοιπόν δεν είδαμε ποτέ τον ιδιοκτήτη. Τα χρήματα τραβήχτηκαν από την πιστωτική που είχα κάνει κράτηση στο booking. Εδώ να κάνω μια μικρή παρένθεση: Στη διαδρομή για την Ταορμίνα και ενώ είχαμε κάνει αυτή τη συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη είχα μια κλήση στο κινητό. Έγραφε Άμστερνταμ! Ορίστε? Μα στο Άμστερνταμ ήμασταν 3 μήνες πριν. Το κινητό το σήκωσε ο Rose. Ήταν από τα κεντρικά της booking! Κουφάθηκα. Ουσιαστικά μας ενημέρωσαν για κάτι που ξέραμε. Ότι ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να έρθει για το chek in και ενημερώσαμε κι εμείς την booking πως είχαμε ήδη μιλήσει και συνεννοηθεί με τον ιδιοκτήτη. Μου έκανε τρομερή εντύπωση.

Ορίστε ο φάκελος με το κλειδί του παραδείσου!


Ανέβασμα κι άλλες στενές σκάλες μέχρι τον πρώτο όροφο του δωματίου μας με ονομασία Porta Messina. Το δωμάτιο ήταν μεγάλο και πολύ προσεγμένο. Το δε μπάνιο εξαιρετικό. Καλή επιλογή κι αν δεν είχε αυτό το ανέβασμα θα το έλεγα ιδανικό κατάλυμα. Είναι μόλις 3-4 λεπτά απόσταση από την Porta Messina και το κέντρο της Ταορμίνα. Τα σκαλιά μόνο είναι λίγο ζόρικα. Δεν χάσαμε πολύτιμο χρόνο. Απλά βάλαμε μαγιό μήπως και προλάβουμε να πάμε για μπάνιο. Αυτό όμως που είχα προτεραιότητα εγώ ήταν να δω την πανέμορφη αυτή κωμόπολη.

Αφετηρία της περιήγησης η Porta Messina και η κεντρική οδός Corso Umberto


Η κωμόπολη της Ταορμίνα έχει 11.000 κατοίκους και είναι η κοσμοπολίτισσα της Σικελίας. Γαντζωμένη στο λόφο Ταύρος, υπήρξε σημαντική πόλη των αποικιών της Μεγάλης Ελλάδας στην κάτω Ιταλία. Η σημερινή πόλη είναι φτιαγμένη πάνω στα χαλάσματα της αρχαίας. Το ότι είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός το διαπιστώσαμε από την πρώτη στιγμή. Είχε πάρα πολύ κόσμο και η αίσθηση ήταν ότι βρισκόμασταν σε κάποιο ελληνικό νησί. Πόσα χρόνια είχα να πάω διακοπές, είχα ξεχάσει αυτό το θέαμα του πλήθος σε έναν γραφικό καλοκαιρινό τόπο!

Ο κεντρικός δρόμος της πόλης η Corso Umberto είναι στενός και χωρίς πεζοδρόμια, γεμάτος με ξενοδοχεία, εστιατόρια, και τουριστικά μικρομάγαζα περιβάλλεται όμως από παλιά κτίρια, μικρές ατμοσφαιρικές πλατείες, υπέροχες εκκλησίες και βέβαια σκαλοπάτια και πολυάριθμα στενά δρομάκια που τέμνονται στον κεντρικό δρόμο και μπορείς να ανακαλύψεις τις πιο γραφικές και τις πιο κρυφές γωνίες της Ταορμίνα.

Η Chiesa di Santa Caterina και δίπλα το Palazzo Corvaja






Πριν συνεχίσουμε ευθεία, στρίψαμε αριστερά στην Via Teatro Greco με σκοπό να πάμε στο αρχαιοελληνικό θέατρο της Ταορμίνα.






Το σημείο αυτό μου θύμισε την πλάκα στην Αθήνα. Είναι στη Via Timoleone






Το λαξευμένο στο βράχο αρχαίο θέατρο είναι χωρίς αμφιβολία το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό αξιοθέατο στην Ταορμίνα. Η κατασκευή του αμφιθεάτρου ξεκινά κατά πάσα πιθανότητα από τους Έλληνες γύρω στον τρίτο αιώνα. Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο αρχαίο θέατρο στη Σικελία μετά το Ελληνικό Θέατρο των Συρακουσών.

Όταν φτάσαμε λίγο πριν το θέατρο είδαμε μια τεράστια ούρα από κόσμο. Μου έκανε εντύπωση γιατί ήξερα πως το θέατρο είναι ανοιχτό για το κοινό μέχρι τις 19:00 και δεν μπορούσα να πιστέψω ότι όλοι αυτοί ήταν τουρίστες που περίμεναν να ξεναγηθούν. Και όντως δεν συνέβαινε αυτό. Αυτή η κοσμοπλημμύρα ήταν για μια συναυλία που θα γινόταν στο αρχαίο θέατρο. Συγκεκριμένα για τη συναυλία των Αμερικάνων Eddie Vedder και Pearl Jam στις 21:45.


Δυστυχώς λοιπόν δεν μπορέσαμε να δούμε το σπουδαιότερο αξιοθέατο της Ταορμίνα. Εκτός από το ίδιο το θέατρο χάσαμε και την ευκαιρία να απολαύσουμε την εξαιρετική θέα προς την ακτή της Καλαβρίας, προς την Ιωνική ακτή της Σικελίας και τον εντυπωσιακό κώνο του ηφαιστείου της Αίτνας. Κρίμα. Έτσι απογοητευμένοι για να πάνε τα φαρμάκια κάτω φάγαμε σε μια gelateria στην Via del Teatro Greco ένα καταπληκτικό canoli με παγωτό. Το μέγεθος δεν το λες και μεγάλο, οι δύο γεύσεις παγωτού σε μικρή ποσότητα και τα 3,60€ μάλλον τσουχτερά.
Στην Ταορμίνα είσαι πόσο θες να έχει?


Η συνέχεια στην κεντρική Corso Umberto. Την περπατήσαμε όλη δύο φορές και τη χορτάσαμε. Άλλωστε είναι μόνο 800 μέτρα από το ένα άκρο την Porta Messina μέχρι το άλλο άκρο την Porta Catania. Απ’ άκρη σ’ άκρη κάθε σημείο, κάθε στενάκι μας πρόσφερε μια εξαιρετική βόλτα κι ενώ είχε πάρα πολύ κόσμο δεν με ενόχλησε καθόλου.














Belvedere di Piazza IX Aprile
. Το μεγάλο μπαλκόνι της Ταορμίνα. Εξαιρετική πλατεία με την όμορφη μπαρόκ εκκλησία San Giuseppe (Αγίου Ιωσήφ) και πίσω της ο εντυπωσιακός βράχος, με την γοτθική εκκλησία di Sant'Agostino (Αγίου Αυγουστίνου), και τον Πύργο του ρολογιού γνωστός και ως Porta di Mezzo που χωρίζει το μεσαιωνικό χωριό από την κλασική και Ελληνιστική περίοδο.










Η θέα από το μπαλκόνι της Piazza IX Aprile




Περνάμε την Porta di Mezzo και συνεχίζουμε ευθεία στην Corso Umberto








Και φτάσαμε στην Piazza Duomo με τον καθεδρικό ναό της πόλης ο οποίος περισσότερο μοιάζει με φρούριο! Στην πλατεία βρίσκεται και η εντυπωσιακή μπαρόκ fontana Piazza Duomo ακριβώς απέναντι από τον καθεδρικό ναό. Καλοντυμένος και κομψός κόσμος πήγαινε σε γάμους αν και ήταν ημέρα Τρίτη. Ιταλοί ρε παιδί μου άλλη φινέτσα πώς να το κάνουμε. Γαμπροί, νύφες, κουμπάροι, καλεσμένοι, τουρίστες, πλανόδιοι όλοι είχαμε γίνει ένα στην πλατεία!






Και φτάνουμε στο τέλος του δρόμου στην Porta Catania.




Μετά την αψίδα Porta Catania στο νότιο τμήμα της πόλης, η εκκλησία Sant'Antonio Abate


Δίπλα το Δημαρχείο της Ταορμίνα, Comune Di Taormina - Palazzo Duchi Di Santo Stefano




Είχαμε δει όλο το κεντρικό τμήμα της Ταορμίνα. Επιστρέψαμε από τον ίδιο δρόμο αλλά κατηφορίσαμε και σκαλιά, μπήκαμε σε στενά και εντοπίσαμε κρυφές γωνιές και αυλές με ατμοσφαιρικά εστιατόρια.






Ήμασταν και πάλι στην Porta Messina και στην Via Luigi Pirandello


Η θέα προς τις παραλίες Mazzeo και Letojanni


Σειρά είχε η κατάβαση στην Isola Bella!
 
Last edited:

vickokka

Member
Μηνύματα
1.235
Likes
1.931
Ταξίδι-Όνειρο
παντου
Τα τελευταία 6 χρόνια είχα παραμελήσει τις καλοκαιρινές διακοπές επειδή στη ζωή μου μπήκαν τα ταξίδια στο εξωτερικό. Λόγω αδειών, συγκυριών αλλά και προτίμησης, τα ταξίδια αυτά τα κάναμε μαζί με τον σταθερό συνταξιδιώτη μου τον Rose σχεδόν όλους τους μήνες του χρόνου εκτός των καλοκαιρινών. Το περσινό ταξίδι στη Σλοβενία μέσα Ιουνίου δεν μπορώ να το πω καλοκαιρινές διακοπές με 23 βαθμούς και χωρίς μπάνιο στη θάλασσα. Από το καλοκαίρι του 2011 στη Κέρκυρα είχα να νοιώσω την ανεμελιά των διακοπών, το χαλαρό πρόγραμμα, τον ήλιο να καίει το άσπρο δέρμα μου, τις θαλάσσιες διαδρομές , τις διαφορετικές παραλίες κάθε μέρα για μπάνιο και τέλος πάντων όλα τα θετικά και αρνητικά που έχει το καλοκαίρι στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Πρώτη φορά που έκλεινα και οργάνωνα ταξίδι 5 μήνες πριν! Το αρχικό πλάνο ήταν 4 μέρες στη Μάλτα. Όταν όμως εμφανίστηκαν τα 5ευρα της Volotea τον Ιανουάριο, έβαλα στα σχέδια και ολίγη Σικελία κάνοντας έναν πολύπλοκο συνδυασμό με 5 πτήσεις, λεωφορεία και τρένα. Ο Rose τσίνησε γιατί είχε στο μυαλό του κάτι τελείως χαλαρό. Αντέδρασε και πήγε να μου τη φέρει. Όμως το μάτι μου γυάλισε. Δεν δέχομαι αντιρρήσεις. Δεν είχα άλλη επιλογή από το να τον απειλήσω και να τον παγιδεύσω! Δεν ξέρει με ποιόν τα έβαλε!

-Έτσι κάνει κάθε καλός, τίμιος και αθώος πολίτης! Το κατάλαβες ηλίθιε? Πήρες το μάθημα σου?
Θα ξαναπαίξεις τέτοια βρώμικα παιχνίδια σε αθώους ταξιδιώτες? Πες μου!
Θα ξαναπαίξεις? Λέγε! Θα ξαναπαίξεις? Πες μου!


Μετά από όλα αυτά δεν είχε περιθώρια αντίδρασης. Διαπίστωσε ότι με τον Γιάννη δεν μπορεί να τα βάλει εύκολα, δέχτηκε το πρόγραμμα των διακοπών και ήλπιζε να βγει άνετα χωρίς ταλαιπωρίες. Η αλήθεια είναι πως έναν προβληματισμό τον είχα κι εγώ γιατί όταν έχεις τόσες διαδρομές με διαφορετικά μέσα μεταφοράς, μπορεί κάτι να βγει εκτός προγραμματισμού. Όπως επίσης για τον αν θα απολαύσουμε πραγματικά τα μέρη που θα δούμε ή θα τρέχουμε.

Οι πτήσεις ήταν Θες/νικη- Αθήνα, Αθήνα-Μάλτα, Μάλτα-Κατάνια, Παλέρμο-Αθήνα, Αθήνα-Θες/νικη. Όλες με Ryan εκτός του Παλέρμο-Αθήνα που ήταν με Volotea. Το συνολικό κόστος των πτήσεων ήταν 120€.
Από την Σικελία θα παίρναμε μια μυρωδιά και θα βλέπαμε τα δημοφιλή θέρετρα Ταορμίνα και Cefalu και φυσικά το Παλέρμο. Τα της Σικελίας κλείστηκαν όλα από τα αντίστοιχα site και τα εισιτήρια εκτυπώθηκαν.

Από το αεροδρόμιο της Κατάνια μέχρι την Ταορμίνα με λεωφορείο της etna trasporti http://wbus.buscenter.it/Start.rtz?From=Busc το εισιτήριο κόστισε 7,50€ η μονή διαδρομή.

Για τη διαδρομή Ταορμίνα-Cefalu έψαξα αρκετά τις εναλλακτικές με τρένα και λεωφορεία και σύμφωνα με τις ώρες που επιθυμούσα. Τελικά κάναμε το Ταορμίνα-Messina με λεωφορείο και χωρίς να υπάρχει δυνατότητα κράτησης. Απλά πήγαμε στον σταθμό λεωφορείων της Ταορμίνα και επί τόπου αγοράσαμε το εισιτήριο που κόστισε 4,30€ το άτομο η μονή διαδρομή πάλι με λεωφορείο της etna trasporti. Στο επίσημο site μπορείτε να δείτε τα δρομολόγια και τις τιμές http://www.etnatrasporti.it/Home.aspx

Έπειτα με την Trenitalia το Messina-Cefalu το οποίο κόστισε 9,90€ το άτομο και το Cefalu-Palermo που κόστισε 5,60€. Και τα δύο κλεισμένα από το επίσημο site της Trenitalia. http://www.trenitalia.com/tcom-en

Τέλος είχα κλείσει και τα εισιτήρια από το κέντρο του Παλέρμο για το αεροδρόμιο την βάρβαρη ώρα στις 4:00 το πρωί http://www.prestiaecomande.it/?idPlugin=21023&idx=317#booking με 6€ το άτομο.
Αυτά τα κουραστικά και μάλλον αδιάφορα για εσάς όσον αφορά τα διαδικαστικά τις διαδρομές και τις τιμές τους. Για τη Σικελία το είχα πάρει απόφαση ότι θα δούμε ένα πολύ μικρό δείγμα από το τεράστιο νησί που θα μπορούσε να είναι και ξεχωριστή χώρα!

Περισσότερο προβληματιζόμουν για τη Μάλτα. Ήθελα να δω σχεδόν όλο το νησί και παρ’ όλο που είναι μικροσκοπικό οι 3 μέρες μου φαίνονταν λίγες. Μη ξεχνάμε ότι είχαμε στο πλάνο και άραγμα σε παραλίες. Εξ αρχής άφησα απ’ έξω αρχαιολογικά ερείπια και υπόγεια, τους μεγαλιθικούς ναούς και τις κατακόμβες γιατί πολύ απλά δεν χωρούσαν με τίποτα και δεν ταίριαζαν με το πλάνο διακοπές = θάλασσα! Ειδικά για το μνημείο Ουνέσκο το Υπόγειο Χαλ Σαφλιένι (Hal Saflieni Hypogeum) πρέπει να έχεις κάνει κράτηση μήνες πριν και το εισιτήριο των 35€ μάλλον είναι το πιο ακραίο που υπάρχει σε όλη την Ευρώπη! Τελικά την Μάλτα την είδαμε όλη! Ναι όλη και το μοναδικό που δεν προλάβαμε να δούμε και θα το ήθελα είναι το Blue Grotto.

Κινηθήκαμε με λεωφορεία τα οποία ήταν άψογα στην τήρηση των ωραρίων και πάντα με κλιματισμό. Αν και ήμασταν στην περίοδο του καλοκαιριού και το νησί βούλιαζε από κόσμο δεν βγήκαν αληθινά τα όσα αρνητικά διάβαζα για τα λεωφορεία. Ήμασταν βέβαια και τυχεροί γιατί ούτε μια φορά δεν ήμασταν όρθιοι. Πάντα μα πάντα βρίσκαμε θέσεις. Ασφυκτικά γεμάτα ήταν μόνο δύο λεωφορεία, το 222 από Sliema μέχρι το Cirkewwa Ferry Terminal όπου στη διαδρομή των 60 λεπτών κάποιοι ήταν όρθιοι όλη τη διάρκεια της διαδρομής και το 85 από την αφετηρία του σταθμού λεωφορείων στη Βαλέτα που κάνει τη διαδρομή μέχρι το Μάρσασλοκκ. Ήταν και η μοναδική περίπτωση που η ουρά ήταν πολύ μεγάλη. Το λεωφορείο αφού γέμισε έφυγε και πολλοί δεν προλάβαμε να μπούμε. Μικρό το κακό όμως αφού το επόμενο ήρθε 10 λεπτά μετά όπου και πάλι εμείς κύριοι βρήκαμε θέσεις!


Τα λεωφορεία λοιπόν πάνε παντού, είναι τακτικά και μη ξεχάσετε να κατεβάσετε στο κινητό σας μια εφαρμογή που εμένα με βοήθησε πάρα πολύ. Την εφαρμογή του επίσημου φορέα των λεωφορείων της Μάλτας. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mpt.tallinjaapp Ανά πάσα στιγμή έβλεπα πότε έχει το επόμενο λεωφορείο, τι εναλλακτικές έχω, τη διαδρομή, τις στάσεις και κάθε λεπτομέρεια. Χρειαζεται ίντερνετ αλλά με τη δωρεάν χρήση δεδομένων πια κανείς δεν θα έχει πρόβλημα σ’ αυτό.
Και το επίσημο site των δημόσιων λεωφορείων https://www.publictransport.com.mt/

Φυσικά καλοκαίρι στη Μάλτα δεν νοείται να μη χρησιμοποιήσεις και τη δημόσια θαλάσσια συγκοινωνία. Άνετη, γρήγορη και φτηνή. Το εισιτήριο είναι διαφορετικό και δεν σχετίζεται με τις κάρτες μεταφορών για τα λεωφορεία. Το Sliema-Valletta και το Valletta-3 Cities επιβάλλεται. Και από φωτογραφικής άποψης βεβαίως βεβαίως! http://www.vallettaferryservices.com/route_map.html
View attachment 208193


Όπως και η διαδρομή με το δημόσιο πλοίο της Gozo Channel από το Cirkewwa Ferry Terminal μέχρι το λιμάνι Mgarr στο νησί του Gozo. H τιμή είναι 4,65€ η μονή διαδρομή αλλά έγινε το παράδοξο και ταξιδέψαμε τζαμπαντάν! Πως γίνεται αυτό δεν ξέρω αλλά θα σας τα αναλύσω όταν έρθει η ώρα. http://www.gozochannel.com/en/schedules.htm


Μπορεί η Μάλτα να είναι ένα μικροσκοπικό νησάκι και να μη φημίζεται για τις παραλίες της, όμως όποιος κάνει μια έρευνα θα διαπιστώσει ότι η Μάλτα και πολλές παραλίες έχει και σε ποικιλία. Και αμμώδεις, και με βράχια, και φυσικές πισίνες, και σε κόλπους. Άλλες εύκολες και οικογενειακές άλλες για πιο ψαγμένα και επικίνδυνα γούστα! Ελλάδα μπορεί να μην είναι αλλά μη την υποτιμάτε όσον αφορά την ποιότητα των παραλιών. Εμείς σε 3 μέρες επιλέξαμε τις τρείς δημοφιλής παραλίες Golden Bay, Ghajn Tuffieha και βέβαια τη Blue Lagoon . Εσείς μπορείτε να διαβάσετε στα παρακάτω link όλη την γκάμα που διαθέτει. Για ψαγμένους ή χαλαρούς τύπους!
http://www.visitmalta.com/en/beaches-and-bays
http://www.malta.com/en/attraction/beaches/top-10-beaches-in-malta-gozo-and-comino

Οι Μαλτέζοι μου φάνηκαν cool τύποι. Φιλικοί και χαλαροί. Οι οδηγοί λεωφορείων εξυπηρετικοί και καθόλου βαριεστημένοι. Όλοι οι επαγγελματίες σε μεταφορές, ξενοδοχεία, καφέ εστιατόρια σωστοί και ευγενικοί. Αγγλομαθείς φυσικά αφού είναι η δεύτερη επίσημη γλώσσα της χώρας και η συνεννόηση μας δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα. Μου έκανε εντύπωση όμως η περίεργη και κακόηχη γλώσσα τους. Τα μαλτέζικα προέρχονται από την Μέση Ανατολή την Βόρεια και Ανατολική Αφρική και είναι η μόνη αφροασιατική γλώσσα (σημιτική όπως λέγεται) που γράφεται με το λατινικό αλφάβητο και είναι επίσης η μόνη σημιτική γλώσσα που ομιλείται ιστορικά στην Ευρώπη. Οπότε είχε μεγάλο ενδιαφέρον για μας να την ακούμε. Έπιασα μάλιστα τον εαυτό μου να σταματάει και να παρατηρεί τους μαλτέζους όταν μιλούσαν μεταξύ τους στη γλώσσα τους!

Ένα θεματάκι που υπήρχε ήταν ότι το πλαστικό χρήμα δεν είναι κάτι αυτονόητο στη Μάλτα. Πήρα πολλές φορές αρνητική απάντηση στο αν μπορώ να πληρώσω με κάρτα. Είχα τη Μάλτα πιο σύγχρονη σ’ αυτό το θέμα. Μάλιστα κάποια στιγμή το πορτοφόλι άδειασε, ένα ΑΤΜ ήταν χαλασμένο και πήγαμε στο λιμάνι για το Gozo μόνο με τις κάρτες μου στο φλου και μέσα στο άγχος.

Στη Μάλτα λοιπόν…

Μέναμε στη Sliema



Και την πρωτεύουσα Valletta είδαμε…









View attachment 208194

Και τις 3 πόλεις (Senglea- Birgu- Cospicua) είδαμε…





Και τη Μόστα είδαμε…


Και το Marsaxlokk είδαμε…


Και στη σιωπηλή πόλη Mdina πήγαμε…




Και την εξαιρετική θέα από τα τείχη της Mdina είδαμε…



Και την πρωτεύουσα του Gozo, Victoria είδαμε…

View attachment 208195


Και μπάνιο κάναμε…







και τέλεια φάγαμε…
View attachment 208196

Όσον αφορά τη Σικελία τι να πω. Μια χώρα από μόνης της. Γοητευτική, με ταπεραμέντο όπως οτιδήποτε ιταλικό. Είδαμε ένα πολύ μικρό κομμάτι της κι όμως ήταν αρκετό για να την ερωτευθώ! Δεν μετανιώνω που την είδα μόνο τρείς μέρες. Άλλωστε μπορεί να μη μου δοθεί ξανά η ευκαιρία να τη δω, αν και θα ήθελα πάρα πολύ να τη γυρίσω όλη και να τη γνωρίσω σε βάθος. Ταορμίνα, Cefalu και Πάλέρμο. Κάθε μια πόλη με ξεχωριστή ομορφιά με τα προτερήματα της ακόμα και με τα ελαττώματα της. Αγαπημένη μου η Ταορμίνα. Ακόμα και με τόσο πολύ κόσμο δεν με χάλασε καθόλου η ζωντάνια της και η υπερτουριστική της όψη. Γραφική, πανέμορφη και με θέα που κόβει την ανάσα. Και η γλυκιά Cefalu όμως έχει την γοητεία της με τα πανέμορφα στενά της, τις ατμοσφαιρικές παραλίες της και τον εξαιρετικό της καθεδρικό ναό. Όσο για το Παλέρμο μου πήρε ώρες να συνηθίσω την παρακμιακή γοητεία του, ενώ η υπέροχη παραλία του Mondello μας χάρισε στιγμές χαλάρωσης.

Taormina






Cefalu




Palermo








Όλα αυτά ήταν μια πρώτη γεύση. Έρχεται το κυρίως γεύμα!

Τι ομορφες φωτογραφιες! Τη Μάλτα την αγαπώ και θέλω να ξαναπάω. Συμφωνώ μαζί σου για τις παραλίες , έχει και μάλιστα πολλές κι ωραίες. Πιστεύω όσοι λένε ότι δεν έχει παραλίες η Μάλτα ειναι οι ίδιοι που λένε δεν έχει παραλίες η Σαντορίνη!
Όσο για τη Σικελία, τι να πω, θέλω ένα μήνα να τη δω όλη!
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.727
Επόμενο Ταξίδι
?
Τι ομορφες φωτογραφιες! Τη Μάλτα την αγαπώ και θέλω να ξαναπάω. Συμφωνώ μαζί σου για τις παραλίες , έχει και μάλιστα πολλές κι ωραίες. Πιστεύω όσοι λένε ότι δεν έχει παραλίες η Μάλτα ειναι οι ίδιοι που λένε δεν έχει παραλίες η Σαντορίνη!
Όσο για τη Σικελία, τι να πω, θέλω ένα μήνα να τη δω όλη!
Στη συλλογη πληροφοριων για τη Μαλτα σημειωσα και πραγματα απο το blog σου:)

Πραγματικα η Μαλτα ειναι μια απιθανη χωρα. Και παρ'ολο που ειναι τοσο μικρη,πιστευω πως και μια βδομαδα εκει γεμιζει ανετα με διαφορετικα πραγματα και χωρις να βαρεθεις.

Φυσικα και εχει παραλιες και κανει για καλοκαιρινος προορισμος για μπανια. Μη τη μειωνουμε. Περασαμε καταπληκτικα και αν ειχα αλλες δυο μερες θα ηταν το ιδανικο.

Η Σικελια θελει πανω απο 10 μερες για να δεις καλα τα μερη που θες. Οχι ολη φυσικα. Ειναι ομως ερωτας. Οπως εγραψα εστω 3 μερες τη γνωρισα και μου αφησε τις καλυτερες εντυπωσεις.
 

vickokka

Member
Μηνύματα
1.235
Likes
1.931
Ταξίδι-Όνειρο
παντου
Αααα ευχα
Στη συλλογη πληροφοριων για τη Μαλτα σημειωσα και πραγματα απο το blog σου:)

Πραγματικα η Μαλτα ειναι μια απιθανη χωρα. Και παρ'ολο που ειναι τοσο μικρη,πιστευω πως και μια βδομαδα εκει γεμιζει ανετα με διαφορετικα πραγματα και χωρις να βαρεθεις.

Φυσικα και εχει παραλιες και κανει για καλοκαιρινος προορισμος για μπανια. Μη τη μειωνουμε. Περασαμε καταπληκτικα και αν ειχα αλλες δυο μερες θα ηταν το ιδανικο.

Η Σικελια θελει πανω απο 10 μερες για να δεις καλα τα μερη που θες. Οχι ολη φυσικα. Ειναι ομως ερωτας. Οπως εγραψα εστω 3 μερες τη γνωρισα και μου αφησε τις καλυτερες εντυπωσεις.


Ααααα ευχαριστώ πολύ! Που το ανακάλυψες το blog βρε θηρίο? Μάλλον το ανέφερα στο ταξίδι στην Umbria.
Χαίρομαι πολύ κι ελπόιζω να την ξαναδώ!
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.727
Επόμενο Ταξίδι
?
Ααααα ευχαριστώ πολύ! Που το ανακάλυψες το blog βρε θηρίο? Μάλλον το ανέφερα στο ταξίδι στην Umbria.
Χαίρομαι πολύ κι ελπόιζω να την ξαναδώ!
Ναι το ειχες αναφερει σε μια ιστορια, δεν θυμαμαι ποια αλλα το ματι μου το τσακωσε και μου φανηκε και χρησιμο;)
 

Dina Z

Member
Μηνύματα
1.356
Likes
4.332
Ταξίδι-Όνειρο
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
. Αντέδρασε και πήγε να μου τη φέρει. Όμως το μάτι μου γυάλισε. Δεν δέχομαι αντιρρήσεις. Δεν είχα άλλη επιλογή από το να τον απειλήσω και να τον παγιδεύσω! Δεν ξέρει με ποιόν τα έβαλε!
Βρε, βρε, καλως τον! Δυναμικη και .... σκληρη επιστροφη :haha::haha:
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.138
Likes
20.415
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Την λάτρεψα τη Μάλτα !!!! Θα μου μείνει αξέχαστη !
Όλα όσα λές για τα μέσα μεταφοράς ισχύουν και με το παραπάνω ! Γυρίσαμε τρία νησιά και ταλαιπωρία μηδέν !!!
Το Blue Grotto απλά μοναδικό ! Κάναμε βόλτα και με βάρκα, περνώντας κάτω απο τη καμάρα του Blue Grotto ! Τα νερά κάνουν υπέροχους κυματισμούς χρωμάτων....
Ότι και να πώ για τη Μάλτα λίγο θα είναι !
Πολύ όμορφες φωτογραφίες :)
 
Μηνύματα
95
Likes
65
Τι ομορφες φωτογραφιες! Τη Μάλτα την αγαπώ και θέλω να ξαναπάω. Συμφωνώ μαζί σου για τις παραλίες , έχει και μάλιστα πολλές κι ωραίες. Πιστεύω όσοι λένε ότι δεν έχει παραλίες η Μάλτα ειναι οι ίδιοι που λένε δεν έχει παραλίες η Σαντορίνη!
Όσο για τη Σικελία, τι να πω, θέλω ένα μήνα να τη δω όλη!
Και καηκαν και τα χερια σου απο τον ηλιο ας ειναι μετα το βελιγραδι αλλη φωτια μου βαζεις αλλα προηγειται η σλοβενια μονο θαυμασμο τιποταλλο δε θα πω
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.727
Επόμενο Ταξίδι
?
Την λάτρεψα τη Μάλτα !!!! Θα μου μείνει αξέχαστη !
Όλα όσα λές για τα μέσα μεταφοράς ισχύουν και με το παραπάνω ! Γυρίσαμε τρία νησιά και ταλαιπωρία μηδέν !!!
Το Blue Grotto απλά μοναδικό ! Κάναμε βόλτα και με βάρκα, περνώντας κάτω απο τη καμάρα του Blue Grotto ! Τα νερά κάνουν υπέροχους κυματισμούς χρωμάτων....
Ότι και να πώ για τη Μάλτα λίγο θα είναι !
Πολύ όμορφες φωτογραφίες :)
Σ'ευχαριστω.:)
Αχ μη με κανεις και ζηλευω με το Blue Grotto. Ηθελα παρα πολυ να παω. Αν πιεζα πολυ το προγραμμα ισως εβγαινε. Μπορω να πω πως αν δεν πηγαιναμε στο Marsaxlokk δεν θα χαναμε και κατι τρομερο, και στη θεση του θα προτιμουσα το Blue Grotto.
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.138
Likes
20.415
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Σ'ευχαριστω.:)
Αχ μη με κανεις και ζηλευω με το Blue Grotto. Ηθελα παρα πολυ να παω. Αν πιεζα πολυ το προγραμμα ισως εβγαινε. Μπορω να πω πως αν δεν πηγαιναμε στο Marsaxlokk δεν θα χαναμε και κατι τρομερο, και στη θεση του θα προτιμουσα το Blue Grotto.
Πίστεψε με, για τρείς μέρες είδατε πολλά !!! Δεν τα λέω για να ζηλέψεις, απλά τα νοσταλγώ... :)
Ποτέ δεν είναι αργά για το Blue Grotto ;)
Εγώ έμεινα 6 μέρες και το μοναδικό για το οποίο μετάνιωσα είναι όταν πήγαμε στο Gozo που δεν το γυρίσαμε πολύ....πήγαμε μόνο στο Mgarr ( το λιμάνι φυσικά ) και στη Victoria....ουσιαστικά δεν το γυρίσαμε το νησάκι και έχει πολλά όμορφα να δείς !!!
Επίσης εντυπωσιακό είναι το Hagar Qim, Mnajdra ( εύχομαι να το γράφω σωστά )....μοναδική εμπειρία να βλέπεις ένα μνημείο 3500 ετών πχ !
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.182
Μηνύματα
883.218
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom