Ρωσία Στη Σοβιετική Ναχότκα. (Ανατολική Σιβηρία)

soudianos

Member
Μηνύματα
3.701
Likes
6.317
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ


Προς το παρόν, απόλαυσε το ταξίδι σου στη Θάλασσα των Κοραλίων με την ανοιχτόχρωμη θάλασσα, τα λευκά από την άμμο και πράσινα από τη χλωρίδα νησάκια, τα παράλια της Queensland με τις απέραντες ασπριδερές αμμουδιές, τα γιωτ, τα ιστιοπλοϊκά, τα ερασιτεχνικά αλιευτικά που με αφετηρία τις μαρίνες της μεγάλης ΒΑ αυστραλιανής ακτής διασχίζουν την Κοραλλένια Θάλασσα, όλα αυτά που μαζί με τα άλλα μοναδικού κάλλους ενδιαφέροντα στο εσωτερικό αυτής της Πολιτείας, την κατατάσσουν σαν τον πιο δημοφιλή τουριστικό προορισμό στους κατοίκους της Αυστραλίας.

Ζεστό είναι το κλίμα, ζεστή και η θάλασσα. Καυτός είναι και ο ήλιος, εδώ σ’ αυτή τη ξεχωριστή θαλάσσια περιοχή του κόσμο, που στα σπλάχνα της βρίσκεται η πηγή όλου του θαλάσσιου οργανισμού της υφηλίου, και που οι επιστήμονες σήμερα εργάζονται σκληρά για να την κρατήσουν ζωντανή.
Οι ύφαλοι είναι πάντα επικίνδυνοι για τα πλοία. Κάποιες στιγμές στη μέση του ωκεανού θα κάνεις κράτει τις μηχανές. Γύρω σου υπάρχει μόνο ο ορίζοντας Ένα μικρό σκάφος θα παρουσιαστεί από το πουθενά, θα επιβιβάσει ένα πλοηγό και θα συνεχίσεις μερικές ώρες μαζί του ανάμεσα στους υφάλους που μόνο αυτός γνωρίζει. Είναι ο σίγουρος τρόπος να αποφευχθεί τυχόν προσάραξη πάνω σε κοραλλένιο ύφαλο που θα επιφέρει ανεπανόρθωτη καταστροφή στον θαλάσσιο πλούτο από τυχόν διαρροή πετρελαίου.

Μερικά μίλια ανατολικότερα από τα παράλια που ταξιδεύουμε είναι η περιοχή όπου δημιουργούνται οι εποχιακοί τυφώνες του δυτικού Ειρηνικού Ωκεανού. Σαν τη μάνα που γεννά τα μωρά της, η περιοχή γεννά ένα μωρό τυφωνάκι… που στην αρχή το ονομάζουν «Tropical». Θ αρχίσει να «περπατά» κι όσο «περπατά» θα γιγαντώνεται. Τότε θα του δώσουν ένα γυναικείο όνομα που θ’ αρχίζει από το αγγλικό αλφαβητάριο, κάνοντας έναρξη από το «Α» στον πρώτο τυφώνα της χρονιάς. Ίσως πέσει πάνω στην Αυστραλία, όπου θα καταστρέψει και θα πλημμυρίσει ότι βρεθεί μπροστά του, όπως έκανε στο Μπριμπέιν το Γενάρη του 2011, με αρκετά ανθρώπινα θύματα.. Η συνήθης πορεία του όμως είναι η βόρεια ή βορειοδυτική. Που σημαίνει ότι, θα περάσει πάνω από την Ινδονησία δυναμωμένος, θα πέσει σα θηρίο πάνω στις Φιλιππίνες, θα προκαλέσει ανθρώπινες απώλειες και άστεγους, κατόπιν στο στενό της Λουζόν θα ταλαιπωρήσει τα πλοία, όπως αυτό που ήσουν πριν μερικά χρόνια κι αντιμετώπισες ένα ολόκληρο 24ωρο τα έντεκα μποφοράκια… να σκεπάζουν ζωντανά την πλώρη σου κι΄ αναρωτιόσουν κάθε τόσο, αν θα την ξαναδείς. Κατόπιν ο τυφώνας θα περάσει απέναντι στα κινέζικα παράλια, θα φτάσει στα νότια νησιά της Ιαπωνίας, αν έχει δυνάμεις ακόμη θα περάσει από πάνω της, πιθανώς να κάνει μια βολτίτσα από τα κορεάτικα παράλια, έως ότου εξασθενημένος και γερασμένος πλέον, θα τον καταπιεί ο Βόρειος Ειρηνικός. Όπως τα άγρια ζώα της τροπικής ζούγκλας, έτσι κι αυτός δεν αντέχει στα κρύα κλίματα.

Είχες την τύχη να βρεθείς στη γέννηση ενός tropical: Ήταν κάποιο πρωινό, σε άλλο ταξίδι κοντά σε τούτη την περιοχή. Όλος ο ορίζοντας στο βάθος γύρω σου ήταν θολός, αλλά η θάλασσα ήταν χωρίς κύμα. Σταδιακά ο άνεμος δυνάμωνε κι ερχόταν από όλες τις διευθύνσεις. Έσπαζε τις κορυφές των κυμάτων όσο μικρές και να ήταν, εξ΄ αιτίας του άφριζαν, και σχημάτιζαν τα «προβατάκια», όπως συχνά λέγονται τα άσπρα κύματα. Όμως το κύριο χαρακτηριστικό από το οποίο έβγαινε συμπέρασμα πως κάτι το διαφορετικό συμβαίνει εκεί, ήταν ότι με κέντρο το πλοίο σου, ξεκίναγαν ομόκεντροι άσπροι από το αφρισμένο κύμα κύκλοι, που φτάνανε μέχρι τον ορίζοντα. Ένας αναβρασμός επικρατούσε σ΄ όλη την περιοχή. Ήταν ένα φαινόμενο που δεν συναντιέται συχνά. Κείνη τη στιγμή, η φωτογραφία από κάποιον δορυφόρο θα έδειχνε ένα σύννεφο με το σχήμα σβούρας, και κάτω του να είναι κρυμμένο το καράβι σου. Δεν ανησύχησες γιατί η πορεία σου ήταν διαφορετική, έτσι όσο γρήγορα σου παρουσιάστηκε τόσο γρήγορα σε άφησε, όταν η ένταση του ανέμου είχε φτάσει ήδη τα επτά μποφόρ. Μετά από τρεις ώρες ήρθε την επιβεβαίωση από το δελτίου καιρού που έλεγε για το νέο tropical ακριβώς στο στίγμα σου.

Το ταξίδι σου στις ζέστες του Ισημερινού γίνεται μονότονο, κουραστικό κι ατέλειωτο. Τα χιλιάδες καταπράσινα από τη βλάστηση νησάκια της Ινδονησίας και των Φιλιππίνων μέσα από τα οποία είναι η πορεία σου, ξεχωρίζουν μερικές φορές, είτε από κοντά είτε από μακριά σου. Άλλοι πολιτισμοί άλλες συνήθειες. Απλή είναι η ζωή των κατοίκων τους, μακριά από πρότυπα και κάθε λογής δεσμεύσεις του δικού σου πολιτισμού.

Εικοσιτρείς μέρες μετά την αναχώρηση από το Μπρισμπέιν μπήκες στο ποτάμι Σαιγκόν, και μετά από μερικές ώρες ακόμη ταξίδι μέσα στο ποτάμι, αγκυροβόλησες μερικά μίλια μακριά από το λιμάνι Ho Chi Minh την πρώην Σαϊγκόν.
 

Attachments

Last edited:

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Γεια σου καπετανιο!!!
Εμεις γι`αλλου μπαρκαραμε κι`αλλου η ζωη μας παει.

Δωσε Σιβηρια στο λαο.
 

Spyros-007

Member
Μηνύματα
756
Likes
1.815
Επόμενο Ταξίδι
Δεν ξέρω ...
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϊλανδη κα ξανά Ταϊλάνδη
Περιμένω ... :reading::reading::reading:
 

mariath

Member
Μηνύματα
2.221
Likes
5.758
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Ταξίδι σ' άλλη γη και σ' άλλη εποχή! Πολύ ενδιαφέρον φαίνεται!
 

elenara88

Member
Μηνύματα
1.789
Likes
1.817
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
Ταξιδεψε μας Καπετανιε με τον μοναδικο σου τροπο....;)
 

Aria_C

Member
Μηνύματα
318
Likes
112
Επόμενο Ταξίδι
Στ' αυγά μου :(
Ταξίδι-Όνειρο
Υποσαχάρια Αφρική
Καπετάνιε... Μεγάλα κουράγια είχες!
Λόγω του δευτέρου προσώπου που χρησιμοποιείς, μπήκα στη θέση σου νοητά, αλλά τα παράτησα κατάκοπη.
Συνέχισε, συνέχισε...
καταπληκτική αρχή!
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.152
Likes
14.443
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Καπετάνιε ευχαριστώ για το πρωινό δώρο. Σοβιετική Ένωση το καλύτερό μου να διαβάζω
 

NTINA

Member
Μηνύματα
820
Likes
146
Επόμενο Ταξίδι
Άγραφα
Ταξίδι-Όνειρο
Γουατεμάλα
Επιτέλους!!!θα σαλπάρουμε:clap:
Καπετάνιο μας έλειψες.
Το πλήρωμα απ ότι βλέπω, στη θέση του:)
 

soudianos

Member
Μηνύματα
3.701
Likes
6.317
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
EYX
σας την είχα τάξει, αλλά το -32C μόνο με χειμώνα ταιριάζει
 

zmaria

Member
Μηνύματα
1.335
Likes
1.201
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
Καπετάνιε ευχαριστούμε για τις ιστορίες που μας διηγείσαι και που μας μεταφέρεις επιτυχημένα σε κάποια άλλη εποχή! Τις λατρεύουμε!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.216
Μηνύματα
883.879
Μέλη
38.905
Νεότερο μέλος
ntsironis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom