Ζιμπάμπουε Νότια Αφρική Βουτιά στο…αφρικάνικο όνειρο (Ζιμπάμπουε & Ν.Αφρική)

_antonis_

Member
Μηνύματα
3.357
Likes
1.237

Είχαμε προγραμματίσει αυτή τη μέρα να επισκεφθούμε το πάρκο που βλέπεις τους καταρράκτες, το VictoriaFallsNationalPark. Θα μου πεις, πόσο να τους δεις πια. Τους είδαμε από το ελικόπτερο, τους είδαμε και από τη κορυφή της χαράδρας. Ακόμη κολυμπήσαμε και εκεί. Δεν είναι το ίδιο όμως. Οι καλές φωτογραφίες βγαίνουν από αυτή την πλευρά και δεν γίνεται να μην πάμε.

Τα δολάρια μας είχαν αρχίσει να ελαττώνονται σημαντικά, αλλά ευτυχώς στην είσοδο μπορούσαμε να πληρώσουμε σε ευρώ. Είκοσι πέντε ευρώ το άτομο, παρακαλώ.

Λίγα λόγια για τους καταρράκτες τώρα: Πιστεύεται ότι πρώτος τους ανακάλυψε ο Σκωτσέζος εξερευνητής DavidLivingstone, στις 16 Νοεμβρίου 1855. Από εκεί πήρε το όνομά του το μοναδικό προσβάσιμο μέρος στη μέση των καταρρακτών, το LivingstoneIsland. Ο D.Livingstone, ονόμασε τους καταρράκτες Βικτώρια, προς τιμήν της βασίλισσας του, αν και οι ντόπιοι τους ονόμασαν ‘‘Mosi-oa-Tunya’’, που σημαίνει ‘‘καπνός που βροντά’’. Φυσικά, είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Παρόλο που δεν είναι ούτε οι ψηλότεροι καταρράκτες στον κόσμο, ούτε αυτοί που έχουν το μεγαλύτερο πλάτος, υπολογίζεται ότι είναι οι μεγαλύτεροι στον συνδυασμό αυτών των δύο στοιχείων. Το πλάτος τους φτάνει τα 1708 μέτρα και το ύψος τα 108. Ας μην αναφέρω περισσότερα στοιχεία, αυτά είναι τα βασικά.

Η βόλτα μας στους καταρράκτες διήρκησε περίπου τρείς ώρες. Περπατήσαμε απέναντι, κατά μήκος, βγάλαμε φωτογραφίες, βραχήκαμε από το σπρέι παρόλο που βρισκόμασταν σε περίοδο με χαμηλή στάθμη νερού (όταν έχει υψηλή στάθμη, το σπρέι μπορεί να φτάσει 400 μέτρα ύψος). Καθ’ όλο το μήκος της διαδρομής γινόταν πανικός από μπαμπουίνους. Μικροί, μεγάλοι, άλλοι σε κλαδιά, άλλοι στα παγκάκια, άλλοι έπιναν νερό, άλλοι τσακώνονταν, πραγματικός χαμός.

afarm8.staticflickr.com_7165_6438136925_5838ce3145.jpg
Οικογενειακές στιγμές...

afarm8.staticflickr.com_7169_6438138663_a02beda061.jpg
Η ορμή του Devil's cataract

afarm8.staticflickr.com_7157_6438140459_b58803eeb3.jpg
Ελπίζω να μη βαρεθήκατε...

Σταματήσαμε περισσότερη ώρα στο σημείο που μόλις χθες, βρίσκονταν κάποιοι άλλοι και μας χαιρετούσαν, όταν εμείς ήμασταν απέναντι, στην πισίνα του διαβόλου. Τώρα, είχαμε πάρει εμείς την ίδια θέση και βλέπαμε άλλους να βουτάνε στην πισίνα.

Μία γυναίκα δίπλα μας σχολιάζει πώς βουτάνε εκεί. Δεν μπόρεσα να αντισταθώ και της είπα ότι είχαμε πάει χθες. Μας αποκάλεσε τρελούς (άκου τρελούς) και συνέχιζε να βγάζει φωτογραφίες.

afarm8.staticflickr.com_7034_6438141233_313e562f3b.jpg
Εκεί που είσαι ήμουνα κι εκεί που είμαι θα' ρθεις...

Περπατήσαμε ως το τέλος, είδαμε όλους τους καταρράκτες, του διαβόλου, του ουράνιου τόξου, τον κύριο καταρράκτη και καταλήξαμε στο σημείο κινδύνου, που είναι το μοναδικό μη προστατευμένο με φράκτη σημείο, που μπορούσαμε να πάμε κοντά στο χείλος του γκρεμού. Αν και ο χώρος είναι άνετος, όσο πηγαίνω προς την άκρη, νιώθω τους παλμούς μου να αυξάνονται. Έμεινα εκεί ίσα ίσα για μία-δύο φωτογραφίες και δρόμο!

afarm8.staticflickr.com_7006_6438141877_0192351146.jpg
Περισσότερο ανατολικά

Έπρεπε να πάμε στο ξενοδοχείο να αλλάξουμε ρούχα, είχαμε βραχεί λίγο και περπατήσαμε ως εκεί. Η ζέστη ήταν και πάλι πολύ. Έστειλα μήνυμα στον φίλο μας τον Elajah, αν θα ήταν στο μαγαζί του, να περάσουμε να τον δούμε λίγο. Μ’ αρέσει πολύ να κάθομαι και να συζητώ με ντόπιους, να ρωτάω για τη ζωή τους και τις συνήθειές τους. Ειδικά ο Elajah, ήταν πολύ συμπαθητικός και φαινόταν πολύ συνεσταλμένος.

Μας βεβαίωσε ότι θα είναι εκεί ότι ώρα και αν πηγαίναμε και αυτό κάναμε μόλις αλλάξαμε ρούχα. Γνωρίσαμε καλύτερα τον ίδιο και τον χρωματιστό αδερφό του. Μας ζήτησαν αν θέλουμε και αν έχουμε πράγματα άχρηστα για μας στην Ελλάδα, να τους τα στείλουμε. Οτιδήποτε μπορεί να είναι αυτό.

Τους χαιρετήσαμε και φύγαμε, προτού σκοτεινιάσει. Ήταν η τελευταία μας μέρα. Στην επιστροφή για το ξενοδοχείο, ρωτήσαμε ένα ταξί πόσο ήθελε για να μας πάρει το πρωί από το ξενοδοχείο ως το αεροδρόμιο και κλείσαμε στα 20$ με τις αποσκευές (το ξενοδοχείο ζητούσε την ευρωπαϊκή τιμή των 30$ έκαστος). Ανταλλάξαμε αριθμούς τηλεφώνου, να είμαστε και οι δύο σίγουροι.

Στο δωμάτιό μας γίνεται ένας μικρός χαμός. Υπάρχουν τα ρούχα μας, που πρέπει να ξεχωρίσουμε τα λερωμένα από τα σαφάρι από τα καθαρά, διάφορα σουβενίρ, δωράκια για συγγενείς και φίλους και εκείνα τα βαριά ξύλινα σκαμπό που είχαμε αγοράσει στο δρόμο. Τελικά τα σκαμπό μπήκαν στις τσάντες πλάτης, σα χειραποσκευή. Αυτά, τα 9 κιλών καθισματάκια το καθένα, είχαν μεγάλο ταξίδι να κάνουν. Τι περίμενε τις πλάτες μας…

 

Attachments

Last edited by a moderator:

LULLU

Member
Μηνύματα
3.521
Likes
7.773
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
..καλημερα..επιτελους αρχισες να γραφεις..:haha:.. για να εισαι εδω δεν αρεσες στους λευκους καρχαριες ε?:clap:..
 

mariagl

Member
Μηνύματα
844
Likes
648
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Πρέπει να ήταν μοναδικο ταξιδι... Μπραβο Αντωνη και μπράβο και για την όμορφη αρχή που εκανες.. ευχομαι και στο επομενο με το καλο.
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.880
Likes
14.433
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Όλα ξεκίνησαν πριν περίπου δεκαπέντε χρόνια, όσο ήμουν στο γυμνάσιο δηλαδή (μην προσδώσω και την ηλικία μου) και πριν να έχω ταξιδέψει ακόμη στο εξωτερικό.
Παππού, την ηλικία σου τη γράφεις στο προφίλ σου :)

Σε ευχαριστούμε που μοιράζεσαι μαζί μας την εμπειρία σου, περιμένουμε πώς και πώς.
 

_antonis_

Member
Μηνύματα
3.357
Likes
1.237
..καλημερα..επιτελους αρχισες να γραφεις..:haha:.. για να εισαι εδω δεν αρεσες στους λευκους καρχαριες ε?:clap:..
Προσπαθείς να ψαρέψεις; Έχουμε πολύ για τη βουτιά εκείνη. Τι έγινε, αν βούτηξα, πως ήταν ο καιρός...κλπ :D

Πρέπει να ήταν μοναδικο ταξιδι... Μπραβο Αντωνη και μπράβο και για την όμορφη αρχή που εκανες.. ευχομαι και στο επομενο με το καλο.
Να'σαι καλά! Μάλλον ήταν το τελευταίο μου προ πρώχευσης της Ελλάδας... Είναι πολλές μέρες και ελπίζω να μην κουραστείτε...

Παππού, την ηλικία σου τη γράφεις στο προφίλ σου :)

Σε ευχαριστούμε που μοιράζεσαι μαζί μας την εμπειρία σου, περιμένουμε πώς και πώς.
Ώχ...πάω να τη διαγράψω! Ίσα ισα προλαβαίνω, πριν γίνω (όντως τη γράφω; ) 30. Αλλά και συ δεν πάς πίσω, κάπου τόσο διάβασα στην ιστορία σου πως είσαι! Ομοιοπαθής λοιπόν...... :haha:
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Αντε βρε Αντωναρε ..αντε δεν ελεγες και πολλα πολλα στα ποστ σου κι ελεγα ..ποτε θα αρχισει αφηγηση αυτο το παιδι.
Πολυ χαιρομαιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι!!!!!
και με φωτο εε..ξερεις εσυ ..οπως μας αρεσουν να μας τα γραψεις!!!!
 

zmaria

Member
Μηνύματα
1.335
Likes
1.201
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
Αχ, τέλεια, ιστορία από την μαμα Άφρικα!!! Περιμένω πως και πως οφκορς!!
 

zmaria

Member
Μηνύματα
1.335
Likes
1.201
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική

GTS

Member
Μηνύματα
6.793
Likes
18.423
Ναι!!!!!!!!! :clap::clap::clap:
Όπως ακριβώς μου το έλεγες, μοναδική εμπειρία! Δεν το έχασα.....!!! :D:D
Ωραίος!!!! Πραγματικά μοναδική εμπειρία!!!! Εγώ δεν ήθελα να βγω από κει μέσα!! Αχ, τι μου θυμίζεις!!!! Μετά, εμείς κάναμε μπάνιο και σε άλλο σημείο του καταρράκτη, όχι βέβαια στην άκρη, πιο μέσα....αράξαμε κανά δύωρο και είχαμε το επεισόδιο με τον μπαμπουίνο, πολύ γέλιο!!!
Αγαπάμε πολύ Αφρική...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.871
Μέλη
38.905
Νεότερο μέλος
ntsironis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom