Ισλανδία Ισλανδία - Η απόκοσμη ομορφιά

panlek30

Member
Μηνύματα
1.530
Likes
3.940
Επόμενο Ταξίδι
Ντουμπάι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού - Βολιβία

3η Μέρα

Τα ξυπνητήρια στις 8 βάραγαν ομαδικώς!
- Άντε σηκωθείτε! Δε θέλω να αργήσουμε σήμερα. Είναι βαρύ το πρόγραμμα. Έχουμε να πάμε και για μπανάκι....
- Τι μπανάκι καλέ; Ακόμα χιονίζει έξω!
- Είναι ζεστά τα νερά.
- Ζεστά είναι αλλά πως θα τσισιδωθούμε στους 1°C;
- Μια χαρά θα τσιτσιδωθείς! Μια ιδέα είναι. Εξάλλου που θα τα ξαναζήσεις αυτά;

Με συνοπτικές διαδικασίες ετοιμαστήκαμε, φάγαμε πρωινό, πήραμε καφεδάκια ανά χείρας και ξεκινήσαμε... Ο καιρός, όπως είχαμε δει από το προηγούμενο βράδυ δεν ήταν καλός. Συννεφιά, χιονόνερο και δυνατός αέρας. Ε και; Εμείς δεν κολλάμε πουθενά!

Ο δρόμος στην νότια πλευρά είχε μία σχετική “κίνηση” καθώς είναι το πιο τουριστικό κομμάτι του νησιού. Αυτό που μας έκανε εντύπωση ήταν τα τεράστια Super Jeep που έκαναν το ταπεινό μας Dacia να μοιάζει μπροστά τους μυρμηγκάκι! Τεράστια jeep με ρόδες σε μέγεθος τρακτέρ. Και ήταν πολλά! Και έτρεχαν σαν δαίμονες! Δε μας έφταναν οι ριπές αέρα που μας πήγαιναν βάρκα γιαλό, είχαμε και αυτά που καθώς περνούσαν με ταχύτητα δίπλα μας έπρεπε να κρατάμε δυνατά το τιμόνι, μη μας πετάξει το κύμα αέρα στη απέναντι πλευρά του δρόμου.
Επισυνάπτω φωτογραφία τυπικού super jeep από το internet γιατί δεν έχω σχετική.

Παρόλα αυτά ο δρόμος ήταν σε πολύ καλή κατάσταση χωρίς χιόνι ή πάγο. Το τοπίο στη νότια πλευρά ήταν κυρίως επίπεδο και άγονο.

Πρώτη στάση για σήμερα ήταν ο εντυπωσιακός καταρράκτης Seljalandsfoss ύψους 60 μέτρων. Από το δρόμο κιόλας μόλις τον αντικρίζεις μένεις με το στόμα ανοιχτό. Παραπλεύρως υπάρχει και ένα μονοπατάκι που μπορείς να πας από το πίσω μέρος. Δυστυχώς όμως λόγω πάγου, η πρόσβαση ήταν κλειστή.

Το μονοπάτι για το πίσω μέρος του καταρράκτη. Δε χρειάζεται να σου πει κανείς ότι είναι κλειστό.Δε μιλάμε για χιόνι αλλά πάγο!

Ο ήχος του νερού εκκωφαντικός και η πίεση του τέτοια ώστε μερικά λεπτά για φωτογραφία μπροστά του, αρκούσαν για να γίνεις μούσκεμα!

Αρχίζουμε να ψάχνουμε αριστερά από τον Seljalandsfoss για έναν μικρότερο καταρράκτη που είχαμε διαβάσει, κρυμμένο πίσω από κάτι βράχια, τον Gljufrabui. Μόνο ο “pollar bear” κατάφερε να τον δει όμως από μέσα, που είχε πιο ενισχυμένα και ψηλά μποτάκια. Η μοναδική πρόσβαση είναι μέσα από το ποτάμι και το νερό ήταν πάνω απ΄ τον αστράγαλο. Δε θέλαμε να ρισκάρουμε να γίνουμε μούσκεμα, γιατί η μέρα μας είχε μόλις ξεκινήσει και άλλα παπούτσια δεν υπήρχαν! Απ’ ότι μας είπε, πάντως άξιζε!

Επιστρέφουμε στο jeep, τινάζουμε όπως όπως τα ρούχα μας που στάζανε και ξεκινάμε για το πρώτο μπάνιο του 2018! Τέτοια λαχτάρα για μπάνιο ούτε δεκαπενταύγουστο στο Σίμο με 38ºC δεν είχα! :playball:
Βάλαμε στο GPS τον προορισμό Seljavellir Ηot Pool και ξεκινήσαμε. Ο αέρας δυνάμωνε ακόμα περισσότερο. Είχε φτάσει τα 9 μποφόρ και η οδήγηση ήταν αρκετά δύσκολη! Φτάνουμε στο σημείο της διασταύρωσης από το κεντρικό δρόμο που έπρεπε να στρίψουμε. Ο δρόμος προς το τέλος γινόταν χωματόδρομος και κατέληγε σε ένα σημείο στάθμευσης. Από εκεί έπρεπε να πάμε πεζοπορία για περίπου 1,3 χλμ. μέχρι την πισίνα. Ντυνόμαστε σαν κρεμμύδια, παίρνουμε πετσέτες μαγιό και κάνουμε να βγούμε από το αυτοκίνητο. Αμ δε!!! Ο αέρας ήταν τόσο δυνατός που δεν μπορούσαμε από την αντίσταση να ανοίξουμε τις πόρτες! Πρώτα φορά ζούμε κάτι τέτοιο! Αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε τι πάμε να κάνουμε; Κι αν μας πάρει και μας σηκώσει; Απ’ την άλλη ήρθαμε μέχρι εδώ και δεν θα το τολμήσουμε;
Βάζουμε όλη μας την δύναμη και ανοίγουμε χρησιμοποιώντας την ίδια δύναμη να τις κρατήσουμε για να μην τις γυρίσει ο αέρας τέρμα και τις σπάσει! Και τώρα τα δύσκολα... Εννοείται πως δεν μπορούσαμε να περπατήσουμε κανονικά. Καθ’ όλη την διαδρομή τα ρεύματα του αέρα μας πηγαινοέφερναν μια αριστερά μια δεξιά ανήμποροι να ισορροπήσουμε. Σα να μην έφτανε αυτό έριχνε ψιλόβροχο και σήκωνε και πετραδάκια τα οποία μας τύφλωναν. Συνεχίσαμε σιγά σιγά φασκιωμένοι ολόκληροι με μια μικρή γραμμούλα ανοιχτή στα μάτια, ίσα-ίσα για να βλέπουμε.

Κανα δύο φορές βρήκα την Pingui να έχει ξαπλώσει από τον φόβο της μην την πάρει ο αέρας! Η κατάσταση ήταν τόσο κωμικοτραγική που μας είχε πιάσει νευρικό γέλιο! Δεν το πιστεύαμε αυτό που ζούσαμε!!! Όπως ήταν πολύ λογικό μία διαδρομή 20 λεπτών την κάναμε 40’.
Το τοπίο όμως ήταν μαγικό. Περπατούσαμε κατά μήκος ενός ποταμού σε μια κοιλάδα με θέα στο βάθος ένα χιονισμένο βουνό.







Κάπου εκεί πιο πέρα στους πρόποδες του βουνού, φτάνουμε στην πισίνα. Την συγκεκριμένη πισίνα την είχα βάλει στο μάτι και ήθελα πάση θυσία να κολυμπήσω στα νερά της. Είναι η παλιότερη της Ισλανδίας και κατασκευάστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα. Είναι υπαίθρια με μήκος 25 μέτρα και την θέση της θα την ζήλευαν 5* ξενοδοχεία.
Και τώρα η δύσκολη απόφαση. Βουτάμε ή όχι; Ο αέρας θέριζε με την θερμοκρασία στους 2º C! Εντωμεταξύ η hot pool δεν ήταν τόσο καυτή. Το νερό θα ‘χε δεν θα ‘χε 24º C. Άντε τώρα στο παγωμένο και όχι τόσο καθαρό – η αλήθεια είναι – καλυβάκι να τα βγάλεις όλα, να βγεις έξω και να βουτήξεις! Και όμως το κάναμε και αυτό! Με αυτοσχέδια παραβάν αλλάξαμε ομαδικώς και τρέχοντας βουτήξαμε. Πραγματικά είναι απόλαυση να κολυμπάς και να βλέπεις αυτό το τοπίο. Το καλοκαίρι βέβαια. Τον Μάρτη δεν θα το έλεγα. Παρ’ όλα αυτά πολύ χαρήκαμε και αυτή την τρέλα.



Ευτυχώς στην τρέλα οι “Iceland Βitches” ταιριάζουν απόλυτα! Κάτσαμε μέσα κάνα 10 λεπτό και πήραμε την δύσκολη απόφαση να βγούμε. Η επιστροφή στο αυτοκίνητο ήταν λίγο πιο εύκολη γιατί είχαμε τον αέρα πίσω μας. Πήραμε μια ανάσα, ανασυγκροτήσαμε τις δυνάμεις μας και συνεχίσαμε...

 
Last edited:

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.077
Likes
20.118
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γη του Πυρός
Σε λίγους μήνες θα σε ταράξω στις ερωτήσεις εσένα :haha: :innocent:
Αναμένω συνέχεια :)
 

Dina Z

Member
Μηνύματα
1.354
Likes
4.331
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
Δωσε πονο, μη δειξεις ελεος :D
Δώσε λεπτομέρειες: που, πως, πόσο .....
 
Last edited:

panlek30

Member
Μηνύματα
1.530
Likes
3.940
Επόμενο Ταξίδι
Ντουμπάι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού - Βολιβία
Δωσε πονο, μη δειξεις ελεος :D
Δώσε λεπτομέρειες: που, πως, πόσο .....
Εννοείται θα τα γράψω όλα αναλυτικά. Τελικά η Ισλανδία δεν είναι πανάκριβο-άπιαστο όνειρο όπως πολλοί μπορεί να πιστεύετε. Απαιτεί όμως καλή οργάνωση κ να παρέα για να επιμεριστούν τα έξοδα. Εμάς μας στοίχισε κάτι παραπάνω απο χιλιάρικο το άτομο για 8 μερες. Πολύ καλά θεωρώ.
Τα υπόλοιπα στην ιστορία μου. ;)
 
Last edited:

Dina Z

Member
Μηνύματα
1.354
Likes
4.331
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
Εννοείται θα τα γράψω όλα αναλυτικά. Τελικά η Ισλανδία δεν είναι πανάκριβο-απιαστο όνειρο πως πολλοί μπορεί να πιστεύετε. Απαιτεί όμως καλή οργάνωση κ να παρέα για να επιμεριστούν τα έξοδα. Έμας μας στοίχισε κατι παραπάνω απο χιλιάρικο το άτομο για 8 μερες. Πολύ καλά θεωρώ.
Τα υπόλοιπα στην ιστορία μου. ;)
Πολύ καλά ακούγεται! Θα σε διαβάσω με προσοχή μήπως αρχίσω να ελπίζω :)
 

panlek30

Member
Μηνύματα
1.530
Likes
3.940
Επόμενο Ταξίδι
Ντουμπάι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού - Βολιβία
1η Μέρα

Που είχαμε μείνει; Α, ναι! Το ημερολόγιο έλεγε 11.03.2018 και οι iceland bitches στις 6 το πρωί, περνούσαν την πύλη του αεροδρομίου! Άυπνοι αλλά μες την τρελή χαρά σκεπτόμενοι το τι πρόκειται να επακολουθήσει... Στο σημείο αυτό να κάνω μία παρένθεση και να σημειώσω ότι το iceland bitches προέκυψε από την ονομασία της ομάδας μας στο messenger που δημιουργήσαμε για την οργάνωση του ταξιδιού μας μήνες πριν. Οι Iceland Bitches αποτελoύνται από τα ζευγάρια (Frosty - Ιcy) και (Pingui - Pollar Bear)!!!:haha: Αφού συστηθήκαμε, στο θέμα μας τώρα...
Η διπλή επτάωρη πτήση της Lufthansa μας φάνηκε αιώνας. Στις 14.00 αισίως φτάσαμε Ισλανδία! Οι πρώτες εικόνες από ψηλά απόκοσμες. Νερό - Πάγος - Βουνά. Τίποτα άλλο! Που ήρθαμε ρε παιδιά;;;:shock:
IMG-24f75662119fa70f914f1ebd85b0d243-V.jpg

Παραλαμβάνουμε το Dacia μας με συνοπτικές διαδικασίες και ξεκινάμε για το Reykjavik. Από την αρχή κιόλας διαπιστώνουμε ότι η οδήγηση δεν θα είναι τόσο εύκολη όσο νομίζαμε. Ο πάγος σε αρκετά σημεία κάνει το αμάξι να χορεύει... Κοιτάμε αριστερά - δεξιά και δεν μπορούμε να πιστέψουμε πόσο λευκά είναι όλα. Τα πάντα καλυμμένα με χιόνι. Πλησιάζοντας την πόλη τα πράγματα είναι καλύτερα και αρχίζουμε να ψάχνουμε το hostel που θα μείνουμε το πρώτο μας βράδυ. Ούτε με το GPS δε μπορούσαμε να το εντοπίσουμε. Χωμένο τελικά σε ένα εμπορικό φάντασμα έξω από την πόλη. Τα καταστήματα έμοιαζαν να ναι κλειστά εδώ και καμιά δεκαετία. Δεν κυκλοφορούσε ψυχή πουθενά. Μας πιάνει νευρικό γέλιο μη μπορώντας να πιστέψουμε αυτό που ζούμε και πλάθουμε σενάρια ταινιών με ψυχοπαθείς που την "βρίσκουν" ξεκοιλιάζοντας ανυποψίαστους τουρίστες σε ξεχασμένα hostel του Reykjavik!:eek: Μπαίνουμε στο hostel, κανείς. Καλούμε στο τηλέφωνο, τίποτα! Αχ, στις καρέκλες της reception θα την βγάλουμε απόψε. Ξαφνικά βλέπω στον πάγκο ένα καλαθάκι με κάτι φακέλους και τους περιεργάζομαι για να περάσει η ώρα μέχρι να έρθει - εάν έρθει κάποιος. Προς έκπληξή μου ο ένας έγραφε το όνομά μου. Μέσα ένα κλειδί. Ναι, καλά καταλάβατε, μόλις κάναμε check in!!! Ότι να ναι! Το συγκεκριμένο κατάλυμα δεν άστραφτε από καθαριότητα αλλά τίποτα δε θα χαλούσε την διάθεσή μας. Εξάλλου μόλις είχαμε φτάσει στο Reykjavik και η πόλη μας περίμενε! Πρώτη στάση ο καθεδρικός ναός. Μοναδική αρχιτεκτονική εμπνευσμένη από τα βράχια βασάλτες.
naos.jpg

Συνεχίσαμε προς το κέντρο και το λιμάνι. Επισκεφθήκαμε την Harpa, το Sun Voyager και σουλατσάραμε στα μαγαζάκια της πόλης.
sun.jpg


harpa.jpg

Το κρύο τσουχτερό και η πείνα μεγάλη. Χωθήκαμε σε ένα μαγαζάκι που είχα διαβάσει ότι είναι από τα παλιότερα της πόλης και φημίζεται για την σούπα αστακού. Πήρε ο καθένας από μία και για την μέση έναν μπακαλιάρο και ένα σολομό. Ομολογώ τα ψαράκια ήταν καλά αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο. Η σούπα όμως ήταν η καλύτερη που είχαμε φάει στη ζωή μας. Το μαγαζί επίσης είναι από τα οικονομικότερα για τα δεδομένα της πόλης. Σίγουρα αξίζει επίσκεψη. https://www.tripadvisor.com.gr/Rest...n_The_Sea_Baron-Reykjavik_Capital_Region.html
Η ώρα είχε πάει ήδη 20.00 και η συνέχεια έλεγε μπιρίτσα σε μία παμπ που είχε live Jazz με έναν φίλο που μένει Λονδίνο και συμπτωματικά βρισκόταν και αυτός εδώ. Δυστυχώς ούτε τον φίλο είδαμε ούτε κανένα live. Πήγαμε στο κοντινότερο supermarket για προμήθειες και καταλήξαμε στο hostel. Είμασταν όλοι πτώματα. Τσεκάραμε την δραστηριότητα του σέλας για απόψε και ήταν στη κλίμακα 2. Αρκετά χαμηλή. Με τα φώτα της πόλης, δεν είχαμε πιθανότητες να το δούμε. Το μόνο που είδαμε στην συνέχεια ήταν κάτι όνειρα! Μεταξύ ύπνου- ξύπνιου άκουσα κάποιον να λέει ότι κάτι φαίνεται! Αλήθεια - ψέματα κανένας δεν είχε το κουράγιο να το κυνηγήσει απόψε! Άλλωστε ήταν η πρώτη νύχτα μας...
 
Last edited:

NightcoreKing

Member
Μηνύματα
241
Likes
566
Επόμενο Ταξίδι
Άγνωστο_Καλοκαίρι :P
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νεα Ζηλανδια!
προχωωωρα ! Κ θελω να αναφερεις καταλυματα κ που μεινατε καθε μερα κ τιμες :p

Δωωωωωσε Ισλανδια στο λαοοοοοο

Υ.Γ Καλημερα ..απο δουλειαααα ..ςςςςς μη μας ακουσουν στα διπλα γραφεια:lol:
 

Marios_Gr

Member
Μηνύματα
519
Likes
2.566
"Οι Iceland Bitches αποτελoύνται από τα ζευγάρια (Frosty - Ιcy) και (Pingui - Pollar Bear)!!!". Eχμ, οι πιγκουίνοι είναι στον Νότιο Πόλο... :rolleyes:
 

panlek30

Member
Μηνύματα
1.530
Likes
3.940
Επόμενο Ταξίδι
Ντουμπάι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού - Βολιβία
"Οι Iceland Bitches αποτελoύνται από τα ζευγάρια (Frosty - Ιcy) και (Pingui - Pollar Bear)!!!". Eχμ, οι πιγκουίνοι είναι στον Νότιο Πόλο... :rolleyes:
Όπως έχει αλλάξει το κλίμα της γης, όλα να τα περιμένεις πια! :lol:
 

Dina Z

Member
Μηνύματα
1.354
Likes
4.331
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
προχωωωρα ! Κ θελω να αναφερεις καταλυματα κ που μεινατε καθε μερα κ τιμες :p

Δωωωωωσε Ισλανδια στο λαοοοοοο

Υ.Γ Καλημερα ..απο δουλειαααα ..ςςςςς μη μας ακουσουν στα διπλα γραφεια:lol:
...... ςςςςςςς !!! Χα, χα, χα :haha:
 

panlek30

Member
Μηνύματα
1.530
Likes
3.940
Επόμενο Ταξίδι
Ντουμπάι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού - Βολιβία
2η Μέρα

Δεύτερη μέρα λοιπόν και ο ενθουσιασμός μας στα ύψη! Ο καιρός είναι ηλιόλουστος και σήμερα ξεκινάμε σβήνοντας έναν bucket list πόθο. Snorkeling στο Silfra! Το Silfra είναι ένα καταδυτικό σημείο στο εθνικό πάρκο Thingvellir που κανείς μπορεί να βουτήξει στο ρήγμα που δημιουργούν οι δύο τεκτονικές πλάκες της γης, η ευρασιατική και η βορειοαμερικάνικη! Κάθε χρόνο το ρήγμα μεγαλώνει κατά 2 εκατοστά καθώς οι πλάκες απομακρύνονται. Κατά την διαδρομή μας προς το πάρκο είδαμε μερικές πολύ όμορφες εικόνες.
εκκλησια.jpg


παγος.jpg

Στο Silfra το νερό έχει σταθερή θερμοκρασία όλο το έτος (2-4 βαθμούς Κελσίου) και προέρχεται από την τήξη των παγετώνων.
Η προετοιμασία του εξοπλισμού είναι ολόκληρη ιεροτελεστία και διαρκεί πολύ ώρα καθώς πρέπει να γίνει σωστή μόνωση να για μην περάσει το κρύο νερό στο σώμα. Αφού βγάζουμε όλα μας τα ρούχα πλην των ισοθερμικών μας, φοράμε μία ολόσωμη φόρμα fleece. Πάνω από αυτή, μία ειδική διπλή καταδυτική στολή που ενδιάμεσα έχει εγκλωβισμένο αέρα για έξτρα μόνωση και ενσωματωμένα μποτάκια. Κατά την διαδικασία περιττό να σας περιγράψω το γέλιο που έπεσε... Η στολή είχε λαστιχένιες απολήξεις στο κεφάλι και στα χέρια που ήταν απιιιιιιιιστευτα σφικτές! Ήταν σχεδόν αδύνατον να περάσεις το οτιδήποτε! Θυμάμαι χαρακτηριστικά την ατάκα του φοβερού Weston (ο εκπαιδευτής μας) όταν φτάσαμε στο σημείο να περάσουμε το κεφάλι να μας λέει : "πάρτε βαθιά ανάσα και σπρώξτε με όλη σας την δύναμη. Σήμερα ετοιμαστείτε να ξαναγεννηθείτε". :haha: Σα να μην έφταναν όλα αυτά, έπρεπε να προχωρήσουμε σαν ρόμποκοπ καμιά 100 μέτρα από το πάρκινγκ που αλλάξαμε μέχρι το σημείο που θα βουτάγαμε! Το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς αυτό!
στολες.JPG

Φτάνοντας στο σημείο η αναμονή ήταν αρκετή καθώς υπήρχαν και άλλα γκρουπ. Οι εκπαιδευτές που γνωρίσαμε ήταν απ΄όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Ιταλοί, Γερμανοί, Αμερικάνοι και 2 από αυτούς Έλληνες. Τελικά εμείς είμαστε παντού! :lol: Ο ένας ήταν τρισευτυχισμένος που ζούσε εδώ και έκανε την δουλειά που του άρεσε και ο άλλος που είχε κλείσει μόλις ένα 6μηνο, δεν την πάλευε καθόλου. Είχε φρικάρει με τον χειμώνα που μόλις είχε περάσει, το κρύο που είχε φάει και με το συνεχές σκοτάδι. Τον ενθαρρύναμε ότι τα δύσκολα πέρασαν και ότι έρχεται το καλοκαίρι και τον αποχαιρετήσαμε.
Αυτό που διαπιστώσαμε και αργότερα στο ταξίδι μας είναι ότι όλοι όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό και την εστίαση στην Ισλανδία, δεν είναι Ισλανδοί. Προφανώς με την τουριστική έκρηξη τα τελευταία χρόνια και τα σχεδόν μηδενικά ποσοστά ανεργίας που έχουν έτσι και αλλιώς, έχουν δημιουργηθεί θέσεις που δεν μπορούν να καλύψουν εσωτερικά! Όσοι ενδιαφερόμενοι λοιπόν, σπεύσατε!
Ηρθε λοιπόν και η σειρά μας, και μπλουμμμμ....
Οι εικόνες που αντικρίσαμε αμέσως μετά ξεπερνούσαν οποιοδήποτε snorkeling είχαμε κάνει, παρά το γεγονός ότι στον συγκεκριμένο βυθό δεν ζει τίποτα παρά μόνο ένα είδος ψαριού (απ' ότι μας είπε ο εκπαιδευτής μας), το οποίο δεν είδαμε καν! Το βάθος του ρήγματος που δημιουργούν οι τεκτονικές πλάκες σου κόβει την ανάσα! Σε κάποια σημεία φτάνει τα 58 μέτρα!
ρηγμα.JPG


deep.JPG

Η εκπληκτική διαύγεια του νερού σου δίνει την αίσθηση ότι αιωρείσαι !
fly.JPG


fly2.JPG

Κατά το τελείωμα της διαδρομής. Το νερό πραγματικά κρυστάλλινο και εννοείται πόσιμο!
exit.JPG

Οι παραπάνω φωτογραφίες είναι χωρίς επεξεργασία, με τα φυσικά τους χρώματα και μας τις έβγαλε ο εκπαιδευτής μας ο οποίος φορούσε βάρη και μπορούσε να καταδυθεί. Εμείς δυστυχώς πάρα τις επανειλημμένες προσπάθειες, λόγω της στολής μας, ανεβαίναμε σαν αερόστατα! Για τους πιο τολμηρούς κατά την κράτηση υπήρχε και η επιλογή για snorkeling με απλή καταδυτική στολή ώστε να μπορείς να καταδυθείς ή καλύτερα να......καταψυχθείς!!! :shock: Ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω!
Ακόμα και έτσι πάντως η εμπειρία ήταν εκπληκτική και κατά γενική ομολογία και των 4άρων είναι must δραστηριότητα, παρά το τσουχτερό (όπως όλα στην Ισλανδία άλλωστε) κόστος!
 
Last edited:

spirosninja

Member
Μηνύματα
286
Likes
507
τελειο!!! μηπως θυμασαι το κοστος ? ειχατε εμπειρια απο καταδυσεις ή χωρις χαρτι κανατε?
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.671
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom