Κούβα Κούβα 2018 - Ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή... Μην σου τύχει!!!!

makeup.elias

Member
Μηνύματα
103
Likes
214

-13-Σηκώνομαι πρωί πρωί την επόμενη μέρα, πάω να πάρω κάρτα για Ίντερνετ, η ουρά του αιώνα... Υπόμονη και επιμονή... Μετα απο 1 ώρα και φτάνει η σειρά μου, της λεω φέρε μου 10 μονοωρες, Ααα μου λείει μονο μέχρι 3 την μερα μπορείς να πάρεις, οκ φέρε 3 των 5ωρων. Της δίνω 50cuc διαβατήριο... Και άρχισε τις ερωτήσεις που μένεις ποσο καιρό θα κάτσεις, αν ήρθα για τουρισμό η για δουλειά, κοίταζε τον 50αρικο αν είναι πλαστό η δεν ξέρω τι άλλο, άσε μας κουκλίτσα μου εδω ο κόσμος καίγεται και.... Εσυ χτενίζεσαι!!!!! Ούτε στο Τελ Αβιβ τέτοια ανάκριση...!! Θα πήγαινα στα ΚΤΕΛ δίπλα να πάρω κάρτα αν ήξερα ότι θα περνούσα τέτοιο βασανιστήριο... Δεν ξεκίνησε καλα η μερα!
Γυριζω στο σπίτι, παίρνω το πρωινό μου και πάω αμέσως σε μια πλατεία που είχε μια καφετέρια δίπλα και κάθισα για ενα χυμό και να εχω και το ΝΕΤ να κάθομαι σαν άνθρωπος...
Ξύνω την πρώτη κάρτα... Ξεκινάω να ψάχνω να δω πως θα φύγω απο Αβάνα, έψαχνα συνδυασμούς χωρών για να μην μου βγει ο κούκος αηδόνι στην τιμή. Βρίσκω μια πτήση για την επόμενη μερα οικονομική πάω να κάνω κράτηση... Μου μπλοκάρει την πιστωτική κάρτα, να μην μπορώ να κάνω επαλήθευση των στοιχείων μου της κάρτας γιατί απο την χώρα είναι μπλοκαρισμένη η σελίδα η συγκεκριμένη όπως και πολλές άλλες ... Και να μην ανοίγει για να κάνω επαλήθευση. Στέλνω μήνυμα στην κάρτα το και το... Μου λένε δεν μπούμε να κάνουμε κάτι... Τωρα σκέφτομαι υπάρχει πρόβλημα δεν μπορώ να χρεισημοποιησω τα λεφτά της κάρτας μου!
Mail δεν είχε φανεί απο την εταιρία που ειχα κλείσει τα εισιτήρια, τους λεω εχω πρόβλημα έχασα και την επόμενη πτήση απο Μιλάνο Αθήνα οποτε θέλω επιστροφή χρημάτων.. Δεν εχω Ίντερνετ εδω πέρα που είμαι, τηλέφωνο δεν μπορώ να παρω... Αλλα καμία απάντηση προς το παρών.
Ο κολλητός μου φίλος απο Αθήνα του λεω το πρόβλημα και ηταν διτεθιμενος να με βοηθήσει. Προσπαθεί να κλείσει αυτός με την δικιά του κάρτα στο όνομα μου το εισητηριο, δείχνει να εχει γίνει κρατήση και μετα απο καμία ώρα λέει, καλέστε σε αυτό το νούμερο μέσα σε λίγες ώρες για επιβεβαίωση της κράτησης γιατί η κάρτα είναι σε άλλο όνομα απο αυτό που εκδόθηκε το εισητηριο... Τι γίνεται λεω;;;; Ποτέ δεν θα φύγουμε... Βάζει ενα άλλο παιδί να πάρει τηλ που μιλάει καλα αγγλικά, του λένε δεν έγινε δεκτή η κάρτα και επιστρέφουν τα χρήματα πίσω...
Κοιτάω για άλλη πτήση βρίσκω με λίγα περισσότερα χρήματα άλλη πτήση για την την ίδια μερα σε 5 ώρες!!! Του λεω δοκίμασε να κάνουμε κράτηση εκεί είναι απο ελληνικό site αν υπάρξει πρόβλημα παίρνεις τηλ σε ελληνικό νούμερο και συνεννοησαι στα ελληνικά!! Όλα οκ έγινε δεκτή και η κάρτα και το εισητηριο επιστροφής απο Αβάνα για Μιλάνο μέσω Μαδρίτης (ναι το Μιλάνο ηταν ο πιο οικονομικός προορισμός!) και απο Μιλάνο Αθήνα αλλα 50€..
Τρέχω στο δωμάτιο και άφαντος ο ιδιοκτήτης... Που θα αφήσω τα κλειδιά!;; Προσπαθώ να του στείλω μήνυμα αλλα μου τελείωσε και η κάρτα για να στείλω sms !!! Ζω ενα Δράμα... Εγω και ο Ζαχαράτος!!
Πάω πάλι στην πλατεία
συνδέομαι στο Ίντερνετ λεω στον φίλο μου sos... Στείλε μήνυμα στον τάδε αριθμό αυτό το μήνυμα που θα σου πω... Μου στέλνει μετα απο ενα 10 λεπτό ο ιδιοκτήτης λέει οκ ήρθα σπίτι σε περιμένω...του λεω κάλεσε ταξί έφυγα σήμερα βρήκα πτήση και ελπίζω να πάνε όλα καλα και να γυρίσω στην χώρα μου!!
Φτάνω αεροδρόμιο και όλα καλα ... Χαλαρός ειχα ενα 3ωρο να φάω και το υπόλοιπο Ίντερνετ και να κάτσω να χαλαρώσω μετα απο αυτό το που πέρασα. Ήπια και μερικά ποτά μέχρι την πτήση στο μπαρ του αεροδρομίου!
Φτάνοντας στην Μαδρίτη... Επιτέλους λεω πολιτισμός Ευρώπη!! Και την κάρτα(την visa) ενεργοποίησα αμέσως και Ίντερνετ και κλήσεις τζάμπα ...! Και την καλύτερη γνωριμία με τον Ισπανό απο τα κανάρια νησιά έκανα!!! Κανάρια τελικα που είναι και φθηνά, είναι και Ευρώπη την επόμενη φορά χαχαχαχα!!!
Ανταπόκριση Μιλάνο ... Επιστροφή Αθήνα!! Η πτήση του γυρισμού απο Μιλάνο Αθήνα ηταν η πιο δραματική γιατί μου βγήκε όλη η κούραση, με είχαν πεθάνει τα παπούτσια και ανυπομονούσα να φτάσω σπίτι μου...! Είχα ξεχάσει όμως την ατελείωτη διαδρομή μέχρι να φτάσεις στην έξοδο, γιατί όπως φύγαμε ετσι γυρίσαμε με τους ατελείωτους διαδρόμους.. Και εκεί στον δεύτερο κυλιόμενο διάδρομο βγάζω και πετάω στον κάδο ανακύκλωσης τα παπούτσια μου, βάζω την υπέροχη σαγιονάρα και βγαίνω τέλη Οκτώβρη απο το αεροδρόμιο να πάω να πάρω το μετρο με την σαγιονάρα το κασκόλ και το γυαλί... Και ας με κοιτάνε ξανά όλοι! Γιατί σαν Ντάνα έφυγα, σαν Ντάνα θα γυρίσω!! Μήπως να κάνω και καμία μήνυση να περάσει η ώρα σε καμία αεροπορική η στο site που ούτε καν απάντησε έγκαιρα και που έλαβα ενα Mail όταν επέτρεψα Ελλάδα, του τύπου όντως δείχνει ότι δεν έγινε η πτήση, θέλετε τα χρήματα σας πίσω; Άσε μας κουκλίτσα μου ... Μας υποχρεωσες!

-Τελος-

 
Last edited:

KIKI

Member
Μηνύματα
2.697
Likes
6.676
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Ωραία και απολαυστική η ιστορία σου .
Χαιρομαι που περασες ωραία .
Περιμενω και για το Μεξικό .
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.032
Likes
12.145
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Μπραβο ρε αρχηγε πολυ εξυπνα γραμμενη ιστορια!
 

apodrasi

Member
Μηνύματα
546
Likes
1.011
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτική
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Άξιος Λιάκο, πολύ ζωντανή, την ήπια μονορούφι
την ιστορία σου.
 
Last edited:

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
Φοβερός! Συνηθίζω να προσπερνώ ιστορίες τέτοιου στυλ, αλλά με το που ξεκίνησα να τη διαβάζω και είδα ένα χιούμορ ευφυέστατο και ακομπλεξάριστο που μου αρέσει πολύ, τη συνέχισα και τη διάβασα μονομιάς. Σε πολλά σημεία γέλασα. Ήταν λες και τα αφηγείται η Σακίρα από το θεατρικό ''Φούστα-Μπλούζα'' αν γνωρίζεις! Ελπίζω να μας γράψεις και για το Μεξικό.
 

taver

Member
Μηνύματα
12.492
Likes
29.040
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Άνοιξα το θέμα, κι αν δεν έβλεπα τα σχόλια, δε θα καθόμουν να διαβάσω τέτοιο κατεβατό. Ενδιαφέρον κείμενο, ενδιαφέρουσα διαφορετική ματιά, αλλά αν το έσπαγες κιόλας σε κεφάλαια για να μην είναι μονοκοπανιά ...
 

giannoula

Member
Μηνύματα
1.299
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
ωραίος με πολύ καλο χιούμορ! Εύχομαι πάντα τέτοια ταξίδια χωρίς το τέλος που είχε αυτό! περιμένω το Μεξικό σύντομα!! Υ.Γ. Πολύ καλές οι φωτο σου!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
883.981
Μέλη
38.908
Νεότερο μέλος
Apostolos88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom