Κούβα Κούβα 2018 - Ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή... Μην σου τύχει!!!!

makeup.elias

Member
Μηνύματα
103
Likes
214

-2-Μια όμορφη κρύα Πέμπτη ξημερώνει στο Μιλάνο, με 8 βαθμούς έξω, η ώρα είναι 7:00, το πάπλωμα ζεστο. Μέσα στην νύχτα ξύπνησα αρκετές φορές από το άγχος και την αγωνία μήπως και δεν ακούσω το ξυπνητήρι.. Σηκώνομαι, ετοιμάζομαι.
Βγαίνοντας από το κτήριο ντυμένος σαν κουνουπίδι και κατευθυνόμενος στη στάση για να πάρω το λεωφορείο για αεροδρόμιο συνάντησα ενα παραδοσιακό καφέ φούρνο γεμάτο με κόσμο πριν πάει για την δουλειά του και έκανα μια στάση να πάρω το πρωινό μου παραδοσιακά, στα όρθια και στα γρήγορα όπως τον πίνουν και οι Ιταλοί!
Άνοιξε λίγο το μάτι!
Η ώρα 10:30, στην ουρά για το checking. Πλησιάζω του το δίνω, το διαβατήριο, με ρωτάει με ενα ύφος ελληνικό διαβατήριο;;; Ναι του λέω υπάρχει κάποιο πρόβλημα; Ρωτάει κάτι την διπλανή του... Μου λέει χρειάζεσαι και βίζα! Του την βγάζω και του την δείχνω, του λέω τωρα είμαστε εντάξει; Εντάξει μου λέει... Παράθυρο του λέω, οκ μου λέει και μου την δίνει, την κάρτα επιβίβασης και φεύγω...
Πάω στα μαγαζιά να περάσει λίγο η ώρα, λούζομαι με αγαπημένα αρώματα... Των 200ων και 300ων ευρώ αφού δεν πρόκειται να τα αγοράσω ας τα βάλω τζάμπα αγάπη μου! Πόσοι το έχετε κάνει πέστε μου μην μου κρύβεστε!!
Κάθομαι σε ενα καφέ που εχει τα αγαπημένα μου ροφήματα σε πολυ χαμηλές τιμές, τα ειχα ξετινάξει στην Ρώμη!!! Το ενα περιέχει εσπρέσο με σαντιγί σιρόπι σοκολάτας και ενα μπισκότο και το άλλο δυο γεύσεις με πηχτή ζέστη ρευστή σοκολάτα.... Μου ξύπνησαν υπέροχες αναμνήσεις στον ουρανίσκο μου! Απόλαυση! Στα 4.50€ και τα δυο μαζι!
Ώρα να πηγαίνω προς την πύλη μου! Περιμένω περιμένω , άργησε κανένα μισάωρο να ξεκινήσει η επιβίβαση με σκοπό να αργήσει να ξεκινήσει αλλα εντάξει έχουμε 11 ώρες πτήσης στην μισή ώρα θα κολλήσουμε;;
Μπαίνω στο αεροπλάνο κάθομαι αναπαυτικά δίπλα στο παράθυρο, δίπλα μου κανεις.. Τι ευτυχία!! Θα απλωθώ!!! Απογειώνομαι κ αφήνω πίσω μου τα παλιά, Ηρώ.
Έτσι όπως σηκώνεται το αεροπλάνο βγάζω έξω το κινητό για ενα timelapse και μερικές φωτος.. Και μου έρχεται στο μυαλό εκείνη η μερα.
Ήταν Απρίλιος 2018, 2-3 ήρωα το βράδυ καθώς δεν με έπαιρνε ο ύπνος έψαχνα πτήσεις σε διάφορες μακρινές χώρες σε διάφορους εξωτικούς προορισμούς όπως κάνω συνήθως. Πέφτω πάνω στην πτήση Μιλάνο-Αβάνα με AirItaly μόνο με 350€. Λέω λες; Μμμ Κούβα τόσες μέρες; Μμμ ας κοιτάξω και τι άλλους οικονόμους προορισμούς βρίσκω απο Αβάνα! Τσουπ... Κανκούν! Ο συνδυασμός με το Μεξικό με έκανε να κλείσω τα εισιτήρια χωρίς δεύτερη σκέψη, διαβατήριο είχα, λεφτά για να κλείσω τα εισιτήρια ειχα.. Πατάω λοιπόν στο αγορά τωρα!! Εκείνο το βράδυ γίνανε όλα τόσο γρήγορα χωρίς να το σκεφτώ πολυ και τωρα να... Είμαι σε αυτή την πτήση απο Μιλάνο για Αβάνα!! Πάω Κούβα ήρθε αυτή η στιγμή που περίμενα απο τον Απρίλιο... Πως πέρασαν τόσο γρήγορα τόσοι μήνες!!!
Πέρασαν επίσης 35 λεπτά ενώ κρατούσα το κινητό κολλημένο στο παράθυρο που έβγαζα με timelapse για να βγει ενα βιντεάκι ούτε δυόμισι λεπτά καθώς βλέπω να έρχεται ο αεροσυνοδός, γύρω στα 40 πολυ όμορφος άντρας με ιταλιάνικο στυλ, μας μοίρασε ενα χαρτί για να συμπληρώσουμε και να το δώσουμε κατα την άφιξη στον έλεγχο.
Μετά απο λίγο έρχεται το φαγητό, για να είμαι ειλικρινής με τόσο οικονομικό εισιτήριο δεν περίμενα τέτοιο φαγητό, τα τορτελίνια με την κόκκινη σάλτσα υπέροχα, όσο για την κρεμούλα με μάνγκο και καρύδα στο τέλος... Όλα τα λεφτά!!!
Έχει νερό, καφέδες, αναψυκτικά και μπισκοτάκια στο πίσω μέρος του αεροπλάνου καθόλη την διαρκεία της πτήσης. Και ενα σετ με ακουστικά, μαξιλάρι και κουβέρτα τυλιγμένα σε συσκευασία δώρου σε κάθε κάθισμα!!
Μετά το φαγητό τυλίχτηκα με την κουβέρτα και με το κασκόλ και καθώς χουχούλιασα και έκλεισα το παράθυρο μου, έβγαλα το τάμπλετ και ξεκίνησα να σας αφηγούμαι την ιστοριούλα μου!
Πάω μια βόλτα να ξεμουδιάσω, να δω τι εχει μείνει απο πίσω να τσιμπήσω κ να πιώ τπτ και να δω καμία σειρά που εχω κατεβάσει απο το Netflix! Όλοι βήχουν και φτερνίζονται γύρο μου, δεν θα τ'αντέξω!!! Ας πιω και μια βιταμίνη!
Οι ώρες περνάνε γρήγορα, ύπνος βαθής δεν με πήρε, ήταν οι δυο καφέδες και η μπόμπα σοκολάτα που ήπια, ήταν ο ενθουσιασμός μου, ήτανε αυτός ο μουσάτος μελαχρινός μπροστά μου και μάτι δεν έκλεισα σας λέω!!!!
Όχι εγω είμαι υπερβολικός; Κοιτά και αυτόν πως εχει τυλιχτεί...
Μείνων -10 εδω μέσα!!! Φέρτε μου ενα ισοθερμικό!
Όπως βλέπω την σειρουλα μου τσούπ έρχεται κ άλλη μια γύρα να βάλουμε κάτι στο στόμα μας! Καλα μην φανταστείτε μια πίτα και χυμούλης, ανανά πήρα να μπαίνουμε στο κλίμα!! Κλίμα τροπικό μου κλίμα, Βισση!
Είπα να ανοίξω και το παράθυρο να δω τι γίνεται απο κάτω μου. Έπαθα σοκ άφησα την πίτα στην άκρη ποιος εγω να αφήσω φαγητό;; ΕΕ ναι κ έπιασα το κινητό!!! Μαγικά, πετάξτεμε εδω καλεεεε ανοίξτε μου να πηδήξω σας λέω!!! Οι μπαχαμες είναι;;; Δεν νομίζω.. όχι ότι έχουμε συστηθεί κιόλας αλλα εχω την εντύπωση ότι είναι τα Turks and Caicos απλά όνειρο, όνειρο πολυτελείας και πολλών €€€ οπότε ας τα χαζέψω απο ψηλά! Χαζέψτε κ εσείς μαζι μου.. Ότι μπορεί να φανεί !!!
Πλησιάζουμε Κούβα, πως πέρασαν τόσες ώρες δεν τις κατάλαβα καθόλου! Αχχχ τι θα συναντήσω!!! Προς το παρόν την Κούβα αφ υψηλού!
Προσγείωση, οι ώρες στο αεροπλάνο πραγματικά πέρασαν πολυ γρήγορα! Καθώς έβγαινα και πλησίαζα για τους ελέγχους, παρατηρώ το προσωπικό που δουλεύει στο αεροδρόμιο, δεν θα σχολιάσω τους άντρες αυτή την φορά αλλα τις γυναίκες, ήταν 2 τωρα μπατσινες ήταν δεν ξέρω ακριβώς, φωτο δεν πρόλαβα να βγάλω, η μια τροφαντούλα η φούστα μέχρι το ... Χωρίς καλσόν. Η άλλη αδύνατη η φούστα μέχρι το ... Με καλσόν διχτιωτο, λέω ΟΚ, δεν θα σχολιάσω .... Και συνεχίζω! Έλεγχος διαβατηρίων, βίζας και τα σχετικά παραλαβή βαλίτσας και όλα μια χαρά και γρήγορα.
Βγαίνω να κάνω την αλλαγή... Το συνάλλαγμα καταλαβαίνετε! Πάω να πάρω ταξακι, με πλησιάσανε πολλοί αλλα μονο σε έναν ενέδωσα! Του λεω πάω εκεί κ του το δείχνω στο χαρτί, οκ μου λέει 45, του λεω πολλά, πιο χαμηλά, μου λέει 40, όχι του λεω πιο χαμηλά, του λεω 30 μου λέει οκ. Έπρεπε να του πω 25 αλλα για πρώτη μου φορά καλα ήταν δε βαριέσαι!
Καθώς πηγαίναμε προς το σπίτι, ελέγχω στο κινητό να δω μήπως δουλεύουν οι χάρτες... Ανοίγω το google maps και τι βλέπω ... Παναγία μου λεω φορτώνουν κανονικά!!!!! Δεν θα χαθώ θα βλέπω που πηγαίνω!! Κινητό κινητακι μου με έσωσες!!! Που λέτε ειχα κατεβάσει στο google maps για να δουλεύουν σε ενα κομμάτι τις κουβάς χωρίς σύνδεση στο Ίντερνετ και δούλεψε, δεν το πίστευα!
Με αφήνει έξω απο την πόρτα του casa μου, μέσα στο πράσινο, τόση ζέστη, τόση υγρασία, τόσο όμορφα! Λατρεύω αυτό το κλίμα! Η οικογένεια που έμεινα τόσο συμπαθητική, η μαμά γιατρός, ο μπαμπάς στο σπίτι δεν κατάλαβα αν δούλευε η όχι, ο ένας γιος μικρός 13-14 και ο άλλος γύρω στα 25 ή σπούδαζε η διδάσκει σε σχολείο δεν πολυ κατάλαβα πάλι γιατί ενώ μου μιλούσε εγω τον κοιτούσα κατάματα, το site που έκλεισα το δωμάτιο είχε και φωτογραφία του οικοδεσπότη, του μεγάλου γιου της οικογένειας όπου με αυτόν μιλούσα πιο πολυ, φυσικά και έκλεισα με βάση την ομορφιά του και με βάση ότι ήταν 10 λεπτά απο την viazul.. Μου μίλαγε μου μίλαγε μου εξηγούσε τον κοιτούσα τον κοιτούσα... Λεω αν είναι έτσι όλοι οι Κουβανοί θα περάσουμε πολυ καλα!!
Με τακτοποίησε στο δωμάτιο μου, είχε ιδιωτικό μπάνιο, ιδιωτική είσοδο, δεν περίμενα και κάτι τρελό, αυτά που είχε με ικανοποιούσαν απόλυτα. 20 cuc η βραδια. Μου σύστησε ενα εστιατόριο οικονομικό με ντόπιο καλό φαγητό 2 τετράγωνα απο το σπίτι. Τον άκουσα και πήγα. Χαμούλης.. Δεν υπήρχε τραπέζι, είναι γύρω στις 9 το βράδυ. Είδα πολυ κόσμο που περίμενε απέξω κ κάποιοι κοιτούσαν καταλόγους κ κάποιοι που το παίρνανε πακέτο, ετσι έκανα κ εγω το πήρα πακέτο, κοτόπουλο με ρύζι και 2 νερά λιγότερο απο 10 cuc.
Έφαγα στο δωμάτιο και μετά βγήκα για μια πρώτη επαφή, εδω στην εξοχή! Όμορφη περιοχή, προσπάθησα να φτάσω στην plaza de la Revolución αλλα δεν άντεξα ήταν περίπου μισή ώρα απο το δωμάτιο μου αλλα δεν... Λεω ας γυρίσω... Τζετ λανγκ δεν ειχα γιατί είμαι συνηθισμένος να κοιμάμαι αργά και να ξυπνάω αργά οπότε δεν ειχα κανένα θέμα με την ώρα. Επιστροφή στο δωμάτιο και ξεκούραση! Αύριο Βαραδερό!!

 
Last edited:

KIKI

Member
Μηνύματα
2.697
Likes
6.676
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Ωραία και απολαυστική η ιστορία σου .
Χαιρομαι που περασες ωραία .
Περιμενω και για το Μεξικό .
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.032
Likes
12.145
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Μπραβο ρε αρχηγε πολυ εξυπνα γραμμενη ιστορια!
 

apodrasi

Member
Μηνύματα
546
Likes
1.011
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτική
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Άξιος Λιάκο, πολύ ζωντανή, την ήπια μονορούφι
την ιστορία σου.
 
Last edited:

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
Φοβερός! Συνηθίζω να προσπερνώ ιστορίες τέτοιου στυλ, αλλά με το που ξεκίνησα να τη διαβάζω και είδα ένα χιούμορ ευφυέστατο και ακομπλεξάριστο που μου αρέσει πολύ, τη συνέχισα και τη διάβασα μονομιάς. Σε πολλά σημεία γέλασα. Ήταν λες και τα αφηγείται η Σακίρα από το θεατρικό ''Φούστα-Μπλούζα'' αν γνωρίζεις! Ελπίζω να μας γράψεις και για το Μεξικό.
 

taver

Member
Μηνύματα
12.492
Likes
29.041
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Άνοιξα το θέμα, κι αν δεν έβλεπα τα σχόλια, δε θα καθόμουν να διαβάσω τέτοιο κατεβατό. Ενδιαφέρον κείμενο, ενδιαφέρουσα διαφορετική ματιά, αλλά αν το έσπαγες κιόλας σε κεφάλαια για να μην είναι μονοκοπανιά ...
 

giannoula

Member
Μηνύματα
1.299
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
ωραίος με πολύ καλο χιούμορ! Εύχομαι πάντα τέτοια ταξίδια χωρίς το τέλος που είχε αυτό! περιμένω το Μεξικό σύντομα!! Υ.Γ. Πολύ καλές οι φωτο σου!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
883.987
Μέλη
38.908
Νεότερο μέλος
Apostolos88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom