Κούβα Κούβα 2018 - Ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή... Μην σου τύχει!!!!

makeup.elias

Member
Μηνύματα
103
Likes
214


-7-Πρωινό την ίδια ωρα,
βόλτα έξω στα στενά κ στις πλατείες.
Ίντερνετ βρίσκεις και σε αλλα σημεία εκτός απο plaza mayor, ουρά για να προμηθευτούν καρτούλα χαμούλης, κλασικά! Τυχερός είμαι, εχω πάνω απο 3 ώρες απο τις τρεις 5ωρες κάρτες που ειχα πάρει απο την Αβάνα χωρίς καθόλου ουρά! Περνάω έξω απο ενα ζαχαροπλαστείο και βλέπω να εχει παγωτά μπισκότα, σοκολάτες με καρύδα, πήρα μερικά για τον δρόμο.
Τελικα απο ότι κατάλαβα ξεχωριστά πουλάνε τα αλμυρά και ξεχωριστά τα γλυκά! Λυγουρευτικα όμως κ τις ατομικές πίτσες που στις φτιάχνανε εκείνη την στιγμή, σε ενα διπλανό φούρνο, δεν ξέρω τιμή, πήγα να πάρω.. Χαμούλης, έκανα στροφή κ έφυγα.
Πλησιάζει η ωρα για το όμορφο, Cienfuegos! Είναι μεσημεράκι, ηώρα 4:30 φτάνω, κοιτάω στο gps το casa μου, το βρίσκω πολυ εύκολα! Εδω οι δρόμοι είναι πολυ εύκολοι, δεν πρόκειται να χαθείς! Ο οικοδεσπότης με την γυναίκα του πολυ ευπρόσδεκτοι, με δρόσισε με ένα ποτήρι παγωμένο χυμό γουάβα, υπέροχο είχα καιρό να τον πιω! 10cuc το βράδυ, 3cuc το πρωινό, είχε wifi, είχε μπαλκόνι μπροστινό έβλεπε όλη την δραστηριότητα των ανθρώπων, στον πρώτο όροφο, το δωμάτιο ήταν μεγάλο για 4 άτομα, καθαρό κ το μπάνιο εξαιρετικό. Πολυ καλή επιλογή!
Ξεκουράζομαι λίγο και βγαίνω δεν εχω πολυ χρόνο κ θέλω να το γυρίσω όλο! Ετοιμάζομαι κ ξεκινάω το περπάτημα! Γεμίζω το κινητό με μοναδικές φωτογραφίες πιο αυθετικές,
σε κουβανέζικους ρυθμούς,
τα παιδάκια τρέχουν και παίζουν ξυπόλυτα,
κάνουν βουτιές στο λιμάνι,
μου αρέσει πολυ περισσότερο απο το Τρινιδάδ και μακάρι να ειχα επιλέξει να μείνω περισσότερες μέρες κ όχι μονο ενα βράδυ εδω. Πρέπει να ξαναγυρίσω σκέφτομαι!!
Καθώς καθόμουν σε ενα παγκάκι στο λιμάνι και χάζευα το όμορφο σκηνικό με τα παιδάκια που έκαναν βουτιές στα νερά, έναν κινέζο με την κάμερα να εχει πάει απο πάνω τους κ να τα βιντεοσκοπεί σαν αξιοθέατα, μια παρέα με μουσική στο τέρμα ζαμαν φου παραδίπλα και ο ήλιος καθώς έβγαινε απο τα καλοσχηματισμένα συννεφάκια που ήταν σαν ζωγραφιά χανόταν πίσω απο έναν φοίνικα στο υπέρ πέραν και έσβηνε στην θάλασσα.
Βλέπω ενα ζευγάρι να βγάζει φωτος ακριβώς μπροστά μου... Ακούω καλα;;;;!!!!; Ελληνικά είναι αυτά η με γελούν τα αυτιά μου;;; Αααα πατριώτες!!!! Έλληνες ρωτάω;; Και την πιάνουμε, την κουβέντα!!! Κρήτη-Αθήνα αντάμωσε εδω στο πανέμορφο ηλιοβασίλεμα του Cienfuegos στην Κούβα! Υπέροχα παιδιά! Είπαμε τις ιστορίες μας, πήγαμε για φαγητό σε ενα που βρήκαμε μπροστά μας καθος πηγαίναμε βόλτα προς την malecon,
την παραλιακή. Πολυ καλό φαγητό, με 4,5cuc μια μεριδάρα κοτόπουλο γλυκόξινο με ρύζι! Ντερλικοσαμε και πάμε για ποτό. Είχαμε έρθει σχεδόν την ίδια περίοδο και θα φεύγανε για Ελλάδα δυο μέρες μετά απο εμενα, αλλα θα συντονιζομασταν να βρεθούμε Αβάνα όταν γυρνούσα απο Μεξικό, είχαν ελεύθερο πρόγραμμα χωρίς να έχουν κλείσει τπτ οποτε το ζούσανε κ αυτοί ανέμελα κ όμορφα!
Τους προτείνω να πάμε σε ενα παλάτι για ποτό που ήταν στο τέρμα της παραλιακής, που ειχα διαβάσει πολυ καλα σχόλια, ήταν 8:30-9 μπορεί κ 10 κάπου εκεί. Μας λέει είναι κλειστο το μπαρ πάνω, μονο το εστιατόριο είναι ανοιχτό κάτω. Τι όμορφη αρχιτεκτονική που εχει ο χώρος, παλάτι πραγματικό!! Δεν πτοηθήκαμε, πήγαμε στο ξενοδοχείο απέναντι όπου είχε έξω τραπεζάκια και πίνοντας το ποτό σου έβλεπες αυτό το παραμυθένιο σκηνικό!!
Γέλια, χαρές, συζητήσεις ταξιδιωτικές και όχι μονο... Κάπως ετσι πέρασε πολυ ευχάριστα ακομα ενα βράδυ! Είχε πάει 1 ηώρα, γυρισμός..!

 
Last edited:

KIKI

Member
Μηνύματα
2.697
Likes
6.676
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Ωραία και απολαυστική η ιστορία σου .
Χαιρομαι που περασες ωραία .
Περιμενω και για το Μεξικό .
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.032
Likes
12.145
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Μπραβο ρε αρχηγε πολυ εξυπνα γραμμενη ιστορια!
 

apodrasi

Member
Μηνύματα
546
Likes
1.011
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτική
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Άξιος Λιάκο, πολύ ζωντανή, την ήπια μονορούφι
την ιστορία σου.
 
Last edited:

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
Φοβερός! Συνηθίζω να προσπερνώ ιστορίες τέτοιου στυλ, αλλά με το που ξεκίνησα να τη διαβάζω και είδα ένα χιούμορ ευφυέστατο και ακομπλεξάριστο που μου αρέσει πολύ, τη συνέχισα και τη διάβασα μονομιάς. Σε πολλά σημεία γέλασα. Ήταν λες και τα αφηγείται η Σακίρα από το θεατρικό ''Φούστα-Μπλούζα'' αν γνωρίζεις! Ελπίζω να μας γράψεις και για το Μεξικό.
 

taver

Member
Μηνύματα
12.492
Likes
29.040
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Άνοιξα το θέμα, κι αν δεν έβλεπα τα σχόλια, δε θα καθόμουν να διαβάσω τέτοιο κατεβατό. Ενδιαφέρον κείμενο, ενδιαφέρουσα διαφορετική ματιά, αλλά αν το έσπαγες κιόλας σε κεφάλαια για να μην είναι μονοκοπανιά ...
 

giannoula

Member
Μηνύματα
1.299
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
ωραίος με πολύ καλο χιούμορ! Εύχομαι πάντα τέτοια ταξίδια χωρίς το τέλος που είχε αυτό! περιμένω το Μεξικό σύντομα!! Υ.Γ. Πολύ καλές οι φωτο σου!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
883.979
Μέλη
38.908
Νεότερο μέλος
Apostolos88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom