Κούβα Κούβα 2018 - Ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή... Μην σου τύχει!!!!

makeup.elias

Member
Μηνύματα
103
Likes
214

-8-Ούτε με 5 ώρες ύπνο, μετά απο μια όμορφη βραδιά με πολλά ποτά, ξύπνημα με δυσκολία ήθελα όμως να δω κ την κίνηση μερα πως είναι οποτε μετά το πρωινό, παρόμοιο με το προηγούμενο casa, εξόρμηση!
Ειχα μια ωρα περίπου πριν πάω στο κτελ. Ξεκίνησα με προορισμό ενα μαγαζί με τουριστικά που μου πρότειναν οι Κρητικοί, με πολυ φθηνά πραγματάκια. Ήθελα ενα καπέλο ψάθινο, η κοπέλα το πήρε 10cuc απο Αβάνα, αυτό το μαγαζάκι λέει το είχε 5. Λεω ας κάνω καμία βόλτα και μετά γυρίζω κ το παίρνω. Καθώς πλησιάζω την κεντρική πλατεία βλέπω στον πεζόδρομο μια μίνι αγορά με μικροπωλητές.
Καθώς χαζεύω βλέπω έναν πάγκο με μαγνητάκια, μπρελοκάκια και καπέλα... Καπέλα μονο με 2cuc!!! Ποσο λεω;; Μονο 2; Το παίρνω χωρίς δεύτερη σκέψη, πήρα κ κάτι αλλα μικροπράγματα και τωρα λεω μονο πούρα μου μένουν να πάρω απο Κούβα!
Στην διαδρομή βλέπω μια κλειστή αγορά, μπαίνω μέσα να δω τι παίζει... Φρούτα, λαχανικά κ τέτοια φάση τελικά... Καμία φρέσκια καρύδα;;;; Πουθενά... Διψασμένος έφυγα... Φτάνοντας στο casa με περίμενε ο οικοδεσπότης με έναν παγωμένο φρέσκο χυμό μάνγκο σαν θαύμα! Τον πίνω στα γρήγορα, φασκιώθηκα με τα πράγματα και πάω στο κτελ.
10:45 κάνω τσεκιν, ο τυπάς άρχοντας γραφιάρα με κλιματιστικό, όχι σαν τους άλλους που λιωνανε κ δεν είχαν γραφείο καλα καλα... Αυτός χλιδή!
Καθώς πλησιάζει το απόγευμα και φτάνουμε στο ΚΤΕΛ, στην Αβάνα, σκέφτομαι να πάρω ταξί η να πάω με τα πόδια στο σπίτι;; Μμμ ας πάρω μια κάρτα Ίντερνετ μιας κ είμαι εδω κ δεν εχει καθόλου κόσμο! Τελικα αποφάσισα να πάω με τα πόδια, με οδηγούσε το gps, που έλεγε μια ώρα διαδρομή. Τελικα η μια ώρα γίνανε δυο, με μια μικρή στάση σε μια πλατεία.. Με λίγο ότι βγήκα εκτός πορείας(που να μην ειχα κ το gps!!!). Αν δεν ειχα τα πράγματα θα ήταν πιο ευχάριστη η διαδρομή με τα πόδια... Φτάνω στο σπίτι, δεν ένοιωσα κανένα φόβο στον δρόμο ούτε στα στενά όπου τα βλέμματα των ανθρώπων ήταν λίγο πιο έντονα. Τους κοιτούσα όμως κ εγω ... Σαν αξιοθέατα!!! Χαχαχαχα!!! Οι κριτικές για το συγκεκριμένο σπίτι ήταν πολυ καλές, αλλα όλοι αναφέρανε ότι η περιοχή είναι λίγο περίεργη αλλα καθόλου επικίνδυνη! 20 cuc με πρωινό!
Το σπίτι πραγματικά ήταν υπέροχο, όμορφα διακοσμημένο, στον τρίτο όροφο, μπαλκόνι με θέα το Καπιτώλιο σε ενα αυθεντικό στενό στο κέντρο της Αβάνας, όπου έβλεπες.. Κ ενα κ δυο κ τρία κ τέσσερα παιδιά... Αχχχ αθάνατη Μελίνα!!
Η γειτονιά ήταν γεμάτη με μαύρους και είχε αυτή την παρακμή που γούσταρα πολυ, άλλωστε γι αυτό ήρθα στην Κούβα αγάπη μου!! Να μείνω, να νοιώσω και να αισθανθώ τον παλμό της πόλης και τα χρώματα της χώρας! 10 λεπτά απο το Καπιτώλιο, 15 λεπτά απο μαλεκόν.. La Habana! Έμενα στην γειτονιά της china town! Ειχα κάνει εξαίσια επιλογή!
Αφήνω τα πράγματα και βγαίνω κατευθείαν έξω! Ερωτεύτηκα την Αβάνα με την πρώτη ματιά!! Με κατεύθυνση προς μαλεκόν ίσα που προλάβαινα το ηλιοβασίλεμα μαγεύομαι με το σκηνικό, τα χρώματα και τους ανθρώπους!!
Κάνω μια βόλτα και καθώς επιστρέφω στο δωμάτιο πετυχαίνω αυτή την pizza την χειροποίητη, μονο 3 άτομα μπροστά μου, λεω θα την δοκιμάσω!! Την βλέπω, μου την δίνει στα χέρια και αναρωτιέμαι... Τι είναι αυτό; Πίτσα έλεγε απέξω... Αλλα αυτή η πίτσα είναι σαν ζυμωτό ψωμάκι με τυράκι απο πάνω και αν θες σου βάζει κ ζαμπόν μην φανταστείς πίτσα ετσι όπως την έχεις συνηθίσει, με κάτω απο 1 cuc ήμουν ευτυχισμένος και την έτρωγα ετσι καυτή που ήταν καθώς πήγαινα στο δωμάτιο... Και καθώς κουβέντιαζα με τον οικοδεσπότη μου, του λεω θέλω ταξί για αεροδρόμιο για αυριο το πρωί, μου λέει 25cuc, οκ του λεω μια χαρά μου φάνηκε η τιμή σε σχέση με τα 30 που ειχα δώσει όταν ήρθα και πάω για ξεκούραση!
[/I]
 
Last edited:

KIKI

Member
Μηνύματα
2.697
Likes
6.676
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Ωραία και απολαυστική η ιστορία σου .
Χαιρομαι που περασες ωραία .
Περιμενω και για το Μεξικό .
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.032
Likes
12.145
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Μπραβο ρε αρχηγε πολυ εξυπνα γραμμενη ιστορια!
 

apodrasi

Member
Μηνύματα
546
Likes
1.011
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτική
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Άξιος Λιάκο, πολύ ζωντανή, την ήπια μονορούφι
την ιστορία σου.
 
Last edited:

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
Φοβερός! Συνηθίζω να προσπερνώ ιστορίες τέτοιου στυλ, αλλά με το που ξεκίνησα να τη διαβάζω και είδα ένα χιούμορ ευφυέστατο και ακομπλεξάριστο που μου αρέσει πολύ, τη συνέχισα και τη διάβασα μονομιάς. Σε πολλά σημεία γέλασα. Ήταν λες και τα αφηγείται η Σακίρα από το θεατρικό ''Φούστα-Μπλούζα'' αν γνωρίζεις! Ελπίζω να μας γράψεις και για το Μεξικό.
 

taver

Member
Μηνύματα
12.492
Likes
29.040
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Άνοιξα το θέμα, κι αν δεν έβλεπα τα σχόλια, δε θα καθόμουν να διαβάσω τέτοιο κατεβατό. Ενδιαφέρον κείμενο, ενδιαφέρουσα διαφορετική ματιά, αλλά αν το έσπαγες κιόλας σε κεφάλαια για να μην είναι μονοκοπανιά ...
 

giannoula

Member
Μηνύματα
1.299
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
ωραίος με πολύ καλο χιούμορ! Εύχομαι πάντα τέτοια ταξίδια χωρίς το τέλος που είχε αυτό! περιμένω το Μεξικό σύντομα!! Υ.Γ. Πολύ καλές οι φωτο σου!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
883.979
Μέλη
38.908
Νεότερο μέλος
Apostolos88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom