Κούβα Κούβα 2018 - Ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή... Μην σου τύχει!!!!

makeup.elias

Member
Μηνύματα
103
Likes
214


-5-Ο ήχος απο το ξυπνητήρι ηχεί ξανά στα αυτιά μου, η ώρα 8. Σηκώνομαι ετοιμάζω τα πράγματα, πάω για πρωινό, γυρίζω στο δωμάτιο βάζω μαγιό, πάω παραλία... Ο καιρός λίγο άστατος σήμερα. Ήλιος δεν φάνηκε!! Τα μποφόρ ήταν πολλά! Τα κύματα μεγάλα! Η τροπική καταιγίδα έφτασε!! Αχχχ τι άγρια ομορφιά, την πεθύμησα!! Μπάνιο με βροχή..!!! Κάθισα λίγο, έπαιξα κ εγω με τα κύματα και χορεύοντας στην βροχή γυρίζω σιγά σιγά προς το δωμάτιο!
Ενώ ειχα σκοπό να κάτσω καμία ώρα παραπάνω στην παραλία, λόγο καιρού ετοιμάστηκα και πήγα για τσεκ άουτ. Κάθισα εντέλει καμία ώρα στην καφετέρια και πριν αναχωρήσω.. Μαντέψτε!!!! Μπαίνω στο Ίντερνετ ο εθισμένος!!!! Χαχαχαχα!!
Καθώς πίνω τον καφέ μου κ χαζεύω στο νετ με χαζεύει ένας στο διπλανό τραπέζι. Πιάσαμε.. την κουβέντα. όνομα: Αλεχάντρο, ηλικία: 40φευγα. Ευγενικός συμπαθέστατος Κουβανός, που εχει φύγει πολλά χρόνια απο Κούβα. Μένει πλεων Μαιάμι μόνιμα. Μου λέει στην Κούβα είμαι γιατρός αλλα εκτός δεν μετράει το πτυχίο αν κατάλαβα καλα. Είχε έρθει με την μαμά του και την θεία του όπου εκείνες μένουν μόνιμα Αβάνα και τις έφερε για διακοπές. (Τι καλός!) Τις περίμενε να κατέβουν καθώς έπινε το καφεδάκι του κ αυτός. Καθώς βγαίνανε οι πρώτες ηλιαχτίδες και ο ήλιος άρχισε να καίει ήρθαν κ η μαμά με την θεία, συμπαθέστατες κάτσαμε λίγο μιλήσαμε κ πήγαν παραλία. Του λεω ευγενικά πρέπει να φύγω να πάρω το λεωφορείο για τρινιδάδ(και ειχα σκοπό να πάω με τα πόδια αφού έφτιαξε ο καιρός). Με ενημέρωσε τι πρέπει να προσέχω, γενικά για την ζωή και πως λειτουργεί η gay ζωή στην Κούβα, που να πάω κ τι να κάνω, αυτός πήγε κ σε ενα drag show κάπου κοντά στο Βαραδερο δεν συγκράτησα το μέρος αλλα σίγουρα έχεις να δεις πολλά στην Αβάνα και ειδικά σε μια οδό παράλληλη της μαλεκόν μου λέει.. Χαμούλης! Μου είπε να προσέχω πολυ στο Μεξικό γιατί είναι λίγο επικίνδυνα και πολυ διαφορετικά απο ότι εδω... Σε περιμένω στο Μαιάμι είναι πολυ ωραία η ζωή εκεί και τα σχετικά... Του λεω φεύγω τωρα, τα λέμε!!
Ξεκινησα με τα πόδια απο το ξενοδοχείο για τον σταθμό της viazul. Με το ταξί ήρθαμε απο μια οδό, χάλια κανένα ενδιαφέρον, αλλα στο χάρτη μου έβγαζε και την παράλληλη διαδρομή με μηδαμινή διαφορά στον χρόνο όπου είχε μαγαζιά, εστιατόρια, όμορφα σπίτια, ντόπιους, κουβανέζικη ζωή! Μπορεί να έκανα πάνω απο ώρα να φτάσω, δεν κουράστικα καθόλου, έβγαζα φωτος συνεχώς.
Ότι μεταφορικό κινούταν σταματούσε δίπλα μου, taxi taxi taxi..
αλλά δεν ενέδωσα σε κανένα!! Εκεί που ενέδωσα ήταν σε μια φρέσκια καρύδα που σαν θαύμα αντίκρισα μπροστά μου, δίψασα βρε παιδί μου, και κάθισα σε ένα πάρκο να την πιώ!
(Γι αυτό και η μια ώρα διαδρομή πήγαινα σημαιωτών). Είχε αρκετή ζέστη, ο ήλιος μια έβγαινε μια κρυβόταν, φύσαγε λίγο οπότε ήταν ευχάριστο το περπάτημα αν και φορτωμένος με τα πράγματα!
Τσεκιν απο Βαραδερο για Τρινιδάδ εκτελέστηκε, αναχώρηση 14:30 άφιξη 20:20. Η διαδρομή μεγάλη, αυτά τα χωριουδάκια
και οι γραμμές του τρένου ποσο γραφικά,
φτωχά αλλα τόσο διαφορετικά απο τα δικά μας δεδομένα όπου στα μάτια μου φαίνονται τόσο όμορφα, ήθελα πολυ να κάνω μια στάση και να τα περπατήσω!
Λειβαδια, άλογα, βόδια, αγελάδες, λίμνες με νούφαρα, αλογατάριδες, κάρα, κότες, γαλοπούλες, το μικρό σπίτι στο Λειβάδι!!!
Είναι λες κ είμαι στο Τέξας σε κάποια χολιγουντιανή σκηνή απο ταινία, πείτε μου ότι είμαι στο brokeback mountain!!!
Ο αγρότης μόνος ψάχνει είναι σε αυτό η στο επόμενο επεισόδιο;;!!
Ετσι θα είναι κ το Τρινιδάδ σκέφτομαι κ ακόμα πιο όμορφο καθώς βλέπω τα υπέροχα κοκκινοπορτακολοκίτρινα χρώματα του ηλιοβασιλέματος!
Φτάσαμε στο Τρινιδάδ, σκοτάδι, καιρός καλός. Στο Τρινιδάδ ο χρόνος εχει σταματήσει πολλούς αιώνες πίσω, τα σπίτια τόσο γραφικά, τα στενά όλα τα ίδια! Βγάζω το θαυματουργό gps.
Το casa μου ήταν 7' με βάση τον χάρτη. Κοντά σε όλα και στον σταθμό του Κτελ βασικό!
Καθώς βγήκα προς τον δρόμο λεω ωχχχ τι κατσάβραχα είναι αυτά τι κοτρώνες είναι αυτές στον δρόμο; Μην σκεφτείς να βάλεις τακούνι.. Ούτε στα στενά της Μυκόνου ετσι, με την σαγιονάρα αλλού πάταγες αλλου βρισκόσουν δεν περπατιέται με τπτ σε λεω... Οκ αυριο παπούτσι. Πάμε σιγά σιγά τωρα! Με έσωσε ενα δείγμα πεζοδρομίου που είχε ίσα ίσα να χωρούσε ένας άνθρωπος.
Το βρήκα εύκολα σχετικά το casa κ με περίμενε μια κοπελίτσα γύρο στα 18 μαυρούλα, όμορφο παιδάκι αλλα δεν μιλούσε γρι αγγλικά, που είναι ο μπαμπάς σου αγάπη μου, η μαμά σου αναφέρει ότι είναι καθηγήτρια αγγλικών εσυ ούτε ενα hi δεν έμαθες; Με τούτα κ με εκείνα μονο το πρωινό κατάλαβα και τις έδειξα με τα χέρια μου τι ώρα το θέλω και συνεννοηθήκαμε. Αφήνω τα πράγματα κ βγαίνω μια βόλτα.
Κατευθύνομαι προς plaza major. Εκεί στα γνωστά σκαλάκια που εχει Ίντερνετ να μην ξεχνιόμαστε!! Κοιτάω στο tripadvisor μερικά εστιατόρια, βρίσκω ενα που εχει καλές κριτικές, πλησιάζω και ναι .... χαμούλης κ εδω ουρά απέξω!
Κάνω μια βόλτα να δω την περιοχή, παίρνω νερό και πατατάκια απο ενα μίνι μάρκετ, σοκολάτα ούτε για δείγμα, μπισκότα δεν ξέρανε τι θα πουν... Μα γιατί;; Ήθελα σοκολααάτα!! Δεν βρήκα πουθενά... Βολευτικα με έναν χυμό μάνγκο που ήταν σούπερ κ γλυκός κ αυτός! Πήρα μια πίτσα που βρήκα σε ενα εστιατόριο στο δρόμο μου με 3,60 cuc την πιο οικονομική που είχε ο κατάλογος να την φάω στο δωμάτιο, οκ συμπαθητική!
Το δωμάτιο ... Σίγουρα υπήρχαν και καλύτερες επιλογές αλλα με 20 cuc μαζι με πρωινό μου φάνηκε εντάξει, ήταν σαν να πήγαινα στο σπίτι της προ γιαγιας μου στο χωριό, με παλιά έπιπλα και όλα πολυ πολυ vintage!! Δεν με χάλασε! Ήμουν στον πρώτο και είχε κ μπαλκόνι
κολλημένο με την ταράτσα του διπλανού σπιτιού, που έβλεπε σε μια αυλή αλλα και στου διπλανού κ του απέναντι...
Δεν είχαν κολλήματα όλοι μια οικογένεια!! Αυριο να πάω παραλία, να κάνω το free tour με τα πόδια το απόγευμα... Μμμ δεν ξέρω ακομα! Βλέπουμε...

 
Last edited:

KIKI

Member
Μηνύματα
2.697
Likes
6.676
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Ωραία και απολαυστική η ιστορία σου .
Χαιρομαι που περασες ωραία .
Περιμενω και για το Μεξικό .
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.032
Likes
12.145
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Μπραβο ρε αρχηγε πολυ εξυπνα γραμμενη ιστορια!
 

apodrasi

Member
Μηνύματα
546
Likes
1.011
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτική
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Άξιος Λιάκο, πολύ ζωντανή, την ήπια μονορούφι
την ιστορία σου.
 
Last edited:

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
Φοβερός! Συνηθίζω να προσπερνώ ιστορίες τέτοιου στυλ, αλλά με το που ξεκίνησα να τη διαβάζω και είδα ένα χιούμορ ευφυέστατο και ακομπλεξάριστο που μου αρέσει πολύ, τη συνέχισα και τη διάβασα μονομιάς. Σε πολλά σημεία γέλασα. Ήταν λες και τα αφηγείται η Σακίρα από το θεατρικό ''Φούστα-Μπλούζα'' αν γνωρίζεις! Ελπίζω να μας γράψεις και για το Μεξικό.
 

taver

Member
Μηνύματα
12.492
Likes
29.040
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Άνοιξα το θέμα, κι αν δεν έβλεπα τα σχόλια, δε θα καθόμουν να διαβάσω τέτοιο κατεβατό. Ενδιαφέρον κείμενο, ενδιαφέρουσα διαφορετική ματιά, αλλά αν το έσπαγες κιόλας σε κεφάλαια για να μην είναι μονοκοπανιά ...
 

giannoula

Member
Μηνύματα
1.299
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
ωραίος με πολύ καλο χιούμορ! Εύχομαι πάντα τέτοια ταξίδια χωρίς το τέλος που είχε αυτό! περιμένω το Μεξικό σύντομα!! Υ.Γ. Πολύ καλές οι φωτο σου!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
883.981
Μέλη
38.908
Νεότερο μέλος
Apostolos88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom