Βολιβία Περού Μήνας του μέλιτος χωρίς πολύ μέλι. Περού – Βολιβία.

FRIDA08

Member
Μηνύματα
445
Likes
1.298
Επόμενο Ταξίδι
???Covid Era
Ταξίδι-Όνειρο
Διάστημα

Ημέρα 16η Salar de Uyuni

Με τον χαμό που είχε προκληθεί από τον αποκλεισμό και όλο τον κόσμο να στρέφεται στα αεροπορικά, καθώς το αεροδρόμιο ήταν εντός της ζώνης αποκλεισμού, αυτή ήταν η πιο άμεση ημερομηνία που βρήκαν εισιτήριο για να πάνε στο Uyuni.

Το ταξί τους περίμενε πρωί πρωί έξω από το ξενοδοχείο τους και τους οδήγησε στο El Alto, (όνομα και πράμα, καθώς είναι το ψηλότερο διεθνές αεροδρόμιο στον κόσμο στα 4050 μέτρα). Το Bombardier CRJ 200 της εταιρείας Amaszonas απογειώθηκε και σε λιγότερο από μία ώρα με μάλλον φτωχό σέρβις, αλλά πολύ πολύ πλούσιες εικόνες πάνω από το Salar, προσγειωνόταν στο Uyuni.

aimg541.imageshack.us_img541_1363_dsc0025gw.jpg

Όσο πλησίαζαν προς το έδαφος διέκριναν καθαρά στον χώρο του αεροδρομίου μια εξέδρα και συγκεντρωμένο κόσμο. Το μόνο ασφαλτοστρωμένο κομμάτι του αεροδρομίου ήταν ο διάδρομος προσγείωσης και το αεροπλάνο αφού προσγειώθηκε, έστριψε αριστερά και ακινητοποιήθηκε στον χωματόδρομο. Δύο - τρία σκυλιά τους περίμενα γαβγίζοντας στο έδαφος πράγμα που τους έκανε να διαπιστώσουν ότι το αεροδρόμιο δεν είχε καν περίφραξη(!)

aimg515.imageshack.us_img515_1439_dsc1124jh.jpg

Βρίσκονταν σε απόσταση αναπνοής από το κτήριο του αεροδρομίου αλλά ο υπάλληλος τους υποχρέωσε να ανέβουν στο παμπάλαιο λεωφορείο της γραμμής για να τους πάει μέχρι εκεί. Αργότερα κατάλαβαν ότι αυτό συνέβη για να περάσουν από τον έλεγχο χειραποσκευών. Όταν αποβιβάστηκαν από το λεωφορείο, πριν καλά καλά κοντοσταθούν για να κοιτάξουν τον συγκεντρωμένο κόσμο, ένας υπάλληλος τους υποχρέωσε να περάσουν στο κτήριο του αεροδρομίου. Εκεί τους έλεγξαν εξονυχιστικά τις χειραποσκευές (και μόνες αποσκευές τους) και τους οδήγησαν σε έναν άλλο χώρο όπου είδαν τα ονόματά τους γραμμένα σε ένα χαρτί. Αφού τους καλωσόρισε η ευγενική κυρία, τη ρώτησαν ποιος μιλούσε και γιατί ήταν συγκεντρωμένος τόσος κόσμος.

-El Presidente, τους απάντησε

Η σκέψη να παν για λίγο να τον δουν δεν εκφράστηκε καν μια και η κυρία έσπευσε να τους ενημερώσει ότι η εκδρομή είχε ήδη αρχίσει και έπρεπε να βιαστούν για να προλάβουν τους υπόλοιπους. Βιάστηκαν, λοιπόν, κι αυτοί και αφού πέρασαν για λίγο από την πόλη του Uyuni για να πάρουν τα sleeping-bags που είχαν ζητήσει, πήγαν στο κοιμητήριο των τρένων για να συναντήσουν τους υπόλοιπους 4 που θα περνούσαν μαζί τις επόμενες 3 μέρες.

aimg35.imageshack.us_img35_1128_dsc1136o.jpg

aimg20.imageshack.us_img20_5848_dsc1138t.jpg

Η παρέα έδειχνε πολύ ενδιαφέρουσα και όπως αποδείχθηκε αργότερα ήταν κιόλας. Ήταν η Μ και ο J, ζευγάρι νεαρής ηλικίας από τη Βολιβία που έκαναν την εκδρομή για να γνωρίσουν τη χώρα τους και η V και ο Μ, αυτή από τη Βαρκελώνη και αυτός από τη Βολιβία. Είχαν παντρευτεί και πήγαν στην πατρίδα του Μ για να γνωρίσουν το σόι αλλά και τη χώρα. Επιβιβάστηκαν στο Land Cruiser μαζί με τον οδηγό και τη μαγείρισσα και ξεκίνησαν για το Salar.

Σε λιγότερο από 10 λεπτά ήταν εκεί. Στο Salar de Uyuni. Τη μεγαλύτερη αλυκή του πλανήτη και η Φ αν είχε ουρά θα την είχε ξεριζώσει από τη χαρά της. Φωτογραφίες, φωτογραφίες, πολλές φωτογραφίες και μετά πήγαν σε ένα κτίσμα φτιαγμένο από αλάτι, κάθισαν στις καρέκλες από αλάτι και έφαγαν στο φτιαγμένο από αλάτι τραπέζι τα (ω! τι ειρωνεία) ανάλατα φαγητά που είχε η μαγείρισσα μέσα σε ισοθερμικά σκεύη.

aimg94.imageshack.us_img94_5200_dsc1209z.jpg

Ξανά στο τζιπ και διέσχιζαν με ταχύτητα 100 χιλιόμετρα/ώρα την απέραντη άσπρη έκταση μέχρι που έφτασαν στο Incahuasi. Στα Κέτσουα σημαίνει “το σπίτι των Ίνκας” και είναι ένα νησί (το Salar πριν ξεραθεί ήταν λίμνη) κατάφυτο από αιωνόβιους κάκτους. Το είδος των κάκτων που φυτρώνει στο νησί μεγαλώνει 1 cm κάθε χρόνο και υπάρχουν αρκετοί που ξεπερνούν τα 7 μέτρα. Σε μια πινακίδα κάτω από έναν κάκτο έγραφε ότι είναι 12 μέτρα. Το τοπίο μαγικό. Από αυτά που κλείνεις τα μάτια και το θυμάσαι για όλη σου τη ζωή.

aimg818.imageshack.us_img818_4243_dsc1247a.jpg

aimg694.imageshack.us_img694_8164_dsc1237e.jpg

aimg594.imageshack.us_img594_3334_dsc1250s.jpg

Πίσω στο τζιπ. Διέσχισαν όλο το Salar και ακριβώς εκεί που τελειώνει έφτασαν λίγο πριν σουρουπώσει στο, φτιαγμένο από αλάτι, κατάλυμά τους. Αφού τακτοποιήθηκαν στα δωμάτια, βγήκαν στον μεγάλο χώρο με τα τραπέζια, όπου τους περίμενε ζεστό τσάι και καφές. Ο ήλιος έδυε, το κρύο γινόταν πια αρκετά αισθητό και η ζεστή πατατόσουπα που ακολούθησε ήταν ό,τι έπρεπε.

aimg59.imageshack.us_img59_3667_dsc1321h.jpg

aimg201.imageshack.us_img201_5223_dsc1318sa.jpg

Τελείωσαν με το φαγητό και κάθισαν όλοι μαζί γύρω από το τραπέζι για μουχαμπέτι. Είπαν, είπαν, είπαν…. Για τη Βολιβία, για τη Ισπανία, για την Ελλάδα, την κρίση, τον Morales, τη μαγεία, για τα περίεργα περίπτερα στη Λα Παζ, τον ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών στη Ν. Αμερική, την οικονομία, την υγεία, τις συντάξεις (που δεν υπάρχουν στη Βολιβία), τη μέριμνα για τα ΑΜΕΑ, τη νόσο του υψομέτρου, για, για, για…….. Ώσπου τα φώτα έσβησαν γύρω στις 22:00 και με τη βοήθεια κεριών μοιράστηκαν στα δωμάτια, χώθηκαν μέσα στα sleeping-bags και παραδόθηκαν στην αγκαλιά του Μορφέα.

Tips:

  1. Το αεροπορικό La Paz - Uyuni με Amaszonas κόστισε 110 ευρώ. Κανονικά κοστίζει γύρω στα 90 - 100, αλλά λόγω του αποκλεισμού ανέβηκαν οι τιμές και δυσκολευτήκαν να βρουν θέσεις. Αν σκοπεύετε να κάνετε τη διαδρομή με αεροπλάνο, καλό είναι να κλείσετε εισιτήρια μέσω Internet πριν φτάσετε στη Βολιβία. Εναλλακτικά μπορείτε να το κάνετε με λεωφορείο. 11 ώρες, οι 6 σε χωματόδρομο. Δεν το έκαναν, όσοι το τόλμησαν τους είπαν ότι είναι πολύ κακή διαδρομή.
  2. Η εκδρομή στο Salar κόστισε 780Bs + 150Bsο καθένας για το ιδιωτικό μπάνιο που είχαν στο πρώτο κατάλυμα. Το έκλεισαν από το ίδιο πρακτορείο που έκλεισαν τα αεροπορικά στη Λα Παζ. Η τιμή περιλαμβάνει διαμονή, διατροφή και μετακινήσεις με το τζιπ.
  3. Η είσοδος στο Incahuasi ήταν 30Bs.
 

Attachments

Last edited by a moderator:

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.152
Likes
14.443
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Απανωτες οι ιστορίες από Λατινική Αμερική. Αναμένουμε την συνέχεια. Βίον ανθόσπαρτον επί τη ευκαιρία
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.714
Likes
11.276
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Μου είχε αρέσει πολύ η άλλη σου ιστορία για την Ασία και αυτή φαίνεται εξίσου ενδιαφέρουσα! :D

Περιμένουμε τη συνέχεια! :)

Και φυσικά να ζήσετε! :)
 

FRIDA08

Member
Μηνύματα
445
Likes
1.298
Επόμενο Ταξίδι
???Covid Era
Ταξίδι-Όνειρο
Διάστημα
Ευχαριστώ για τις ευχές σας.

Σύντομα η συνέχεια...
 

elenara88

Member
Μηνύματα
1.789
Likes
1.817
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
ηθελα να ξερα ποσο πιο εκνευριστικη μπορεις να γινεις , ιστορια για Λατινικη Αμερικη και στα σκαρια Ινδια:haha::haha::haha:

Να ζησετε! αντε για παμε να φυγουμεεεεε απο το Ελλαντα:D
 

FRIDA08

Member
Μηνύματα
445
Likes
1.298
Επόμενο Ταξίδι
???Covid Era
Ταξίδι-Όνειρο
Διάστημα
ηθελα να ξερα ποσο πιο εκνευριστικη μπορεις να γινεις , ιστορια για Λατινικη Αμερικη και στα σκαρια Ινδια:haha::haha::haha:

Να ζησετε! αντε για παμε να φυγουμεεεεε απο το Ελλαντα:D

Έχω μπλέξει με κάτι αληταράδες σε ένα ταξιδιώτικό φόρουμ και μου βάζουν ιδέες. Άστα που να στα λέω!

Για να σε ηρεμήσω λίγο, η Ινδία αργεί ακόμα.

Οι μαλακίες διορθώνονται...:haha:....να ζήσετε ευτυχισμένοι σας εύχομαι...
Θα το μεταφέρω στον αρμόδιο...

Ευχαριστώ για τις ευχές σας!
 

FRIDA08

Member
Μηνύματα
445
Likes
1.298
Επόμενο Ταξίδι
???Covid Era
Ταξίδι-Όνειρο
Διάστημα
Ημέρα 1η SKH-MAD

Οι φίλοι μας Β και Φ, αφού ξεγοφιάστηκαν στο χορό, άλλαξαν μερικά ανεκδιήγητα δώρα και ετοίμασαν χωρίς πολύ επιμέλεια τις βαλίτσες τους, στις 12/9, στις 03:30 ήταν στη γνωστή πια αφετηρία, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» με προορισμό τη Ζυρίχη και από εκεί τη Μαδρίτη.

Για τη Swiss τα ξέρετε- τι να τα λέμε πάλι- για το δε δρομολόγιο, ωραιότατο, βολικότατο κτλ αλλά γεροί να είμαστε να το θυμόμαστε αφού άλλες οι “βουλές” της εταιρείας.

Προσγειώνονται, λοιπόν, στη Μαδρίτη και η αναμονή για την επόμενη πτήση είναι 13 ώρες. Αλλά οι φίλοι μας αγαπάνε Μαδρίτη και έτσι αφού άφησαν τα μπαγκάζια τους στα lockers, παίρνουν το λεωφορείο και πάνε στο κέντρο. Εκεί διαδηλώσεις και κακό, αλλά μεγάλη κοσμιότης, όχι σαν κάτι άλλες πρωτεύουσες(!).

aimg809.imageshack.us_img809_8325_dsc0007rc.jpg


Η Φ βέβαια από την πρώτη φορά που πήγε στη Μαδρίτη είχε πάθει έρωτα με τον ουρανό και συνεχώς κοίταζε πάνω απολαμβάνοντάς τον, επιβαρύνοντας τον αυχένα της και μοιάζοντας με άτομο που διανοητικά την έχει τη διαταραχή του.

Κάνανε βόλτες και κόντρα βόλτες και φυσικά τίμησαν και το Corte Ingles γιατί ξέχασαν να βάλουν στις βαλίτσες έναν σωρό πράγματα και η Φ, όταν κατέβαζε το βλέμμα από τον ουρανό αναρωτιόταν: «Μα καλά είμαι τελείως χαζή; Τι έβαλα πια σ’ αυτή τη βαλίτσα;»

Και κάποια στιγμή έφτασαν στην Cava Baja για ωραίο φαγάκι στο Orixe (Orixe - Terra Gastrnmica ) αλλά «Λυπάμαι πολύ siesta», τους είπε ο υπάλληλος και έτσι φάγανε σε ένα μαγαζί που δεν αξίζει να αναφέρουμε. Και από εκεί στο πάρκο Retiro για γρανίτα λεμόνι και λίγη siesta κάτω από τα ωραία δέντρα και την αναζωογονητική σκιά τους.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, η μέρα πέρασε και πήραν το λεωφορείο για πίσω στο αεροδρόμιο, πήραν τα μπαγκάζια τους και στήθηκαν στην ουρά της ΤΑΜ με προορισμό το Sao Paolo. Επιβιβάστηκαν στο Α330 και μετά το κατά κοινή ομολογία μέτριο γεύμα, κατέβασαν τους “διακόπτες” και κοιμήθηκαν του καλού καιρού. Η επόμενη μέρα θα τους έβρισκε στην Αμερικανική ήπειρο.

Tips:

  • Το εισιτήριο με Swiss SKG-MAD-SKG κόστισε 153 ευρώ το άτομο
 

Attachments

fenia42

Member
Μηνύματα
3.883
Likes
14.441
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Frida !!! Κι ότι σκεφτόμουν πόσο θα ήθελα να τη δω και γραπτώς αυτή την απίστευτη ιστορία ! :)
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.504
Likes
8.027
Frida κρυφο ταλεντο στη συγγραφη σε βρισκω...
Περιμνω εναγωνιως τη συνεχεια της ιστοριας απο αγαπημενη Λατινικη Αμερικη (αχ!!)
 

chris7

Member
Μηνύματα
3.099
Likes
23.960
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Πολύ ωραία αρχή.
Περιμένουμε τη συνέχεια.
Να ζήσετε ευτυχισμένοι.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.218
Μηνύματα
883.974
Μέλη
38.907
Νεότερο μέλος
Chrysostomos

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom