Βολιβία Περού Μήνας του μέλιτος χωρίς πολύ μέλι. Περού – Βολιβία.

FRIDA08

Member
Μηνύματα
445
Likes
1.298
Επόμενο Ταξίδι
???Covid Era
Ταξίδι-Όνειρο
Διάστημα

Ημέρα 8η Colca Canyon

07:30 τους είπαν από το γραφείο να είναι έτοιμοι και μετά κόπου φάνηκαν συνεπείς. Μαζί με άλλα άτομα περίμεναν στη ρεσεψιόν και έρχονταν λεωφορεία και φώναζαν ονόματα, αλλά όχι τα δικά τους. Έμειναν τελευταίοι να περιμένουν μέχρι τις 08:15 που ήρθε το σωστό λεωφορειάκι και τους πήρε.

Αναπόφευκτη σκέψη: «Γαμ@#το, θα μπορούσαμε να είχαμε κοιμηθεί ¾ παραπάνω». Αφού πέρασαν και από άλλα ξενοδοχεία να πάρουν κόσμο, άρχισαν την ανάβαση για το φαράγγι Colca.

Στη διαδρομή πέρασαν από υπέροχα τοπία με ηφαίστεια και γεωλογικούς σχηματισμούς. Συνάντησαν αγέλες από Βικούνια και κοπάδια από Λάμα και Αλπάκα.

aimg713.imageshack.us_img713_5084_dsc0546id.jpg

aimg809.imageshack.us_img809_5610_dsc0536jz.jpg

aimg526.imageshack.us_img526_9186_dsc0550e.jpg

Με 8 στους 14 επιβάτες του λεωφορείου να είναι από τις Ηνωμένες πολιτείες, ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό;

Μπράβο μέσα πέσατε! Wow! Awesome!

Άντε, να μην είμαστε άδικοι. Είχαν πιο πλούσιο λεξιλόγιο οι άνθρωποι. Λέγανε και “oh! Huge” ή “wow! Gorgeous” ή “oh! So cool!” ή απλά “oh! Wow!” (μέσος όρος ηλικίας 45 ετών).

Έκαναν μια στάση για τσάι κόκας και συνέχισαν για το ψηλότερο σημείο της διαδρομής στα 4910. Με το που έπιασαν τα 4000 μέτρα, ο κύριος στο μπροστινό κάθισμα, περί των 75 Μαϊων, βγάζει έναν περίεργο ήχο. Κάτι σαν πνίξιμο με βήχα και τρομάρα μαζί. Η γυναίκα του δίπλα αρχίζει να σκούζει “George, baby look at me!” και βγήκαν οι φιάλες οξυγόνου μπας και συνέρθει ο George baby, αλλά ψιλοχάλια ο κύριος που φυσικά δεν κατέβηκε από λεωφορείο όταν αυτό σταμάτησε στα 4910.

aimg17.imageshack.us_img17_6935_dsc0564s.jpg

Οι οδηγίες του ξεναγού ήταν σαφείς: «Μην τρέχετε και μην πηδάτε. Θα σας πιάσει κατευθείαν πονοκέφαλος.»

Οι φίλοι μας περιχαρείς βγήκαν μερικές φωτογραφίες στο σημείο που αναγραφόταν το υψόμετρο, αλλά η Φ το ένιωθε, κάτι δεν πήγαινε καλά.

-Β, δεν είμαι καλά. Απευθύνθηκε στον σύντροφό της.
-Πάρε μερικές βαθιές ανάσες, της απάντησε.
-Βρε τι βαθιές ανάσες; Σου λέω δεν είμαι καλά.
-Σήκω να πάμε στο λεωφορείο.

Σηκώνεται. Ένα, δύο, τρία βήματα και παρ’ την κάτω.

Ένιωσε τη μυρωδιά από το οινόπνευμα να ξυπνά τις αισθήσεις της και κάποιον να την χτυπά ελαφρά στο πρόσωπο φωνάζοντας το όνομά της. Όταν άνοιξε τα μάτια της ήταν ξαπλωμένη στο χώμα και ένας Περουάνος κρατούσε ψηλά τα πόδια της. Γύρω γύρω ήταν μαζεμένος κόσμος και σε μια άκρη ο άνθρωπος που είχε διαλέξει να μοιραστεί τη ζωή της…

Κουίζ:
Α) Έστεκε αμήχανος.
Β) Τραβούσε τα μαλλιά του για αυτό που τους είχε συμβεί στο ταξίδι του μέλιτος.
Γ) Με το ένα χέρι έβγαζε φωτογραφίες και με το άλλο τραβούσε κάμερα.

Τσακάλια είστε! Το Γ είναι η σωστή απάντηση.

- Ο φωτογράφος είναι ο άντρας σου; Τη ρώτησε ο άνθρωπος που τη βοηθούσε.
- Ναι, ναι. Απάντησε αυτή.
- Κάνει καλά τη δουλειά του, της είπε και γέλασαν αφού ήταν εμφανώς καλύτερα.

Όταν μπήκαν στο λεωφορείο και άρχισαν να κατηφορίζουν προς την πόλη του Chivay, και πρωτεύουσα του φαραγγιού, η Φ ένιωθε αισθητά καλύτερα, όχι όμως και ο George Baby που «έβγαλε» όλο τον εσωτερικό του κόσμο. Ο George baby, που λέτε, τα χρειάστηκε για τα καλά και κάλεσαν γιατρό για να επιληφθεί του θέματος.

aimg651.imageshack.us_img651_8865_dsc0573da.jpg

Ο Β και η Φ έφαγαν σε ένα εστιατόριο που είχε πλούσιο μπουφέ, έκαναν μία βόλτα στην πόλη και μετά με το λεωφορείο στο ωραίο τους κατάλυμα. Το Colca Lodge. Έφτασαν εκεί γύρω στις 15:00 και εξερεύνησαν το ξενοδοχείο. Άφησαν για όταν θα νύχτωνε τα outdoor θερμά λουτρά στην όχθη του Colca river και συνέχισαν σε μια ωραία περιπατητική διαδρομή που τους σύστησαν.

aimg43.imageshack.us_img43_8097_dsc0612rc.jpg

Σε καναδυό ώρες ήταν πίσω στο ξενοδοχείο και ήπιαν mate de coca δίπλα στο τζάκι στο ωραίο καφέ. Είχε πια νυχτώσει. Τους είπαν ότι η καλύτερη ώρα για τα λουτρά είναι μετά τις 19:00. Δεν φυσάει σχεδόν καθόλου και λόγω της ώρας, του υψομέτρου και του χαμηλού επιπέδου υγρασίας μπορείς να απολαύσεις έναν ουρανό εξαιρετικής ομορφιάς. Mόνο ένα πρόβλημα υπάρχει, το κρύο. Φυσικά η χειρότερη στιγμή είναι όταν βγαίνεις από την πισίνα μέχρι να φτάσεις στο δωμάτιο, που δεδομένου ότι το ξενοδοχείο είναι πολύ μεγάλο και χτισμένο σε μικρά 2όροφα σπιτάκια …καταλαβαίνετε νομίζω.

Ο Έλληνας ταξιδιώτης, όμως, αγαπητοί μου, τη βρήκε τη λύση και σε αυτό το πρόβλημα λανσάροντας νέα μόδα στο ταξιδιωτικό outfit. Μαγιό, από πάνω μπουρνούζι και από πιο πάνω τις κουβέρτες (τύπου καναπέ) που είχε στο δωμάτιο. Το συνολάκι φορέθηκε με σαγιονάρα και έκλεψε τις εντυπώσεις!

Ένα ακαθόριστο επιφώνημα έβγαινε από το στόμα όσων έμπαιναν μέσα στις μικρές, κυκλικές πισίνες. Ήταν 4 πισίνες με διαφορετική θερμοκρασία η κάθε μία, αλλά ήθελε μεγάλη απόφαση για να πας από τη μία στην άλλη. Ο ουρανός ήταν πραγματικά υπέροχος. Μπορούσες να δεις ακόμη και τη γαλαξιακή σκόνη. Το φεγγάρι, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν ούτε καν μισογεμάτο, έλουζε με φως όλη την πλαγιά και το ποτάμι που κυλούσε μπροστά από τις πισίνες.

Στην πιο ζεστή από τις πισίνες (40 βαθμοί) ήταν 4 Αργεντίνοι που μιλούσαν για τον σταυρό του Νότου. Η Φ, σιγά μην έχανε, τους ζήτησε να της δείξουν πού ήταν. Αυτοί δεν ήταν πολύ σίγουροι, η Φ δεν μπορεί ποτέ να καταλάβει τους σχηματισμούς από τα αστέρια και έτσι τζίφος.

Όχι πολύ ευχάριστα, βγήκαν από τις πισίνες και με τη γνωστή αμφίεση, πήγαν στο δωμάτιο. Στην είσοδο τους περίμενε ένας κύριος που τους έδωσε σοκολατάκια, από μία θερμοφόρα για τον ύπνο και τους καληνύχτισε ευγενικά.

Tips:

  1. Η εκδρομή στο Colca Canyon κόστισε 350sl το άτομο. Περιλάμβανε μετακινήσεις, διανυκτέρευση στο Colca Lodge με πρωινό και ξεναγήσεις. Η είσοδος στο φαράγγι κόστισε 70sl. Colca Lodge | Baρos termales y el SPA mαs galardonado del Perϊ
 

Attachments

Last edited by a moderator:

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.152
Likes
14.443
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Απανωτες οι ιστορίες από Λατινική Αμερική. Αναμένουμε την συνέχεια. Βίον ανθόσπαρτον επί τη ευκαιρία
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.714
Likes
11.276
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Μου είχε αρέσει πολύ η άλλη σου ιστορία για την Ασία και αυτή φαίνεται εξίσου ενδιαφέρουσα! :D

Περιμένουμε τη συνέχεια! :)

Και φυσικά να ζήσετε! :)
 

FRIDA08

Member
Μηνύματα
445
Likes
1.298
Επόμενο Ταξίδι
???Covid Era
Ταξίδι-Όνειρο
Διάστημα
Ευχαριστώ για τις ευχές σας.

Σύντομα η συνέχεια...
 

elenara88

Member
Μηνύματα
1.789
Likes
1.817
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
ηθελα να ξερα ποσο πιο εκνευριστικη μπορεις να γινεις , ιστορια για Λατινικη Αμερικη και στα σκαρια Ινδια:haha::haha::haha:

Να ζησετε! αντε για παμε να φυγουμεεεεε απο το Ελλαντα:D
 

FRIDA08

Member
Μηνύματα
445
Likes
1.298
Επόμενο Ταξίδι
???Covid Era
Ταξίδι-Όνειρο
Διάστημα
ηθελα να ξερα ποσο πιο εκνευριστικη μπορεις να γινεις , ιστορια για Λατινικη Αμερικη και στα σκαρια Ινδια:haha::haha::haha:

Να ζησετε! αντε για παμε να φυγουμεεεεε απο το Ελλαντα:D

Έχω μπλέξει με κάτι αληταράδες σε ένα ταξιδιώτικό φόρουμ και μου βάζουν ιδέες. Άστα που να στα λέω!

Για να σε ηρεμήσω λίγο, η Ινδία αργεί ακόμα.

Οι μαλακίες διορθώνονται...:haha:....να ζήσετε ευτυχισμένοι σας εύχομαι...
Θα το μεταφέρω στον αρμόδιο...

Ευχαριστώ για τις ευχές σας!
 

FRIDA08

Member
Μηνύματα
445
Likes
1.298
Επόμενο Ταξίδι
???Covid Era
Ταξίδι-Όνειρο
Διάστημα
Ημέρα 1η SKH-MAD

Οι φίλοι μας Β και Φ, αφού ξεγοφιάστηκαν στο χορό, άλλαξαν μερικά ανεκδιήγητα δώρα και ετοίμασαν χωρίς πολύ επιμέλεια τις βαλίτσες τους, στις 12/9, στις 03:30 ήταν στη γνωστή πια αφετηρία, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» με προορισμό τη Ζυρίχη και από εκεί τη Μαδρίτη.

Για τη Swiss τα ξέρετε- τι να τα λέμε πάλι- για το δε δρομολόγιο, ωραιότατο, βολικότατο κτλ αλλά γεροί να είμαστε να το θυμόμαστε αφού άλλες οι “βουλές” της εταιρείας.

Προσγειώνονται, λοιπόν, στη Μαδρίτη και η αναμονή για την επόμενη πτήση είναι 13 ώρες. Αλλά οι φίλοι μας αγαπάνε Μαδρίτη και έτσι αφού άφησαν τα μπαγκάζια τους στα lockers, παίρνουν το λεωφορείο και πάνε στο κέντρο. Εκεί διαδηλώσεις και κακό, αλλά μεγάλη κοσμιότης, όχι σαν κάτι άλλες πρωτεύουσες(!).

aimg809.imageshack.us_img809_8325_dsc0007rc.jpg


Η Φ βέβαια από την πρώτη φορά που πήγε στη Μαδρίτη είχε πάθει έρωτα με τον ουρανό και συνεχώς κοίταζε πάνω απολαμβάνοντάς τον, επιβαρύνοντας τον αυχένα της και μοιάζοντας με άτομο που διανοητικά την έχει τη διαταραχή του.

Κάνανε βόλτες και κόντρα βόλτες και φυσικά τίμησαν και το Corte Ingles γιατί ξέχασαν να βάλουν στις βαλίτσες έναν σωρό πράγματα και η Φ, όταν κατέβαζε το βλέμμα από τον ουρανό αναρωτιόταν: «Μα καλά είμαι τελείως χαζή; Τι έβαλα πια σ’ αυτή τη βαλίτσα;»

Και κάποια στιγμή έφτασαν στην Cava Baja για ωραίο φαγάκι στο Orixe (Orixe - Terra Gastrnmica ) αλλά «Λυπάμαι πολύ siesta», τους είπε ο υπάλληλος και έτσι φάγανε σε ένα μαγαζί που δεν αξίζει να αναφέρουμε. Και από εκεί στο πάρκο Retiro για γρανίτα λεμόνι και λίγη siesta κάτω από τα ωραία δέντρα και την αναζωογονητική σκιά τους.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, η μέρα πέρασε και πήραν το λεωφορείο για πίσω στο αεροδρόμιο, πήραν τα μπαγκάζια τους και στήθηκαν στην ουρά της ΤΑΜ με προορισμό το Sao Paolo. Επιβιβάστηκαν στο Α330 και μετά το κατά κοινή ομολογία μέτριο γεύμα, κατέβασαν τους “διακόπτες” και κοιμήθηκαν του καλού καιρού. Η επόμενη μέρα θα τους έβρισκε στην Αμερικανική ήπειρο.

Tips:

  • Το εισιτήριο με Swiss SKG-MAD-SKG κόστισε 153 ευρώ το άτομο
 

Attachments

fenia42

Member
Μηνύματα
3.883
Likes
14.441
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Frida !!! Κι ότι σκεφτόμουν πόσο θα ήθελα να τη δω και γραπτώς αυτή την απίστευτη ιστορία ! :)
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.504
Likes
8.027
Frida κρυφο ταλεντο στη συγγραφη σε βρισκω...
Περιμνω εναγωνιως τη συνεχεια της ιστοριας απο αγαπημενη Λατινικη Αμερικη (αχ!!)
 

chris7

Member
Μηνύματα
3.099
Likes
23.960
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Πολύ ωραία αρχή.
Περιμένουμε τη συνέχεια.
Να ζήσετε ευτυχισμένοι.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.218
Μηνύματα
883.971
Μέλη
38.907
Νεότερο μέλος
Chrysostomos

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom