LULLU
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- το ψαχνω....
- Ταξίδι-Όνειρο
- Νιγηρας-Μαλι
Περιμένουμε στο ολοκαίνουργιο αεροδρόμιο του Vilanculos τη πτήση για Maputo που είναι προγραμματισμένη για τις 4 το απόγευμα και ώρα άφιξης 6 στη πρωτεύουσα. Το ότι κοντέψαμε να μην φτάσουμε ποτέ είναι γεγονός που έχει αφήσει τα σημάδια του. Λιγα λεπτά μετά την απογείωση το μικρό 12θέσιο αεροσκάφος μπαίνει σε ένα δυνατό χοροπήδημα. Ούτε φωτεινές επιγραφές προσδεθείτε, ούτε ανακοίνωση από το πιλοτήριο και εμείς δεμένες να ανεβοκατεβαίνουμε κτυπώντας στο πλάι στη οροφή , να εκσφενδονίζονται οι αποσκευές και ένα ουρλιαχτό από παντού..
Η φωτογραφική μηχανή βρέθηκε από το τελευταίο κάθισμα στα πόδια της Αγγελικής που ήταν στο πρωτο,οι Ισπανίδες συνεπιβάτισσες έβαλαν τα κλάματα και η Ιωάννα βρήκε την ώρα να εξομολογηθεί το πόσο μας αγαπά.. Η φωνή της ηρεμίας και της λογικής, Νώντας λέει πως κανένα αεροπλάνο δεν πέφτει λογω κακοκαιρίας, που δεν ειχε, αλλά από ανθρώπινο λάθος..
-Ναι ησυχάσαμε τώρα.. ποιος λέει ότι τούτοι εδώ δεν τα κάνουν όλα συλλαθα?
Στη δύνη του πιο έντονου ταρακουνήματος δεν προλαβαίνω να σκεφτώ τίποτα πέρα του να πέσουμε και να τελειώνει το μαρτύριο και ετοιμάζομαι να αντικρύσω το κύριο μέσα στη καταπράσινη ζούγκλα που είναι από κάτω η μέσα στα καταγάλανα νερά που περιπολούνται από καρχαρίες. Ο χορός κράτησε πάρα πολύ ώρα και εμεις με καρδιά στο στόμα καταϊδρωμένοι και γιατί όχι κατουρημένοι ανασαίνουμε λιγάκι στο τελικό ταρακούνημα των τροχών που ακουμπούν στο έδαφος…
Από το πλήρωμα τσιμουδιά.. ούτε λόγος, ούτε συγνώμη .. Μαζέψαμε τα πράγματα μας που είχαν διασκορπιστεί παντού και κόψαμε με τα πόδια τη πίστα μέχρι το σταθμό αφίξεων.. Δεν είχαμε κουράγιο να ανταλλάξουμε την εμπειρία μας. Σε όλο το δρόμο ως το Pestana στο μυαλό μου τριγυρνούσε η στιγμή της αυριανής πτήσης για Nampulla..Στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου οι Ισπανίδες ακόμη μεσα στο κλάμα και το ταρακουνητο.. Θέλουν να καλέσουν τη μαμά τους να πουν ότι είναι καλά..
-Μα καλή μου ..δεν ξέρουν ότι περάσατε χάλια.. έτσι θα τις ανησυχήσετε περισσότερο….
Μουδιασμένοι ανεβήκαμε στα δωμάτια και δεν νομίζω ότι θα υπάρξει διάθεση για κάτι διαφορετικό απόψε στη πόλη..
Η πτήση για Nampulla σην ωρα της. Μια ανακούφιση την πήρα βλέποντας το σκαρί του αεροσκάφους, είναι μεγαλύτερο και μια ασφάλεια μεγαλύτερη την εμπνέει.
Δυο ώρες καλής σχεδόν πτήσης και προσγειωνόμαστε στο αεροδρόμιο
Ετουτο εδώ δεν εχει καμιά απολύτως σχέση με τα άλλα που είναι καινούργια και λαμπερά, ετουτο παλιό, σκοτεινό βρώμικο λες και το άφησαν επίτηδες ως μουσειακό έκθεμα .. ως κομμάτι της ιστορίας.
Ο ιμάντας κουρέλια και εμείς περιμένουμε τις αποσκευές που έρχονται χέρι -χέρι ,ανοιγμένες, κακοποιημένες
Από εμένα έχει κάνει φτερά ένα μπουκάλι άρωμα και από τη Σοφία η φωτογραφική μηχανή. Η ασφάλεια Mondial για να αποζημιώσει θέλει λέει την απόδειξη αγοράς.. Καλέ μου δεν είναι καινούργια η μηχανή είναι παλιά και εξ άλλου καταθεμενη στα φορολογικά εδώ και χρόνια….
Η ζέστη αφόρητη , το θερμόμετρο σκαρφαλωμένο στους 37 ακατέβατα και εμεις βρισκόμαστε χιλιοστριμωγμένοι σε ένα βαν που δεν χωρά τον ξεναγό που μένει πίσω.
Φεύγουμε για το νησι Mozambique μνημείο της Unesco σε μια μακρινή διαδρομή . 3μιση ώρες δρόμου με ένα οδηγό που δεν μιλά λέξη αγγλικά και που ευτυχώς σταματά πότε πότε για ανεφοδιασμό καυσίμων από τα λιγοστά βενζινάδικα βρίσκοντας ευκαιρία να φάμε και να δροσιστούμε..
Η διαδρομή μέσα από εκτάσεις με Μανγκο, φιστικιές και γαρύφαλλα.
Τα ψηλά bao-bao κάνουν δυναμικά την εμφάνιση τους, αλλά νερό πουθενά.. Τα σπίτια φτιαγμένα από λάσπη και άχυρα σε παραλληλόγραμμο σχήμα παραδοσιακού αρχιτεκτονικού στυλ δεν είναι και πολλά. Εδώ επικρατεί η χρήση του τούβλου και της λαμαρίνας..Στη άκρη του δρόμου καρβουνιάρηδες πουλούν σακιά κάρβουνο στη τιμή των 60 μετικαλ ενώ το ένα μαγκο στη τιμή του 1 μετικαλ ( 49 μετικαλ =1 ευρω) , ενώ το γάλα φτάνει τα 40, 60 μετικαλ το λίτρο ενώ η ζάχαρη( που αν και παράγεται στη χώρα,) τα 75 μετικαλ , τιμές αρκετά τσουχτερές για τον κόσμο..
Μετά από ώρες στριμωξίδι και σαρδελοποιηση βλέπουμε να ανοίγεται μπροστά μας η γέφυρα που οδηγεί στο νησί..
Η φωτογραφική μηχανή βρέθηκε από το τελευταίο κάθισμα στα πόδια της Αγγελικής που ήταν στο πρωτο,οι Ισπανίδες συνεπιβάτισσες έβαλαν τα κλάματα και η Ιωάννα βρήκε την ώρα να εξομολογηθεί το πόσο μας αγαπά.. Η φωνή της ηρεμίας και της λογικής, Νώντας λέει πως κανένα αεροπλάνο δεν πέφτει λογω κακοκαιρίας, που δεν ειχε, αλλά από ανθρώπινο λάθος..
-Ναι ησυχάσαμε τώρα.. ποιος λέει ότι τούτοι εδώ δεν τα κάνουν όλα συλλαθα?
Στη δύνη του πιο έντονου ταρακουνήματος δεν προλαβαίνω να σκεφτώ τίποτα πέρα του να πέσουμε και να τελειώνει το μαρτύριο και ετοιμάζομαι να αντικρύσω το κύριο μέσα στη καταπράσινη ζούγκλα που είναι από κάτω η μέσα στα καταγάλανα νερά που περιπολούνται από καρχαρίες. Ο χορός κράτησε πάρα πολύ ώρα και εμεις με καρδιά στο στόμα καταϊδρωμένοι και γιατί όχι κατουρημένοι ανασαίνουμε λιγάκι στο τελικό ταρακούνημα των τροχών που ακουμπούν στο έδαφος…
Από το πλήρωμα τσιμουδιά.. ούτε λόγος, ούτε συγνώμη .. Μαζέψαμε τα πράγματα μας που είχαν διασκορπιστεί παντού και κόψαμε με τα πόδια τη πίστα μέχρι το σταθμό αφίξεων.. Δεν είχαμε κουράγιο να ανταλλάξουμε την εμπειρία μας. Σε όλο το δρόμο ως το Pestana στο μυαλό μου τριγυρνούσε η στιγμή της αυριανής πτήσης για Nampulla..Στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου οι Ισπανίδες ακόμη μεσα στο κλάμα και το ταρακουνητο.. Θέλουν να καλέσουν τη μαμά τους να πουν ότι είναι καλά..
-Μα καλή μου ..δεν ξέρουν ότι περάσατε χάλια.. έτσι θα τις ανησυχήσετε περισσότερο….
Μουδιασμένοι ανεβήκαμε στα δωμάτια και δεν νομίζω ότι θα υπάρξει διάθεση για κάτι διαφορετικό απόψε στη πόλη..
Η πτήση για Nampulla σην ωρα της. Μια ανακούφιση την πήρα βλέποντας το σκαρί του αεροσκάφους, είναι μεγαλύτερο και μια ασφάλεια μεγαλύτερη την εμπνέει.
Δυο ώρες καλής σχεδόν πτήσης και προσγειωνόμαστε στο αεροδρόμιο
Ο ιμάντας κουρέλια και εμείς περιμένουμε τις αποσκευές που έρχονται χέρι -χέρι ,ανοιγμένες, κακοποιημένες
Η ζέστη αφόρητη , το θερμόμετρο σκαρφαλωμένο στους 37 ακατέβατα και εμεις βρισκόμαστε χιλιοστριμωγμένοι σε ένα βαν που δεν χωρά τον ξεναγό που μένει πίσω.
Η διαδρομή μέσα από εκτάσεις με Μανγκο, φιστικιές και γαρύφαλλα.
Μετά από ώρες στριμωξίδι και σαρδελοποιηση βλέπουμε να ανοίγεται μπροστά μας η γέφυρα που οδηγεί στο νησί..
Last edited: