psilos3
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ;
- Ταξίδι-Όνειρο
- Αναζητείται!
Περιεχόμενα
- Κεφάλαιο 1
- Προετοιμασία & σχεδιασμός
- 1a. Guten Abend Wien
- 1b. Καλύτερα το πρωί
- 1c. Στα ενδότερα του Ιστορικού κέντρου
- 1d. Η …νύχτα της Βιέννης & αναχώρηση
- 2a. Dobry wieczór Warszawo
- 2b. Η πρώτη νύχτα στη Βαρσοβία!
- 2c. Όλη η μέρα δικιά μου
- 2d. Stare Miasto & Nowe Miasto συνέχεια
- 2e. Βραδιάζει στη παλιά πόλη
- 2f. Στο ηλιόλουστο & μεγαλύτερο πάρκο
- 2g. Στο μουσείο Powstania Warszawskiego κι επιστροφή
- 3a. Ciao Brescia
- 3b. Στον αρχαιολογικό χώρο και το κάστρο της πόλης
- 3c. Στο ιστορικό κέντρο, περιμένοντας τη κακοκαιρία
- 3d. Νυχτερινές βόλτες στη Brescia (ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται) & αναχώρηση
- Συμπεράσματα & αποτίμηση
- Επίλογος & μερικές συμβουλές.
3d. Νυχτερινές βόλτες στη Brescia (ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται) & αναχώρηση
Σιγά που θα με ξενερώσει μια βροχούλα, μετά από όλα αυτά που περάσαμε πριν αρχίσουμε να ξανά-ταξιδεύουμε.
Εξάλλου με συντροφιά τη καινούρια μου ομπρέλα (απαραίτητο ταξιδιωτικό αξεσουάρ για την Ευρώπη) θα πάω παντού, με λίγη περισσότερη προσοχή και κόπο, έστω και με βρεγμένο παπούτσι…
Κάτι τέτοια σκεφτόμουν την ώρα που ξανάβγαινα στη Piazza del Duomo, παίρνοντας επί της ευκαιρίας μερικές νυχτερινές φωτογραφίες, απ’ αυτές που μ’ αρέσουν:

Το ξεχασμένο φλας της μηχανής και οι ομπρέλες των περαστικών επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές. Βροχή, όχι όμως αποτρεπτική για βόλτα:

Ο φωτισμός των αξιοθέατων της πλατείας ήταν εξαιρετικός, δίνοντας μου κι άλλες αφορμές:

Προχώρησα στα μουσκεμένα στενάκια μαζί με αρκετό κόσμο που επίσης δε πτοούταν, κάνοντας απερίσπαστος τη βόλτα του:

Άρχισα να κατηφορίζω τη via Mazzini με σκοπό να στρίψω λίγο μετά, καθώς είχα σκοπό να πάω για καμιά απογευματινή μπύρα, κάτι όμως που δεν έκανα μιας και άκουσα λίγο πιο κάτω έντονο σασυρμά και γνώριμους ήχους:

Με το που μπήκα στο πεζόδρομο Corso Giuseppe Zanardelli είδα κόσμο συγκεντρωμένο και κατάλαβα τι συμβαίνει. Φόρεσα τη μάσκα μου (μη ξεχνάμε και σε τι εποχές ζούμε) και πλησίασα:

Καταπληκτική μπάντα που ακούει στο όνομα BigoyDay και αποτελείται μόνο από πνευστά και τύμπανα (!) ρόκαρε ασύστολα, έχοντας ξεσηκώσει όλο το διερχόμενο πλήθος, αποδεικνύοντας ότι ακόμα κι έτσι, ακόμα και μες τη βροχή γίνεται:
Ήταν μερικές μοναδικές στιγμές που με ενθουσίασαν, κάνοντας με να αναλογιστώ πόσο μου ΄χουν λείψει όλο αυτό τον καιρό οι συναυλίες, δίνοντας μου παράλληλα μεγάλη χαρά που έστω και μ’ αυτό τον τρόπο κατάφερα να απολαύσω μία για μερικά λεπτά:

Πολύς κόσμος στεκόταν ακόμη και μες τη βροχή, προκειμένου να απολαύσει τα παιδιά με την ανεξάντλητη ενέργεια:

Αφού άκουσα τα κομματάκια μου αποχώρησα με πλατύ χαμόγελο, έχοντας προορισμό τη κοντινή Ιρλανδική The Black Sheep Pub που δε γινόταν φυσικά να μην επισκεφτώ. Κάθισα στο εκπληκτικό μπαρ και παράγγειλα μια αρχικά μια ΙΡΑ:

Ο χώρος ήταν πάρα πολύ προσεγμένος και καλαίσθητος, αποτελώντας μια από τις καλύτερες Ιρλανδικές Pub που ‘χω επισκεφτεί, βάζοντας κάτω άνετα και μερικές απ' αυτές της Ιρλανδίας:

Παρατηρούσα τον κόσμο να γεμίζει σταδιακά το μπαρ και τα τραπέζια όσο περνούσε η ώρα και βράδιαζε, από κει που ήμουν σχεδόν μόνος στην αρχή. Ήπια και μια lager πριν φύγω, με προορισμό το δωμάτιο για στέγνωμα και ανασύνταξη:

Τσέκαρα ένα πολύ ωραίο wine bar στο δρόμο μου αποφασίζοντας να επανέλθω πιο αργά:

Και προχώρησα και πάλι στο πεζόδρομο που εκείνη την ώρα είχε αρκετό κόσμο:

Έκανα μια στάση στη πανέμορφη Santa Maria dei Miracoli για να βγάλω και εκεί μερικές νυχτερινές:

Και αφού πήρα από την απέναντι πιτσαρία ένα νόστιμο πακέτο, έφτασα στο χοστελ για να ετοιμαστώ και να ξεκουραστώ ελάχιστα, μιας και οι ώρες περνούσαν απειλητικά:

Ήλπιζα να βγω χωρίς ομπρέλα, όταν μετά τις δέκα ξαναέκανα τη γνωστή διαδρομή, κάτι που όμως αποδείχτηκε ήταν απλά ευχή καθώς οι ουρανοί είχαν ανοίξει για τα καλά:

Αφού έκανα μια σύντομη στάση στη della Loggia σκεπτόμενος αν θα μπω σε ένα μπαράκι που τελικά δε μου έκανε το κλικ:

Βγήκα ξανά στη Piazza del Duomo, με κατεύθυνση το wine bar που χα τσεκάρει νωρίτερα:

Παρόλο που ακόμα είχε αρκετό κόσμο, έπιασα ένα τραπέζι στον εξωτερικό χώρο (κάτι που δε το συνηθίζω) παραγγέλνοντας μια τοπική ποικιλία ερυθρού οίνου, δυνατού όπως με ενημέρωσαν. Ας είναι, το έκανα και αυτό!

Όχι για πολύ βέβαια. Μισή ώρα μετά επανερχόμουν στη δική μου κανονικότητα, ακολουθώντας τη γνώριμη διαδρομή πλέον από τη Duomo ως την St. Patrick που με περίμενε με ανοιχτές αγκάλες:

Απλά και ωραία πράγματα, όπως αυτά που μπορούμε να βρούμε σε μία από τις αμέτρητες Ιρλανδικές Pub αυτού του κόσμου. Ξεκίνησα με μία καταπληκτική εμφιαλωμένη Ιταλική Weiss, με το όνομα Gritz – La Weiss della Barbara την οποία και συστήνω ανεπιφύλακτα σε όποιον έχει την ευκαιρία να τη δοκιμάσει:

Άλλαξα στη δεύτερη μου παραγγελία επιλέγοντας μία Hop House Lager, την ίδια ώρα που παρατηρούσα τη φανέλα του σπουδαίου Ιταλού ποδοσφαιριστή Roberto Baggio στο τοίχο, που όχι μόνο πέρασε για τέσσερα χρόνια αλλά έκλεισε και τη καριέρα του στην ομάδα της Μπρέσια, με αποτέλεσμα να λατρεύεται σα θεός, νιώθωντας λίγο και τη ποδοσφαιρική γεύση της πόλης όπως θα έλεγε και ο @10900km σε μια από τις αντίστοιχες ιστορίες του:

Κάπου εκεί -ανάμεσα στις μπύρες και τους Black Sabbath- ξεκίνησε και η κουβέντα μου με τον Frederico, τον μπάρμαν του μαγαζιού, με αποτέλεσμα να αλλάξω πόστο και να πάω επιτέλους στην αγαπημένη μου μπάρα, μιας και είχε αδειάσει θέση. Άλλαξα και επιλογή για τρίτη φορά, επιλέγοντας μια Kilkenny έτσι ψιλοζαλισμένος όπως ήμουν μιας και δε τρέφω ιδιαίτερη συμπάθεια για τις κόκκινες έως τώρα. Κακώς:

Τους έκανε τρομερή εντύπωση στο μπαρ ότι έβλεπαν μεμονωμένο επισκέπτη στη Μπρέσια, αφού όλοι νόμισαν πως είμαι εκεί για δουλειά και όχι για διασκέδαση, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές μου εκτιμήσεις για το μη τουριστικό του πράγματος! Είχαμε δεν είχαμε βέβαια, η συζήτηση περιστράφηκε στο τέλος γύρω από διακοπές στην Ελλάδα και νησιά (μα που παν και με βρίσκουν
Παράλληλα έβλεπα το Frederico να ετοιμάζει αυτό το καινούριο το μοδάτο το αροξόλ σπριτζ, μαζί με το αγαπημένο μου Campari που το τιμούν δεόντως οι φίλοι Ιταλοί:

Κάπως έτσι και αφού χαιρέτησα εγκάρδια τα παιδιά, ξαναβγήκα γύρω στη μία στα πλακόστρωτα της παλιάς πόλης με τη βροχή να έχει επιτέλους σταματήσει:

Ήμουν χαρούμενος και απόλυτα γεμάτος από εικόνες, παραστάσεις, στιγμές, εντάξει και αλκοόλ δε το κρύβω. Εξάλλου βλέποντας τον απολογιστικό χάρτη, δεν είχα κάνει και λίγα στη Brescia…

Πρωϊνό και αναχώρηση
Το εγερτήριο ήταν στις εννιά καθώς η προκαθορισμένη επιστροφή με το λεωφορείο ήταν για τις 10:30, μιας και το επόμενο έφευγε μεσημέρι. Έφαγα το καταπληκτικό πρωινό στο Β&Β με αλμυρά και γλυκά εδέσματα, ήπια το καπουτσίνο μου και λίγο μετά τις δέκα βγήκα κατευθυνόμενος αντίθετα από το κέντρο, με τη βροχή να κάνει πάλι την εμφάνιση της:

Περπάτησα 10 λεπτά στους άδειους δρόμους της Μπρέσια, περνώντας και από το σταθμό των τρένων της πόλης:

Το λεωφορείο ήταν εξαιρετικά συνεπές για μια ακόμη μέρα, αναχωρώντας στην ώρα του από το σταθμό Brescia Autostazione, αφετηρία & τέρμα όλων των υπεραστικών:

Σκότωσα τη μιάμιση ώρα που είχα στη διάθεση μου στο πολύ γεμάτο από κόσμο αεροδρόμιο, πίνοντας καφέ στον εξωτερικό χώρο, μιας και δε προλάβαινα ν΄ ανέβω και να κατέβω στη πόλη του Bergamo αν και θα το ήθελα. Πέρασα τον έλεγχο στα γρήγορα και μπήκα στα ενδότερα:

Το Orio al Serio είναι ένα αεροδρόμιο με λίγα μεν αλλά πολύ αξιόλογα καταστήματα για ψώνια, κυρίως τοπικά προϊόντα. Βρέθηκα στο αγαπημένο μου που είχα ψωνίσει και την άλλη φορά, προμηθευόμενος μερικά ζυμαρικά και χαζεύοντας τα πολλά και εκλεκτά κρασιά της περιοχής μέχρι να καταλήξω:

Γι ακόμα μια φορά σχεδόν γεμάτη, η πτήση αναχώρησε με ακρίβεια, αφήνοντας πίσω το βροχερό Μπέργκαμο με φόντο τη παλιά του πόλη :

Η άφιξη στο αεροδρόμιο Μακεδονία στις 17:30, σήμανε το τέλος και για τη τρίτη Solo εκδρομή, άκρως πετυχημένη και αυτή, δημιουργώντας υψηλότερες προσδοκίες για το μέλλον και δικαιώνοντας απόλυτα την επιλογή της πόλης της Μπρέσια.

Last edited: