Αυστρία Ιταλία Πολωνία Μόνος σε Βιέννη, Μπρέσια και Βαρσοβία. Τρεις solo ταξιδιωτικές ιστορίες σε μία.

psilos3

Member
Μηνύματα
6.089
Likes
44.953
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland

Μόνος σε Βιέννη, Μπρέσια και Βαρσοβία. Τρεις solo ταξιδιωτικές ιστορίες σε μία.



Αρχικά δε πίστευα ότι θα γράψω μια τέτοια ιστορία, μιας και τίποτα απ’ όλα δεν έγινε βάσει σχεδίου. Είναι γεγονός ότι έχουμε διαβάσει σαφώς πολύ καλύτερες και λεπτομερέστερες ιστορίες εδώ για τις δύο από τις τρεις αυτές πόλεις, με τρομερή πληροφόρηση μέχρι εξαντλήσεως.

Επίσης είναι αλήθεια ότι δε πίστευα πως θα πάω. Παρόλο που ο δρόμος είχε ανοίξει με τη πραγματοποίηση του ταξιδιού μου στη Δρέσδη λίγες μέρες πριν, αλλά και τα ταξιδιωτικά δρώμενα στην Ευρώπη συνέχιζαν να κινούνται σε καλούς ρυθμούς, δε τολμούσα και δε τολμώ ακόμα να κάνω μακροπρόθεσμα σχέδια. Η ταξιδιωτική «φοβία» λόγω της πανδημίας δεν έχει ξεπεραστεί και δε ξέρω πότε θα γίνει αυτό.

Από τη μία όμως η υπερβολή μου στα πλαίσια αλαζονείας θα έλεγε κανείς κι από την άλλη η ακόρεστη δίψα για ταξίδια -πολλώ δε μάλλον μετά από ενάμιση χρόνο περιορισμού- σε συνδυασμό με τις εξωφρενικά φθηνές προσφορές της Ryan για πτήσεις στο άμεσο διάστημα ενός-δύο μηνών, με ώθησαν να κάνω το πολυπόθητο βήμα χωρίς να το σκεφτώ περαιτέρω.

Vienna - Schloss Belvedere 🇦🇹

cover1.jpg


Εξάλλου όπως έχω αναφερθεί και στο παρελθόν, αυτά τα πράγματα δε θέλουν δεύτερες σκέψεις. Όσο περισσότερο το ψειρίζεις και το σκέφτεσαι, τόσο πιο εύκολο είναι να το αναβάλλεις κι επειδή δεν ήθελα να συμβεί κάτι τέτοιο το χέρι πήγε πολύ εύκολα στο σύστημα κρατήσεων για να κάνει τα απαραίτητα κλικ. Άσε που ποτέ δε ξέρεις τι μπορεί να προκύψει και να σου ‘ρθει κατακέφαλα στο μέλλον, οπότε δε χωρούσαν αναβολές.

Σε όλο αυτό δεν υπολόγισα καθόλου βέβαια αν βολέψει να έρθει μαζί μου κάποιο άλλο άτομο, αποφασίζοντας συνειδητά ίσως ότι έχει έρθει η ώρα για τα πρώτα μου «μοναχικά» ταξίδια στο εξωτερικό, μετά και την αντίστοιχη πολύ πετυχημένη έως τώρα εμπειρία σε κάποια μικρά και απομονωμένα νησιά της χώρας μας.

Δεν είναι εύκολη για πολύ κόσμο μια ατομική εκδρομή, μέχρι πρότινος ούτε και για μένα δε σας κρύβω, κάτι που μου πήρε αρκετό καιρό να το φιλοσοφήσω και να το αλλάξω, μετατρέποντας το για πολύ κόσμο «μειονέκτημα» της μοναξιάς σε πλεονέκτημα. Άλλωστε αυτά τα κλισέ και τα ταμπού ισχύουν κατά κύριο λόγο μόνο στην Ελλάδα, μιας και στη ταξιδιωτική πραγματικότητα εκτός αυτής δε είναι κάτι άγνωστο. Κάθε άλλο…

Warsaw - Plac Zamkowy 🇵🇱

cover2.jpg


Έτσι αφού κατέληξα μετά από μερικές μέρες και ανάλογες συζητήσεις στο γεγονός αυτό, άρχισα να χτίζω το πρόγραμμα μου, ένα ευέλικτο σίγουρα πρόγραμμα μιας και δεν είχα ουδεμία εξάρτηση πέρα από τα θέματα της μεταφοράς.

Οι δύο πόλεις επιλέχθηκαν με γνώμονα τις εξευτελιστικές όπως είπα τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι δεν ήθελα να τις δω. Αφενός στη Βιέννη είχα περάσει κάποιες μόνο ώρες σε προγενέστερο ταξίδι μου που πραγματικά δεν είδα παρά ελάχιστα και αφετέρου στη Βαρσοβία ήθελα να πάω μιας και λάτρεψα τη Πολωνία σε προηγούμενη εκδρομή, διαβάζοντας εδώ και χρόνια μόνο τα καλύτερα για τη πρωτεύουσα της.

Η Τρίτη προέκυψε λίγες μέρες μετά, βάσει της επίσης χαμηλής τιμής αλλά και της έντονης επιθυμίας μου να δω ακόμα μια Ιταλική πόλη, ψάχνοντας τριγύρω από το αεροδρόμιο του Μπέργκαμο που επίσης είχα πρόσφατα επισκεφτεί. Δε γινόταν να περάσει άλλωστε χρονιά χωρίς επίσκεψη στην Ιταλία, κάτι που συμβαίνει με συνέπεια από το 2017.

Brescia - Castello di Brescia 🇮🇹

cover3.jpg


Ήξερα σχεδιάζοντας το πλάνο των κρατήσεων ότι δε θα είχα τις ώρες που ίσως θα ήθελα και στις τρεις πόλεις. Ήξερα επίσης ότι θα είχα να αντιμετωπίσω και αντικειμενικές δυσκολίες σα μεμονωμένος ταξιδιώτης, από το πιο απλό του ακριβότερου δωματίου διαμονής, γενικώς μεγαλύτερα κόστη, έως και τις μετακινήσεις με τα μέσα που δεν είναι το φόρτε μου σε μεγάλα αστικά κέντρα.

Δεν έδωσα παραπάνω σημασία απ’ ότι άξιζε όμως σε κανέναν από αυτούς τους παράγοντες, θέλοντας να πραγματοποιήσω αυτό το στόχο που είχα θέσει, δοκιμάζοντας τον εαυτό μου σε βατά σχετικά ταξιδιωτικά μονοπάτια για αρχή. Ήταν η περίοδος άλλωστε που κάναμε και την εκπομπή στο forum σχετικά με το solo traveling, οπότε ίσως ήρθε κι έδεσε που λένε!

Τα τρία ταξίδια έλαβαν χώρα μέσα σ’ ένα μήνα, γι’ αυτό και αποφάσισα να τα εντάξω σε μία ενιαία ιστορία, ειδικότερα από τη στιγμή που πραγματοποιήθηκαν υπό κοινό παρονομαστή. Διπλές ιστορίες έχουμε στο φόρουμ, τριπλή όμως;

Ας κάνω την αρχή.
;)

 
Last edited:

evaT

Member
Μηνύματα
1.554
Likes
12.619
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
Μπράβο Γιάννη ωραία ιδέα ιστορία μέσα σε ιστορία κάτι σαν το Inception :haha:
Και το σόλο έρχεται με την εξέλιξη του ταξιδευτή , υπάρχουν και μειονεκτήματα αλλά και σοβαρά πλεονεκτήματα όπως το έχουμε συζητήσει!
Αναμένουμε με ενδιαφέρον!
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.089
Likes
44.953
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Μπράβο Γιάννη ωραία ιδέα ιστορία μέσα σε ιστορία κάτι σαν το Inception :haha:
Ιστορία σε ιστορία, μέσα στην ιστορία. Γενικά γίνεται της ιστορίας, μ΄ έχει πιάσει το ταξιδιωτικό/συγγραφικό μου τελευταία. :haha:

Και το σόλο έρχεται με την εξέλιξη του ταξιδευτή , υπάρχουν και μειονεκτήματα αλλά και σοβαρά πλεονεκτήματα όπως το έχουμε συζητήσει!
Αυτά που έχουμε πει πολλές φορές ναι, αναλύσαμε και στην εκπομπή και αρχίζω να καταλαβαίνω κι εγώ σιγά-σιγά. Πολύ ωραίο αυτο που λες για την εξέλιξη!
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.934
Likes
40.776
Μόνος σε Βιέννη, Μπρέσια και Βαρσοβία. Τρεις solo ταξιδιωτικές ιστορίες σε μία!


Διπλές ιστορίες έχουμε στο φόρουμ, τριπλή όμως;

Ας κάνω την αρχή.
;)
Γκουχ γκουχ, εχουμε . Δεν φταιω, εσυ ρωτησες :p
 

gkalla

Member
Μηνύματα
1.228
Likes
6.647
Επόμενο Ταξίδι
Γερμανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Γκουχ γκουχ, εχουμε . Δεν φταιω, εσυ ρωτησες :p
Μην τον τσιγκλάς!
Αυτός είναι ικανός να κάνει άλλα 4-5 ταξίδια μες τον επόμενο μήνα, έτσι για να είναι μοναδικός (και για να μας σπάσει τα νεύρα, που ορισμένοι έχουμε να βγούμε απ’ τα σύνορα 2 χρόνια).
Υ.Γ.
Τώρα μιλάει το κίτρινο πρόσωπο της ζήλιας…
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.089
Likes
44.953
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Γκουχ γκουχ, εχουμε . Δεν φταιω, εσυ ρωτησες :p
Κι εγώ που τις έχω περάσει από κόσκινο πως δε τη πήρε το μάτι μου; :rolleyes-80: :rolleyes-80:
Θα ψαχτώ...

Μην τον τσιγκλάς!
Αυτός είναι ικανός να κάνει άλλα 4-5 ταξίδια μες τον επόμενο μήνα
:cool: λες ε;
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.089
Likes
44.953
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Προετοιμασία & σχεδιασμός



1. Βιέννη:
Το πιο εύκολο απ’ όλα ήταν τα εισιτήρια, τα οποία βρέθηκαν σε τιμή 19,90€ μετ’ επιστροφής για τον απλό ναύλο της Ryan με το μικρό σακίδιο πλάτης και κλείστηκαν δύο εβδομάδες πριν το ταξίδι, που πραγματοποιήθηκε 8 - 10 Οκτωβρίου.

Η διαμονή σ' αυτή τη πόλη είναι από τα ακριβότερα γνωρίσματα της, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε μπορείς να βρεις κάτι προσιτό, αρκεί όμως να είσαι πεπεισμένος ότι θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις πολύ τα -εξαιρετικά κατά τα άλλα- ΜΜΜ της Βιέννης, μιας και το κέντρο είναι απαγορευτικό. Το μονό δωμάτιο λοιπόν στο "a&o wien stadthalle" ,μια ενδεδειγμένη γενικώς επιλογή, κόστισε περί τα 43€ τη βραδιά, και ήταν από τα οικονομικότερα και κοντινότερα που βρήκα. Δυστυχώς εν καιρώ πανδημίας δε μπορεί κανείς να βασιστεί στα πάντοτε οικονομικά και προσιτά Hostel.

M1.jpg


Όσον αφορά την περαιτέρω οργάνωση, μελέτησα πολύ προσεχτικά τις ιστορίες των μελών του φόρουμ, προκειμένου να φτιάξω ένα πλάνο με το τι προλαβαίνω να δω στη μιάμιση μέρα που θα βρισκόμουν εκεί, αλλά και τον ενδεδειγμένο τρόπο μετακίνησης μεταξύ των σημείων, όπως και από/προς το αεροδρόμιο. Βασίστηκα λοιπόν εξ ολοκλήρου στο Google Maps, που για πόλεις όπως η Βιέννη έχει ξεφύγει όσον αφορά την οργάνωση και την αποτελεσματικότητα του, επισημαίνοντας σημεία ενδιαφέροντος στο χάρτη, κάτι που βοήθησε αρκετά:

M2.jpg



2. Βαρσοβία: Οι μαζεμένες αργίες στα τέλη του Οκτώβρη στη Θεσσαλονίκη αποτελούν πάντα αφορμή για εκδρομή, όπως έχει γίνει και στο κοντινό παρελθόν, σε Βουκουρέστι και Κων/πολη αντίστοιχα.
Μεγαλύτερη δε αφορμή στάθηκε το γελοίο εισιτήριο επιστροφής των 12,90€ από το αεροδρόμιο Modlin προς τη Θεσσαλονίκη, που κλείστηκε το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη. Το πιο σοβαρό ίσως έξοδο ήταν οι πτήσεις αναχώρησης που πραγματοποιήθηκαν σπαστά, αρχικά προς Κρακοβία με τη Ryan και στη συνέχεια εσωτερική με τη LOT, που κόστισαν μαζί 56€. Δεν υπήρχε όμως πιο εύκολος τρόπος.

Το ξενοδοχείο επιλέχθηκε πάλι με το σκεπτικό του μονού δωματίου, αλλά και τη θέση του, καθώς ήθελα να είναι κοντά στη παλιά πόλη αλλά και το κεντρικό σταθμό τρένων της Βαρσοβίας ‘’Warszawa Centralna’’, σε μια πόλη που ευτυχώς δε στερείται πολλών και οικονομικών επιλογών. Η δική μου ήταν το ξενοδοχείο "Hotel Chmielna Warsaw" κόστους 67€ για 2 βράδια, μιας και δεν αισθανόμουν άνετα να κλείσω κάποιο διαμέρισμα.

map1.jpg


Ακολούθησα κι εδώ τη πεπατημένη, ψάχνοντας τις ιστορίες των μελών για τη καταπληκτική αυτή πόλη, επισημαίνοντας στον ηλεκτρονικό χάρτη τα σημεία ενδιαφέροντος που ήταν αρκετά, σε μια εκδρομή όμως διαρκείας μεγαλύτερης των 2 ημερών αυτή τη φορά.

map2.jpg



3. Μπρέσια: Για άλλη μια φορά το κόστος του αεροπορικού εισιτηρίου δεν ήταν ιδιαίτερο, μιας και το αντίτιμο των 23,90€ μετ’ επιστροφής για το αεροδρόμιο του Μπέργκαμο δε το λες σημαντικό, ωστόσο η πόλη επιλέχθηκε μέσω αυτού, μιας και οι διαθέσιμες ημέρες (ή καλύτερα ώρες) ήταν ελάχιστες.

Το εισιτήριο κλείστηκε 20 περίπου Οκτώβρη και η εκδρομή ήταν σχεδιασμένη για 12 με 14 Νοέμβρη, κάτι που σε πρώτη ανάγνωση δεν ακούγεται άσχημο. Ο περιορισμός όμως της ώρας καθιστούσε την εκδρομή αρκετά μικρή, μιας και πετούσε 11 το βράδυ της Παρασκευής από Θεσσαλονίκη και επέστρεφε Κυριακή μεσημέρι.

Με αυτό λοιπόν το δεδομένο ψάχτηκα για κάτι πολύ κοντινό, αφού το Μπέργκαμο το χα δει λίγο καιρό πριν. Άφησα με βαριά καρδιά στην άκρη τη Βερόνα καταλήγοντας τελικά μετά από ψάξιμο και σκόρπιες πληροφορίες στη πόλη της Μπρέσια, παίζοντας το και λίγο στη τύχη αφού η πληροφόρηση ήταν από ελάχιστη έως μηδαμινή, αποφεύγοντας εσκεμμένα για μια ακόμη φορά το διάσημο Μιλάνο.

Βρήκα δύο δωματιάκια σε τσουχτερό κόστος 45€ τη νύχτα, καθώς η Ιταλία δε φημίζεται για την οικονομική της διαμονή, ωστόσο αποτελούσαν και εδώ μονόδρομο για τους προαναφερθέντες λόγους. Μιας και η πτήση ήταν μετά τις 11 το βράδυ, αποφάσισα να μείνω κοντά στο αεροδρόμιο του Bergamo (δεν ήταν σίγουρο ότι προλαβαίνω τα λεωφορεία) και στο "B&B Orio BGY" και αντίστοιχα στη Brescia όσο πιο κοντά στο σταθμό των τρένων, επιλέγοντας το "Corsomatteotti62".

map1.jpg
map2.jpg


Τσέκαρα τα αξιοθέατα της πόλης που είναι κατά συντριπτική πλειοψηφία στο ιστορικό κέντρο, έκλεισα το εισιτήριο μου για το λεωφορείο από και προς το αεροδρόμιο (22€) έχοντας παράλληλα απορία για το τι πρόκειται να συναντήσω, μιας και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λομβαρδίας φάνταζε δελεαστική αν και επρόκειτο ουσιαστικά για τυχαία επιλογή. Δε βαριέσαι σκέφτηκα, πόσο χάλια να περάσει κανείς στην Ιταλία. Γίνεται;

map3.jpg
 
Last edited:

Iris_90

Member
Μηνύματα
752
Likes
3.792
Επόμενο Ταξίδι
Στο άγνωστο ...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γιατί , σε νοιάζει ;;;
Μπράβο σου που σε τέτοιες δύσκολες εποχές γύρισες τρία κράτη !!!
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.089
Likes
44.953
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Μπράβο σου που σε τέτοιες δύσκολες εποχές γύρισες τρία κράτη !!!
Σ' ευχαριστώ. Ήταν τρεις πόλεις για την ακρίβεια και το όλο εγχείρημα πολύ πιο εύκολο απ' ότι νόμιζα κι εγώ ο ίδιος. Αυτό θα προσπαθήσω να περιγράψω, ελπίζω να τα καταφέρω. :)
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.089
Likes
44.953
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
1a. Guten Abend Wien 🇦🇹



Οι ώρες στο γραφείο δε περνούσαν καθώς ανυπομονούσα για το πρώτο μου solo ταξίδι, έχοντας παράλληλα στο πίσω μέρος του μυαλού μου σκέψεις για το αν μπορεί κάτι να πάει στραβά, αν έχω κάνει κάτι λάθος με το πρόγραμμα, αν, αν, αν.

Η πολυπόθητη στιγμή έφτασε, καθώς μετά το σχόλασμα κι ένα σύντομο καφέ βρέθηκα στο αεροδρόμιο, ακολουθώντας τα διαδικαστικά. Το πλήρωμα εδάφους με «χρησιμοποίησε» δείχνοντας με σαν παράδειγμα μιας και ξεχώριζα για τη μάσκα FFP2, σε μια κατά τα άλλα πολύ γεμάτη πτήση, η οποία δε παρέκκλινε λεπτό παρακαλώ από το χρόνο της. Με συνοπτικές διαδικασίες επιβιβαστήκαμε στο αεροσκάφος της Lauda, που διεξάγει το συγκεκριμένο δρομολόγιο, όπως και την άλλη φορά που πετούσα για transit στη Βιέννη:

DSC_0334b (1).jpg


Το καλό με το Θεσσαλονίκη – Βιέννη είναι ότι πραγματοποιείται από τρεις εταιρείες (Ruan/Lauda, Wizz & Austrian) με τις τιμές να μένουν πάντα σε χαμηλό επίπεδο.

(κλασσική αεροπλανική φωτογραφία 1)
DSC_0334b (2).jpg


Η σύντομη πτήση που ο καθένας έκανε του κεφαλιού του και με σύγχισε, έφτασε νωρίτερα του αναμενομένου στο αεροδρόμιο της Βιέννης. Αφού περάσαμε ένα πρώτο έλεγχο για ταυτότητες (μάλλον κάτι κακό παίζει με τις Ελληνικές) κατευθυνθήκαμε στο δεύτερο έλεγχο για τον εμβολιασμό, μιας και το κράτος της Αυστρίας δεν απαιτούσε κάτι περισσότερο. Η όλη διαδικασία απαιτούσε λίγο χρόνο και περισσότερο περπάτημα εντός του αεροδρομίου:

DSC_0334b (3).jpg


Έχοντας διαβάσει αρκετά κατευθύνθηκα προς τα κόκκινα μηχανήματα προκειμένου να εκδώσω εισιτήριο κόστους 4,30€ για το κέντρο της πόλης με το τρένο S7, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και οι μετακινήσεις με τα μέσα εντός λογικού χρονικού πλαισίου.

T1.jpg


Αφού βοήθησα -τρομάρα μου- μια παρέα Ελλήνων να κάνει το ίδιο, κατέβηκα από τον ειδικά διαμορφωμένο δρόμο μέσα από το αεροδρόμιο, ακολουθώντας τις ταμπέλες για το γρήγορο τρένο μιας και είναι κοινές οδηγώντας με λίγο μετά στην αποβάθρα:

DSC_0334b (4).jpg
DSC_0334b (5).jpg


Μπήκα στο τρένο με σκοπό να φτάσω ως το σταθμό Handelskai S+U κάτι που ομολογουμένως ήταν πολύ εύκολο, με σκοπό να συνεχίσω με το μετρό U6. Το αδικαιολόγητο άγχος μου από τη μία και η πόλη που κινούμαι από την άλλη που δεν έχει ούτε λεωφορεία, καθιστώντας την ανάγνωση των άπειρων μέσων των σοβαρών πόλεων μεγάλη διαδικασία, με οδήγησε στο να πάρω λάθος τρένο, να το καταλάβω ευτυχώς από την αρχή, να φτάσω σε τρίτο σταθμό με το τραμ 18 και να καταλήξω εν τέλει στην Nußdorfer Straße για να πάρω το μετρό, σε μια μικρή αλλά πολύ διδακτική οδύσσεια:

DSC_0334b (6).jpg


Έφτασα σχεδόν στις 12 στο πολυπόθητο hostel όπου αφού πέρασα τις διαδικασίες με ταυτότητες και πιστοποιητικά εμβολιασμού, παρέλαβα το δωμάτιο και ξεχύθηκα στους αφιλόξενους εκείνη την ώρα δρόμους της Βιέννης. Η κούραση μου ήταν μεγάλη, η απογοήτευση μου ακόμα μεγαλύτερη μιας και στο διπλανό καφέ/μπαρ μου έριξαν ένα μεγαλοπρεπέστατο Ά-κύ-ρό, καθώς η ώρα λέει ήταν περασμένη. Άκου κάτι πράγματα… Ας είναι καλά ο συμπαθέστατος Τούρκος με τα κεμπάπ μπροστά απ’ το σταθμό Burggasse-Stadthalle, όπου δε με άφησε να πάω για ύπνο διψασμένος. Δε πειράζει, την άλλη μέρα θα ‘χα πολλαπλές ευκαιρίες. ;)
 
Last edited:

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.077
Likes
20.116
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γη του Πυρός
μου έριξαν ένα μεγαλοπρεπέστατο Ά-κύ-ρό, καθώς η ώρα λέει ήταν περασμένη. Άκου κάτι πράγματα…
Αλήθεια, στη Βιέννη έγινε αυτό;;;.......είδες κάτι πράγματα; :haha: Πες τα, γιατί εμένα δεν με πιστεύουν :p
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.666
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom