taver
Member
- Μηνύματα
- 12.691
- Likes
- 30.254
- Ταξίδι-Όνειρο
- Iles Kerguelen
Κεφάλαιο 10: Ηλιοβασίλεμα
Επέστρεψα και πάλι από τον ίδιο δρόμο στο κέντρο του χωριού, και προχώρησα και πάλι ως το Tahai, τις πλατφόρμες με τα Moai.









Η ώρα για το ηλιοβασίλεμα πλησίαζε. Πήρα κι εγώ θέση μαζί με ένα σωρό ακόμη κόσμο, και ένα σωρό φωτογράφους που είχαν στήσει τις μηχανές τους και είχαν προετοιμαστεί για το μεγάλο γεγονός σε λίγο. Την τελευταία στιγμή όμως, ένα σύννεφο χαμηλά στον ορίζοντα έκανε τη ζημιά…













Μετά το ηλιοβασίλεμα ήρθε η ώρα του φαγητού. Το εστιατόριο Au Bout du Monde ήταν εκεί κοντά, και παρότι δεν είχα κράτηση, βρέθηκε ένα τραπέζι και για μένα. Ανήκει σε μια Βελγίδα και προσφέρει πιάτα πολυνησιακής κουζίνας, με τοπικά υλικά. Πήρα ένα πρώτο πιάτο με γαρίδες σε πολυνησιακή συνταγή, και για κυρίως πιάτο ένα φιλέτο τόνου με πουρέ γλυκοπατάτας από το νησί και σάλτσα βανίλια Ταϊτής, εξαιρετικά και τα δυο, όπως και η crème brûlée που ακολούθησε.




Με την ώρα να έχει περάσει, με εμένα να έχω ξυπνήσει στις 03:30 ώρα Σαντιάγο ή 01:30 ώρα Νησιού του Πάσχα, δεν άντεχα και πολύ ακόμα – όχι δηλαδή ότι το νησί έχει έντονη νυκτερινή ζωή, αλλά και να είχε εγώ πάλι τα ίδια θα έκανα… Περπάτησα ως το δωμάτιό μου, κάπου 1.2 χιλιόμετρα μακριά, και οριζοντιώθηκα…
Επέστρεψα και πάλι από τον ίδιο δρόμο στο κέντρο του χωριού, και προχώρησα και πάλι ως το Tahai, τις πλατφόρμες με τα Moai.









Η ώρα για το ηλιοβασίλεμα πλησίαζε. Πήρα κι εγώ θέση μαζί με ένα σωρό ακόμη κόσμο, και ένα σωρό φωτογράφους που είχαν στήσει τις μηχανές τους και είχαν προετοιμαστεί για το μεγάλο γεγονός σε λίγο. Την τελευταία στιγμή όμως, ένα σύννεφο χαμηλά στον ορίζοντα έκανε τη ζημιά…













Μετά το ηλιοβασίλεμα ήρθε η ώρα του φαγητού. Το εστιατόριο Au Bout du Monde ήταν εκεί κοντά, και παρότι δεν είχα κράτηση, βρέθηκε ένα τραπέζι και για μένα. Ανήκει σε μια Βελγίδα και προσφέρει πιάτα πολυνησιακής κουζίνας, με τοπικά υλικά. Πήρα ένα πρώτο πιάτο με γαρίδες σε πολυνησιακή συνταγή, και για κυρίως πιάτο ένα φιλέτο τόνου με πουρέ γλυκοπατάτας από το νησί και σάλτσα βανίλια Ταϊτής, εξαιρετικά και τα δυο, όπως και η crème brûlée που ακολούθησε.




Με την ώρα να έχει περάσει, με εμένα να έχω ξυπνήσει στις 03:30 ώρα Σαντιάγο ή 01:30 ώρα Νησιού του Πάσχα, δεν άντεχα και πολύ ακόμα – όχι δηλαδή ότι το νησί έχει έντονη νυκτερινή ζωή, αλλά και να είχε εγώ πάλι τα ίδια θα έκανα… Περπάτησα ως το δωμάτιό μου, κάπου 1.2 χιλιόμετρα μακριά, και οριζοντιώθηκα…
Last edited by a moderator: